Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω τον συγκεκριμενο επεξεργαστη κ χρησιμοποιω τα ενσωμετωμενα γραφικα του. Η μνημη μου ειναι 2χ4gb (περιμενω αλλα 2χ4gb) κ η μητρικη μου η msi b450a pro.

Η συγκεκριμενη μηχανη γραφικων, εχω δει οτι δεσμευει 2gb απο τη ram. Επειδη παιχνιδια δεν παιζω, μονο κανα βιντεο στο youtube να δω η καμια ταινια, υπαρχει τροπος να ελλατωσω αυτα τα 2gb?

Δημοσ.

Τι μεγεθος ειναι καλο να το ορισω? Εχει 32mb, 64mb, 128, 256, 512, 1gb k 2gb?

Επισης, εστω οτι καποια στιγμη βαλω καποιο παιχνιδι, θα πρεπει να ρυθμισω εκ νεου στο auto που ειναι τωρα?

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βάλτο auto, κάνει δέσμευση όσα χρειάζεται ούτως ή άλλως. Δεν έχει νόημα να δώσεις ξερό νούμερο. Been there done that.

Επεξ/σία από GeorgeMan
Δημοσ.
8 ώρες πριν, GeorgeMan είπε

Βάλτο auto, κάνει δέσμευση όσα χρειάζεται ούτως ή άλλως. Δεν έχει νόημα να δώσεις ξερό νούμερο. Been there done that.

Στο auto ειναι τωρα κ δεδμευει 2gb.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ilias78 είπε

Στο auto ειναι τωρα κ δεδμευει 2gb.

Για κάνα βίντεο στο yt ή καμμιά ταινία όπως λές μια χαρά είσαι με τα υπόλοιπα 6Gb που σου αφήνει το σύστημα ελεύθερα έτσι όπως είναι τώρα.
Δεν θα δείς καμμία διαφορά με το 1-1,5 επιπλέον που θα σου αφήσει αν το αλλάξεις.
Και αφού θα αναβαθμίσεις σύντομα στα 16 άστω καλύτερα, μην το πειράξεις.

• Thanks 1
Δημοσ.

Οντως εχεις δικιο αφου θα αυξησω τη μνημη. Ευχαριστω. Θα χρειαστει να κανω κατι στο bios σχετικα με τη προσθηκη της ή απλα κουμπωνω κ τελος?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ilias78 είπε

Οντως εχεις δικιο αφου θα αυξησω τη μνημη. Ευχαριστω. Θα χρειαστει να κανω κατι στο bios σχετικα με τη προσθηκη της ή απλα κουμπωνω κ τελος?

Κανονικά κουμπώνεις και τέλος.
Απλά κοιτάς σε τί συχνότητα τρέχει η μνήμη native από το μπόρντ και αν υποστηρίζει παραπάνω ίσως χρειαστεί να ενεργοποιήσεις το XMP.
Δηλαδή τις π.χ. 3200 RAM το μπόρντ θα τις τρέχει στα π.χ. 2400 και μόνο αν ενεργοποιήσεις το xmp profile από το BIOS θα τις πάει στην κανονική τους ταχύτητα (εδώ στο παράδειγμα είναι τα 3200)

Πρέπει να κοιτάξεις σε τί συχνότητα τρέχουν οι μνήμες σου και αν φυσικά ΟΛΕΣ είναι το ίδιο για να κάνεις αυτήν την ρύθμιση αν χρειαστεί.

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω βρει ακριβως τις ιδιες μνημες (μαρκα, μοντελο, hz) παλι σε σετακι 2χ4. Αυτες ειναι Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4-3000MHz (CMK8GX4M2C3000C16)

Το xmp το εχω ηδη ενεργοποιηση για αυτες που ηδη εχω στα 2933 (δυο επιλογες μου εδινε μονο. 2800 κ 2933. Οι μνημες ειναι στα 3000. Βασικα δεν γνωριζω πως να τις παω στα 3000).

Αρα λογικα κουμπωνω κ δεν χρειαζεται να κανω κατι αλλο.

Επεξ/σία από ilias78
Δημοσ.

Κατι τελευταιο. Το γεγονος οτο η μητρικη ειναι dual channel κ εγω θα βαλω μνημες κ στα 4 slots, θα αλλαζει ή θα επηρεασει κατι αρνητικα στις επιδοσεις γενικα?

• Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, ilias78 said:

Κατι τελευταιο. Το γεγονος οτο η μητρικη ειναι dual channel κ εγω θα βαλω μνημες κ στα 4 slots, θα αλλαζει ή θα επηρεασει κατι αρνητικα στις επιδοσεις γενικα?

Δεν θα αλλάξει κάτι εκτός ότι ο controller φορτώνεται παραπάνω και άρα θα δυσκολευτεί να δουλέψει στα ίδια MHz με τώρα. Πιθανόν να χρειαστεί λίγο παραπάνω τάση κλπ.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτο πως μπορω να το κανω κ ποσο ασφαλες ειναι γενικα? Το θεμα ειναι να φτιαξω κατι για να πηγαινει πιο γρηγορα. Οχι να ζορισω κατι αλλο.

Δημοσ.

θα ήταν προτιμότερο να πουλήσεις αυτές που έχεις και να πάρεις 2*8GB. 4*4GB ίσως δε μπορέσεις να τις τρέξεις στα 2933.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...