Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω γνωριζα οτι με τον οτε πληρωνες κανα 30αρι το ιντερνετ και αλλο ενα 30αρι το τηλεφωνο; Αλλα μαλλον αυτο θα ηταν αρκετο καιρο πριν;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χρόόόόνια πριν (10+). Τότε που δεν είχε ακόμη Double Play πακέτα, αλλά πλήρωνες ξεχωριστά τις 2 υπηρεσίες (τηλεφωνία και DSL).

Επεξ/σία από jkoukos
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 22/5/2019 στις 3:05 ΜΜ, elpaso1 είπε

Εχω 24μηνο συμβολαιο με cyta, vodafone πλεον, το οποιο ληγει σε 2 μηνες. Εχω 50αρα με απεριοριστα σταθερα και καποιες ωρες προς κινητα και δινω 29.5 το μηνα. Βλεπω οτι παρομοιο πακετο στην Cosmote ειναι στα 35 ευρω + το γεγονος οτι εκει εχει fiber, δλδ θα παινω καθαρη 50αρα, ενω τωρα πιανω 40αρα. Ειναι οντως τοσο χαμηλες οι τιμες στον ΟΤΕ πλεον; Δεν πληρωνεις τιποτα αλλα παγια και συναφη οπως θυμαμαι πριν αρκετα χρονια;

Το upload που εχω στην vodafone ειναι 10αρι, στον ΟΤΕ ποσο θα εχω;

Υπαρχει το ενδεχομενο σε ενα χρονο να αλλαξω πολη. Θα πληρωσω κατι επιπλεον τοτε για καινουρια ενεργοποιηση ή τελη;

* Και μια ακομα απορια. Κοιταω στο παρακατω λινκ : http://fttxgr.eu/map ,αλλα για βυρωνα δε βρισκω πολλες επιλογες.. Μονο το καφαο το κεντρικο στον ΟΤΕ. Δεν εχουν ουτε οπτικες ινες ουτε FTTH; Εχω μπερδευτει λιγο τωρα.. ** Λαθος, μπερδεψα την περιοχη, λοιπον εκει που ειμαι εχει παρα πολλα σημεια ADSL OTE και ενα ειναι στα 50 μετρα απο εκει που μενω. Το κοντινοτερο κτιριο του ΟΤΕ, απο το οποιο παιρνω την συνδεση τωρα στη CYTA ειναι στα 700 μετρα περιπου απο εμενα και πιανω 40αρι. Να φανταστω με τον ΟΤΕ θα ειμαι κοντα στα 50; Και για να καταλαβω αυτα ειναι καινουρια καφαο του οτε ή οπτικες ινες;

image.png.cf64c4ec45073eb7661057ca98066366.png

Λοιπόν. Όπως είπαν και οι υπόλοιποι, 5αρι up θα πιάνεις από το νέο καφαο και το ftth δεν έχει ολοκληρωθεί (τώρα είναι fttc-fiber to the cabinet) και το fiber είναι για δελεασμο. Τώρα όσον αφορά την τιμή, οι παροχοι επίτηδες έριξαν την τιμή ώστε θεωρητικά να "αναγκάσουν" τους πελάτες να αναβαθμίσουν. 

Δημοσ.

Παιδια σημερα ειδα οτι στην περιοχη που μενω κανουν εργασιες για οπτικες ινες. Οποτε λογικα ειναι αυτο το ftth; 5αρι upload, αλλα 50αρι καθαρο download; Δλδ η μεγιστη ταχυτητα που θα κατεβαζω ποια ειναι; Τωρα πιανω περιπου 5.42Mb/s. Να φανταστω κοντα στο 7Mb/s;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, elpaso1 είπε

Παιδια σημερα ειδα οτι στην περιοχη που μενω κανουν εργασιες για οπτικες ινες. Οποτε λογικα ειναι αυτο το ftth; 5αρι upload, αλλα 50αρι καθαρο download; Δλδ η μεγιστη ταχυτητα που θα κατεβαζω ποια ειναι; Τωρα πιανω περιπου 5.42Mb/s. Να φανταστω κοντα στο 7Mb/s;

Οπως είπα και πιο πάνω, όχι. Fttc είναι. 47 mbps θα έχεις σίγουρα αν δεν υπάρχει θέμα καλωδίωσης στο σπίτι. 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, elpaso1 είπε

Δλδ η μεγιστη ταχυτητα που θα κατεβαζω ποια ειναι; Τωρα πιανω περιπου 5.42Mb/s. Να φανταστω κοντα στο 7Mb/s;

Σε VDSL από καμπίνα θα έχεις συγχρονισμό 50/5 και θα κατεβάζεις στα ~46Mbps (ή 5,5-6MBps).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, jkoukos said:

Σε VDSL από καμπίνα θα έχεις συγχρονισμό 50/5 και θα κατεβάζεις στα ~46Mbps (ή 5,5-6MBps).

Μα τωρα με 40Mbps και πιανω 5.42Mb/s μεγιστο. Αν ειναι τοσο μικρη η διαφορα δεν αξιζει να θυσιασω τοσο μεγαλο upload. Αν και απο αυτα που διαβασα η μεγιστη ταχυτητα για 50Mpbs ειναι τα 6.25Mb/s.

Επεξ/σία από elpaso1
Δημοσ.
1 hour ago, elpaso1 said:

η μεγιστη ταχυτητα για 50Mpbs ειναι τα 6.25Mb/s

Υπάρχει και το overhead. Στην πράξη θα δεις 46-47 Mbps αν κλειδώνεις ακριβώς στα 50.

1 hour ago, elpaso1 said:

Μα τωρα με 40Mbps και πιανω 5.42Mb/s μεγιστο.

Αυτό αποκλείεται. 5,42 * 8 βγαίνει πάνω από 40.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 hours ago, infin1tyGR said:

Υπάρχει και το overhead. Στην πράξη θα δεις 46-47 Mbps αν κλειδώνεις ακριβώς στα 50.

Αυτό αποκλείεται. 5,42 * 8 βγαίνει πάνω από 40.

Οντως, τωρα το ειδα. Στα 43500 συγχρονιζω download και 9998 upload. Να παω στον ΟΤΕ ή να παραμεινω με καινουριο συμβολαιο στην Vodafone (Πρωην Cyta).

Επεξ/σία από elpaso1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, elpaso1 είπε

Μα τωρα με 40Mbps και πιανω 5.42Mb/s μεγιστο. Αν ειναι τοσο μικρη η διαφορα δεν αξιζει να θυσιασω τοσο μεγαλο upload. Αν και απο αυτα που διαβασα η μεγιστη ταχυτητα για 50Mpbs ειναι τα 6.25Mb/s.

Τώρα είσαι σε Cyta και παίρνεις σύνδεση από το αστικό κέντρο. Η ταχύτητα συγχρονισμού έχει να κάνει κυρίως με την απόσταση.  Αν πας σε σύνδεση από καμπίνα θα πιάνεις το 50άρι (ή αν υπάρχει και μεγαλύτερο πακέτο σύνδεσης).

Αν παραμείνεις σε σύνδεση από το αστικό κέντρο (κάτι που μάλλον θα ισχύσει καθώς είσαι σχετικά κοντά με αυτό), τότε θα είσαι στα ίδια με μία διαφορά. Πλέον δεν θα έχεις 10Μbps upload, αλλά 5Mbps. Και αυτό διότι όλοι αυτό δίνουν τώρα.

Δημοσ.

Τωρα που κανουν τα εργα αυτο το 3ημερο για οπτικη ινα, ποτε θα ειναι τελειως ετοιμη για να δεχτει γραμμες; Δε νομιζω να αρκει απλα η τοποθετηση τους. Δεν γνωριζω βασικα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, elpaso1 είπε

Τωρα που κανουν τα εργα αυτο το 3ημερο για οπτικη ινα, ποτε θα ειναι τελειως ετοιμη για να δεχτει γραμμες; Δε νομιζω να αρκει απλα η τοποθετηση τους. Δεν γνωριζω βασικα.

Σε μένα προάστια Θεσσαλονίκης έκαναν 6 μήνες και έκαναν όλο τον δημο. Πρέπει να ενεργοποιηθεί το νέο δίκτυο, να γίνουν οι κατάλληλες συνδέσεις στα καφαο, να πάρουν ρεύμα τα καφαο από την ΔΕΗ (σε μένα αυτό έκανε 2 μήνες από τους συνολικά 6) κτλ. 

Επεξ/σία από Realakias
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οσοι εχουν αναλογη εμπειρια, αν θελησω να παω OTE, ποτε πρεπει να τους παρω τηλεφωνο; Λιγες ημερες πριν τελειωσει η συνδρομη στην Vodafone; Θα μεινω καποιες ημερες χωρις ιντερνετ; Και σε περιπτωση μετακομισης θα πληρωσω ξανα τελη φορητοτητας;

Καποιο σταθερο χωρις χρεωση υπαρχει για να παρω την Cyta να με ενημερωσουν ποτε ληγει το συμβολαιο; Η vodafone μου λεει να επικοινωνηση με την cyta και μου εδωσε το 13877 που ειναι με χρεωση και δεν ξερει αν καλει και στην Κυπρο πλεον, οπως ειπε και ενα παιδι.

Επεξ/σία από elpaso1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...