Pwpwpw Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, greekbusters είπε σρυ που επεμβαινω ετσι , αλλα το εξηγεις λιγο αυτο αν ξερεις ? Δεν κανει το πολυ νερο σε περιοδο cut ?πινω τρομερα πολυ νερο(μινιμουμ 4 λιτρα την μερα , το μαξιμουμ ααααστο ) την μερα και νομιζα οτι κανει καλο Θα φοβομαστε να πιουμε και νερο τωρα😂 Ποιες νερακι του θεου ανρθωπε μου, ειδικα τωρα που ξεκινανε οι ζεστες σιγα σιγα, αν μπορεις να πινεις 4-5 λιτρα νερο την μερα μονο καλο θα σου κανει. Επεξ/σία 23 Μαΐου 2019 από Pwpwpw
trib Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τρως με βάση τις θερμίδες. Δηλαδή αν βάλεις στόχο τις 1500-1800 θερμίδες, αυτό δεν θα δουλέψει. Η δίαιτά σου πρέπει να βασιστεί σε ένα ολοκληρωμένο πλάνο διατροφής που περιλαμβάνει 5 γεύματα. Πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό, βραδινό. Μερικές γενικές συμβουλές: Έως 4 φέτες ψωμί ολικής την ημέρα (ιδανικά οι 2 από αυτές ένα τοστ το πρωί) Το δεκατιανό/απογευματινό ιδανικά γιαούρτι 0% ή φρούτο. 1 γλυκό την εβδομάδα (1 παγωτό, μία πάστα, μία σοκοφρέτα, φυσικά αν το επιθυμείς) Όχι αναψυκτικά (ή έως 1 την εβδομάδα) Αλκοόλ μπορείς να πιεις έως 3-4 ποτηράκια κρασί την εβδομάδα 1 φρούτο τουλάχιστον την ημέρα Side salad πάντα με το φαγητό σου (ατομικές τύπου Φρεσκούλη αν σε βολεύουν) Ιδανικά καφές χωρίς ζάχαρη (μπορείς να πιεις κανονικά έως 2 ειδικά χωρίς ζάχαρη ή και 3 αν τύχει) Εβδομαδιαίο πρόγραμμα με ψάρι, λαδερά, κοτόπουλο, μακαρόνια ολικής κι άλλα. Χρειάζεται ποικιλία. Τα δημητριακά ολικής ΔΕΝ είναι ανθυγιεινά όπως λανθασμένα ειπώθηκε. Μπορούν να λειτουργήσουν και ως βραδινό γεύμα. Νερό πίνεις κανονικά 7-8 ποτήρια την ημέρα. Λανθασμένα ειπώθηκε ότι κάνει κακό. Σημαντικό ρόλο παίζει και η ποσότητα του φαγητού, την οποία όμως θα τη βρεις μόνος σου στην πορεία. Δεν θα λειτουργήσει το "φάε 100gr κοτόπουλο", ειδικά στην περίπτωση που θέλεις να χάσεις αρκετά κιλά. Διότι η διαδικασία απώλειας θέλεις να γίνεις ομαλά και πάνω απ' όλα με υγιεινό τρόπο. Τον διατροφολόγο δεν τον πληρώνεις για να σου δίνει ένα χάρτι με φαγητά και να σε πιάνει το φιλότιμο ώστε να αδυνατίσεις. Τον συμβουλεύεσαι και τον ρωτάς οτιδήποτε θέλεις για τις διατροφικές σου συνήθειες. Για παράδειγμα γνώριζες ότι ένα μικρό μπολ δημητριακά μπορεί να σταθεί ως βραδινό γεύμα; Και το σημαντικότερο δεν είναι η απώλεια βάρους. Αλλά το πόσο υγιής θα δείχνεις και θα νιώθεις όπως φυσικά και η ψυχολογία. Το να είσαι απλά αδύνατος δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είσαι υγιής. Με άλλα λόγια η δίαιτα θα σε εμπνεύσει ενδεχομένως να τρως υγιεινά για το υπόλοιπο της ζωής σου. Να γνωρίζεις τι πρέπει να αποφεύγεις και να αναγνωρίζεις τους κινδύνους. 2
logistoulis Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, trib είπε Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τρως με βάση τις θερμίδες. Δηλαδή αν βάλεις στόχο τις 1500-1800 θερμίδες, αυτό δεν θα δουλέψει. Η δίαιτά σου πρέπει να βασιστεί σε ένα ολοκληρωμένο πλάνο διατροφής που περιλαμβάνει 5 γεύματα. Πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό, βραδινό. Μερικές γενικές συμβουλές: Έως 4 φέτες ψωμί ολικής την ημέρα (ιδανικά οι 2 από αυτές ένα τοστ το πρωί) Το δεκατιανό/απογευματινό ιδανικά γιαούρτι 0% ή φρούτο. 1 γλυκό την εβδομάδα (1 παγωτό, μία πάστα, μία σοκοφρέτα, φυσικά αν το επιθυμείς) Όχι αναψυκτικά (ή έως 1 την εβδομάδα) Αλκοόλ μπορείς να πιεις έως 3-4 ποτηράκια κρασί την εβδομάδα 1 φρούτο τουλάχιστον την ημέρα Side salad πάντα με το φαγητό σου (ατομικές τύπου Φρεσκούλη αν σε βολεύουν) Ιδανικά καφές χωρίς ζάχαρη (μπορείς να πιεις κανονικά έως 2 ειδικά χωρίς ζάχαρη ή και 3 αν τύχει) Εβδομαδιαίο πρόγραμμα με ψάρι, λαδερά, κοτόπουλο, μακαρόνια ολικής κι άλλα. Χρειάζεται ποικιλία. Τα δημητριακά ολικής ΔΕΝ είναι ανθυγιεινά όπως λανθασμένα ειπώθηκε. Μπορούν να λειτουργήσουν και ως βραδινό γεύμα. Νερό πίνεις κανονικά 7-8 ποτήρια την ημέρα. Λανθασμένα ειπώθηκε ότι κάνει κακό. Σημαντικό ρόλο παίζει και η ποσότητα του φαγητού, την οποία όμως θα τη βρεις μόνος σου στην πορεία. Δεν θα λειτουργήσει το "φάε 100gr κοτόπουλο", ειδικά στην περίπτωση που θέλεις να χάσεις αρκετά κιλά. Διότι η διαδικασία απώλειας θέλεις να γίνεις ομαλά και πάνω απ' όλα με υγιεινό τρόπο. Τον διατροφολόγο δεν τον πληρώνεις για να σου δίνει ένα χάρτι με φαγητά και να σε πιάνει το φιλότιμο ώστε να αδυνατίσεις. Τον συμβουλεύεσαι και τον ρωτάς οτιδήποτε θέλεις για τις διατροφικές σου συνήθειες. Για παράδειγμα γνώριζες ότι ένα μικρό μπολ δημητριακά μπορεί να σταθεί ως βραδινό γεύμα; Και το σημαντικότερο δεν είναι η απώλεια βάρους. Αλλά το πόσο υγιής θα δείχνεις και θα νιώθεις όπως φυσικά και η ψυχολογία. Το να είσαι απλά αδύνατος δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είσαι υγιής. Με άλλα λόγια η δίαιτα θα σε εμπνεύσει ενδεχομένως να τρως υγιεινά για το υπόλοιπο της ζωής σου. Να γνωρίζεις τι πρέπει να αποφεύγεις και να αναγνωρίζεις τους κινδύνους. το μαύρο ψωμί πέρα από ίνες (για καλύτερη τουαλέτα..; ) τι ακριβώς προσφέρει στο αδυνάτισμα; επίσης με ετοιματζήδικα πράγματα, σαλάτες και δημητριακά και ειδικά λαδερά δουλίτσα δεν πιστεύω ότι γίνεται πρέπει να κάνεις πράγματα μόνος σου, να μάθεις να μαγειρεύεις μόνος σου αυτά που πρέπει να τρως όπως πρέπει εντάξει δέχομαι ότι δε μπορείς να είσαι άγιος, εγώ πχ ένα (ίσως και 2ο) ποτάκι την εβδομάδα πάντα λίγο πολύ θα το έπινα μια παρασκευή που θα έβγαινα, αλλά ζάχαρες, ψωμιά, γλυκά με ζάχαρες, σάλτσες (σος), λάδια μαγειρεμένα είναι σκουπίδια όχι ότι δεν χάνεις αν έχεις να χάσεις μόνο από τη μείωση των ποσοτήτων, αλλά το θέμα είναι να τρως και καλά επίσης πράγματα όπως μακαρόνια έχει μεγάλη σημασία πώς θα τα φας, μακαρόνια με κιμά σε τελειώνουν ή φάε το μπιφτεκάκι σου με μια φρεσκοκομμένη σαλάτα με ωμό λαδάκι (και όχι συσκευασμένα λαχανικά με υφή χαρτιού και χαμούς μέσα) ή τα μακαρονάκια σου με μια σάλτσα ντομάτας το πολύ εμένα πάντως ο καλύτερος φίλος μου στο αδυνάτισμα ήταν και είναι το γιαούρτι, πρέπει να έχω καταναλώσει άπειρα λίτρα.. γιαούρτι και πίτουρα, βασικά τα πίτουρα είναι και τα μόνα "δημητριακά" που καταναλώνω επίσης μιας και λέμε να νιώθεις γενικότερα καλά, εγώ μείωσα την πολλή κρεατίλα (ιδανικά τρώω 3 φόρες την εβδομάδα, όχι ότι δεν το ξεπερνάω κάποιες φορές και φυσικά δεν ψήνομαι να το κόψω απλά όχι 5-6 φορές την εβδομάδα όπως μπορεί να έκανα πριν) και ανέβασα πολύ την ψαρίλα , νιώθω πιο ελαφρύς γενικότερα (μαζί με την μείωση σκουπιδουδατανθράκων βλέπε ψωμιά και όσο μπορώ τρώω καλά λιπαρά, από ψάρια, ξηροκάρπια κτλ.. τηγανιτά τέλος για πάντα, μια φορά το 6μηνο) και το πιο σημαντικό αν πας να κάνεις κάτι μακροπρόθεσμο είναι να μην λιμοκτονείς, πρέπει πάντα να είσαι χορτασμένος, αλλιώς είναι θέμα χρόνου να ξανακυλήσεις . φυσικά και δεν θα φας αυτά που έτρωγες, αλλά και το να πας στο άλλο άκρο σίγουρα δεν δουλεύει επίσης πού και πού ρίξτο και έξω, πχ το πάσχα εγώ έφαγα χαμό δεν θα κάτσουμε να υπερβάλλουμε, μετά όμως 5 μέρες "νηστεία" να το εξισορροπήσω (όχι ιδιαίτερα δύσκολο βέβαια γιατί μόνο που δεν ξερνούσα και στη σκέψη του κρέατος) Επεξ/σία 23 Μαΐου 2019 από logistoulis
Pwpwpw Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 38 λεπτά πριν, trib είπε Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τρως με βάση τις θερμίδες. Δηλαδή αν βάλεις στόχο τις 1500-1800 θερμίδες, αυτό δεν θα δουλέψει. Η δίαιτά σου πρέπει να βασιστεί σε ένα ολοκληρωμένο πλάνο διατροφής που περιλαμβάνει 5 γεύματα. Πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό, βραδινό. Μερικές γενικές συμβουλές: Έως 4 φέτες ψωμί ολικής την ημέρα (ιδανικά οι 2 από αυτές ένα τοστ το πρωί) Το δεκατιανό/απογευματινό ιδανικά γιαούρτι 0% ή φρούτο. 1 γλυκό την εβδομάδα (1 παγωτό, μία πάστα, μία σοκοφρέτα, φυσικά αν το επιθυμείς) Όχι αναψυκτικά (ή έως 1 την εβδομάδα) Αλκοόλ μπορείς να πιεις έως 3-4 ποτηράκια κρασί την εβδομάδα 1 φρούτο τουλάχιστον την ημέρα Side salad πάντα με το φαγητό σου (ατομικές τύπου Φρεσκούλη αν σε βολεύουν) Ιδανικά καφές χωρίς ζάχαρη (μπορείς να πιεις κανονικά έως 2 ειδικά χωρίς ζάχαρη ή και 3 αν τύχει) Εβδομαδιαίο πρόγραμμα με ψάρι, λαδερά, κοτόπουλο, μακαρόνια ολικής κι άλλα. Χρειάζεται ποικιλία. Τα δημητριακά ολικής ΔΕΝ είναι ανθυγιεινά όπως λανθασμένα ειπώθηκε. Μπορούν να λειτουργήσουν και ως βραδινό γεύμα. Νερό πίνεις κανονικά 7-8 ποτήρια την ημέρα. Λανθασμένα ειπώθηκε ότι κάνει κακό. Σημαντικό ρόλο παίζει και η ποσότητα του φαγητού, την οποία όμως θα τη βρεις μόνος σου στην πορεία. Δεν θα λειτουργήσει το "φάε 100gr κοτόπουλο", ειδικά στην περίπτωση που θέλεις να χάσεις αρκετά κιλά. Διότι η διαδικασία απώλειας θέλεις να γίνεις ομαλά και πάνω απ' όλα με υγιεινό τρόπο. Τον διατροφολόγο δεν τον πληρώνεις για να σου δίνει ένα χάρτι με φαγητά και να σε πιάνει το φιλότιμο ώστε να αδυνατίσεις. Τον συμβουλεύεσαι και τον ρωτάς οτιδήποτε θέλεις για τις διατροφικές σου συνήθειες. Για παράδειγμα γνώριζες ότι ένα μικρό μπολ δημητριακά μπορεί να σταθεί ως βραδινό γεύμα; Και το σημαντικότερο δεν είναι η απώλεια βάρους. Αλλά το πόσο υγιής θα δείχνεις και θα νιώθεις όπως φυσικά και η ψυχολογία. Το να είσαι απλά αδύνατος δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είσαι υγιής. Με άλλα λόγια η δίαιτα θα σε εμπνεύσει ενδεχομένως να τρως υγιεινά για το υπόλοιπο της ζωής σου. Να γνωρίζεις τι πρέπει να αποφεύγεις και να αναγνωρίζεις τους κινδύνους. Προφανως και εχει σημασια να μετρας αυτα που τρως γιατι μονο ετσι θα ξερεις οτι βρισκεσαι καθημερινα σε ενα μικρο θερμιδικο ελλειμα και χανεις βαρος αργα και σταθερα.Δεν λεω οτι ειναι λαθος αυτα που προτεινες αλλα ακομη και με υγιεινα γευματα να τρεφεσε, αν τρως καταβουληση μεχρι να σκασεις δεν σημαινει οτι αυτοματως βρισκεσαι σε θερμιδικο ελλειμα και θα χανεις εγγυημενα βαρος μονο και μονο επειδη τρεφεσαι υγιεινα καταναλωνοντας οσες ποσοτητες σου κατεβει. Αν καποιος δεν εχει ιδεα απο τα βασικα της διατροφης ωστε να φτιαξει ενα σωστο διατροφικο πλανο μονος του και να το τηρει για μεγαλο χρονικο διαστημα, τοτε καλο ειναι να παει σε καποιο διατροφολογο να παρει ετοιμα τα γευματα και να μπει σε ενα διατροφικο προγραμμα.
trib Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, logistoulis είπε το μαύρο ψωμί πέρα από ίνες (για καλύτερη τουαλέτα..; ) τι ακριβώς προσφέρει στο αδυνάτισμα; επίσης με ετοιματζήδικα πράγματα, σαλάτες και δημητριακά και ειδικά λαδερά δουλίτσα δεν πιστεύω ότι γίνεται εντάξει δέχομαι ότι δε μπορείς να είσαι άγιος, εγώ πχ ένα (ίσως και 2ο) ποτάκι την εβδομάδα πάντα λίγο πολύ θα το έπινα μια παρασκευή που θα έβγαινα, αλλά ζάχαρες, ψωμιά, γλυκά με ζάχαρες, σάλτσες (σος), λάδια μαγειρεμένα είναι σκουπίδια όχι ότι δεν χάνεις αν έχεις να χάσεις μόνο από τη μείωση των ποσοτήτων, αλλά το θέμα είναι να τρως και καλά επίσης πράγματα όπως μακαρόνια έχει μεγάλη σημασία πώς θα τα φας, μακαρόνια με κιμά σε τελειώνουν ή φάε το μπιφτεκάκι σου με μια φρεσκοκομμένη σαλάτα με ωμό λαδάκι (και όχι συσκευασμένα λαχανικά με υφή χαρτιού και χαμούς μέσα) ή τα μακαρονάκια σου με μια σάλτσα ντομάτας το πολύ εμένα πάντως ο καλύτερος φίλος μου στο αδυνάτισμα ήταν και είναι το γιαούρτι, πρέπει να έχω καταναλώσει άπειρα λίτρα.. γιαούρτι και πίτουρα, βασικά τα πίτουρα είναι και τα μόνα "δμητριακά" που καταναλώνω Ένα καλό πρωινό είναι ένα τοστ. Το μαύρο ψωμί σε αυτό το τοστ, είναι μονόδρομος. Έχεις να προτείνεις κάτι άλλο; Ενναλακτικά θα μπορούσε να φάει 2 Wasa ολικής με γαλοπούλα τυρί. Υποθέτω το τοστ είναι πιο εύκολο να το ετοιμάσεις και να το μεταφέρεις. Όταν αναφερόμαστε στα λαδερά εννοούμε σπιτικά μαγειρεμένα με λίγο λάδι όπως γίγαντες, φακές, φασολάκια και τα λοιπά. Εναλλακτικά έχει και ο Σκλαβενίτης αν λόγω δουλειάς δεν γίνεται να μαγειρευτεί φαγητό στο σπίτι, τα οποία είναι αρκετά αξιόλογα. Το βασικότερο είναι να δημιουργήσεις μία διατροφή την οποία θα μπορείς να διατηρήσεις και στο μέλλον. Η συντήρηση με τη δίαιτα δεν έχουν μεγάλες διαφορές. Με "υποθέσεις" και ελλιπείς γνώσεις δυστυχώς δίαιτα δεν γίνεται. Το πολύ-πολύ να χάσεις κιλά λόγω του ότι δεν τρως σωστά και μετά να πασχίζεις να τα διατηρήσεις. Η καλύτερη λύση είναι ο διατροφολόγος, κυρίως για να βάλει σε σωστή τάξη την αρχική διατροφή. 1 λεπτό πριν, Pwpwpw είπε Προφανως και εχει σημασια να μετρας αυτα που τρως γιατι μονο ετσι θα ξερεις οτι βρισκεσαι καθημερινα σε ενα μικρο θερμιδικο ελλειμα και χανεις βαρος αργα και σταθερα.Δεν λεω οτι ειναι λαθος αυτα που προτεινες αλλα ακομη και με υγιεινα γευματα να τρεφεσε, αν τρως καταβουληση μεχρι να σκασεις δεν σημαινει οτι αυτοματως βρισκεσαι σε θερμιδικο ελλειμα και θα χανεις εγγυημενα βαρος μονο και μονο επειδη τρεφεσαι υγιεινα καταναλωνοντας οσες ποσοτητες σου κατεβει. Αν καποιος δεν εχει ιδεα απο τα βασικα της διατροφης ωστε να φτιαξει ενα σωστο διατροφικο πλανο μονος του και να το τηρει για μεγαλο χρονικο διαστημα, τοτε καλο ειναι να παει σε καποιο διατροφολογο να παρει ετοιμα τα γευματα και να μπει σε ενα διατροφικο προγραμμα. Άλλο να μετράς ποσότητες άλλο θερμίδες. Οι θερμίδες δεν θα βοηθήσουν, ίσα ίσα κάποιον που ξεκινάει μόλις δίαιτα θα τον παγιδεύσουν. Όσο αφορά τις ποσότητες οι οποίες πρέπει να διατηρούνται σταθερές εννοείται πρέπει να είναι σε επίπεδο που νιώθεις εσύ καλά. Συνήθως αυτό ο καθένας το βρίσκει μόνος του. Αν στην πορεία υπάρχει πρόβλημα, ο διατροφολόγος γνωρίζει να στο ορίσει καλύτερα από τον καθένα.
Pwpwpw Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, trib είπε Άλλο να μετράς ποσότητες άλλο θερμίδες. Οι θερμίδες δεν θα βοηθήσουν, ίσα ίσα κάποιον που ξεκινάει μόλις δίαιτα θα τον παγιδεύσουν. Όσο αφορά τις ποσότητες οι οποίες πρέπει να διατηρούνται σταθερές εννοείται πρέπει να είναι σε επίπεδο που νιώθεις εσύ καλά. Συνήθως αυτό ο καθένας το βρίσκει μόνος του. Αν στην πορεία υπάρχει πρόβλημα, ο διατροφολόγος γνωρίζει να στο ορίσει καλύτερα από τον καθένα. Μα αν μετρας ποσοτητες αυτοματως βλεπεις και τις θερμιδες που καταναλωνεις. Η ποσοτητες πρεπει να ειναι σε επιπεδο που νιωθεις εσυ καλα ειναι πολυ γενικο.Αν τρωει καποιες γενικα "σε επιπεδο που νιωθει καλα" δν του εγγυατε κανεις οτι θα χασει βαρος.Αλλωστε οι περισσοτεροι υπερβαροι, ακριβως επειδη τρωνε σε επιπεδο που νιωθουν καλα καταληγουν υπερβαροι. Επεξ/σία 23 Μαΐου 2019 από Pwpwpw
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Αντί να καταναλώσεις ψωμί στο πρωινό σου ,μπορείς να έχεις Κούακερ με γιαούρτι και να βράσεις και δύο αυγά. Αντί να έχεις ψωμί στο δεκατιανο σου , μπορείς να βάλεις ένα ξινομηλο,λίγα(μετρημένα) ξηροκαρπια ωμά κ ανάλατα. Αντί να έχεις ψωμί στο μεσημεριανό σου ,μπορείς να έχεις καστανό ρύζι στη θέση του π.χ. με κοτόπουλο. Λύσεις υπάρχουν.Το θέμα είναι κατά πόσο θες να μπεις στο τρυπακι και να το κάνεις για σένα για κανέναν άλλο και να σκεφτείς σοβαρά τι θες από τον εαυτό σου.Αυτο σημείωσε το.Υπαρχουν πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που ασχολούνται αλλά μόνο fitness δεν είναι.Ποτα ,τσιγάρα , ξενύχτια και άλλα πολλά.Οταν μιλάμε για Fitness δεν πρόκειται μόνο για διατροφή. Και κάτι άλλο ,που το τόνισαν μερικοί φίλοι.Ο κάθε οργανισμός λειτουργεί διαφορετικά.Συνεπως το φάε ξηρούς καρπούς , κατανάλωσε πολύ σαλάτα κ.α. μπορεί να μην λειτουργεί σε σένα.Παρε γνώμη από ειδικό του χώρου ,κάνε τα πρώτα σου βήματα και σιγά σιγά θα βρεις τα πατήματα σου με ότι συνεπάγεται αυτό. Επεξ/σία 23 Μαΐου 2019 από Επισκέπτης
trib Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 2 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Μα αν μετρας ποσοτητες αυτοματως βλεπεις και τις θερμιδες που καταναλωνεις. Η ποσοτητες πρπει να ειναι σε επιπεδο που νιθεις εσυ καλα λυπαμε αλλα ειναι πολυ γενικο.Αν τρωει καποιες γενικα "σε επιπεδο που νιωθει καλα" δν του εγγυατε κανεις οτι θα χασει βαρος.Αλλωστε οι περισσοτεροι υπερβαροι ακριβως επειδη τρωνε σε επιπεδο που νιωθουν καλα καταληγουν υπερβαροι. Έγραψα επίσης το παρακάτω "Αν στην πορεία υπάρχει πρόβλημα, ο διατροφολόγος γνωρίζει να στο ορίσει καλύτερα από τον καθένα." Ο υπέρβαρος δεν έγινε υπέρβαρος τρώγοντας τεράστιες ποσότητες πράσινης σαλάτας, γαλοπούλα-τυρί σε φέτες και τονοσαλάτα. Μάλλον κάτι άλλο έφταιγε.
logistoulis Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, trib είπε Ένα καλό πρωινό είναι ένα τοστ. Το μαύρο ψωμί σε αυτό το τοστ, είναι μονόδρομος. Έχεις να προτείνεις κάτι άλλο; Ενναλακτικά θα μπορούσε να φάει 2 Wasa ολικής με γαλοπούλα τυρί. Υποθέτω το τοστ είναι πιο εύκολο να το ετοιμάσεις και να το μεταφέρεις. Όταν αναφερόμαστε στα λαδερά εννοούμε σπιτικά μαγειρεμένα με λίγο λάδι όπως γίγαντες, φακές, φασολάκια και τα λοιπά. Εναλλακτικά έχει και ο Σκλαβενίτης αν λόγω δουλειάς δεν γίνεται να μαγειρευτεί φαγητό στο σπίτι, τα οποία είναι αρκετά αξιόλογα. Το βασικότερο είναι να δημιουργήσεις μία διατροφή την οποία θα μπορείς να διατηρήσεις και στο μέλλον. Η συντήρηση με τη δίαιτα δεν έχουν μεγάλες διαφορές. Με "υποθέσεις" και ελλιπείς γνώσεις δυστυχώς δίαιτα δεν γίνεται. Το πολύ-πολύ να χάσεις κιλά λόγω του ότι δεν τρως σωστά και μετά να πασχίζεις να τα διατηρήσεις. Η καλύτερη λύση είναι ο διατροφολόγος, κυρίως για να βάλει σε σωστή τάξη την αρχική διατροφή. Άλλο να μετράς ποσότητες άλλο θερμίδες. Οι θερμίδες δεν θα βοηθήσουν, ίσα ίσα κάποιον που ξεκινάει μόλις δίαιτα θα τον παγιδεύσουν. Όσο αφορά τις ποσότητες οι οποίες πρέπει να διατηρούνται σταθερές εννοείται πρέπει να είναι σε επίπεδο που νιώθεις εσύ καλά. Συνήθως αυτό ο καθένας το βρίσκει μόνος του. Αν στην πορεία υπάρχει πρόβλημα, ο διατροφολόγος γνωρίζει να στο ορίσει καλύτερα από τον καθένα. το τοστ παρότι το τρώω κι εγώ ο ίδιος για ευκολία τις καθημερινές (σκ που αράζω σπίτι σχεδόν ποτέ) , είναι στην ουσία ΣΚΟΥΠΙΔΙ αλλά οκ κάνει τη δουλειά του να μην ξεφύγεις (και φας καμιά ζαμπονο..; ) και σε κρατάει κοίτα εμένα προσωπικά ο διατροφολόγος δεν μου λέει απολύτως τίποτα, γιατί έχασα τα κιλά μου μόνος μου με νορμάλ ρυθμούς και τα διατηρώ κιλά έχασα με προτροπή γιατρού είναι η αλήθεια, μου είπε χάνε ένα κιλό την εβδομάδα, αυτό έκανα και οι εξετάσεις μου από όχι πολύ καλές έγιναν αρκετά καλές, οπότε σίγουρα δεν έκανα κάτι λάθος απλά οι πληροφορίες είναι άφθονες τη κοινή λογική καλό είναι να την έχει κανείς (όχι μαλακίες τύπου fasting... ), δεν το βρήκα τόσο δύσκολο να αδυνατίσω όσο το περίμενα , αλλά ήθελε τον κόπο του (συν ότι μου αχρήστευσε όλα μου τα παντελόνια, μιας και έχασα 18 πόντους στη μέση, κιλό και πόντος) αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι και ιδιαίτερα ελαστικός ώστε να πάνε χαμένοι οι κόποι μου (και να αγοράζω πάλι παντελόνια), τα σκουπίδια όσο μπορώ τα αναγνωρίζω και τα αποφεύγω το σπιτικό λαδάκι που λες είναι καλύτερο από το μη σπιτικό και το δικό μας λάδι στην οικογένειά μου είναι από τα καλύτερα που υπάρχουν (πολύ δύσκολα τρώω άλλα ελαιόλαδα και δεν ξερνάω) , αλλα τα $#$@#$@# τα μαγειρεμένα καλό είναι να μην το τρως φυσικά και θα φάω όσπριο μια φορά στις 10 μέρες και θα έχει λάδι, αλλά δεν είναι και η καλύτερή μου από την άλλη ωμό λάδι που είναι ο,τι καλύτερο στη σαλάτα μου ή στα ατμισμένα μου λαχανικό ρίχνω άπειρο, κολυμπάνε τα πράγματα μέσα σε αυτό όχι τις 2 κουταλιές που λένε οι διατροφολόγοι και από τη στιγμή που βλέπω αποτελέσματα και χορταίνω και βγάζω καλές εξετάσεις ΚΑΙ το διατηρώ, μάλλον έχω και το δίκιο με το μέρος μου 11 λεπτά πριν, CallMeRp είπε Αντί να καταναλώσεις ψωμί στο πρωινό σου ,μπορείς να έχεις Κούακερ με γιαούρτι και να βράσεις και δύο αυγά. ακριβώς πιτουρο+γιαούρτι , αυγά.. συνταγή επιτυχίας και ούτε καν κουάκερ που είναι ακριβά, τα φθηνιάρικα Επεξ/σία 23 Μαΐου 2019 από logistoulis
VonLoutsos Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Οι διαιτολόγοι ναι μεν έχουν μια κατάρτιση αλλά φοβάμαι οτι σε <<δένουν>> με τις δίαιτες ώστε να παραμένεις σε αυτούς. Από γνωστό αυτό είδα, έκανε δίαιτα του διαιτολόγου έφτασε όντως στα κιλά που ήθελε και μετά που τελείωσε η δίαιτα λόγω των ελλέιψεων που είχε τα ξαναπήρε. Θέλει πειθαρχία, έλεγχο, πείσμα και επιμονή. Το καλύτερο είναι θεωρώ περιορισμός της ποσότητας του φαγητού, κυρίως γλυκών-αναψυκτικών-πίτες-πίτσες και γυμναστήριο για να μην χαθεί και μυικός ιστός μαζί με το λίπος. Επεξ/σία 23 Μαΐου 2019 από VonLoutsos
Pwpwpw Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, trib είπε Έγραψα επίσης το παρακάτω "Αν στην πορεία υπάρχει πρόβλημα, ο διατροφολόγος γνωρίζει να στο ορίσει καλύτερα από τον καθένα." Ο υπέρβαρος δεν έγινε υπέρβαρος τρώγοντας τεράστιες ποσότητες πράσινης σαλάτας, γαλοπούλα-τυρί σε φέτες και τονοσαλάτα. Μάλλον κάτι άλλο έφταιγε. Δεν ειπε κανενας οτι θα γινεις υπερβαρος τρωγαντας σαλατα. Αλλα ανετα μπορει να καταληξει υπερβαρος καποιος τρωγωντας 3-4 τοστακια την μερα με ψωμι ολικης, τρωγωντας για μεσημεριανο μισο πακετο μακαρονια ολικης γιατι μεσημερι ειναι και πειναμε, τρωγωντας και κανα γλυκακι οποτε του ρθει, τρωγωντας και το βραδυ επειδη μεπρι να φαμε ελαφρα μια σαλατουλα και την πλακωνει στις μαγιονεζες στα τυρια και στα κρουτον γιατι σκετη δεν κατεβαινει. Αν δεν εχεις ενα συγκεκριμενο διατροφικο πλανο, με σταθερα γευματα και σταθερες ποσοσοτητες ειναι θεμα τυχης αν θα εχεις συγκεκριμενο αποτελεσμα.
logistoulis Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 2 λεπτά πριν, VonLoutsos είπε Οι διαιτολόγοι ναι μεν έχουν μια κατάρτιση αλλά φοβάμαι οτι σε <<δένουν>> με τις δίαιτες ώστε να παραμένεις σε αυτούς. Από γνωστό αυτό είδα, έκανε δίαιτα του διαιτολόγου έφτασε όντως στα κιλά που ήθελε και μετά που τελείωσε η δίαιτα λόγω των ελλέιψεων που είχε τα ξαναπήρε. Θέλει πειθαρχία, έλεγχο, πείσμα και επιμονή. Το καλύτερο είναι θεωρώ περιορισμός της ποσότητας του φαγητού, κυρίως γλυκών-αναψυκτικών-πίτες-πίτσες και γυμναστήριο για να μην χαθεί και μυικός ιστός μαζί με το λίπος. εγώ από γνωστούς μου που βλέπω αυτό που συμπεραίνω (χωρίς να ξέρω σίγουρα βέβαια), είναι ότι σε πεινάνε στην ουσία για γρήγορο αποτέλεσμα να πεις ααα τι καλός που είναι χάνεις τα κιλά, μετά επειδή ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να ζεις έτσι τα ξαναπαίρνεις... μετά ξαναπάς , τα ξανασκάς ξαναχάνεις και όλο από την αρχή δέχομαι ότι κάποιοι άνθρωποι μπορεί να μην έχουν πειθαρχία, οκ.. αλλά νομίζω ότι δεν γίνεται και να αντέξεις πολύ την χωρίς λόγο πείνα..
trib Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 3 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Δεν ειπε κανενας οτι θα γινεις υπερβαρος τρωγαντας σαλατα. Αλλα ανετα μπορει να καταληξει υπερβαρος καποιος τρωγωντας 3-4 τοστακια την μερα με ψωμι ολικης, τρωγωντας για μεσημεριανο μισο πακετο μακαρονια ολικης γιατι μεσημερι ειναι και πειναμε, τρωγωντας και κανα γλυκακι οποτε του ρθει, τρωγωντας και το βραδυ επειδη μεπρι να φαμε ελαφρα μια σαλατουλα και την πλακωνει στις μαγιονεζες στα τυρια και στα κρουτον γιατι σκετη δεν κατεβαινει. Αν δεν εχεις ενα συγκεκριμενο διατροφικο πλανο, με σταθερα γευματα και σταθερες ποσοσοτητες ειναι θεμα τυχης αν θα εχεις συγκεκριμενο αποτελεσμα. Αυτό που περιγράφεις όμως δεν έχει καμία σχέση με αυτά που αναφέρω παραπάνω. Δεν αναφέρθηκα σε μαγιονέζες, 4 τοστ, κρουτόν και τυριά. Και όσο αφορά τα μακαρόνια ολικής, το μισό πακέτο είναι 2 πιάτα σχεδόν. Δεν ξέρω με ποιους διατροφολόγους έχετε μιλήσει στο παρελθόν, αλλά διαβάζω πράγματα τα οποία δεν έχουν υπόσταση και είναι καθαρά προσωπικές απόψεις.
Pwpwpw Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, logistoulis είπε εγώ από γνωστούς μου που βλέπω αυτό που συμπεραίνω (χωρίς να ξέρω σίγουρα βέβαια), είναι ότι σε πεινάνε στην ουσία για γρήγορο αποτέλεσμα να πεις ααα τι καλός που είναι χάνεις τα κιλά, μετά επειδή ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να ζεις έτσι τα ξαναπαίρνεις... μετά ξαναπάς , τα ξανασκάς ξαναχάνεις και όλο από την αρχή δέχομαι ότι κάποιοι άνθρωποι μπορεί να μην έχουν πειθαρχία, οκ.. αλλά νομίζω ότι δεν γίνεται και να αντέξεις πολύ την χωρίς λόγο πείνα.. Το θεμα ειναι οτι δεν χρειαζεται να πεθαινεις της πεινας αν το κανεις σωστα.Παιζει τεραστιο ρολο η επιλογη τροφων.Σε περιπτωσεις διαιατας πρπε να επιλεγεις τροφες που σου δινουν σχετικα λιγες θερμιδες και ταυτοχρονα εχουν μεγαλο ογκο ωστε να γεμιζει το στομαχι και να αισθανεσαι κορεσμο. Αλλο να φας πχ ενα πιατο με βραστη/ψητη πατατα-ψητο στηθος κοτοπουλο-και ενα μπωλ πρασινη σαλατα και αλλο να φας ενα κρουασαν για παραδειγμα. Και τα 2 γευματα αυτα μπορει θερμιδικα να ειναι το το ιδιο, ομως περαν της απειρου μεγαλυτερη διατροφικης αξιας που εχει το πρωτο γευμα θα σου δωσει και ογκο φαγητου ωστε να αισθανθεις κορεσμο.Το δευτερο εκτος απο σκουπιδι και μηδενικης διατροφικης αξιας, θα το φας και θα νιωθεις απλα νηστικος οτι δεν εφαγες, μετα απο μιση ωρα θα θες να ξανα φας. Επεξ/σία 23 Μαΐου 2019 από Pwpwpw 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις