Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΕΧΩ TO SKODA FABIA 2004 ΤΟ SPORT ΜΕ ΤΑ 120 αλογα και θελω να αλλαξω αμορτισερ γιατι κοπαναει παντου και ειδα οτι ο δισκος εχει φαγωθει και θελει και αυτοσ αλλαγη.
το θεμα ειναι οτι θελω να βαλω κατι καλο πανω στο αυτοκινητο.

τι μου προτεινετε για αμορτισερ , 4αδα 
και δισκοπλακεσ-τακακια

κοιταω στο ιντερνετ και δεν καταλαβαινω και πολλα.

επισησ που ρωτησα σε συνεργεια οι διαφορεσ στην τιμη ηταν μεγαλεσ και δεν καταλαβαινω και τι μου ελεγε

Επεξ/σία από marinos211
Δημοσ.

Εαν ήσουν ευχαριστημένος βάλε πάλι τα ίδια με αυτά που φόραγε 

Αλλιώς πας σε κάτι πιο σκληρό χαμηλό πχ bilstein κίτρινα απορτισερ 

Δισκοπλακες βάλε τρυπητες χαράκτες σε brembo με τα αντίστοιχα τακάκια 

Αν σου φαίνεται ακριβό βάλε τα μαμά (νομίζω valeo)

Δημοσ.

Δεν είναι ανάγκη να ξοδευτεις και να βάλεις πανάκριβα πράγματα λες και έχεις αμάξι 300 άλογα. Εγώ στην θέση σου θα έβαζα μια τετράδα αμορτισέρ sachs / kyb / bilstein μαύρα, ότι βρεις φθηνότερα.

Από δίσκους απλούς όπως φοράει ήδη το αμάξι απλώς από μια καλή εταιρία τύπου Zimmerman, brembo, ferodo

• Like 2
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, marinos211 είπε

και θελω να αλλαξω αμορτισερ γιατι κοπαναει παντου και ειδα οτι ο δισκος εχει φαγωθει και θελει και αυτοσ αλλαγη.

Aυτά που έχεις τώρα πάνω πως τα βλέπεις? σε βολεύουν? είναι άνετα? σκληρά? θέλεις να μπαίνεις τραίνο στις στροφές και δε σε νοιάζει η άνεση?

όταν λες δίσκο τι εννοείς? ταχυτήτων? η φρένα?

Δημοσ.

Το αμάξι το είχε ο πατέρας μου καινούργιο από το 2004 και από το 2016 το έχω εγώ .

καινουργιο καινούργιο δεν το είχα με τα αμορτισέρ κλπ για να έχω άποψη για τα μαμά . 

Απλά βλέπω ότι το αμάξι είναι αρκετά χαμηλό και αν το χαμήλωσω θα βρίσκει παντού . 

Απλα σκέφτομαι να βάλω κάτι καλό για να κρατήσει .

Το θέμα είναι να μπορώ να πηγαινει καλά και σε κανα ταξίδι  με 150-160 .

ακουω διαφορά για κίτρινα μαύρα ελατήρια κλπ κλπ και δεν καταλαβαίνω τις διάφορες . 

1 ώρα πριν, Xacti είπε

Aυτά που έχεις τώρα πάνω πως τα βλέπεις? σε βολεύουν? είναι άνετα? σκληρά? θέλεις να μπαίνεις τραίνο στις στροφές και δε σε νοιάζει η άνεση?

όταν λες δίσκο τι εννοείς? ταχυτήτων? η φρένα?

Δίσκο εννοώ δισκοπλακες και τακάκια γιατί έχουν φαγωθεί και σφυρίζουν κιόλας 

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, marinos211 είπε

Απλά βλέπω ότι το αμάξι είναι αρκετά χαμηλό και αν το χαμήλωσω θα βρίσκει παντού . 

Απλα σκέφτομαι να βάλω κάτι καλό για να κρατήσει .

Το θέμα είναι να μπορώ να πηγαινει καλά και σε κανα ταξίδι  με 150-160 .

ακουω διαφορά για κίτρινα μαύρα ελατήρια κλπ κλπ και δεν καταλαβαίνω τις διάφορες . 

Γιατί ποιος σου είπε να το χαμηλώσεις, με τα αμορτισέρ πάντως δεν χαμηλώνει τ' αμάξι.

από κει και πέρα ότι σου είπε ο συμφορουμίτης εδώ

1 ώρα πριν, Liapisftw είπε

Δεν είναι ανάγκη να ξοδευτεις και να βάλεις πανάκριβα πράγματα λες και έχεις αμάξι 300 άλογα. Εγώ στην θέση σου θα έβαζα μια τετράδα αμορτισέρ sachs / kayaba / bilstein μαύρα, ότι βρεις φθηνότερα.

Από δίσκους απλούς όπως φοράει ήδη το αμάξι απλώς από μια καλή εταιρία τύπου Zimmerman, brembo, ferodo

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Για αμορτισέρ ότι σου είπαν και οι προηγούμενοι ( Kyb, Sachs, Bilstein) , να υπολογίζεις ~250€ η 4αδα.

όμως ας γίνει και γενικός έλεγχος στο σύστημα διεύθυνσης ( μπαλάκια ψαλιδιών  , ψαλίδια κ.λ.π)

Τώρα όσο αφορά τις δισκόπλακες υπάρχουν ποιότητες και ποιότητες βάλε με 80-100€ αλλά τακάκια βάλε οχι πολύ σκληρό ένα μέτριας ποιότητας 40€ .

Καλό στρώσιμο και απαλά φρεναρίσματα στα πρώτα 1000 χλμ για να πατήσει καλά το τακάκι στη δισκόπλακα.

Δημοσ.

Σε αμορτισέρ πας σε sachs,αλλά η καλύτερη λύση αν θες να δώσεις 70-80  ευρώ περισσότερα είναι τα πορτοκαλί koni str.

Δημοσ.

Σε δισκοπλακες, να αποφυγεις τις φτηνες brembo(που μονο brembo δεν ειναι). Και τα πρωτα χλμ με τις νεες δισκοπλακες, αργα, και ομαλα φρεναρισματα οσο το δυνατον. Ειναι αρκετα ευκολο να στραβώσουν.

Επισης κοιτα και τις βασεις των μπροστα αμορτισερ.

• Like 1
Δημοσ.

Αte Δίσκους και τακάκια.Όχι κεραμικά.

Έχουν το ελάττωμα η στεφάνη να πιάνει μια μικρή σκουριά, αλλά άριστες αποδόσεις για τα λεφτά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Sachs και kyb προτείνω και εγώ όπως είπαν και οι υπόλοιποι. Τα kyb είναι λίγο πιο σκληρές αναρτήσεις τα sachs πιο μαλακά διαλέγεις και παίρνεις.  Κάτι πιο ακριβό δεν αξίζει , για το αμάξι που έχεις.

Σε φρένα ότι σου πρότειναν από πάνω είναι καλές επιλογές.  Και αφού θα τα αλλάξεις όλα αυτά καλό είναι να αλλάξεις και λάδια υγρά φρένων . Επίσης Να ζητήσεις από τον μάστορα να σου καθαρίσει της δαγκάνες τα έμβολα.

Επεξ/σία από christopher0016
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...