nickname2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, Bloodskin είπε οι περισσοτεροι εδω μεσα επαγγελματιες και μη εχουν παθος για την τεχνη του προγραμματισμου , οταν εχεις παθος για κατι θες αυτο το κατι να αντιμετωπιζεται με τον δεοντα σεβασμο κι απο τους υπολοιπους ανθρωπους θα μπορουσες να κανεις ενα αντιστοιχο θεμα του τυπου "τι ζητειται στην αγορα εργασιας για junior προγραμματιστες" , σε αυτη την περιπτωση θα εδινες την εικονα οτι ενδιαφερεσαι να αποκτησεις δεξιοτητες πανω στο αντικειμενο και προφανως θα επαιρνες πολλες απαντησεις σαν του φιλου που σου μιλησει για http και REST κλπ. εσυ απ την αλλη , εκανες ενα θεμα που αποσκοπει καθαρα στις χρηματικες απολαβες κι οταν σε ρωτησαμε τι δεξιοτητες εχεις μας απαντησες "οτι καναμε στη σχολη" , αυτο συγνωμη αλλα για μενα που εχω μερακι και επαγγελματικες προοπτικες για το αντικειμενο αμεσως μου φαινεται επιθετικο κι ενεργοποιει τα αμυντικα μου αντανακλαστικα ενδεχεται βεβαια καποιος μεγαλυτερος απο μενα να διαβαζει αυτα που γραφω και να τα θεωρει γραφικα καθως το αντικειμενο γι αυτον ειναι μονο money making , αποψεις εκφραζουμε ολοι Ελα μωρε, μην την αρπαζεις απο τα μουτρα και συ. Αφου βλεπεις οτι χρειαζεται καθοδηγηση. Αστην να κολυμπησει στα σκατα, να μαθει και θα αποφασισει αν αυτη η δουλεια της κανει ή οχι. Αν δεν της αρεσει και ειναι καλη στα μαθηματικα, ας το παει προς analyst μερια, κλαιν μαιν. Υπαρχει και το θεωρητικο μονοπατι, νταξει.. ολα καλα.
Theo1903 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα και απο εμένα ,απόφοιτος και εγώ του ίδιου τμήματος και με μια σύντομη προυπηρεσία 2 ετών στην Ελλάδα μπορώ πιστεύω να βοηθήσω . Η πιο σωστή απάντηση που εντόπισα είναι αυτή που σου λέει να μην ασχοληθείς με τον μισθό .Καλώς ή κακώς η σχολή δεν σου δίνει καμία κατεύθυνση παρα μόνον τα βασικά εργαλεία για να καταλαβαίνεις τι κάνεις και που βρίσκεσαι .Απο εκεί και πέρα ξεκινάει η ενασχόληση με το αντικείμενο .Πολλές φορές είναι προτιμότερο να δουλέψεις σε μία εταιρεία που θα είναι οργανωμένη ,θα σου αρέσει το περιβάλλον και θα μπορείς να συννενοείσαι με τους υπόλοιπους παρά σε αυτήν που θα σου δώσει 100-200€ παραπάνω .Νομίζω πως χωρίς υπερβολές τα πρώτα 3-5 χρόνια είναι αναγνωρίστικά .Ασχολείσαι με τεχνολογίες και εργαλεία ,πειραματίζεσαι και αποφασίζεις τι είναι αυτο που σου αρέσει και θες να κάνεις (κυρίως να εξειδικευτείς ) καθώς το πεδίο είναι τεράστιο. Έπειτα ,ναι μπορείς να μπείς σε λογικές ποιά εταιρεία προσφέρει περισσότερα (προς θεού δεν λέμε να φτάσεις 30 και να παίρνεις ακόμα βασικό αλλα πιστευώ οτι καταλαβαίνεις την λογική) Επεξ/σία 23 Μαΐου 2019 από Theo1903 2
ParhsG Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Παντως κατα τη γνωμη μου δεν ειναι ευκολο το να βρεις εργασία, ισως σε junior να ειναι πιο ευκολο. Απο οτι εχω καταλαβει μεγάλο ρολο παίζει και το πως πουλας τον ευατο σου. Μπορει δηλαδή καποιος που ειναι καλύτερος στο πως πουλάει τον ευατο του με πολυ λιγοτερες γνώσεις να παρει καποια θεση. Δηλαδή εχω δει αγγελείες senior που ψάχνουν 6 μηνες και απλά απορίπτουν. Μερικές εταιρίες πχ θέλουν να ξερεις μια συγκεκριμενη γλώσσα με Χ χρονια εμπειρίας αλλιως και ας εχεις 10 χρονια εμπειρία σε άλλες τεχνολογιες σε απορίπτουν ενώ κατα τη γνώμη μου δεν έχει σημασία μεγάλη. Δε λέω να κανεις 15 χρονια cobol και να πας σε senior javascript πχ, αλλα πχ ενας με εμπειρία πχ java, python, js κτλ θα μπορούσε να δουλέψει άνετα με διάφορες τεχνολογίες. Επεξ/σία 23 Μαΐου 2019 από ParhsG 1
vagos789 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Ολοι πρεπει να πουλαμε τον εαυτο μας,ακομα και ο Bill Gates εχει αναγκη να το κανει,ποσο μαλλον ενας μισθωτος που ψαχνει για δουλεια. Ομως οταν εχεις μηδεν εμπειρια,το μονο που μπορεις να πουλησεις ειναι τη διαθεση σου να μαθεις,να συνεργαστεις,να επιτυχεις αποτελεσμα. Να πεις δηλαδη οτι εδω ειμαι,ξερω 5 πραγματα,και θελω να μαθω αλλα 500 στην εταιρεια σας.Δεν μπορω να σας λυσω τα χερια,αλλα ευελπιστω συντομα να γινω απαραιτητη. 8
albNik Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Στις 21/5/2019 στις 9:54 ΠΜ, eirini151512 είπε στη σχολη ειχαμε κανει 2-3 προτζεκτ που συνδυαζαν τα παρακατω : Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα,Εκτίμηση Κόστους και Ποιότητας Λογισμικού,Διοίκηση Έργων Λογισμικού,Ευέλικτες Μέθοδοι, Τεχνολογία Λογισμικού Βασισμένη σε Συστατικά Λογισμικού και Επεξεργασία και Βετιστοποίηση Ερωγημάτων σε Χωρικές ΒΔ Μαθε εσυ τις ευέλικτες μεθόδους και ασε τους μ@λ@κες να σπανε το κεφαλι τους με programming languages/frameworks/bugs. Θα τους μανατζαρεις και θα πέρνεις και παραπανω λεφτα. 1
vel0city Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Το πτυχιο ειναι το minimum και πολλες φορες δε χρειαζεται κι ολας στον τομεα μας (Ρεαλιστικα δε χρειαζεται αν εχεις ψαχτει μονος/μονη σου, αλλα πολλοι στην Ελλαδα το ζητανε ως minimum, καλως η κακως) Εσυ περασες τα μαθηματα της σχολης χωρις κανενα ενδιαφερον να ασχοληθεις εστω και λιγο μονη σου σε πρακτικες γνωσεις αρα μενα το να περιμενεις 800 με το καλημερα ειναι γελοιο. Ειτε στρωσου και μαθε μονη σου τωρα λοιπον στον ελευθερο σου χρονο (τα μονα πραγματα που χρειαζεσαι ειναι ενα PC, internet και μερακι) ειτε μπορεις να βρεις και καμια junior θεση οπως ειπαν πανω αν θες οπωσδηποτε να μπεις καπου απο τωρα. Και να βρεις θεση, θα βοηθησει πολυ να ασχοληθεις και μονη σου, εχει γινει πολυ ευκολο πια. Επεξ/σία 23 Μαΐου 2019 από vel0city 2
Dinos_12345 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) @eirini151512 Αρχικά, άσε τα λεφτά στην άκρη. Δεν είσαι σε θέση να αξιολογήσεις τι αξίζεις και αν στην ερώτηση που θα σου κάνει ο interviewer, δώσεις απάντηση που του φαίνεται παραπάνω από αυτό που έχει απέναντι του, θα είναι λίγο awkward τα πράγματα. Στην σχολή δεν μπορεί να μην έχεις κάνει κάτι από C/C++, Java, Web και MySQL. Αυτά τα πράγματα παίζουν πάρα πολύ στην αγορά. Πρέπει να κάτσεις και να σκεφτείς τι σου αρέσει να κάνεις. Όπως πολύ σωστά σχολίασε ο @nickname2016, πρέπει να μάθεις κάποια βασικά πράγματα που πιθανόν να μην στα έχουν πει ή να μην έχει χρειαστεί να ψάξεις. Από εκεί μπορείς να εξερευνήσεις το κομμάτι που επέλεξες με μικρά projects, open source projects κλπ. Θυμήσου ότι οι γλώσσες είναι εργαλεία, πριν ασχοληθείς μαζί τους, δες τι σου αρέσει. Μην μάθεις C αν σου αρέσει το web ας πούμε. Όπως είπαν και άλλοι, τόσα χρόνια ήσουν σε μία σχολή και έκανες τα απολύτως απαραίτητα προκειμένου να περάσεις. Ο προγραμματισμός θέλει μεράκι και ενασχόληση. Η σχολή σου δίνει τα ερεθίσματα, σου δίνει και πολλά εφόδια αλλά χωρίς ενασχόληση στο σπίτι, πουθενά δεν θα μάθεις το x αντικείμενο σε 10 μαθήματα. Θα ήταν καλό να κάνεις ένα βιογραφικό και να αρχίσεις να χτυπάς πόρτες για εκπαιδευόμενη κάπου, αν θες άμεσα να βρεις δουλειά. Εκεί θα γίνουν κάποιες επιλογές για εσένα αλλά σίγουρα θα μπεις σε ένα process που θα πρέπει να ψάξεις πολλά που δεν ξέρεις και να δώσεις μεγάλη προσπάθεια στο να γίνεις καλή σε αυτο που δουλεύεις. 3 ώρες πριν, vagos789 είπε Ομως οταν εχεις μηδεν εμπειρια,το μονο που μπορεις να πουλησεις ειναι τη διαθεση σου να μαθεις,να συνεργαστεις,να επιτυχεις αποτελεσμα. Να πεις δηλαδη οτι εδω ειμαι,ξερω 5 πραγματα,και θελω να μαθω αλλα 500 στην εταιρεια σας.Δεν μπορω να σας λυσω τα χερια,αλλα ευελπιστω συντομα να γινω απαραιτητη. Επιπλέον, αυτό το mindset είναι κάτι που πουλάει πολύ. Να το πιστεύεις όντως όμως, όχι να το πεις για να το πεις. Οι εταιρίες ψάχνουν άτομα με προοπτικές. Πρέπει επίσης να δουλέψεις τα soft skills σου. Η απάντηση "Ξέρω όλα αυτά που μαθαίνει μια σχολή πληροφορικής.. Τι εννοείτε σε ποιο κομμάτι;" βγάζει μία πολύ αρνητική εικόνα. Επεξ/σία 23 Μαΐου 2019 από Dinos_12345 5
PC_MAGAS Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Από την πρόσφατη μου εμπειρία σε jobhunting σαν προγραμματιστής σε συμβουλεύω τα ακόλουθα: Τι επάγγελμα θες να κάνεις προγραμματίστρια, sysadmin, devops; (Μην ξεχνάς πως η πρώτη προγραμματίστρια ήταν γυναίκα και λεγόταν Ada Lovelace) Με τι τεχνολογίες θες να ασχοληθείς; Έχε μια μεγάλη λίστα και φρόντιζε από τις τεχνολογίες να ικανοποιούνται η περισσότερες, με την προϋπόθεση ότι ικανοποιπύνται οι περισσότερες. Μετά βάση των τεχνολογιών αναζήτησε εργασία. Δεν θα είναι just fit η θέση ίσως να πρέπει να μάθεις μια τεχνολογία που ίσως να μην σου αρέσει αλλά να φροντίζεις συνοδεύετε με μια τεχνολογία που σου αρέσει. Πχ. Να μην σου αρέσει το wordpress αλλά να ΤΡΕΛΑΙΝΕΣΕ για HTML/CSS, well μια wordpress θέση θα σε βάλει προς HTML/CSS μονοπάτια. Βάση του 3. Δες τι ζητά η αγορά εργασίας πχ. Μια θέση σε laravel ή wordpress να είναι ποιο περιζήτητη έτσι να μπορείς να μπεις ποιο εύκολα, μετά πας αλλού. Ξεκίνα χαμηλά πχ. Εγώ ξεκίνησα με 500€ σε χάλια εταιρεία, όμως είχα μια αρχή φρόντισα να αποκτήσω εμπειρία για κάτι άλλο. Όσο ποιο πολλές χώρες τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα να μπεις σε εργασία, μην ψάχνεις ΜΟΝΟ Ελλάδα δες και Κύπρο ή και Ευρώπη γενικότερα. Ο μισθός θα είναι ανάγωγα τη χώρα πχ. Κύπρος 1.500€ μεικτά (7.8% παρακράτηση ασφάλισης και 19.500€ αφορολόγητο) είναι καλός μισθός ενώ Ελλάδα για Entry Level το 800€ είναι καλό αλλά φρόντισε να πας στο 1.000ρικο (που εάν όχι σε 1 σε 2 χρόνια θα μπορείς), και δεν λέω κάτι το εξωφρενικό. Παράλληλα contributions σε Ελεύθερο Λογισμικό και συμμετοχή σε Hackathons είναι ένα καλό bonus που αυξάνουν τις πιθανότητες και σε οδηγούν στο 1.000ρικο καλύτερα. Σε περίπτωση που είναι μια θέση Software Engineering τότε ρίξε ένα βλέφαρο και στο βιβλίο "Design Patterns - Elements of Reusable Object Oriented Software" και δες πως να κάνεις unit tests στον κώδικα σου. Γενικά δώσε την εντύπωση ότι είναι το άτομο που και στον ύπνο της ονειρευτέ ότι γράφει κώδικα. Στις 21/5/2019 στις 1:38 ΜΜ, becoming_I είπε Αν σε ρωτούσε κάποιος ποιο είναι το δυνατό σου χαρτί στις γλώσσες προγραμματισμού, τι θα έλεγες; Έχεις συμμετάσχει σε κάποιο project έστω και εθελοντικά; Το κακό με τις εταιρείες πληροφορικής είναι ότι είναι πλημμύρες. Ζητάνε κάποιον 20χρονο με 20άχρονη εμπειρία να ξέρει μέχρι και αστρικό διακτινισμό με κβαντική μηχανική για να τον έχουν 10ωρο με ημιαπασχόληση. Αυτό που λες εξαρτάτε από το περιβάλλον. Υπάρχουν και ποιο reasonable περιβάλλοντα. Επιπλέον το να καθίσεις και να στρωθείς μόνη σου σε μια τεχνολογία που σου αρέσει, πίστεψε με σου δίνει MAX δυνατότητες και είναι must στον χώρο της Πληροφορικής. Τα ποιο hot τώρα και που καίνε είναι: Git, Github, Gitlab <<<<< MUST MUST MUST πάντα το version control είναι μια διαχρωνική αξία Frameworks (όσο ποιο δημοφιλές επιλέξεις τότε καλύτερο επαγγελματικά) Και μια εταιρεία θέλει να δώσεις ΛΥΣΕΙΣ όχι προβλήματα ;). Ακόμα στο περιβάλλον που θα πας πρέπει να μπορείς μαθαίνεις γρήγορα και να παράγεις άρα ένα skill στο να ρωτάς στο Stackoverflow θα σε βοηθήσει as well. Επεξ/σία 24 Μαΐου 2019 από PC_MAGAS 5
kostasbm Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 τα ειπε ο @magas ολα σχεδον και επειδη εισαι σε μικρη ηλικια βουτα στα βαθια δεν εχεις να χασεις τιποτα αλλα βαλε στοχους ηξερα 2 ατομα σαν εσενα που επελεξαν ο ενας Δημοσιο και ο αλλος Τραπεζα με ασχετο αντικειμενο για να εχουν το 10 η 15% του πτυχιου.....ειναι μια λυση....στο λεω γιατι ειδα εχεις θεσει το οικονομικο πρωτο βασικο
PC_MAGAS Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Τέλος, ένα Master μπορεί να σου δώσει ένα μικρό Boost οικονομικό. Σε μερικές περιπτώσεις και μια έξτρα πιστοποίηση μπορεί να σου δώσει ένα avantage ανάλογα τη θέση πχ. Μια πιστοποίηση ISO270001 είναι πλεονέκτημα εάν θες να γίνεις Security Auditor.
Yiannis_B Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) - " ό,τι μάθαμε στην σχολή " - δεν είναι απάντηση στο τι θέλεις - λείπει το τι εσένα, προσωπικά σε ευχαριστεί - ακούγεται σκληρό, - και μπορεί να είναι, αλλά είναι το μόνο που διαχωρίζει το διεκπεραιωτικό, από το υποσχόμενο. Επεξ/σία 24 Μαΐου 2019 από Yiannis_B 1
kostello Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Μένω έκπληκτος που βλεπω σχεδον όλα τα post να μιλανε για προγραμματισμό και ρωτάνε όλοι ποια γλώσσα σου αρέσει κλπ. Πληροφορική δεν είναι μόνο ο προγραμματισμός. Μην αγχωνεσαι να βρεις μια δουλεια μονο και μονο για να παιρνεις τα 600-700 ευρω (για παραπάνω δεν...) και μέσα σε μια 5ετια να εχεις αλλάξει 2-3 δουλειές με διαφορετικό αντικείμενο και διαφορετικές εταιρίες. Η ερώτησή μου είναι που κλίνεις? τι σου αρέσει περισσότερο να κάνεις? να προγραμματίζεις? και τι? web? mobile? server apps? Δίκτυα δεν σου αρέσουν? IT project management? System engineer? security? Database admin? Linux admin? υπάρχουν δεκάδες τομείς στον κλάδο της Πληροφορικής. Πρέπει να ακολουθήσεις αυτό που πραγματικά θέλεις. Το όνειρο σου δηλαδή. Δοκιμάζοντας διάφορες ειδικότητες μη ξεροντας αν σου αρέσουν, πηδόντας απο την μια στην άλλη, δεν θα σε βοηθήσει σε ένα βιογραφικό την επόμενη 5ετία-10ετία. Δεν θα σε προσλάβουν εύκολα όταν ξέρεις λίγο απο όλα. Ξεχάστε την λέξη μισθός σε junior επίπεδο. βλέπω κάθε χρόνο άτομα 20-23 ετών να μην δέχονται δουλειές γιατί τα 600 είναι λίγα. Τις περισσότερες φορές αυτή η νοοτροπία αφείλεται στις σχολές και το πως γαλουχουν τους φοιτητες. Αυτή είναι μεγάλη συζήτηση και θα μπορούσα να γράψω πολλά...γιατι πραγματικά καραφλιάζω με αυτά που έχω ακούσει στην καριέρα μου μέχρι τώρα. Να σου πώ και κάτι που ξέρω πάρα μα πάρα πολύ καλά? Ασχολήσου (αν όμως σου αρέσει) με την πληροφορική στο κομμάτι του τουρισμού και συγκεκριμένα των ξενοδοχείων. Δεν υπάρχουν τέτοιοι ούτε για δείγμα, είναι λίγοι και καπαρωμένοι, έχει πολύ μεγάλη ζήτηση, είσαι πάντα up to date στις νέες τεχνολογίες, έχεις να κάνεις με όλο σχεδόν το φάσμα της πληροφορικής, μαθαίνεις πάρα πολλά συνέχεια, κάνεις τρελές γνωριμίες, και ξενοδοχεία ανοίγουν καμια 200αρια κάθε χρόνο. Ανεβένεις επίπεδο και φθάνεις σχετικά γρήγορα στο διοικητικό κομμάτι, είσαι πολύ σημαντικό και ενεργό μέλος της ανάπτυξης της επιχείρησης, με αρκετά καλούς μισθούς ειδικά σε ομίλους. Τι άλλο θες? Επεξ/σία 24 Μαΐου 2019 από kostello 3
ParhsG Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, kostello είπε Μένω έκπληκτος που βλεπω σχεδον όλα τα post να μιλανε για προγραμματισμό και ρωτάνε όλοι ποια γλώσσα σου αρέσει κλπ. Πληροφορική δεν είναι μόνο ο προγραμματισμός. Μην αγχωνεσαι να βρεις μια δουλεια μονο και μονο για να παιρνεις τα 600-700 ευρω (για παραπάνω δεν...) και μέσα σε μια 5ετια να εχεις αλλάξει 2-3 δουλειές με διαφορετικό αντικείμενο και διαφορετικές εταιρίες. Η ερώτησή μου είναι που κλίνεις? τι σου αρέσει περισσότερο να κάνεις? να προγραμματίζεις? και τι? web? mobile? server apps? Δίκτυα δεν σου αρέσουν? IT project management? System engineer? security? Database admin? Linux admin? υπάρχουν δεκάδες τομείς στον κλάδο της Πληροφορικής. Πρέπει να ακολουθήσεις αυτό που πραγματικά θέλεις. Το όνειρο σου δηλαδή. Δοκιμάζοντας διάφορες ειδικότητες μη ξεροντας αν σου αρέσουν, πηδόντας απο την μια στην άλλη, δεν θα σε βοηθήσει σε ένα βιογραφικό την επόμενη 5ετία-10ετία. Δεν θα σε προσλάβουν εύκολα όταν ξέρεις λίγο απο όλα. Ξεχάστε την λέξη μισθός σε junior επίπεδο. βλέπω κάθε χρόνο άτομα 20-23 ετών να μην δέχονται δουλειές γιατί τα 600 είναι λίγα. Τις περισσότερες φορές αυτή η νοοτροπία αφείλεται στις σχολές και το πως γαλουχουν τους φοιτητες. Αυτή είναι μεγάλη συζήτηση και θα μπορούσα να γράψω πολλά...γιατι πραγματικά καραφλιάζω με αυτά που έχω ακούσει στην καριέρα μου μέχρι τώρα. Να σου πώ και κάτι που ξέρω πάρα μα πάρα πολύ καλά? Ασχολήσου (αν όμως σου αρέσει) με την πληροφορική στο κομμάτι του τουρισμού και συγκεκριμένα των ξενοδοχείων. Δεν υπάρχουν τέτοιοι ούτε για δείγμα, είναι λίγοι και καπαρωμένοι, έχει πολύ μεγάλη ζήτηση, είσαι πάντα up to date στις νέες τεχνολογίες, έχεις να κάνεις με όλο σχεδόν το φάσμα της πληροφορικής, μαθαίνεις πάρα πολλά συνέχεια, κάνεις τρελές γνωριμίες, και ξενοδοχεία ανοίγουν καμια 200αρια κάθε χρόνο. Ανεβένεις επίπεδο και φθάνεις σχετικά γρήγορα στο διοικητικό κομμάτι, είσαι πολύ σημαντικό και ενεργό μέλος της ανάπτυξης της επιχείρησης, με αρκετά καλούς μισθούς ειδικά σε ομίλους. Τι άλλο θες? Τι υπηρεσιες; Ρωταω απο περιεργια. Γιατι εναν που ηξερα που ειχε ασχοληθει τσιγγουνευονταν 500ευρω να δωσουν οταν ειχε 400 το βραδυ Επεξ/σία 24 Μαΐου 2019 από ParhsG
kostello Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, ParhsG είπε Τι υπηρεσιες; Ρωταω απο περιεργια. Γιατι εναν που ηξερα που ειχε ασχοληθει τσιγγουνευονταν 500ευρω να δωσουν οταν ειχε 400 το βραδυ τι εννοείς "τι υπηρεσίες?" τι περιλαμβάνει η πληροφορική σε ένα ξενοδοχείο θες να πεις? Επίσης ο μισθος δεν παει αναλογα με τις τιμες των προιοντων. Επεξ/σία 24 Μαΐου 2019 από kostello
neo80 Δημοσ. 25 Μαΐου 2019 Δημοσ. 25 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Εγώ αυτό που έχω να σου προτείνω αν θες περισσότερες απολαβές & να είσαι περιζήτητη πάρε και μια πιστοποίηση ccna στο αντικείμενο που σου αρέσει. Θα σε βοηθήσει να γίνεις λίγο ακόμη περισσότερο περιζήτητη όχι ότι όλα τα άλλα που πρότειναν τα παιδιά είναι λάθος. Επίσης ασχολήσου με πρότζεκτ ακόμη & open source αν είναι δυνατόν αυτό θα είναι στα + ότι έχεις χαρτοφυλάκιο (portofolio), θα το εκτιμήσουν δεόντως ειδικά αν θες να πας εξωτερικό, γιατί εδώ στην Ελλάδα οι μισθοί δεν είναι & τόσο υψηλοί σε σχέση πάντα με το εξωτερικό. Αν θες να βγάλεις πολλά λεφτά και είσαι καλή στο προγραμματισμό μπορείς να ασχοληθείς με το freelance πχ upwork. Επεξ/σία 25 Μαΐου 2019 από neo80
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα