Προς το περιεχόμενο

bsod

Giorgos199999

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα στην ομάδα!!Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα:Ανοίγω κάποιο παιχνίδι ξεκινάω να παίζω και μετά από περίπου 10 λεπτά μου πετάει blue screen.Κάθε φορά για διαφορετικό λόγο.Να σημειώσω ότι το pc είναι καινούργιο και από την πρώτη στιγμή μου εμφάνισε αυτό το πρόβλημα.Έτρεξα όλα τα τεστ σχετικά με δίσκους,ραμ, κτλ αλλά τίποτα.Τέλος να αναφέρω ότι το κάνει μόνο σε παιχνίδια και όχι σε άσχετες στιγμές π.χ. web surfing,facebook,youtube etc.

Σημείωση:Ο συχνότερος λόγος για bsod είναι gia memory management.

Έχετε κάποια ιδέα ή κάποια λύση?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ πάντως θα ποντάρω στις μνήμες και συγκεκριμένα στο ότι οι μνήμες είναι oc και ίσως η μητρική ή δεν είναι ρυθμισμένη σωστά (π.χ. χαμηλά volt στις ram) ή θέλεις bios update για να σηκώσει τα σωστά ram profiles ή απλά η μητρική δεν είναι για τέτοιες μνήμες.

Μαζί με το hardware σου (που θα έπρεπε να το δώσεις από την αρχή) δώσε και τις ρυθμίσεις στο bios για της μνήμες και ποια έκδοση bios έχεις.

Έλεγξε πάντως και την κάρτα γραφικών σου μήπως ανεβάζει θερμοκρασίες. Κάνε ένα stress test με το furmark να δεις αν σου εμφανίσει πρόβλημα.

• Like 1

Θα ελέγξω αυτα που μου είπες και θα επανέλθω αυριο το απόγευμα με πληροφορίες.

mobo:gigabyte b360m-ds3h (rev 1.0)

cpu:i5 8400

ram:HYPERX HX426C16FB2/8    Χ 2 dual channel.

gpu:gigabyte gtx 1660ti

psu:coolermaster masterwatt 550 

Να αναφέρω σχετικά με τις θερμοκρασίες της κάρτας ότι για κάποιο διάστημα έτρεχα τον υπολογιστή με τα γραφικά του επεξεργαστή και πάλι συνέβαινε το ίδιο,οπότε δεν νομίζω να είναι θέμα της κάρτας.Αλλά και πάλι θα το ελέγξω.

Τρέχω την τελευταία έκδοση του bios.Πριν κάνω το τελευταίο update το pc κράσαρε λίγο πιο συχνά δηλαδή και σε άκυρες στιγμές αλλά πλέον το θέμα είναι αποκλειστικά και μόνο σε games. 

Πριν αγοράσω τις μνήμες έλεγξα στο site του κατασκευαστή για την συνδεσιμότητα και είναι όλα οκ.Όσο για τις ρυθμίσεις του bios για τις μνήμες τι ακριβώς θέλεις να σου στείλω γιατί δεν είμαι και έμπειρος σε τέτοια θέματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οποτε δεν ειναι η καρτα σου το προβλημα. Μπορεις να μας ποσταρεις τους κωδικους απο τις μπλε οθονες? Ειπες ειναι διαφορετικοι την καθε φορα. Με τις μνημες κατι γινεται και γω αυτο πιστευω. Στο bios ειναι στο auto? Μηπως εχεις βαλει καποιο xmp profile?

Για αρχη βγαλε την μια ram και παιξε με την μια για λιγη ωρα να δεις τι γινεται και πριν το κανεις δες στο bios αυτο που σου ειπα. Δες σε τι volt παιζουν οι μνημες, σε ποσα mhz και τι profile εχουν

Επεξ/σία από Alex-V

Λοιπόν παιδιά.Έτρεξα κάποια παιχνίδια με default ρυθμίσεις στο bios το xmp είναι από μόνο του disabled, δοκίμασα να το ανοίξω αλλά πάλι μου βγάζει blue screen.Έκανα όλα τα τεστ σε hardware για επανάληψη και δεν μου βγάζει τίποτα.Να πω ότι ότι όλες οι ρυθμίσεις στις μνήμες στο bios είναι στο auto(αν θέλετε κάποια άλλη πληροφορία σχετικά με ρυθμίσεις bios πείτε μου να σας πω γιατί δεν ξέρω και πολλά).Εκτός από το error για memory management μου έβγαλε και για system service exception με αίτιο για το crash το win32kfull.sys.Θα ανέβαζα το crash report από to minindump file αλλά το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ το whocrashed δεν μου βγάζει report για το error.Μήπως φταίει κάποιο app και crasharei όλο το pc ? Υπάρχει τέτοια περίπτωση? Έχετε στα υπόψη σας κάποιο άλλο τεστ να κάνω για να δούμε? Κάποια ιδέα σχετικά με το win32kfull?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 26/5/2019 στις 11:57 ΜΜ, Giorgos199999 είπε

Λοιπόν παιδιά.Έτρεξα κάποια παιχνίδια με default ρυθμίσεις στο bios το xmp είναι από μόνο του disabled, δοκίμασα να το ανοίξω αλλά πάλι μου βγάζει blue screen.Έκανα όλα τα τεστ σε hardware για επανάληψη και δεν μου βγάζει τίποτα.Να πω ότι ότι όλες οι ρυθμίσεις στις μνήμες στο bios είναι στο auto(αν θέλετε κάποια άλλη πληροφορία σχετικά με ρυθμίσεις bios πείτε μου να σας πω γιατί δεν ξέρω και πολλά).Εκτός από το error για memory management μου έβγαλε και για system service exception με αίτιο για το crash το win32kfull.sys.Θα ανέβαζα το crash report από to minindump file αλλά το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ το whocrashed δεν μου βγάζει report για το error.Μήπως φταίει κάποιο app και crasharei όλο το pc ? Υπάρχει τέτοια περίπτωση? Έχετε στα υπόψη σας κάποιο άλλο τεστ να κάνω για να δούμε? Κάποια ιδέα σχετικά με το win32kfull?

Θα φανει παραλογο, αλλα στα 10αρια εχεις περασει πολλα major updates? Δηλαδη, ειχες την 1703 (λεμε τωρα) και μεσω των updates εισαι στην 1809?

Προσωπικα στην θεση σου αν οντως ισχυει κατι τετοιο, θα χτυπουσα μια καθαρη εγκατασταση απο την αρχη με την τελευταια εκδοση, Εκτος αν εχεις πολυ αρχειο μεσα και δεν εχεις καπου να τα σωσεις.

Επεξ/σία από Alex-V

Κατέβασε το memtest86+ έχει οδηγίες πως να κάνεις ενα bootable usb stick και τρεξε το, αρχικά βάλε και τις 2 ραμ επάνω και αφησε το να κάνει τα δικά του τεστ για καμια ωρα κλπ

ΑΝ βγάλει σφαλμα το σταματας και πας τις μνήμες πισω στο καταστήμα για αντικατάσταση.

ΑΝ ΔΕΝ βγάλει σφάλμα, κλείνεις τον υπολογιστή και βάζεις τις ραμ 1 καθε φορά και τρεχεις το μεμτεστ να δεις ποια είναι η προβληματική.

Αν πάλι ΔΕΝ, πιθανότατα κάποιο ram slot της μητρικής έχει θέμα  οποτε δοκιμάζεις τις ραμ εναλλάξ στα σλοτ.

Τελευταία λύση ειναι αν υπάρχει κάποιο στραβωμένο πιν στο σοκετ του επεξεργαστή, πιθανότατα ομως μεχρι τότε θα έχεις βρει το πρόβλημα.

Στις 30/5/2019 στις 8:45 ΜΜ, Giorgos199999 είπε

Υπάρχει περίπτωση να φταίει αυτό Alex?θα δοκιμασω το σ/κ ενα format και θα δουμε τι θα γινει αν δεν αλλαξει κατι θα επανελθω.

Αν τυχον στις αρχες των 10 ησουν κομπλε και δημιουργηθηκε αργοτερα το προβλημα, ναι εκει παει το μυαλο μου. Ειναι πολυς κοσμος με παραπονα που μετα απο μεγαλα updates ο καθενας ειχε και ξεχωριστο προβλημα

Λοιπόν παιδιά έκανα το memtest στις 3 ώρες δεν έδειξε τίποτα.Αποφάσισα λοιπόν να το αφήσω 10.Και τελικά το πρόβλημα ήταν το ένα dim ram.Μόλις το έβγαλα όλα επανήλθαν στο φυσιολογικό οπότε πάω για αντικατάσταση!

Ευχαριστώ όλους όσους ασχολήθηκαν!!!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...