PC_MAGAS Δημοσ. 25 Μαΐου 2019 Δημοσ. 25 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Μιλάμε για πιστοποιήσεις χωρίς να απαντήσει η @eirini151512 από στα βασικά ερωτήματα: Με ποιο τομέα της πληροφορικής θέλεις να ασχοληθείς; Τι business τομέας θέλεις να ασχοληθείς επαγγελματικά, δηλαδή τι θέλεις να πουλά/προσφέρει ο εταιρεία/οργανισμός στον οποίο θα εργαστείς; Τι θες να κάνεις στην επόμενη 10ετία εσύ σαν Ειρήνη; Η αλήθεια είναι ότι στην ερώτησή μου βιάστηκα να απαντήσω και είναι απλά ένα χειμαδιό συμβουλών μετρώντας την ίσκιο μου. 7 ώρες πριν, neo80 είπε Αν θες να βγάλεις πολλά λεφτά και είσαι καλή στο προγραμματισμό μπορείς να ασχοληθείς με το freelance πχ upwork. Χμμ, ίσως λίγο δύσκολο πχ. Ο τομέας AI σε Google μπορεί να βγάζει περισσότερα χρήματα. Ακόμη freelance θέλει και να το έχεις στο να πουλάς και να κάνεις τον μαϊντανούλη λίγο πχ. Να λες α ναι κλπ. κλπ. και για να το βγάλεις πέρα να πας στο επόμενο να είναι πίσω σάπιο, άρα θέλει εμπειρία και λεφτά που μπορεί να μην είναι τα προσδοκώμενα από ότι ένας μισθωτός με κάποιες πιστοποιήσεις στην πλάτη του. Η ιδέα είναι "Find it By yourself, try stuff by yourself ". Επεξ/σία 25 Μαΐου 2019 από PC_MAGAS
drpaneas Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Στις 20/5/2019 στις 5:41 ΜΜ, eirini151512 είπε Τώρα που θα αναζητήσω δουλειά, και με ρωτησουν απο την εταιρεια με τι μισθό θα ήθελα να ξεκινησω, τι να πω? Τον μισθό που αξιολογείς εσύ ότι αξίζει η δουλειά σου. Στις 20/5/2019 στις 5:41 ΜΜ, eirini151512 είπε που παιζουν οι μισθοι πανω κατω? https://insights.stackoverflow.com/survey/2019?utm_source=so-owned&utm_medium=blog&utm_campaign=dev-survey-2019&utm_content=launch-blog#salary https://www.glassdoor.com/Salaries/greece-software-engineer-salary-SRCH_IL.0,6_IN100_KO7,24.htm Στις 20/5/2019 στις 5:41 ΜΜ, eirini151512 είπε εννοω αν πω εγω 800 η 850(για να το κατεβασουν στο περιπου 800) θα ειμαι καλα? Αν θες 800, τους πεις 850 και σου δώσουν 800, τότε είσαι καλά. Στις 20/5/2019 στις 5:41 ΜΜ, eirini151512 είπε οι junior προγραμματιστες τι μισθους παιρνουν? παραπανω η παρακατω? Παίρνουν παρακάτω από τους senior προγραμματιστές. Στην Ελλάδα σύμφωνα με το glassdoor περίπου 500-1000 ευρώ, αναλόγως την τεχνολογία, τα χρόνια εμπειρίας, την εταιρεία, την χώρα, κλπ. Στις 20/5/2019 στις 5:41 ΜΜ, eirini151512 είπε υπαρχουν προοπτικες εξελιξης? Γιατι αν εγω πω 700 η 800 ενω αλλοι ξεκινουν με 800+ εννοειται πως θα με αφησουν στα 700. Οι οικονομικές προοπτικές εξέλιξης είναι ελάχιστες στην ίδια εταιρεία. Συνήθως οι προγραμματιστές που αλλάζουν εταιρεία (περίπου ανα 3 χρόνια) έχουν πολύ καλύτερες προοπτικές διαπραγμάτευσεις ενός καινούριου συμβολαίου σε κάποια νέα εταιρεία. ΥΣ: Αυτό που θα έπρεπε να σε απασχολεί δεν είναι μισθός, αλλά να βρεις μια δουλειά να ξεκινήσεις να μαθαίνεις πράγματα.
MitsarasAth Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Στις 23/5/2019 στις 10:09 ΠΜ, ParhsG είπε Παντως κατα τη γνωμη μου δεν ειναι ευκολο το να βρεις εργασία, ισως σε junior να ειναι πιο ευκολο. Απο οτι εχω καταλαβει μεγάλο ρολο παίζει και το πως πουλας τον ευατο σου. Μπορει δηλαδή καποιος που ειναι καλύτερος στο πως πουλάει τον ευατο του με πολυ λιγοτερες γνώσεις να παρει καποια θεση. Δηλαδή εχω δει αγγελείες senior που ψάχνουν 6 μηνες και απλά απορίπτουν. Μερικές εταιρίες πχ θέλουν να ξερεις μια συγκεκριμενη γλώσσα με Χ χρονια εμπειρίας αλλιως και ας εχεις 10 χρονια εμπειρία σε άλλες τεχνολογιες σε απορίπτουν ενώ κατα τη γνώμη μου δεν έχει σημασία μεγάλη. Δε λέω να κανεις 15 χρονια cobol και να πας σε senior javascript πχ, αλλα πχ ενας με εμπειρία πχ java, python, js κτλ θα μπορούσε να δουλέψει άνετα με διάφορες τεχνολογίες. πέρα από αυτό πάντως το να πουλάς τον εαυτό σου , πολλοί λανβανουν υπόψιν και τα επικοινωνιακα κριτήριά του υποψήφιου το πόσο συνεργάσιμος θα είναι κτλ.. Η εποχή που ήταν ένας κλεισμένος σε ένα μπουντρούμι και έγραφε κώδικα ευτυχώς έχει τελειώσει.
Lucky Luke Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Παιδιά, πέσατε να την φάτε την κοπέλα... ΟΚ, μπορεί το περιεχόμενο όσων ειπώθηκαν να είναι σωστό αλλά είναι και ο τρόπος που μετράει. Χρειάζεται κάποια επιπλέον υπομονή από μεριάς μας με τους νέους στο χώρο, πάντα με ειλικρίνεια, όχι να τους τρομάζουμε. Μην ξεχνάμε τα δικά μας πρώτα βήματα. Τέλος πάντων. @eirini151512 Για το οικονομικό ισχύουν πάνω κάτω αυτά που ειπώθηκαν στα 3-4 πρώτα posts ως entry level που είσαι. Σίγουρα αυτό έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης αργότερα. Το βασικό ερώτημα είναι εσύ πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου πιάνοντας δουλειά αυτή τη στιγμή στη φάση που είσαι; Έχεις σκεφτεί κάποιους τομείς με τους οποίους θα σου άρεσε να ασχοληθείς; Σου αρέσει να προγραμματίζεις, ίσως να τεστάρεις software που έχουν φτιάξει άλλοι ή να είσαι σε κάποιο πόστο υποστήριξης (π.χ. να είσαι το πρώτο άτομο με το οποίο θα επικοινωνήσει ο πελάτης και είτε θα τον βοηθήσεις είτε θα τον κατευθύνεις σε κάποιον πιο "ειδικό"); Έχεις κάνει πρακτική και αν ναι ποιό ήταν το αντικείμενό της;
the other one Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) @eirini151512 1) Φτιάξε CV. Μπες και βρες ένα καλό template σε Latex, πείραξέ το λίγο, να ναι κάτι σοβαρό. 2) Φτιάξε LinkedIn. 3) Πήγαινε σε events που χώνονται εταιρείες για headhunting, δώσε βιογραφικά, κουβέντιασε με devs, δες με τι τεχνολογίες παίζουν, τι ζητάνε κλπ. 4) Αν και ίσως είναι νωρίς, βάλε έναν αρχικό στόχο ως προς τα πού θες να κινηθείς ώστε να αρχίσεις να εξειδικεύεσαι, αν πας με τη λογική "τα κάνω όλα και συμφέρω" θα πληρωθείς αναλόγως. 5) Εφόσον το κάνεις αυτό, ρίξε μια ματιά εδώ https://github.com/kamranahmedse/developer-roadmap, σου δίνει μια καλή εντύπωση θεωρώ ως προς το τι χρειάζεσαι να ξέρεις, δες πού υστερείς και άρχισε διάβασμα. 6) Μακριά από όποιον σου μιλήσει για θέσεις QA εκτός κι αν διευκρινίσει πως πρόκειται για automation. 7) Μακριά από οποιονδήποτε σου πουλήσει να αρχίσεις με θέσεις άσχετες με software engineering με σκοπό να μεταπηδήσεις αργότερα, για engineer πας, όχι τηλεφωνητής. Δεδομένων των παραπάνω, καλή τύχη, κάνε τις σωστές ερωτήσεις όπου πας, φίλτραρε την κάθε εταιρεία γιατί υπάρχουν καλές, υπάρχουν όμως και γαλέρες, θες να πας κάπου να χεις growth. Τέλος εφόσον σε ρωτήσουν, μη ζητήσεις κάτω από 900 ευρώ. Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2019 από the other one 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα