Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλήσπερα!έχω ενα θέμα με την Ram στον υπολογιστή μου και θα ήθελα βοήθεια μήπως ξέρει κάποιος πώς να το λύσω...ενώ στον υπολογιστή έχω 8giga Ram μου λέει οτι 3.96 είναι διαθέσιμο για χρήση...έχω λειτουργικό 64bit και έκανα και το maximum ram απο το msconfig και έκανα και στις ρυθμίσεις για προχωρήμενους το ξετικάρισμα της εικονικής μνήμης και δεν άλλαξε κάτι...motherboard εχω μια Gigabyte 970A DS3P,cpu FX 8300 και ram 8gb 2x4 σε dual channel kingston hyper X fury beast 1600...ξέρει κανένας πώς μπορώ να το διορθώσω?ευχαριστώ!

αργαηαηαρη.jpg

Επισκέπτης
Δημοσ.

από τη στιγμή που σου εμφανίζει όλη τη μνήμη αλλά σε χρήση μόνο τη μισή αρχικά δοκίμασε να βάλεις τα stick ένα ένα μήπως και υπάρχει κάποιο σφάλμα εκεί. το dual channel συνήθως είναι στα slot 2 και 4. δες το manual της μητρικής γιαυτό. αν πάλι σου κάνει το ίδιο δοκίμασε καθαρή εγκατάσταση Windows και αν παραμείνει τότε είναι πολύ πιθανό σφάλμα με τον controller της μνήμης. εκεί πας για άλλη μητρική. το έχω συναντήσει περισσότερες φορές από όσες θα έπρεπε σε 970 και 990fx. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, zeibei είπε

από τη στιγμή που σου εμφανίζει όλη τη μνήμη αλλά σε χρήση μόνο τη μισή αρχικά δοκίμασε να βάλεις τα stick ένα ένα μήπως και υπάρχει κάποιο σφάλμα εκεί. το dual channel συνήθως είναι στα slot 2 και 4. δες το manual της μητρικής γιαυτό. αν πάλι σου κάνει το ίδιο δοκίμασε καθαρή εγκατάσταση Windows και αν παραμείνει τότε είναι πολύ πιθανό σφάλμα με τον controller της μνήμης. εκεί πας για άλλη μητρική. το έχω συναντήσει περισσότερες φορές από όσες θα έπρεπε σε 970 και 990fx. 

Όταν έβαλα μόνο το 1 στικ δεν άνοιγε ο υπολογιστής...θα δοκιμάσω να το βάλω στο 2-4 αν και είναι λιγο ακατόρθωτο λόγω της ψύκτρας...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέσεις 1-3 είναι στα AM3+ για dual channel. Στην δική σου λέει όμως στο 2 και στο 4.

Επεξ/σία από STORM1978
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Demonism29 είπε

Όταν έβαλα μόνο το 1 στικ δεν άνοιγε ο υπολογιστής...θα δοκιμάσω να το βάλω στο 2-4 αν και είναι λιγο ακατόρθωτο λόγω της ψύκτρας...

Αρα το 1 stick ή η συγκεκριμένη θύρα έχει θέμα, είναι απλό/

Δημοσ.

Πες μας και αν θες πως, μπορεί κάποιος άλλος να βρεθεί στην ίδια θέση και να βοηθηθεί.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 23/5/2019 στις 2:04 ΜΜ, STORM1978 είπε

Πες μας και αν θες πως, μπορεί κάποιος άλλος να βρεθεί στην ίδια θέση και να βοηθηθεί.

Αυτό το πράγμα είναι εκνευριστικό και δείχνει αγένεια. Ανοίγει ένα θέμα, κάποιοι προσπαθούν να βοηθήσουν και πετιέται απάντηση : ενταξει το πρόβλημα λύθηκε! 

• Like 4
  • Sad 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα κόσμε και λίγο ηρεμία!έλειπα για αρκετό καιρό και δεν είχα μπει στο forum...μετά απο πολύ ψάξιμο και σε άλλα φορουμ βρήκα ότι στην συγκεκριμένη μητρική δεν κάνει dual channel αν το βάλεις στις θεσεις με το ιδιο χρώμα!θέλει τις 2 πρώτες θέσεις που είναι πιο κοντά στον επεξεργαστή!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...