Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Φτιάξε το, μην τα γράφεις αυτά. Δεν ξέρεις ποιος θα τα δει.

Φιλικά πάντα.

Οκ αν και πανε τοσα χρονια που δεν με νοιαζει πια....

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Απαντ. 145
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Πανε τοσα χρονια που δεν με νοιαζει πια....

Στο δημοψηφισμα για τον Βασιλια ηταν ?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Παλια σε συλλογο γονεων και κηδεμονων που ημουν ειχαμε συναντηση με εκρποσωπο της ΟΛΜΕ ή καπως ετσι και ειχε πει "Εμεις που ειμαστε αναγκασμενοι να δουλευουμε στον Δημοσιο Τομεα....." Οταν του ειπα γατι δεν πανε στον ιδιωτικο ...μουγκα !!!

Φίλτατε, η συντριπτική πλειοψηφία των δασκάλων και καθηγητών είναι "αναγκασμένοι" να δουλεύουν σε δημόσιο σχολείο γιατί η συντριπτική πλειονότητα των σχολείων είναι δημόσια και όχι ιδιωτικά.

Για άλλα επαγγέλματα, όπως το δικό μου, δεν υπάρχει ούτε για δείγμα θέση στο δημόσιο, οπότε και είμαι "αναγκασμένος" να δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα.

4 ώρες πριν, apostolosl είπε

Εγώ δεν ξέρω αν φταίει...αυτό το λες εσύ. 

Αυτό που ξέρω είναι ότι σε κάθε εκλογική διαδικασία κάθεται και ετοιμάζει που θα πάει τριήμερο ταξιδάκι την στιγμή που άλλος εργαζόμενος κοσμάκης (ενίοτε μεροκαματιάρης - βιοπαλαιστής) θα χωθεί στις εφορευτικές επιτροπές για ελάφρυνση της διαδικασίας.. παραλαμβάνοντας μια προσβλητική (για μένα) επιστολή κλήσης στη διαδικασία απειλούμενος για φυλάκιση και λοιπές δημοκρατικές μπαρούφες... όπου άκουσον άκουσον για την παράδοσή της κινητοποιείται ολόκληρο περιπολικό με δυο αστυνομικούς.😃 αστείο ... λες και πηγαίνουν με κάνα ένταλμα σύλληψης να συλλάβουν τον παράνομο. 

Για να μην προσθέσω ότι σε 20 μέρες λήγει και η σχολική τους χρονιά που σημαίνει + 2,5 μήνες νάνι κρεβατάκι. Δεν μπορώ να καταλάβω σε αυτή τη χώρα προσπαθούμε συνεχώς να ανακαλύψουμε τη πυρίτιδα.. πολύ απλά πράγματα...  δίκαια και δημοκρατικά.. 

2 ώρες πριν, djcat είπε

Nα προσθέσω πως Παρασκευή και Δευτέρα πληρώνονται κανονικότατα! 4 μερούλες χωρίς να δουλέψουν.

Δεν μπορώ να καταλάβω αν το πρόβλημά σας είναι ότι σας αγγαρεύουν να προσέλθετε ως εφορευτική ή ότι θα έπρεπε να δουλεύει για πάρτη σας κάποιος ανώνυμος δάσκαλος με υπερβολικά για εσάς δικαιώματα;

Κι εγώ να συμφωνήσω μαζί σας ότι θα σπαστώ που αύριο θα πάω και θα καθίσω 20 ώρες απλήρωτος - αν και θα 'πρεπε να έχω κάποια αποζημείωση έστω και συμβολική.

Θα σπαστώ επίσης που θα αναγκαστώ να πάω ξενύχτης στη δουλειά μου το πρωί της Δευτέρας.

Αλλά νομίζω είναι υποχρέωσή μου να προσέλθω στη διαδικασία ως μέλος της εφορευτικής με τον ίδιο τρόπο που είναι δικαίωμά μου να ψηφίσω.

Το πρόβλημα φίλε Απόστολε δεν είναι δασκάλα που κάθεται 2,5μήνες το χρόνο (όλοι οι δάσκαλοι στον κόσμο κάθονται λίγο λιγότερο από τις διακοπές των μαθητών τους) αλλά ότι το κράτος δε με προστατεύει από κάποιους που μου απαιτούν να μην πάω να ψηφίσω αύριο προκειμένου να μην εμφανιστώ και με κρατήσουν στη εφορευτική επιτροπή ή από κάποιους άλλους που έχουν το θράσος να μην αναγνωρίζουν εκλογικές άδειες.

Όσο θα μας φταίει η "δασκαλίτσα" που παίρνει 800-1000€ x 12 μήνες το χρόνο, επειδή πληρώνεται μία μέρα παραπάνω κάθε 4 χρόνια που έχει εκλογές, τόσο θα χάνουμε την μπάλα για το τι πρέπει να αλλάξει σε αυτό τον τόπο.

Περαστικά μας.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Apati-menos είπε

Φίλτατε, η συντριπτική πλειοψηφία των δασκάλων και καθηγητών είναι "αναγκασμένοι" να δουλεύουν σε δημόσιο σχολείο γιατί η συντριπτική πλειονότητα των σχολείων είναι δημόσια και όχι ιδιωτικά.

Ενω αν υπηρχαν ιδιωτικα θα τα επελεγαν ????????

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, Apati-menos είπε

Προφανώς και όχι.

Αρα ειναι επιλογη τους και δικαιωμα τους αλλα να μην παραπονιουντε και να νοιωθουν και αδικημενοι και αναγκασμενοι  .

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, TrifonSam είπε

Στις εφορευτικές των εκλογών θα έπρεπε να πηγαίνουν μόνο άνεργοι επί πληρωμή και δάσκαλοι-καθηγητές άνευ πληρωμής.

Για όλους τους υπόλοιπους, ο τσάμπας πέθανε και καταλαβαίνω απόλυτα όσους και όσες βρίσκουν μια δικαιολογία και δεν πατάνε το πόδι τους στα εκλογικά τμήματα.

Δεν χρειάζεται όντως ανάλυση. Απλά σε δυο σειρές...

Επεξ/σία από apostolosl
  • Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Apati-menos είπε

Το πρόβλημα φίλε Απόστολε δεν είναι δασκάλα που κάθεται 2,5μήνες το χρόνο (όλοι οι δάσκαλοι στον κόσμο κάθονται λίγο λιγότερο από τις διακοπές των μαθητών τους) αλλά ότι το κράτος δε με προστατεύει από κάποιους που μου απαιτούν να μην πάω να ψηφίσω αύριο προκειμένου να μην εμφανιστώ και με κρατήσουν στη εφορευτική επιτροπή ή από κάποιους άλλους που έχουν το θράσος να μην αναγνωρίζουν εκλογικές άδειες.

Όσο θα μας φταίει η "δασκαλίτσα" που παίρνει 800-1000€ x 12 μήνες το χρόνο, επειδή πληρώνεται μία μέρα παραπάνω κάθε 4 χρόνια που έχει εκλογές, τόσο θα χάνουμε την μπάλα για το τι πρέπει να αλλάξει σε αυτό τον τόπο.

Περαστικά μας.

Το θέμα είναι ότι δεν φτάνει που έχουν πληρωθεί, δύο μέρες βερεσέ, μετά κάνουν και δικές τους εκλογές, και μάλιστα εντελώς τυχαία, ποτέ δεν τις κάνουνε ΣΚ, αλλά πάντα εργάσιμες ημέρες. Το έχουν στο αίμα τους. Δεν θα τους βάλουμε τιμωρία, αλλά να μη μοιράζονται τα βάρη δυσανάλογα.

Δημοσ.

Απο την προηγουμενη καταχωρηση μου:

4. Oποιαδήποτε μορφή αναγκαστικής εργασίας απαγορεύεται.
Eιδικοί νόμοι ρυθμίζουν τα σχετικά με την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών σε περίπτωση πολέμου ή επιστράτευσης ή για την αντιμετώπιση αναγκών της άμυνας της Xώρας ή επείγουσας κοινωνικής ανάγκης από θεομηνία ή ανάγκης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, καθώς και τα σχετικά με την προσφορά προσωπικής εργασίας στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης για την ικανοποίηση τοπικών αναγκών.   

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΙΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

Άρθρο 4 Απαγόρευση της δουλείας και των καταναγκαστικών έργων

1. Ουδείς δύναται να κρατηθή εις δουλείαν ή ειλωτείαν.

2. Ουδείς δύναται να υποχρεωθή εις αναγκαστικήν ή υποχρεωτικήν εργασίαν.

3. Δεν θεωρείται ως «αναγκαστική ή υποχρεωτική εργασία» υπό την έννοιαν του παρόντος άρθρου :
α. πάσα εργασία ζητουμένη παρά προσώπου κρατουμένου συμφώνως προς τας διατάξεις του άρθρου 5 της παρούσης Συμβάσεως ή κατά την διάρκειαν της υπό όρους απολύσεώς του.
β. πάσα υπηρεσία στρατιωτικής φύσεως ή, εις την περίπτωσιν των εχόντων αντιρρήσεις συνειδήσεως εις τας χώρας όπου τούτο αναγνωρίζεται ως νόμιμον, πάσα άλλη υπηρεσία εις αντικατάστασιν της υποχρεωτικής στρατιωτικής υπηρεσίας.
γ. πάσα υπηρεσία ζητουμένη εις περίπτωσιν κρίσεων ή θεομηνιών, αι οποίαι απειλούν την ζωήν ή την ευδαιμονίαν του συνόλου.
δ. πάσα εργασία ή υπηρεσία απαρτίζουσα μέρος των τακτικών υποχρεώσεων του πολίτου.

Οσοι πιστευουν πως ειναι δικαιωμα και τιμη τους να τους εξαναγκαζει η εκαστοτε κυβερνηση να ειναι αμισθοι εργατες, ειναι δικαιωμα τους να το πιστευουν.

Δεν ειναι και υποχρεωση ομως καποιων, αρκετων απο οτι φαινεται, να καταπατουνται τα δικαιωμα μας, οπως οριζονται απο το εγχωριο και το ευρωπαικο συνταγμα.

Οσοι λοιπον νιωθουν ευλογημενοι απο τον ολο θεσμο, μπορειτε να πατε να δηλωσετε εθελοντες στην εφορευτικη. Θα εκτιμηθει η αμισθη εργασια σας.

• Like 5
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...