Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Θέλω να επιχειρήσω ένα δύσκολο setup, γύρω από μεγάλο πολύγωνο κτήριο, με μία διαθέσιμη έξοδο, να καλύψω περίπου 30-40 μέτρα απόσταση με σύνδεση WiFi. Λόγω της κατασκευή, δεν υπάρχει περιπτωση από μέσα από το κτήριο να βγει σήμα WiFi.

Οι ερωτήσεις/τεχνικές απορίες μου είναι οι εξής:

1)Εαν το κινούμενο laptop μεταπηδάει από router σε router, το TeamViewer θα αποσυνδέεται? (δεδομένου ότι ένα router θα ορίζει τις IP)

2)Είναι δυνατόν με απλά repeaters να επεκτείνω την γωνία κάλυψης γύρω από το κτήριο? Δεν επιθυμώ να έχω συνέχεια 100% κάλυψη στο χώρο, απλά ένα συνεχές 50% θα ειναι επιθυμητό χωρίς να χρειαστώ πολύ εξοπλισμό.

Συνημμένο θα δείτε και ενα σχέδιο του setup.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε πληροφορία/βοήθεια,

Αντώνης

Untitled.png

Δημοσ.

Στο ένα απαντώ με σιγουριά πως ναι θα χάνεται η συνδεσιμότητα καθώς κάθε σύνδεση σε νέο access point τερματίζει την παλιά και κάνει καινούργια.

Το δύο μπορεί να γίνει με wifi repeaters με σχετικό χαμηλά κόστος. Απλά να ξέρεις οτι κάθε repeat σήματος μειώνει την ταχύτητα σύνδεσης στο μισό.

Δημοσ.

Δεν πάει με IP δηλαδή ε? Εάν δεν αλλάζει IP, έστω, να κάνει reconnect με τα ίδια στοιχεία, χωρις να χρειάζεται να το ελέγχω το εσωτερικό PC.

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Ekder είπε

Δεν πάει με IP δηλαδή ε? Εάν δεν αλλάζει IP, έστω, να κάνει reconnect με τα ίδια στοιχεία, χωρις να χρειάζεται να το ελέγχω το εσωτερικό PC.

Η σύνδεση πάντα πέφτει γιατί χάνεται το λάπτοπ από το ένα access point και πάει στο άλλο. Βγαίνω από την πόρτα και ξαναμπαινω από το παράθυρο ... Έχω βγει όμως από το σπίτι παρόλο που είμαι ακόμα μέσα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ισχύει απαραίτητα αυτό. Εγώ έχω Access Points που τα χρησιμοποιώ και για ασύρματο τηλέφωνο WiFi. Όταν μιλάω και μετακινούμαι το τηλέφωνο αλλάζει Access Point αλλά η συνομιλία δεν διακόπτεται.

Τα Access Points έχουν όλα ίδιο SSID και κωδικό PSK WPA2, αλλά διαφορετικό κανάλι.

Επεξ/σία από cb_papi
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 21/5/2019 στις 2:05 ΜΜ, Ekder είπε

Καλησπέρα σας,

Θέλω να επιχειρήσω ένα δύσκολο setup, γύρω από μεγάλο πολύγωνο κτήριο, με μία διαθέσιμη έξοδο, να καλύψω περίπου 30-40 μέτρα απόσταση με σύνδεση WiFi. Λόγω της κατασκευή, δεν υπάρχει περιπτωση από μέσα από το κτήριο να βγει σήμα WiFi.

Οι ερωτήσεις/τεχνικές απορίες μου είναι οι εξής:

1)Εαν το κινούμενο laptop μεταπηδάει από router σε router, το TeamViewer θα αποσυνδέεται? (δεδομένου ότι ένα router θα ορίζει τις IP)

2)Είναι δυνατόν με απλά repeaters να επεκτείνω την γωνία κάλυψης γύρω από το κτήριο? Δεν επιθυμώ να έχω συνέχεια 100% κάλυψη στο χώρο, απλά ένα συνεχές 50% θα ειναι επιθυμητό χωρίς να χρειαστώ πολύ εξοπλισμό.

Συνημμένο θα δείτε και ενα σχέδιο του setup.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε πληροφορία/βοήθεια,

Αντώνης

Untitled.png

καταρχάς μπορείς να βάλεις repeaters χωρίς να κάνει αποσύνδεση απλώς αλλαγή ap. παραμένει το ίδιο ssid. Αυτή η περίπτωση βέβαια είναι η πλέον αναξιόπιστη όσο αφορά τις αποσυνδέσεις και έχεις και πτώση της ταχύτητας.

το router δεν μπορείς να το βάλεις στο κέντρο; δεν πιάνει έξω; γράφεις για μεγάλο πολύγωνο αλλα λές για 30-40 μέτρα. Εννοείς περιμετρο;

Τέλος, δεν μπορείς να βγάλεις powerline εξω και μετά να δώσεις wifi?

Επεξ/σία από madrivermadonus

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...