Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Αυτο παντως που λεει δεν το κανουν οι εργοδοτες 

Περαιτέρω και λαμβάνοντας υπόψη τον χρόνο που απαιτείται για την εκτέλεση των καθηκόντων μέλους εφορευτικής επιτροπής, ο οποίος δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς εκ των προτέρων, η απουσία του εργαζόμενου από την εργασία του και κατά την επομένη ημέρα της διεξαγωγής της ψηφοφορίας, εφόσον συνδέεται με την εκτέλεση των ανωτέρω καθηκόντων, συνιστά σπουδαίο λόγο αποχής από την εργασία και ο εργαζόμενος διατηρεί την αξίωσή του για τον μισθό. 

Η αλήθεια είναι ότι μιλάμε για αοριστολογίες κατά τη γνώμη μου και ελλείψει σοβαρού πλαισίου και ελέγχων, κανείς δε σου εγγυάται τίποτα.
Τις τελευταίες ημέρες έχω ακούσει από γνωστούς και φίλους, περιπτώσεις και περιπτώσεις:

- Εργοδότες έφτασαν μέχρι και στο σημείο να τους ζητάνε να μην ψηφίσουν προκειμένου να μην προσέλθουν καθόλου στην κάλπη και τους τσιμπήσουν για την εφορευτική και να τους απαιτούν να πάνε στα νοσοκομεία για χαρτί.

Τραγικές καταστάσεις...

Επεξ/σία από Apati-menos
Επισκέπτης
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Χωρις να ζηταει την γνωμη της Εφορευτικης ? Αν ειναι ετσι τι ρολο υπαρξης εχει η εφορευτικη ?

Αν υπάρχει αμφιλεγόμενο άκυρο ψηφίζουν ο δικαστικός και τα μέλη της εφορευτικής (αλλά όχι οι γραμματείς αν θυμάμαι καλά)
Ένσταση για άκυρο μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε είναι στην αίθουσα την ώρα της καταμέτρησης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το πρόβλημα είναι ότι καλούν συνεχώς τα ίδια άτομα ακόμη και αν δηλώνουν μη διαθέσιμα.. Εμένα με κάλεσαν την πρώτη φορά που ψήφιζα στα 18 μου και από τότε πέρασαν 20 χρόνια και με καλούνε σχεδόν συνέχεια!!! Λες και δεν υπάρχουν άλλοι. Τότε την πρώτη φορά δεν είχα λόγο να μην πάω και πήγα και ως ο μικρότερος εκεί με είχαν για το παίδι για όλες τις αγγαρείες..Εν τω μεταξύ απο τότε που με κάλεσαν την πρώτη φορά ήμουν σε άλλη πόλη απο την τωρινή και μετέφερα τα δικαιώματα μου στην νέα που διαμένω μέχρι σήμερα. Ε πάλι το 2004 που ήταν οι επόμενες εκλογές μου ξαναέστειλαν χαρτί στην νέα πόλη!!! έλεος δηλαδή κάπου. Ολες τις φορές όμως, δίνω βεβαίωση από τον εργοδότη μου ότι λόγω της εργασίας μου δεν μπορώ να μείνω και με απαλλάσσουν. Εννοείται ότι με κάλεσαν και φέτος..

Επεξ/σία από bbbb
Δημοσ.
Στις 22/5/2019 στις 9:09 ΜΜ, ParhsG είπε

Αν δε πας και δεν ειναι κανεις απλα σε ψάχνουν; Τι θέμα μπορεις να εχεις πρακτικά;

Δηλαδη http://www.topontiki.gr/article/146333/patra-fylaki-gia-5-atoma-poy-eno-klithikan-den-pigan-os-eforeytiki-epitropi-stis

Πρακτικα δλδ αν φας φυλακη θα πληρώσεις αρκετά;

Βρείτε μου έναν που δεν πήγε και τον κυνήγησαν.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jon_pallis είπε

Βρείτε μου έναν που δεν πήγε και τον κυνήγησαν.

Το αρθρο λέει. Και στο μαρούσι ειχε γινει κατι.

Δημοσ.

Γιατί δεν τα έχουμε κάνει ηλεκτρονικά; Βέβαια θα μου πεις, το κάθε χωριό στο τέρμα θεού σιγά μην έχει μηχανήματα. 

• Super Moderators
Δημοσ.

Λοιπόν, σύντομες απαντήσεις σε (σχεδόν) όλα τα ερωτήματά σας. 

- Ναι, η εφορευτική επιτροπή ψηφίζει για οποιοδήποτε θέμα προκύψει κατά την ψηφοφορία και την εκλογική διαδικασία και, σε περίπτωση ισοψηφίας, η ψήφος του προέδρου αυτής (του δικαστικού αντιπροσώπου δηλαδή) μετράει διπλή. ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ. Γιατί στην πράξη, τα μέλη της εφορευτικής είναι, κατά κανόνα, άσχετα με τις διαδικασίες και (λογικό είναι) βαριούνται που είναι εκεί. Οπότε ουσιαστικά αποφασίζει ο δικαστικός αντιπρόσωπος, ο οποίος κατά κανόνα έχει σχετικές γνώσεις ή/και εμπειρία. Οι μόνοι που καταθέτουν «ένσταση» είναι διάφοροι αντιπρόσωποι κομμάτων/συνδυασμών/υποψηφίων που δεν θέλουν να ακυρωθεί ψηφοδέλτιό τους ή θέλουν να ακυρωθεί ψηφοδέλτιο του αντιπάλου. Τους 'γράφουμε' κανονικά και συνεχίζουμε - η ψηφοφορία δεν διακόπτεται επειδή κάποιος θέλει να κάνει τον μάγκα. 

- Όχι, δεν έχουν ενημερωθεί όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι - είναι λίγο σαν το σεξ: Μερικοί έχουν εμπειρία, μερικοί το κάνουν για πρώτη φορά. Αν και, οι κατά τόπους δικηγορικοί σύλλογοι κάνουν σεμινάρια και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών έχει εκδώσει και εγχειρίδιο οδηγιών (διαθέσιμο σε όλους).

- Ναι, αν δεν έρθει μέλος της εφορευτικής επιτροπής μπορώ να φωνάξω αστυνομία και να το 'μαζέψω'. Αν κάποιο μέλος πάει να φύγει μεσούσης της διαδικασίας, μπορώ να φωνάξω αστυνομία και να το 'μαζέψουν'. Το αν θα το κάνω, είναι άλλο θέμα. 

- Όχι, δεν είναι δίκαιο να μην πληρώνονται τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής με 20-25 ευρώ και να μην είναι υποχρεωτική για τον εργοδότη η άδεια την επομένη ημέρα.

Ελπίζω να τα κάλυψα, σε γενικές γραμμές. :) 

• Like 7
  • Thanks 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα νεύρα μου τα χάπια μου .... Θα είναι πρωτοφανές μπάχαλο Δημοτικές/Περιφερειακές/ Ευρωεκλογές όλα μαζί ... Μήπως υπάρχει πρόχειρο το link με το εγχειρίδιο ; Αυτό λες ; http://www.dsa.gr/νέα/ευρωεκλογές-αυτοδιοικητικές-εκλογές-2014/πρακτικοσ-οδηγοσ-του-δικαστικού-αντιπροσώπου

Επεξ/σία από Mhlogiatros
  • Super Moderators
Δημοσ.
15 minutes ago, Mhlogiatros said:

Τα νεύρα μου τα χάπια μου .... Θα είναι πρωτοφανές μπάχαλο Δημοτικές/Περιφερειακές/ Ευρωεκλογές όλα μαζί ... Μήπως υπάρχει πρόχειρο το link με το εγχειρίδιο ; Αυτό λες ; http://www.dsa.gr/νέα/ευρωεκλογές-αυτοδιοικητικές-εκλογές-2014/πρακτικοσ-οδηγοσ-του-δικαστικού-αντιπροσώπου

Όχι, λέω αυτό εδώ.

Το οποίο είναι άχρηστο σε όποιον δεν είναι δικαστικός αντιπρόσωπος.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Thanks πότε δε ξέρεις τι σε περιμένει φτάνοντας επαρχία ... έμφραγμα /συμφόρηση /προαγωγή - χώσιμο σε αντιπρόσωπο :P

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.

Υπαρχουν εκλογικα τμηματα Α και Β, αν τα εχω καταλαβει σωστα το "καλο" ειναι το Β αν εισαι σε μεγαλο αστικο κεντρο γιατι εχεις μονο δημοτικες εκλογες.(αν εισαι επαρχια εχεις και τοπικες κοινοτητες μαζι).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε παλιά οδό που έμενα ήρθε χαρτί που με ζητάνε φέτος ως τακτικό μέλος και τις 2 Κυριακές. Δεν παρέλαβα τίποτα και δεν υπέγραψα τίποτα. Μου είπε απλά ο άνθρωπος που μένει εκεί τώρα ότι το βρήκε πεταμένο κάτω από την πόρτα του. Σκεπτόμενος να πάω και ψάχνοντας στο internet είδα ότι η διαδικασία μπορεί να κρατήσει μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας οπότε δεν με παίρνει να ρισκάρω 1-2 μεροκάματα, χώρια ότι πολλοί λένε πως άμα πας μετά γίνεσαι μόνιμος νικητής στην τυχαία κατά τ' άλλα κλήρωση. Να πάω και να παρακαλάω να πέσω σε κάποιον καλό που θα με αφήσει να φύγω μια λογική ώρα ή να το παίξω Κινέζος (αφού έτσι κι αλλιώς δεν ενημερώθηκα επίσημα και δεν υπέγραψα κάτι) και να μην πάω καν να ψηφίσω?...Στην τελική  άμα πάνε όλα στραβά και να με βρούνε θα αναγκαστώ να πάω και θα πω πως δεν έφτασε ποτέ το χαρτί στα χέρια μου.  Δεν είναι και ψέμα.

Επεξ/σία από akiz90
Δημοσ.

Δεν εχει σημασια αν ενημερωθηκες επισημα,ουτε εμεις εχουμε υπογραψει κατι.

Ειναι ψιλοαπιθανο να υπαρξουν κυρωσεις αλλα αν ολα συγκλινουν (χαμηλη προσελευση αλλων μελων,στριμμενος υπευθυνος) ποιος εγγυαται οτι δεν θα τιμωρηθεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό το συστηματάκι με την εφορευτική επιτροπή σε κάθε εκλογική διαδικασία πρέπει να σταματήσει. Είναι ντροπή κυριακάτικα να αγγαρεύουν απειλώντας κιολάς (ψευτοαπειλώντας μάλλον στο χαρτί) με φυλάκιση πολίτες (που πιθανών και να εργάζονται μέχρι αργά το βράδυ του σαββάτου) για να ελαφρύνουν την διαδικασία των εκλογών. Εμένα με προκαλεί η συγκεκριμένη διαδικασία όταν δάσκαλοι και καθηγητές "κάθονται" κάθε φορά από την παρασκευή μέχρι την τρίτη. Να παίρνουν αυτούς και οκ ας τους δίνουν και κάτι για να μην βάζουν τα κλάματα.. και μας πάθουν τίποτα ..

Επεξ/σία από apostolosl
  • Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Δεν εχει σημασια αν ενημερωθηκες επισημα,ουτε εμεις εχουμε υπογραψει κατι.

Ειναι ψιλοαπιθανο να υπαρξουν κυρωσεις αλλα αν ολα συγκλινουν (χαμηλη προσελευση αλλων μελων,στριμμενος υπευθυνος) ποιος εγγυαται οτι δεν θα τιμωρηθεις;

Κυρώσεις για ποιο λόγο? Φταίω εγώ που η αστυνομία πήγε και πέταξε ένα χαρτί όπου να 'ναι? Θα μπορούσε αυτός που μένει εκεί να το πετάξει ή να μην με ξέρει για να με βρει...ή στην τελική να μην τον νοιάζει δεν είναι δουλειά του να παραδίδει ότι χαρτιά βρίσκει στην πόρτα του. Από τη στιγμή που το χαρτί λέει το όνομά μου και εγώ δεν παρέλαβα τίποτα να μου πούνε τί? Σε άτομα που τους βρήκε η αστυνομία face to face και τους έβαλε να υπογράψουν την παραλαβή να το καταλάβω. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...