mitspetr Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, rus είπε Μιλαω για καλωδιο που παιρνω στο χερι από φιλο, δεν υπαρχει περιθωριο να ρωτησω το πωλητη. Θα το κοιταξω και θα σου πω αν γραφει ή όχι. Για συνδεση pc με τηλεοραση είναι. Αν δεν γράφει τίποτε και έχεις τη δυνατότητα δοκιμής, το δοκιμάζεις και αν δουλεύει το κρατάς.
rus Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, mitspetr είπε Αν δεν γράφει τίποτε και έχεις τη δυνατότητα δοκιμής, το δοκιμάζεις και αν δουλεύει το κρατάς. Ώστε αν απλα υπαρχει εικονα ειμαστε ok?? Και οι διαφορές των κατηγοριων σε τι συνίστανται?
mitspetr Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, rus είπε Ώστε αν απλα υπαρχει εικονα ειμαστε ok?? Και οι διαφορές των κατηγοριων σε τι συνίστανται? Θεωρητικά ή θα έχεις εικόνα ή δεν θα έχεις. Δεν υφίσταται ποιοτική διαφορά (arguably). Οι διαφορές των κατηγοριών έχουν να κάνουν με την πιστοποίηση του καλωδίου η οποία πιστοποίηση είναι ένας δείκτης προδιαγραφών. Τις προδιαγραφές και το απαιτούμενο bandwidth που αυτές χρειάζονται και κατ' επέκταση το καλώδιο, τις έβαλα σε προηγούμενο post.
rus Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, mitspetr είπε Θεωρητικά ή θα έχεις εικόνα ή δεν θα έχεις. Δεν υφίσταται ποιοτική διαφορά (arguably). Οι διαφορές των κατηγοριών έχουν να κάνουν με την πιστοποίηση του καλωδίου η οποία πιστοποίηση είναι ένας δείκτης προδιαγραφών. Τις προδιαγραφές και το απαιτούμενο bandwidth που αυτές χρειάζονται και κατ' επέκταση το καλώδιο, τις έβαλα σε προηγούμενο post. Αρα ειτε καλωδιο 1.4 ειτε 2.0 ειτε πιο παλιο/καινουργιο, αρκει να εχω εικονα και διαφορά δεν υπαρχει , σωστα?
mitspetr Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, rus είπε Αρα ειτε καλωδιο 1.4 ειτε 2.0 ειτε πιο παλιο/καινουργιο, αρκει να εχω εικονα και διαφορά δεν υπαρχει , σωστα? Δεν υπάρχουν τέτοιοι τύποι ή κατηγορίες καλωδίων. Το έγραψα και πριν. Οι κατηγορίες είναι αυτές που ορίζει ο επίσημος φορέας του HDMI. https://www.hdmi.org/consumer/finding_right_cable.aspx Για να μην μπερδεύεσαι κοιτάς να καλύπτει τα features που θέλεις το καλώδιο.
rus Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, mitspetr είπε Δεν υπάρχουν τέτοιοι τύποι ή κατηγορίες καλωδίων. Το έγραψα και πριν. Οι κατηγορίες είναι αυτές που ορίζει ο επίσημος φορέας του HDMI. https://www.hdmi.org/consumer/finding_right_cable.aspx Για να μην μπερδεύεσαι κοιτάς να καλύπτει τα features που θέλεις το καλώδιο. Ετσι τα πουλανε στην αγορα φιλε μου, ας μεινουμε στην ουσια. Μου λες πως οποιο καλωδιο hdmi κι αν συνδεσω, αν εχω εικονα θα ειμαι οk, σωστα?
mitspetr Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, rus είπε Ετσι τα πουλανε στην αγορα φιλε μου, ας μεινουμε στην ουσια. Μου λες πως οποιο καλωδιο hdmi κι αν συνδεσω, αν εχω εικονα θα ειμαι οk, σωστα? Σου εξηγώ ότι η αναγραφή έκδοσης δεν έχει καμία σημασία γιατί δεν δίνει καμία πληροφορία. Δεν έχει κάποια χρησιμότητα δηλαδή. Εάν έχεις εικόνα είσαι ΟΚ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αν θελήσεις εικόνα με περισσότερο bandwidth ότι θα σε καλύψει το καλώδιο που σε καλύπτει σε μικρότερες απαιτήσεις εικόνας.
rus Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, mitspetr είπε Εάν έχεις εικόνα είσαι ΟΚ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αν θελήσεις εικόνα με περισσότερο bandwidth ότι θα σε καλύψει το καλώδιο που σε καλύπτει σε μικρότερες απαιτήσεις εικόνας. Πως οριζεται η εννοια "bandwidth' oταν μιλαμε για μεταφορα της εικονας από την καρτα γραφικων υπολογιστη σε τηλεοραση?
mitspetr Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 13 λεπτά πριν, rus είπε Πως οριζεται η εννοια "bandwidth' oταν μιλαμε για μεταφορα της εικονας από την καρτα γραφικων υπολογιστη σε τηλεοραση? Φίλε μου, μόλις ένα ποστ πριν το έγραψα... . Τέλος πάντων, δες εδώ: https://www.insomnia.gr/forums/topic/708686-ποιό-καλώδιο-hdmi-για-4k/?tab=comments#comment-57211014
rus Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, mitspetr είπε Φίλε μου, μόλις ένα ποστ πριν το έγραψα... . Τέλος πάντων, δες εδώ: https://www.insomnia.gr/forums/topic/708686-ποιό-καλώδιο-hdmi-για-4k/?tab=comments#comment-57211014 Ευχαριστω για τον πινακα, αλλα αυτος ο πινακας απανταει στο ερωτημα "πως οριζεται η εννοια "bandwidth' oταν μιλαμε για μεταφορα της εικονας από την καρτα γραφικων υπολογιστη σε τηλεοραση" ? Επεξ/σία 24 Μαΐου 2019 από rus
mitspetr Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, rus είπε Ευχαριστω για τοιν πινακα, αλλα αυτος ο πινακας απανταει στο ερωτημα "πως οριζεται η εννοια "bandwidth' oταν μιλαμε για μεταφορα της εικονας από την καρτα γραφικων υπολογιστη σε τηλεοραση" ? Ναι. Για την ακρίβεια απαντάει για οποιαδήποτε εικόνα 4Κ και άνω. Υπ' όψη, δεν είναι όλα τα 4Κ ίδια ως προς το bandwidth (Όπως ούτε τα 8Κ και 10Κ). Έχει να κάνει με το βάθος χρώματος, τη συχνότητα, το chroma subsampling και το HDR. Επεξ/σία 24 Μαΐου 2019 από mitspetr
rus Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, mitspetr είπε Ναι. Για την ακρίβεια απαντάει για οποιαδήποτε εικόνα 4Κ και άνω. Υπ' όψη, δεν είναι όλα τα 4Κ ίδια. Έχει να κάνει με το βάθος χρώματος, τη συχνότητα, το chroma subsampling και το HDR. Aπο τους ορους αυτους (4Κ, HDR) καταλαβαινω ότι μιλας για pc games υψηλης αναλυσης. Εγω μιλαω μονο για αναλυση 1366x768. Για σερφαρισμα και ταινιες. Επεξ/σία 24 Μαΐου 2019 από rus
mitspetr Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, rus είπε Aπο τους ορους αυτους (4Κ, HDR) καταλαβαινω ότι μιλας για pc games υψηλης αναλυσης. Εγω μιλαω μονο για αναλυση 1366x768. Για σερφαρισμα και ταινιες. Επειδή σήμερα δεν υπάρχει καλώδιο με μικρότερες προδιαγραφές από εκείνες του High Speed οι οποίες υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις σου, οτιδήποτε και να πάρεις κατά 99,99% θα δουλέψει και σε μεγάλο μήκος με αυτές τις προϋποθέσεις που θέτεις. 1
rus Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Οk, αρα με τις προδιαγραφες ενός καλωδίου hdmi πρεπει να προβληματιζεται μονο οποιος συνδεει μόνιτορ αναλυσης >1920x1080?
alprio Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Τι κάρτα γραφικών έχεις ; Βλεπεις τι έκδοση έξοδο σε hdmi δίνει. Παίρνεις το ανάλογο καλώδιο. Όλα καλά. Τα μη πιστοποιημένα καλώδια σου δίνουν εικόνα , και χάνεται πολλές φορές. Οι λεγόμενες αποσυνδέσεις. Εννοείται μπορείς να πάρεις μεγαλύτερη έκδοση καλωδίου αν θες. Επεξ/σία 24 Μαΐου 2019 από alprio
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα