Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, DrLo είπε

Αυτά που γράφεις περί του ότι δίνεις το ενοίκιο στην ώρα του και δεν έχεις κάνει κάποια ζημιά στο σπίτι είναι υποχρεώσεις σου. Δε της κανείς χάρη. Μου θυμίζει αυτά που κοροϊδεύαμε σε άλλο thread "ζητείται υπάλληλος, προσφέρεται μισθος".

Προφανώς είναι το λογικό αλλά πόσες περιπτώσεις κακοπληρωτών έχεις ακούσει κτλπ.
Δεν είπε να του δώσουμε μετάλλιο ο άνθρωπος , ότι είναι τυπικός αναφέρει.
πάντως το Airbnb έχει κάνει καλά τη δουλειά του...

Η συμβουλή μου φίλε είναι να ξεκινήσεις να ψάχνεις άλλο σπίτι. Δες και έναν δικηγόρο να σου πει τι παίζει και προχωράς.
Σε καμία περίπτωση μην τσιμπήσεις σε πληστηριασμό που το πάει η ιδιοκτήτρια επειδή ξύπνησε.
Στο κάτω κάτω άστην να πληρώσει δικαστήριο. Και βασικό συνέχισε να είσαι τυπικός σε όλα.

Εγώ για σπάσιμο θα της έβγαινα από πάνω. 

• Like 1
  • Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, buuren είπε

Απαραδεκτο θεωρω οτι δεν με ειδοποιησε πολυ καιρο πριν να κανω κουμαντο απο τη στιγμη που ξερει οτι λειπω για μεγαλα διαστηματα επαρχια.  Στο τηλ της ειπα οτι εχει καθε δικαιωμα να κανει στην περιουσια της οτι θελει απλα να ενημερωθω εγκαιρα κι εγω ομως. Κατα καιρους μου ελεγε ποσο ευχαριστημενη ειναι που ειμαι εγω στο σπιτι...τον αυγουστο ρωτησα να βαλω ενα ερκοντισιον και μου ειπε ναι στο σπιτι σου να κανεις οτι θελεις και ο πατερας της μου ελεγε μεχρι προχθες  δεν σε ενοχλει κανενας στο σπιτι σου...με αφησαν να βαλω αιρκοντισιον για να κουβαλαω και αυτο..

Τι πάει να πει "πολύ καιρό πριν".

Έκανε αυτό που προβλέπεται?

Αν ναι εσύ είσαι ο παράλογος. Αν εσύ θες έξι μήνες πριν να πας να παραπονεθεις σε αυτόν που έκανε το νόμο και τη διαδικασια?

• Sad 1
Δημοσ.

Επειδή αντιμετώπισα και εγώ ένα παρόμοιο θέμα τώρα τελευταία, συμβουλεύτηκα δικηγόρο ο οποίος μου είπε ότι δεν μπορεί να σε βγάλει με το ζόρι πριν από τρίμηνο. Τελικά εγώ τα βρήκα με τον εκμισθωτή και απέφυγα τα "αίματα". 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, stelios_2809 είπε

Προφανώς είναι το λογικό αλλά πόσες περιπτώσεις κακοπληρωτών έχεις ακούσει κτλπ.
Δεν είπε να του δώσουμε μετάλλιο ο άνθρωπος , ότι είναι τυπικός αναφέρει.
πάντως το Airbnb έχει κάνει καλά τη δουλειά του...

Η συμβουλή μου φίλε είναι να ξεκινήσεις να ψάχνεις άλλο σπίτι. Δες και έναν δικηγόρο να σου πει τι παίζει και προχωράς.
Σε καμία περίπτωση μην τσιμπήσεις σε πληστηριασμό που το πάει η ιδιοκτήτρια επειδή ξύπνησε.
Στο κάτω κάτω άστην να πληρώσει δικαστήριο. Και βασικό συνέχισε να είσαι τυπικός σε όλα.

Εγώ για σπάσιμο θα της έβγαινα από πάνω. 

Σε γουσταρω , σκεφτεσαι οπως εγω.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, stelios_2809 είπε

Δεν είπε να του δώσουμε μετάλλιο ο άνθρωπος 

Αυτό έλειπε.

Δεν είπα ότι ζητάει μετάλλιο αλλά αναφέρει ένα σωρό άσχετα πράγματα για να βγάλει τρελό τον άλλο.

Όπως υπάρχουν κακοπληρωτες υπάρχουν και ψυχακιδες ιδιοκτητες. Αυτό δε σημαίνει ότι όταν κάποιος είναι τυπικός είναι ήρωας και δικαιούται κάτι πέρα από τα προβλεπόμενα.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, 29gk είπε

Συνεχιζεις να παραπληροφορεις και δεν καταλαβαινω και το γιατι. Απο τη στιγμη που η μισθωση εληξε, δεν υπαρχει τιποτα που θα σταθει σε δικαστηριο και μαλιστα για χρονια.

Άλλος είναι αυτός που παραπληροφορεί... άλλος είναι αυτός που δεν έχει ιδέα του τι ακριβώς είναι το εξώδικο, άλλος είναι αυτός που πιστεύει ότι το εξώδικο ισοδυναμεί με απόφαση έξωσης.

Επίσης δεν είπα πως υπάρχει κάτι που μπορεί να σταθεί στο δικαστήριο, φυσικά και το πιο πιθανό είναι το κερδίσει ο ιδιοκτήτης, είπα πως θα περάσουν από μήνες έως και χρόνια μέχρι να γίνει το δικαστήριο. Το πότε θα οριστεί δικάσιμος έχει να κάνει με το φόρτο εργασίας που έχει το εκάστοτε δικαστήριο, και σε καμία περίπτωση δεν είναι λιγότερο από μήνες.

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, antbyron είπε

Επειδή αντιμετώπισα και εγώ ένα παρόμοιο θέμα τώρα τελευταία, συμβουλεύτηκα δικηγόρο ο οποίος μου είπε ότι δεν μπορεί να σε βγάλει με το ζόρι πριν από τρίμηνο. Τελικά εγώ τα βρήκα με τον εκμισθωτή και απέφυγα τα "αίματα". 

Αναλογα την περιπτωση. Με βαση το νομο και εναν σωστο δικηγορο απο την πλευρα του ιδιοκτητη, το απωτατο οριο ειναι παντως στις περιπου 45 ημερες.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

3 λεπτά πριν, DrLo είπε

Αυτό έλειπε.

Δεν είπα ότι ζητάει μετάλλιο αλλά αναφέρει ένα σωρό άσχετα πράγματα για να βγάλει τρελό τον άλλο.

Όπως υπάρχουν κακοπληρωτες υπάρχουν και ψυχακιδες ιδιοκτητες. Αυτό δε σημαίνει ότι όταν κάποιος είναι τυπικός είναι ήρωας και δικαιούται κάτι πέρα από τα προβλεπόμενα.

Ποιον εβγαλα τρελο? 

Επεξ/σία από buuren
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Άλλος είναι αυτός που παραπληροφορεί... άλλος είναι αυτός που δεν έχει ιδέα του τι ακριβώς είναι το εξώδικο, άλλος είναι αυτός που πιστεύει ότι το εξώδικο ισοδυναμεί με απόφαση έξωσης.

Επίσης δεν είπα πως υπάρχει κάτι που μπορεί να σταθεί στο δικαστήριο, φυσικά και το πιο πιθανό είναι το κερδίσει ο ιδιοκτήτης, είπα πως θα περάσουν από μήνες έως και χρόνια μέχρι να γίνει το δικαστήριο. Το πότε θα οριστεί δικάσιμος έχει να κάνει με το φόρτο εργασίας που έχει το εκάστοτε δικαστήριο, και σε καμία περίπτωση δεν είναι λιγότερο από μήνες.

Ειπε αυτος που στελνει εξωδικα με κοστος μολις..... 70€.

Συνεχιζεις να παραπληροφορεις και πλεον συμπεραινω οτι το κανεις σκοπιμα. Παιζεις δηλαδη με την αναγκη των αλλων για να διασκεδαζεις. Πολυ κακο αυτο ακομα για για αναρτησεις σε διαδικτυακα καφενεια.

Επεξ/σία από 29gk
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχως ουσιαστικα δε μπορεις να κανεις τιποτα εφοσον εισαι με αοριστου οπως γραφτηκε παραπανω.180 ενοικιο πλεον ειναι λιγα και δεν αντιστοιχει στα ενοικια της εποχης,δεν ειναι και κοροιδιο ο ιδιοκτητης να χανει λεφτα επειδη εσυ εισαι τυπικος στις υποχρεωσεις σου,χωρις παρεξήγηση. Δεν μπορω να βρω λαθος του ιδιοκτητη σε αυτη τη περιπτωση,αντε να σε ειδοποιουσε 2 μηνες πριν αντι για ενα.

Επεξ/σία από greengr21
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, 29gk είπε

Αναλογα την περιπτωση. Με βαση το νομο και εναν σωστο δικηγορο απο την πλευρα του ιδιοκτητη, το απωτατο οριο ειναι παντως στις περιπου 45 ημερες.

Παραπληροφόρησης συνέχεια...

Οι 45 ημέρες ισχύουν ΜΟΝΟ στην περίπτωση δυστροπίας (πχ όταν ο μισθωτής καθυστερεί ή δεν πληρώνει το ενοίκιο του), ΜΟΝΟ τότε ο ιδιοκτήτης μπορεί να κάνει την έξωση "εξπρές" όπου η απόφαση βγαίνει χωρίς δίκη. Σε κάθε άλλη περίπτωση - όπως πχ η έξωση λόγω λήξης μίσθωσης - η απόφαση μπορεί να βγει μόνο μετά από δίκη, και αυτό όπως έγραψα παραπάνω παίρνει από μήνες ως χρόνια.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, Joshua21 είπε

Οι 45 ημέρες ισχύουν ΜΟΝΟ στην περίπτωση δυστροπίας (πχ όταν ο μισθωτής καθυστερεί ή δεν πληρώνει το ενοίκιο του), ΜΟΝΟ τότε ο ιδιοκτήτης μπορεί να κάνει την έξωση "εξπρές" όπου η απόφαση βγαίνει χωρίς δίκη. Σε κάθε άλλη περίπτωση - όπως πχ η έξωση λόγω λήξης μίσθωσης - η απόφαση μπορεί να βγει μόνο μετά από δίκη, και αυτό όπως έγραψα παραπάνω παίρνει από μήνες ως χρόνια.

Κακο πολυ κακο αυτο που κανεις. Ελπιζω να μην παρεις κανενα στο λαιμο σου, που θα αρκεστει σε αυτα και ΔΕΝ θα παει σε δικηγορο. Οπως πχ κανεις εσυ που μοιραζεις μαλλον εξωδικα δικης σου κοπης με μονο κοστος τα εξοδα επιδοσης αλλα με ουσια ενας θεος ξερει ποιας αξιας.

Επεξ/σία από 29gk
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σε προσωπική περίπτωση , εντελώς αντίθετη με αυτή που λέει ο φίλος

Σε διαμέρισμα που οι γονείς μου νοικιάζουν σε 2 κοπέλες, δεν πλήρωναν και θέλαμε να φύγουν και να μας πληρώσουν :
χρωστούμενα περίπου 2500 ευρώ (7 ενοίκια και λογαριασμοί) , πήγαμε σε δικηγόρο για έξωση και αγωγή για τα χρήματα. 
μέσα σε 3 μήνες έφυγαν, παρέδωσαν κλειδιά κτλπ. πλέον περιμένουμε την δίκη (δικάσιμος σε ένα μήνα) α, έχουν βάλει και ένα μικρό ποσό ήδη.

γενικά δεν ξέρω αν θα πάρει και πόσες αναβολές το δικαστήριο , αλλά αν το κινήσεις τρέχει. 
Τα έξοδα θα μας βγούν πάνω από 500 ευρώ , αλλά κυρίως έγινε για να λήξει αυτή η κατάσταση.

Επεξ/σία από stelios_2809
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δεν είμαι ειδικός αλλά έχω τη στοιχειώδη ικανότητα να καταλάβω ότι αυτό που προσπαθεί να σου πει ο 29gk είναι ότι επιμένεις να αντιμετωπίζεις την περίπτωση σαν έξωση ενοίκου ενώ αν έχει λήξει η σύμβαση αυτός δεν είναι ένοικος πλέον (ομολογώ δε ξέρω τι ισχύει)

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...