Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Λόγω μεγάλης ψύκτρας και επομένως πολύ μικρής απόστασης και κακού airflow σε εκείνο το σημείο του κουτιού, σκέφτομαι να τοποθετήσω την gpu (1080ti) στη δεύτερη θέση, στην Z370-A prime της Asus. Έχει δοκιμάσει κάποιος κάτι παρόμοιο στην ίδια ή σε εφάμιλλη μητρική; Διαβάζω ότι δεν υπάρχει αισθητή διαφορά απόδοσης, αλλά ας γράψει κάποιος που έχει πειραματιστεί καλύτερα γιατί βαριέμαι να βγάζω και να ξαναβάζω 😋

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, jeandoumpier είπε

Καλησπέρα. Λόγω μεγάλης ψύκτρας και επομένως πολύ μικρής απόστασης και κακού airflow σε εκείνο το σημείο του κουτιού, σκέφτομαι να τοποθετήσω την gpu (1080ti) στη δεύτερη θέση, στην Z370-A prime της Asus. Έχει δοκιμάσει κάποιος κάτι παρόμοιο στην ίδια ή σε εφάμιλλη μητρική; Διαβάζω ότι δεν υπάρχει αισθητή διαφορά απόδοσης, αλλά ας γράψει κάποιος που έχει πειραματιστεί καλύτερα γιατί βαριέμαι να βγάζω και να ξαναβάζω 😋

Προσωπικα ειχα φιλο που εκανε τετοια αλλαγη απο περιεργια καθαρα και δεν ειδε καθολου πτωση στην αποδοση.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, jerry banana είπε

Προσωπικα ειχα φιλο που εκανε τετοια αλλαγη απο περιεργια καθαρα και δεν ειδε καθολου πτωση στην αποδοση.

Θυμάσαι με ποια gpu το έκανε ή μπα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.

Να σαι καλά που με θύμησες να ακούσω ξανα μετά απο χρόνια αυτό:

Επεξ/σία από Acmilangr2
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν, η μεταφορά της κάρτας γραφικών από το 1ο slot στο 2ο slot έγινε, και η διαφορά είναι πράγματι μικρή στην απόδοση.

Παραθέτω benchmarks που έγιναν σε δυο παιχνίδια πριν & μετά την αλλαγή ώστε να γνωρίζει κάποιος σε περίπτωση που θέλει για οποιονδήποτε λόγο να τοποθετήσει την κάρτα στη δεύτερη θέση.

Ghost Recon Wildlands

Gpu - 1st Slot

1721803562_GPU1stSlotGhostReconWildlands.jpg.c526508181c38cc03a975f14f1a15879.jpg

Gpu - 2nd Slot

343181202_GPU2ndSlotGhostReconWildlands.jpg.0f446e86edc1cf9c1e56654067b79857.jpg

Assasins Creed Odyssey

Gpu -1st Slot

378526906_GPU1ndSlotAssasinsCreedOdyssey.jpg.a7e437223f8a488f7fb185823d2fc742.jpg

Gpu - 2nd Slot

849815743_GPU2ndSlotAssasinsCreedOdyssey.jpg.6569501c54efe50d630e6d444bf1c67b.jpg

Εν κατακλείδι, η μέση διαφορά είναι 2 με 2,5 fps (σε ανάλυση 1440p στο ghost recon & 1080p στο odyssey) υπέρ της κάρτας γραφικών τοποθετημένης στην πρώτη pci-e θύρα.

@Acmilangr2

https://www.youtube.com/watch?v=rU_k8BNCcOM

'Ακουσε ολόκληρη και αυτή την εκτέλεση από ζωντανή συναυλία στην Πολωνία...''Δακρύζει'' η κιθάρα...

Επεξ/σία από jeandoumpier
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε

Επειδή έχω την ίδια μητρική. 

Ποια λες slot 1; αυτή που είναι τέρμα κάτω η την Επάνω; 

Μετρώντας από επάνω προς τα κάτω. Την επάνω θέση (την κανονική ας πούμε) εννοώ slot 1.

Δημοσ.

Και εγώ Επάνω την έχω. Αν και λόγω υδροψηξης στην gpu δεν πιστευω να δω διαφορά. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε

Και εγώ Επάνω την έχω. Αν και λόγω υδροψηξης στην gpu δεν πιστευω να δω διαφορά. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις 

Δεν θα δεις λογικά.

Δημοσ.
19 ώρες πριν, rofl είπε

ειδες διαφορες σε θερμοκρασιες που ηταν και το ζητουμενο?

Υπέρ του cpu ναι, πιο συγκεκριμένα 3-4 βαθμούς κάτω , ΑΛΛΑ τουλάχιστον 7-8 βαθμούς περισσότερους έδινε η κάρτα λογικά επειδή "στριμώχθηκε" αρκετά χαμηλά κοντά στο shield για το τροφοδοτικό. Εμπρός γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...