Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θεωρητική ερώτηση.

έστω ότι κουβαλαω τον προσωπικό μου υπολογιστή στη δουλειά και δουλεύω σε αυτόν. και έστω ότι είναι γεμάτος με σπασμένα προγράμματα.

αν γίνει έλεγχος στην επιχείρηση και θεωρήσουμε ότι όλοι οι υπολογιστές είναι οκ με τις άδειες εκτός του προσωπικού μου, τι γίνεται τότε;

μπορεί να γίνει έλεγχος στον προσωπικό μου και να φάει πρόστιμο η επιχείρηση;

Δημοσ.
7 ώρες πριν, torq είπε

μπορεί να γίνει έλεγχος στον προσωπικό μου και να φάει πρόστιμο η επιχείρηση;

Αυτό που γίνεται είναι το εξής...

Μπαίνει ο ελεγκτής και λέει στο αφεντικό ή στον προϊστάμενο, "φέρε μου τα τιμολόγια από τα υλικά και τα προγράμματα που υπάρχουν στον χώρο". Η δικαιολογία "αυτός ο υπολογιστής είναι προσωπικός" δεν ισχύει.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
3 ώρες πριν, micos000 είπε

Αυτό που γίνεται είναι το εξής...

Μπαίνει ο ελεγκτής και λέει στο αφεντικό ή στον προϊστάμενο, "φέρε μου τα τιμολόγια από τα υλικά και τα προγράμματα που υπάρχουν στον χώρο". Η δικαιολογία "αυτός ο υπολογιστής είναι προσωπικός" δεν ισχύει.

...κι έτσι από περιέργεια, αν έχω τον προσωπικό μου υπολογιστή και μέσα στην τσαντούλα του έχω και την απόδειξη λιανικής του (στο όνομά μου), τι γίνεται; Μπορεί να ελέγξει ο ελεγκτής κι αν ναι,  μπορεί να στοιχειοθετηθεί παράβαση εις βάρος της εταιρείας;

Δημοσ.

Ρώτα  τον λογιστή σου, αν και μια απλή απόδειξη δε λέει κάτι. Σε τέτοια περίπτωση πάντως θα είσαι έρμαιο των ορέξεων του ελεγκτή για το πόσο θέλει να το τραβήξει.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Orestis_G είπε

...κι έτσι από περιέργεια, αν έχω τον προσωπικό μου υπολογιστή και μέσα στην τσαντούλα του έχω και την απόδειξη λιανικής του (στο όνομά μου), τι γίνεται; Μπορεί να ελέγξει ο ελεγκτής κι αν ναι,  μπορεί να στοιχειοθετηθεί παράβαση εις βάρος της εταιρείας;

Υπάρχει και η άλλη περίπτωση να έρθει σε διένεξη εταιρεία με τον ελεγκτή, για τον υπολογιστή σου, και τελικά να απολυθείς.

Δημοσ.

Καλά όλα αυτά που λέτε και δεν αμφισβητώ τίποτα, αφού δεν γνωρίζω το θέμα. 

Με τη λογική αυτή, ακόμη και τα tablets ή τα κινητά που υπάρχουν σε μια εταιρεία, ελέγχονται σαν εταιρικά;;;

Δημοσ.

Υπαρχει και η περιπτωση να μη συμβει ποτε τπτ. Αυτη η περιπτωση μαλιστα αγγιζει και το 99.999999999%........................... πανω κατω.

• Like 3
Δημοσ.
16 ώρες πριν, Green Dragon είπε

Καλά όλα αυτά που λέτε και δεν αμφισβητώ τίποτα, αφού δεν γνωρίζω το θέμα. 

Με τη λογική αυτή, ακόμη και τα tablets ή τα κινητά που υπάρχουν σε μια εταιρεία, ελέγχονται σαν εταιρικά;;;

Τα κινητά θεωρούνται καθαρά προσωπικά αντικείμενα και διασταυρώνεται αμέσως με το όνομα κατόχου του αριθμού της κάρτας. Τα τάμπλετ δεν μπορούν να θεωρηθούν καθαρά προσωπικά αντικείμενα αλλά αν έχεις ένα τάμπλετ στη δουλειά μπορείς να το βάλεις σε κάποιο σακάκι, το λάπτοπ όμως δεν μπορείς.

Δημοσ.

πως ξεκίνησε η κουβέντα.

Υπήρχε κάποια στιγμή ένας συνάδελφος που ασχολούταν με το κομμάτι της πληροφορικής (eshop...).

Από ένα σημείο και μετά έφερνε στη δουλειά τον δικό του υπολογιστή. Ήταν καλύτερος από τις αρχαιολογίες που είχαμε και δούλευε άνετα.

Βέβαια υπήρχαν σπασμένα σε τόσους υπολογιστές οπότε σε ενδεχόμενο έλεγχο δε θα είχε σημασία καν αν ελέγχονταν ο δικός του υπολογιστή ή γενικά αν υπήρχε στο χώρο.

Έτσι μου γεννήθηκε η απορία τι θα γινόταν αν δικός του ήταν full σε σπασμένα.

Και ας πάρουμε την περίπτωση που μπορεί να αποδειχτεί ότι είναι δικός του.

πχ δικό μου μηχάνημα άνετα μπορεί να αποδειχτεί ότι είναι δικό μου, μιας και υπάρχει απόδειξη στο όνομα μου και επιπλέον έχει χρησιμοποιηθεί η εγγύηση όπου πάλι αναγράφεται το serial και το όνομα μου. άλλο πάλι που το έχω πάρει μεταχειρισμένο, δεν υπάρχει τίποτα

Δημοσ.

Στον χώρο εργασίας μου έχουμε ντουλάπες προσωπικές, με το ονοματεπώνυμο του καθενός και κλειδώνουν. Νομίζω ότι οποιοδήποτε αντικείμενο φυλάσσεται εκεί απότελεί προσωπικό αντικείμενο. Η αλήθεια είναι ότι δεν το είχα ξανακούσει αυτό το θέμα. Οπότε με αιφνιδίασε και με προβλημάτισε συγχρόνως.

Αν υπάρχει κάποιος λογιστής στο forum, θα μας δώσει μια πιο έγκυρη γνώμη.

Δημοσ.

Εχω δει μικτα κλιμακια να σηκωνουν και προσωπικο λαπτοπ  νομικος ισως μπορει να διαφωτησει  γιατι ανοιγανε ντουλαπια . Φανταζομαι καταχρηση εξουσιας ηταν τιμολογια μεσα δεν ειχε ουτε πειρατικα  .  Αν ηρθε σε διένεξη με τους ελεγκτες ε μαλλον . 

Δημοσ.

Εμενα σε 2 εταιρειες που μου εχει τυχει, απλα τους διωξαμε και δε τους αφησαμε να κανουν τπτ.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/5/2019 στις 9:26 ΠΜ, M@dB0x είπε

Εμενα σε 2 εταιρειες που μου εχει τυχει, απλα τους διωξαμε και δε τους αφησαμε να κανουν τπτ.

Εξαρτατε τι κλιμακιο ειναι και για ποιο λογο ηρθε..

Σε καταστημα με Πωλησεις- Service υπολογιστων που δουλευα ειχαν ερθει μετα απο καταγγελια στην BSA.

Ενας τελειος βλαμμενος πελατης μας εκανε καταγγελια γιατι του ζηταγε ενεργοποιηση το Office που εχουν μεσα τα Windows 10 και ελεγε οτι επρεπε να τα εχει μεσα .

Απο την BSA μας ειπαν οτι ειμαστε ΟΚ με την καταγγελια αλλα επρεπε να κανουν ελεγχο.

Εκει εγινε το μαλε-βρασε. Αντε να  αποδειξεις οτι το pc που εφερε ενας πελατης ειχε απο πριν σπασμενο photoshop ,office κτλ.

Εβαλαν ενα stickακι για  να δουν ποτε εγινε η εγκατασταση και εκαναν συγκριση με το δελτιο παραλαβης.

Ευτυχως δεν μας εγραψαν για τιποτα.

Επεξ/σία από k_w_t

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...