eirini151512 Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπερα σε ολους ονομαζομαι ειρηνη και προσφατα πηρα το πτυχιο μου στην πληροφορικη (ΑΠΘ). Τώρα που θα αναζητήσω δουλειά, και με ρωτησουν απο την εταιρεια με τι μισθό θα ήθελα να ξεκινησω, τι να πω? που παιζουν οι μισθοι πανω κατω? εννοω αν πω εγω 800 η 850(για να το κατεβασουν στο περιπου 800) θα ειμαι καλα? οι junior προγραμματιστες τι μισθους παιρνουν? παραπανω η παρακατω? υπαρχουν προοπτικες εξελιξης? Γιατι αν εγω πω 700 η 800 ενω αλλοι ξεκινουν με 800+ εννοειται πως θα με αφησουν στα 700. Παρακαλω οποια βοηθεια,απαντηση ειναι δεκτη,ευχαριστω. Επεξ/σία 21 Μαΐου 2019 από eirini151512 1
antbyron Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Όχι ότι δεν είναι σημαντικός ο μισθός, αλλά νομίζω περισσότερο πρέπει να σε απασχολεί να βρεις δουλειά στο αντικείμενο που σε ενδιαφέρει και να αποκτήσεις εμπειρία. Δεν είμαι στην αγορά εργασίας στην πληροφορική, απλά σου λέω αυτά που φαντάζομαι και έχω ακούσει. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ξεκινήσεις και με τον βασικό. Πολλές εταιρίες δίνουν τον βασικό για αρχή. Καλή σταδιοδρομία. 9 λεπτά πριν, eirini151512 είπε Καλησπερα σε ολους ονομαζομαι ειρηνη και προσφατα πηρα το πτυχιο μου στημ πληροφορικη (ΑΠΘ). Τώρα που θα αναζητήσω δουλειά, και με ρωτησουν απο την εταιρεια με τι κισθό θα ήθελα να ξεκινησω, τι να πω? που παιζουν οι μισθοι πανω κατω? εννοω αν πω εγω 800 η 850(για να το κατεβασουν στο περιπου 800) θα ειμαι καλα? οι junior προγραμματιστες τι μισθους παιρνουν? παραπανω η παρακατω? υπαρχουν προοπτικες εξελιξης? Γιατι αν εγω πω 700 η 800 ενω αλλοι ξεκινουν με 800+ εννοειται πως θα με αφησουν στα 700. Παρακαλω οποια βοηθεια,απαντηση ειναι δεκτη,ευχαριστω. 1
eirini151512 Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, antbyron είπε και με τον βασικό. Βασικός μισθός για δουλειά προγραμματιστη; Είχα την εντύπωση πως αμοιβονται καλυτερα, όχι ότι ξέρω και την αγορά εργασίας άριστα
MitsarasAth Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 απο 600-800 συνηθως δινουν αναλογα την εταιρεια , μπορει πχ μια να σου πει 600 ευρω και μετα στους επομενους 4-5 μηνες να στα κανει 700 αναλογα.
Bloodskin Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 δε μας ειπες τι ξερεις και πανω σε ποιο κομματι ψαχνεις δουλεια ?
eirini151512 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, Bloodskin είπε δε μας ειπες τι ξερεις και πανω σε ποιο κομματι ψαχνεις δουλεια ? Ξέρω όλα αυτά που μαθαίνει μια σχολή πληροφορικής.. Τι εννοείτε σε ποιο κομμάτι;
nickname2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Κοίτα Ειρήνη, με τα δεδομένα που έχω καταλαβαίνω οτι εισαι απο τους φοιτητές που εδωσαν μεγαλη βαση να περάσουν τα μαθηματα της σχολης και τελος. Δεν μας λες σε ποιο κομμάτι θες να δουλεψεις ομως. Δηλαδη τι σε ενδιαφέρει; web dev? Δλδ front end(κυριως HTML-CSS-Javascript+καποιο framework), Βack end(διαφορες γλωσσες κ τα αντίστοιχα frameworks + αλλες έξτρα γνωσεις), mobile development (Android, iOS, Kotlin/Java, swift, xamarin/C#)κλπ κλπ κλπ... Εχεις κανει καποιο projectακι; Εχεις μαθει λιγο git; έχεις ασχοληθεί να ανεβάσεις 10 γραμμες κωδικακι στο GitHub/GitLab; Εστω καποιο φοιτητικό project... Αυτα ειναι τα τελείως βασικα...καταρχας δωσε μας περισσότερη πληροφορία να σε καθοδηγήσουμε. Για να απαντησω στην ερωτηση, γενικα οι μισθοι για Juniors Ελλάδα παιζουν 600-800 καθαρα. ΝΑΙ υπαρχει εξέλιξη και οικονομική και επαγγελματική. Εξαρτάται απο εσενα και απο την εταιρεία. Σε βλεπω ανησυχείς για τα λεφτα πολυ περισσότερο απ οσο θα επρεπε αυτη τη στιγμή. Θα πρότεινα να προσπαθήσεις να βρεις δουλεια να δωσεις το 100% και η εξέλιξη θα ερθει. 6
eirini151512 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 2 ώρες πριν, nickname2016 είπε καταρχας δωσε μας περισσότερη πληροφορία να σε καθοδηγήσουμε. στη σχολη ειχαμε κανει 2-3 προτζεκτ που συνδυαζαν τα παρακατω : Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα,Εκτίμηση Κόστους και Ποιότητας Λογισμικού,Διοίκηση Έργων Λογισμικού,Ευέλικτες Μέθοδοι, Τεχνολογία Λογισμικού Βασισμένη σε Συστατικά Λογισμικού και Επεξεργασία και Βετιστοποίηση Ερωγημάτων σε Χωρικές ΒΔ
becoming_I Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 12 ώρες πριν, eirini151512 είπε Ξέρω όλα αυτά που μαθαίνει μια σχολή πληροφορικής.. Τι εννοείτε σε ποιο κομμάτι; Το θέμα με τις σχολές πληροφορικής είναι ότι μοιάζουν αρκετά με τις δραματικές. Αν τα κάνεις καλά θα πας μπροστά. Αν πάλι δεν έχεις κάποια ιδιαίτερη δεξιότητα το πολύ πολύ να παίξεις σε καμιά διαφήμιση για ψωμί τόστ. Εξηγούμαι. Αν σε ρωτούσε κάποιος ποιο είναι το δυνατό σου χαρτί στις γλώσσες προγραμματισμού, τι θα έλεγες; Έχεις συμμετάσχει σε κάποιο project έστω και εθελοντικά; Το κακό με τις εταιρείες πληροφορικής είναι ότι είναι πλημμύρες. Ζητάνε κάποιον 20χρονο με 20άχρονη εμπειρία να ξέρει μέχρι και αστρικό διακτινισμό με κβαντική μηχανική για να τον έχουν 10ωρο με ημιαπασχόληση. Με λίγα λόγια δες με τι σε ενδιαφέρει να ασχοληθείς (πχ web development) και προσπάθησε να γίνεις καλή σε αυτό τον τομέα. Κανείς δεν μπορεί να τα κάνει όλα και αν λέει οτι τα κάνει προφανώς λέει ψέμματα. 4
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Ποια γλώσσα προγραμματισμού γνωρίζεις και σε τι επίπεδο;
nickname2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, eirini151512 είπε στη σχολη ειχαμε κανει 2-3 προτζεκτ που συνδυαζαν τα παρακατω : Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα,Εκτίμηση Κόστους και Ποιότητας Λογισμικού,Διοίκηση Έργων Λογισμικού,Ευέλικτες Μέθοδοι, Τεχνολογία Λογισμικού Βασισμένη σε Συστατικά Λογισμικού και Επεξεργασία και Βετιστοποίηση Ερωγημάτων σε Χωρικές *Οκ, λοιπόν. Πάρε ενα weather API, τραβα το JSON και σωστο σε μια βαση δεδομένων. Εστω MySQL. Μονο κ μονο απο αυτο σου δίνω εργασια για να μαθεις λιγο πολυ καποια πράγματα και να κανεις το πρωτο σου βημα: 1. τι ειναι ενα API και τι εξυπηρετεί; 2. Τι ειναι το HTTP; 3. Τι ειναι το JSON; 4. MVC pattern (oversimplified) 5. Μια γλωσσα προγραμματισμού, οτι σε βολεύει (java, kotlin, php, JavaScript, python, ruby, εχει πολλες, διαλεξε μια) 6. Ενα framework που θα "υποστηρίξει" τη γλωσσα να κανεις ολα αυτα π σου ειπα. Αναλογα τη γλωσσα και το κατάλληλο framework..χοντρικα. Αυτα ζητανε στην αγορα απο εναν junior. Τεχνικες γνωσεις, οχι Διοίκηση έργων λογισμικού και ευέλικτες μεθοδοι. Ειναι αρκετα, Ειρηνη, μην το βαζεις κατω ομως. Δωσε στον εαυτο σου χρονο και στρωσε λοκω να διαβασεις. Μετα ειναι και πως κανεις το marketing κ πως προμοταρεις τον εαυτο σου κλπ κλπ. Μεγααααααλη κουβεντα άνοιξες. *Για backend και Android ειναι αρκετα πιθανο να ζητήσουν κατι τετοιο σαν projectακι. Το android εχει και το "frontend" του που μπορει να ειναι αλλο κομματακι. Επισης αμα θες αποκλειστικα frontend ειναι πάλι διαφορετικό το task π θα μπορουσε να σου τυχει. 4
eirini151512 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 46 λεπτά πριν, Bloodskin είπε καλα δεν ντρεπεσαι λιγο ....? της γκρεμισες το συμπαν με αυτα που της ειπες τωρα , ειδανε και παθανε στο ΑΠΘ να την πεισουν οτι οι "Αλγοριθμοι σε C(e)" και η "Βελτιστοποιηση ερωτηματων σε σχεσιακες βασεις δεδομενων" ΑΡΚΟΥΝ για να γινει προγραμματιστρια της αγορας , να μην ξαναγινει σε παρακαλω Δεν είπα ποτέ ότι στη σχολή μας έδωσαν όλες τις απαραίτητες γνώσεις για να βγεις έτοιμος στην αγορά εργασίας. Ο παραπάνω κύριος είχε όλη την καλή διάθεση να μου εξηγήσει 2 3 πράγματα και ναι όντως είμαι διατεθειμενη να καθίσω και να τα διαβάσω. Απορώ με εσάς όμως που βρίσκετε διασκεδαστικους τους προβληματισμούς μιας νέας αμαθης κοπέλας.
ParhsG Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Μια καλή επιλογη ειναι να ακολουθησει ακαδημαικη καριέρα. Ξερω αρκετους που δε ξεραν τίποτα πρακτικό και λογω πτυχιων βρηκαν καλη δουλειά αλλα ειναι σε θεωρητικο επιπεδο μονο ή οχι σε τοσο πρακτικά πραγματα πχ documentation, design κτλ. 1
jgeorgiou Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, eirini151512 είπε Καλησπερα σε ολους ονομαζομαι ειρηνη και προσφατα πηρα το πτυχιο μου στην πληροφορικη (ΑΠΘ). Τώρα που θα αναζητήσω δουλειά, και με ρωτησουν απο την εταιρεια με τι μισθό θα ήθελα να ξεκινησω, τι να πω? που παιζουν οι μισθοι πανω κατω? εννοω αν πω εγω 800 η 850(για να το κατεβασουν στο περιπου 800) θα ειμαι καλα? οι junior προγραμματιστες τι μισθους παιρνουν? παραπανω η παρακατω? υπαρχουν προοπτικες εξελιξης? Γιατι αν εγω πω 700 η 800 ενω αλλοι ξεκινουν με 800+ εννοειται πως θα με αφησουν στα 700. Παρακαλω οποια βοηθεια,απαντηση ειναι δεκτη,ευχαριστω. Επειδή υπάρχει ζήτηση (τουλάχιστον στην Αθήνα) , βάλε 1ο κριτήριο να βρεις μια εργασία που θα σε ανεβάσει 2-3 σκαλιά ποιο ψηλά από εκεί που είσαι και θα είναι στο πεδίο που σε ενδιαφέρει. (αν το βρεις κάνε το ακόμη και με ΜΙΣΟ μισθό έναντι μιας άλλης δουλειάς που θα σε βαλτώσει). ΠΡΩΤΑ η ΠΟΙΟΤΙΚΗ απασχόληση στους "πρωτάρηδες" και σε επόμενο στάδιο πως θα πουλήσεις τον εαυτό σου ακριβότερα. Αν "ανέβεις" μερικά σκαλιά και νιώσεις ότι στην 1η σου δουλειά δεν σε αποζημιώνει όπως πρέπει , τότε άνοιξε τα φτερά σου και "πουλα ακριβά το τομάρι σου" Επεξ/σία 21 Μαΐου 2019 από jgeorgiou 1
Bloodskin Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, eirini151512 είπε Δεν είπα ποτέ ότι στη σχολή μας έδωσαν όλες τις απαραίτητες γνώσεις για να βγεις έτοιμος στην αγορά εργασίας. Ο παραπάνω κύριος είχε όλη την καλή διάθεση να μου εξηγήσει 2 3 πράγματα και ναι όντως είμαι διατεθειμενη να καθίσω και να τα διαβάσω. Απορώ με εσάς όμως που βρίσκετε διασκεδαστικους τους προβληματισμούς μιας νέας αμαθης κοπέλας. οι περισσοτεροι εδω μεσα επαγγελματιες και μη εχουν παθος για την τεχνη του προγραμματισμου , οταν εχεις παθος για κατι θες αυτο το κατι να αντιμετωπιζεται με τον δεοντα σεβασμο κι απο τους υπολοιπους ανθρωπους θα μπορουσες να κανεις ενα αντιστοιχο θεμα του τυπου "τι ζητειται στην αγορα εργασιας για junior προγραμματιστες" , σε αυτη την περιπτωση θα εδινες την εικονα οτι ενδιαφερεσαι να αποκτησεις δεξιοτητες πανω στο αντικειμενο και προφανως θα επαιρνες πολλες απαντησεις σαν του φιλου που σου μιλησει για http και REST κλπ. εσυ απ την αλλη , εκανες ενα θεμα που αποσκοπει καθαρα στις χρηματικες απολαβες κι οταν σε ρωτησαμε τι δεξιοτητες εχεις μας απαντησες "οτι καναμε στη σχολη" , αυτο συγνωμη αλλα για μενα που εχω μερακι και επαγγελματικες προοπτικες για το αντικειμενο αμεσως μου φαινεται επιθετικο κι ενεργοποιει τα αμυντικα μου αντανακλαστικα ενδεχεται βεβαια καποιος μεγαλυτερος απο μενα να διαβαζει αυτα που γραφω και να τα θεωρει γραφικα καθως το αντικειμενο γι αυτον ειναι μονο money making , αποψεις εκφραζουμε ολοι 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα