Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, buuren είπε

Στο σπιτι αυτο μενω 5-6 μηνες το χρονο και τους υπολοιπους στην επαρχια για δουλειες.

Αφού μένεις μόνο 5-6 μήνες αντί να πληρώνεις 180Χ12 + κοινόχρηστα+ΔΕΗ κ.λπ., γιατί δεν νοικιάζεις μέσω airbnb τις μέρες που θες να είσαι Αθήνα?

• Like 2
  • Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Οποτε καταλαβαινω οτι δεν εχω πολυ χρονο μαλλον.

Θα δω τι θα μου πει ο δικηγορος και θα ενημερωσω.

Μόλις τώρα, SB_1957 είπε

Αφού μένεις μόνο 5-6 μήνες αντί να πληρώνεις 180Χ12 + κοινόχρηστα+ΔΕΗ κ.λπ., γιατί δεν νοικιάζεις μέσω airbnb τις μέρες που θες να είσαι Αθήνα?

Δεν ξερω αν με συμφερει αλλα μαλλον οχι.

Ευχαριστω.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, DrLo είπε

Δεν είμαι ειδικός αλλά έχω τη στοιχειώδη ικανότητα να καταλάβω ότι αυτό που προσπαθεί να σου πει ο 29gk είναι ότι επιμένεις να αντιμετωπίζεις την περίπτωση σαν έξωση ενοίκου ενώ αν έχει λήξει η σύμβαση αυτός δεν είναι ένοικος πλέον (ομολογώ δε ξέρω τι ισχύει)

Ετσι. Οπως επισης θεωρει σιγουρο το γεγονος ( συμπερασμα βγαλμενο απο αλλες παρομοιες συζητησεις ) οτι ο ενοικιαστης θα πολεμησει με ανακοπες και ενδικα μεσα την εξωση του επειδη θα τον συμφερει. Δηλαδη στην περιπτωση που συζητουμε, ο ts θα πληρωσει δικηγορικα πανω απο 1000€ για να επιδιωξει, οχι να κερδισει αλλα να επιδιωξει, ενα κερδος της ταξης των 100€ το μηνα στην καλυτερη περιπτωση. Και δεν λαμβανει υποψη του, ο παραπανω "ειδημονας" το κοστος που θα εχει οταν θα χασει, γιατι θα χασει, και τις δικες. Το ΕΠΙΠΛΕΟΝ των δικηγορικων κοστος.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αναρωτιέμαι γιατί όταν ήταν να λήξη το συμβόλαιο εκμίσθωσης δεν φρόντισες  να υπογράψτε καινούργιο.  Τώρα δεν θα είχες κανένα πρόβλημα. 

Απο την άλλη τώρα τα ενοίκια τα δίνεις μαύρα; Διότι αν ναι είναι ένα μέσο πίεσης. 

Επεξ/σία από HALF EVIL
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, DrLo είπε

Δεν είμαι ειδικός αλλά έχω τη στοιχειώδη ικανότητα να καταλάβω ότι αυτό που προσπαθεί να σου πει ο 29gk είναι ότι επιμένεις να αντιμετωπίζεις την περίπτωση σαν έξωση ενοίκου ενώ αν έχει λήξει η σύμβαση αυτός δεν είναι ένοικος πλέον (ομολογώ δε ξέρω τι ισχύει)

Καλό θα ήταν να μην βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα μια και δεν ξέρεις τι ισχύει. Η νομοθεσία συνεχίζει να τον θεωρεί μισθωτή ακόμα και αν έχει λήξει ο συμβατικός χρόνος μίσθωσης.

Η έξωση πάντως - όπως έγραψα και παραπάνω - σε όλες τις περιπτώσεις εκτός δυστροπίας απαιτεί απόφαση δικαστηρίου.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, HALF EVIL είπε

Αναρωτιέμαι γιατί όταν ήταν να λήξη το συμβόλαιο εκμίσθωσης δεν φρόντισες  να υπογράψτε καινούργιο.  Τώρα δεν θα είχες κανένα πρόβλημα. 

Απο την άλλη τώρα τα ενοίκια τα δίνεις μαύρα; Διότι αν ναι είναι ένα μέσο πίεσης. 

Μετα την τριετια, τα συμβολαια μετατρεπονται σε αοριστου και ειναι απολυτα νομιμα. Και νομικα και φορολογικα. Αρα δεν τιθεται ζητημα "μαυρων". Εκει ομως που θα εχει προβλημα, οχι ο ενοικιαστης αλλα ο ιδιοκτητης, ειναι αν εισπραξει τα 280€ εναντι των 180€ που αναγραφει το συμβολαιο. Θα ειναι λαθος του και μαλλον δεν θα το κανει, αφου προφανως αυτο θα συμβουλευσει και ο δικηγορος του. ΘΑ επισπευσει ομως ισως την διαδικασια εξωσης.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Joshua21 Ναι, αλλά η μίσθωση λύεται μονομερώς με ένα μήνα ειδοποίηση πριν είτε από τον ιδιοκτήτη είτε από τον ενοικιαστή.

Επεξ/σία από Ather
  • Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, HALF EVIL είπε

Γιατι ρωτησα το λογιστη μου και μου ειπε οτι δεν εχω θεμα μια και το  δηλωνω κανονικα οπως και αυτη στην εφορια επισης πληρωνω μεσω τραπεζας παντα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Καλό θα ήταν να μην βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα μια και δεν ξέρεις τι ισχύει. Η νομοθεσία συνεχίζει να τον θεωρεί μισθωτή ακόμα και αν έχει λήξει ο συμβατικός χρόνος μίσθωσης.

Η έξωση πάντως - όπως έγραψα και παραπάνω - σε όλες τις περιπτώσεις εκτός δυστροπίας απαιτεί απόφαση δικαστηρίου.

Και η δυστροπια απαιτει αποφαση δικαστηριου. Αυτη δηλαδη κι αν απαιτει καθως καποιος θα επιδιωξει ενδεχομενως να προχωρησει και σε αγωγη για τα χρωστουμενα. Βασικα τα παντα περνανε απο δικαστηρια, για ολο τον φυσιολογικο κοσμο με την εξαιρεση εκεινων που συντασσουν εξωδικα και βγαζουν κι αποφασεις.

Επεξ/σία από 29gk
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενημερωνω οτι το συμβολαιο εληξε οκτωβριο 18   16 και ανεφερε διετες αν παιζει καποιο ρολο.

Επεξ/σία από buuren
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, buuren είπε

Ενημερωνω οτι το συμβολαιο εληξε οκτωβριο 18 και ανεφερε διετες αν παιζει καποιο ρολο.

Ποτε συνταχτηκε; Ποτε εκκινησε δηλαδη;

Επεξ/σία από 29gk
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, 29gk είπε

Ποτε συνταχτηκε; Ποτε εκκινησε δηλαδη;

Λαθος εκανα οκτωβριο 2016 ειναι το σωστο. Στο σπιτι πηγα πρωτη φορα οκτωβριο 2012 με 2ετες συμβολαιο που οταν εληξε ανανεωσαμε για αλλα 2 χρονια που εληξε κι αυτο καπου μεσα οκτωβριου 2016 περιπου, δεν το εχω εδω τωρα να το δω.

Εχει ληξει απο οκτ 2016 δηλαδη.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, buuren είπε

Λαθος εκανα οκτωβριο 2016 ειναι το σωστο. Στο σπιτι πηγα πρωτη φορα οκτωβριο 2012 με 2ετες συμβολαιο που οταν εληξε ανανεωσαμε για αλλα 2 χρονια που εληξε κι αυτο καπου μεσα οκτωβριου 2016 περιπου, δεν το εχω εδω τωρα να το δω.

Εχει ληξει απο οκτ 2016 δηλαδη.

Δεν σωζεσαι λοιπον. Πηγαινε αυριο για μια ερωτηση στον δικηγορο σου, ασε τον λογιστη σου στα λογιστικα του, και οπως γυρνας σπιτι σου παρε και μια εφημεριδα αγγελιων και ξεκινα την αναζητηση νεας στεγης.

• Like 1
Δημοσ.

Από την στιγμή που δεν έχεις υπογράψει συμβόλαιο τότε ή θα δεχτείς την αύξηση ή θα βρεις σπίτι. Για αυτό υπάρχουν τα συμβόλαια μεταξύ των ανθρώπων για να αποφεύγονται τέτοιες καταστάσεις τις περισσότερες φορές.

Αν τώρα φέρθηκε σωστά η ενοικιάστρια δεν χρειάζεται να το σκέφτεσαι. Εκείνη κάνει την δουλειά της, όπως την κάνει και έτσι όπως τα λες είναι και καλυμμένη νομικά. Αν θα μπορούσε να ενημερώσει πιο νωρίς,να ήταν πιο ελαστική? Ίσως, αλλά νομίζω κακώς θα κάτσεις να σκάσεις με αυτό. 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, 29gk είπε

Και η δυστροπια απαιτει αποφαση δικαστηριου. Βασικα τα παντα περνανε απο δικαστηρια, για ολο τον φυσιολογικο κοσμο με την εξαιρεση εκεινων που συντασσουν εξωδικα και βγαζουν κι αποφασεις.

Συνεχίζεις να αποδεικνύεις ότι γράφεις για πράγματα που δεν έχεις την παραμικρή ιδέα...

Στην περίπτωση αγωγής απόδοσης λόγω δυστροπίας εκδίδεται διαταγή απόδοσης χωρίς να προηγηθεί δίκη, για αυτό και χρειάζεται μόλις 45 ημέρες. Σε αντίθεση με την αγωγή απόδοσης για οποιοδήποτε άλλο λόγο που δεν βγαίνει απόφαση χωρίς δίκη άρα στην καλύτερη μετά από μήνες.

Όσο για το "εκεινων που συντασσουν εξωδικα και βγαζουν κι αποφασεις" μάλλον τον εαυτό σου εννοείς, εσύ είσαι αυτός που ισχυρίστηκε ότι με την επίδοση του εξώδικου "οι προθεσμιες ειναι καθορισμενες", όχι εγώ.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...