ritualistic Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Καλημέρα σε όλους Ετοιμαζομαι να βαλω θερμομονωση και αντλια θερμοτητας με το προγραμμα εξοικονομω Ο εγκαταστατης της αντλιας επιμενει οι σωληνωσεις την αντλιας να περασουν το σπιτι εσωτερικα και η εγκατασταση να γινει πανω απο την θερμομονωση, ενω εγω για ευνοητους λογους θα ηθελα να περασουν εκτος σπιτιου και πριν την θερμομονωση ωστε να παμε μετα και να τις καλυψουμε με το υλικο. Δυο αλλα διαμερισματα στους πανω οροφους εχουν κανει την εγκατασταση των σωληνωσεων εξωτερικα εχοντας βαλει απο πανω θερμομονωση χωρις κανενα προβλημα εδω και χρονια, οπως δηλαδη θα ηθελα και εγω. Αποψεις ?
haris_216 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 23 λεπτά πριν, spyros_vas είπε Καλημέρα σε όλους Ετοιμαζομαι να βαλω θερμομονωση και αντλια θερμοτητας με το προγραμμα εξοικονομω Ο εγκαταστατης της αντλιας επιμενει οι σωληνωσεις την αντλιας να περασουν το σπιτι εσωτερικα και η εγκατασταση να γινει πανω απο την θερμομονωση, ενω εγω για ευνοητους λογους θα ηθελα να περασουν εκτος σπιτιου και πριν την θερμομονωση ωστε να παμε μετα και να τις καλυψουμε με το υλικο. Δυο αλλα διαμερισματα στους πανω οροφους εχουν κανει την εγκατασταση των σωληνωσεων εξωτερικα εχοντας βαλει απο πανω θερμομονωση χωρις κανενα προβλημα εδω και χρονια, οπως δηλαδη θα ηθελα και εγω. Αποψεις ? Κακώς υπάρχει πληροφόρηση μόνο από "τον εγκαταστάτη". Κανονικά σε τέτοια project θα έπρεπε να έχεις πάρει προσφορές και τεχνικές απόψεις από τουλάχιστον 2-3. Έτσι θα μπορούσες να διασταυρώσεις τις διάφορες απόψεις. Ακόμα και αν όλοι σου έλεγαν ότι "δεν γίνεται όπως το έχεις στο μυαλό σου" θα μπορούσες τουλάχιστον να αξιολογήσεις την εξήγηση του καθενός "γιατί δεν γίνεται".
AristidisZ Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Τώρα πόρισμα μέσω internet, αν δε δούμε τον χώρο που θα γίνει η εγκατάσταση, δε ξέρουμε μεγέθη σωληνώσεων κλπ, πως να βγάλουμε ακριβώς ;
Camal Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, spyros_vas είπε Καλημέρα σε όλους Ετοιμαζομαι να βαλω θερμομονωση και αντλια θερμοτητας με το προγραμμα εξοικονομω Ο εγκαταστατης της αντλιας επιμενει οι σωληνωσεις την αντλιας να περασουν το σπιτι εσωτερικα και η εγκατασταση να γινει πανω απο την θερμομονωση, ενω εγω για ευνοητους λογους θα ηθελα να περασουν εκτος σπιτιου και πριν την θερμομονωση ωστε να παμε μετα και να τις καλυψουμε με το υλικο. Δυο αλλα διαμερισματα στους πανω οροφους εχουν κανει την εγκατασταση των σωληνωσεων εξωτερικα εχοντας βαλει απο πανω θερμομονωση χωρις κανενα προβλημα εδω και χρονια, οπως δηλαδη θα ηθελα και εγω. Αποψεις ? Να ρωτήσω κι εγώ με τη σειρά μου γιατί επέλεξες αντλία θερμότητας; Θα την έχεις και για θέρμανση και για ψύξη; Σκέφτομαι κι εγώ για το πρόγραμμα εξοικονομώ. Σκεφτόμουν και την περίπτωση της υβριδικής αντλίας μαζί με φυσικό αέριο.
ritualistic Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Θα την εχω μονο για θερμανση και την επελεξα γιατι θεωρω πως ειναι η καλυτερη επιλογη για θερμανση και με το εξοικονομω γινεται value for money. Σχετικα με την υβριδικη δε νομιζω πως θα καλυπτε τετοιο κοστος το προγραμμα,.
ParhsG Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Είστε τυχεροι που μπορείτε να βαλετε παντως. Οσους μηχανολογους εχω ρωτησει για το σπιτι που εχω μου λενε να μη βαλω, αλλα αν θελω να βαλω για να μπει σωστα θελει πανω απο 20.000
hp8 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 αντλία θερμότητας χωρίς γεωθερμία = inverter κλιματιστικό (άποψη μου ) 2
nvel Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 τα κλιματιστικά είναι αντλίες θερμότητας και μπορούν να είναι γεωθερμικά με την κατάλληλη μελέτη, αλλά γεωθερμία δεν μπορείς να έχεις παντού. 1
hp8 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 9 λεπτά πριν, nvel είπε τα κλιματιστικά είναι αντλίες θερμότητας και μπορούν να είναι γεωθερμικά με την κατάλληλη μελέτη, αλλά γεωθερμία δεν μπορείς να έχεις παντού. παντού μπορείς να εχεις αρκεί να έχεις μπαούλο πορτοφόλι Και αναφέρομαι σε γεώτρηση στο κήπο πχ χωρίς να είναι απαραίτητη η εύρεση νερού Καταλαβαινεις τι θέλω να πω Καθ οσον απ οτι κατάλαβα γνωρίζεις το αντικείμενο
nvel Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 δεν αρκεί να έχεις το χρήμα για να κάνεις κατακόρυφη (η οριζόντια θέλει μεγάλη έκταση ή μη κτισμένο ακόμα σπίτι) πρέπει να έχεις και το έδαφος, σε πολυκατοικίες δεν το έχεις
hp8 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 8 λεπτά πριν, nvel είπε σε πολυκατοικίες δεν το έχεις Δεν νομίζω να αξίζει σε υπάρχουσες οικοδομές (πχ πολυκατοικιες ) η τοποθέτηση αντλίας απ όποια πλευρά κι αν το δεις Άποψη μου πάλι
koufs Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 γράφει ο καθενας ότι του κατέβει, έβαλα αντλία θερμότητας σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, σε προϋπάρχοντα σώματα καλοριφέρ, στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, τεράστια οικονομία σε σχέση με πετρέλαιο (σχεδόν έκανα απόσβεση σε 4 χρόνια) και πολύ περισσότερη άνεση, σταθερή θερμοκρασία από Οκτώβριο μέχρι Απρίλιο, on 24/24, χωρίς να ασχολούμαι, χωρίς κουβάλημα, χωρίς συντήρηση, απλά δουλεύει αξιόπιστα και οικονομικά, δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι εταιρείες (γραφεία, νοσοκομεία, τράπεζες) έχουν διαλέξει συτόν τον τρόπο θέρμανσης, απλά χρειάζεται καλή μελέτη και καλό σετάρισμα, αλλοιώς τσάμπα κόπος
hp8 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 39 λεπτά πριν, koufs είπε (σχεδόν έκανα απόσβεση σε 4 χρόνια) Μια αντλία υψηλών θερμοκρασιών φαντάζομαι σε αυτήν αναφέρεσαι ( αφού δεν άλλαξες σώματα) ας πούμε ότι έχεις σπίτι 85 - 90τμ + ζεστο νερό χρήσης θέλει περίπου 15 kw μονάδα δηλ κάπου στα 6500- 7000€ αγορά Βαλε εγκατάσταση +υλικά σύνδεσης + καλωδιώσεις κλπ πας 8000-8500 + το ρεύμα που καταναλώνει? Ποτέ πρόλαβες και έκανες απόσβεση σε 4 χρόνια Έκαιγες 2 τόνους το χρόνο πετρέλαιο ? Δεν νομίζω
XronisR Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 16 λεπτά πριν, hp8 είπε Μια αντλία υψηλών θερμοκρασιών φαντάζομαι σε αυτήν αναφέρεσαι ( αφού δεν άλλαξες σώματα) ας πούμε ότι έχεις σπίτι 85 - 90τμ + ζεστο νερό χρήσης θέλει περίπου 15 kw μονάδα δηλ κάπου στα 6500- 7000€ αγορά Βαλε εγκατάσταση +υλικά σύνδεσης + καλωδιώσεις κλπ πας 8000-8500 + το ρεύμα που καταναλώνει? Ποτέ πρόλαβες και έκανες απόσβεση σε 4 χρόνια Έκαιγες 2 τόνους το χρόνο πετρέλαιο ? Δεν νομίζω Είναι δύσκολο μια οικογένεια να κάψει 2 τόνος σε μια χρονιά; 1
hp8 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 6 λεπτά πριν, XronisR είπε Είναι δύσκολο μια οικογένεια να κάψει 2 τόνος σε μια χρονιά; στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας για την οποία συζητάμε ? Εγώ πάντως για 84 τμ μια φορά πήγα 830 L Συνήθως 750 -780 πάω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα