Επισκέπτης Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Καλησπέρα σας, έχω μια εργασία για γλώσσα python και αναρωτιέμαι αν θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει ή να την υλοποιήσει. Θα βρείτε με επισύναψη την εκφώνηση , ευχαριστώ πολύ! https://nbviewer.jupyter.org/github/dmst-algorithms-course/assignment-2019-3/blob/master/assignment_2019_3.ipynb
Lanike71 Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Η εργασία είναι πολύ ενδιαφέρουσα, γιατί δεν την κάνεις; Η python είναι το πρόβλημα, ο χρόνος ή η εργασία γενικά; 1
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Δεν έχω καλή εξοικείωση με τη γλώσσα και ο χρόνος Επεξ/σία 20 Μαΐου 2019 από Επισκέπτης
vadou Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 @Kercyn Bingo βλέπω ή είναι ιδέα μου; Όσο πλησιάζει η εξεταστική αυξάνονται οι πόντοι
PC_MAGAS Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Χμμ για να δεις την python θα πρέπει εντατικά να κοιτάξεις στο http://codeacademy.com εκεί σκάλισε για να βρεις μαθήματα για python (δεν σου δίνω άμεσα το λινκ για να ψάξεις). Όμως σαν πρόβλημά μου κέντρισε την περιέργεια και το βλέπω σαν αναδρομικής φύσης πρόβλημα σίγουρα θα θες ένα dictionary με τις εκφράσεις και μια switch για το παρσάρισμα κάθε συμβόλου. Ακόμα θες ένα indicator και να κάνεις iterate το string γράμμα-γράμμα. Εάν δεις ένα σύμβολο τότε θα πρέπει να κοιτάς στο dictionary για να δεις εάν υπάρχει άλλη αντίστοιχη έκφραση. Ακόμη σαν entrypoint είναι το αξίωμά σου έτσι όταν τελειώνεις με τα παρσαρίσματα των υπόαξιωμάτων επιστρέφεις σε αυτό. Δηλαδή πάρσαρε αρχικά γράμμα-γράμμα το αξίωμά σου και μετά μέσω του dictionary πας σε άλλα αξιώματα όπως μια γλώσσα προγραμματισμού καλεί συναρτήσεις . Ουσιαστικά η φύση του προβλήματος είναι κατανοήσεις ότι κάθε το αξίωμα είναι ένας κανόνας που αποτελείτε από υποκανόνες . Τη λογική σου σπάστην στα εξής κομμάτια: Setup: Όρισε την αρχική θέση του κέρσορα. Iterate: Επεξεργάσου την έκφραση. Print/export: Εκτύπωσε τα αποτελέσματα. Αυτά για να μην σου σποιλάρω τη χαρά. Σόρυ παίδες ήταν ενδιαφέρουν έτσι ο inner geek ξύπνησε από μέσα μου αντί της ηθικής σε τέτοιες περιπτώσεις. Επεξ/σία 20 Μαΐου 2019 από PC_MAGAS 1
Moderators Kercyn Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Moderators Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 42 λεπτά πριν, vadou είπε @Kercyn Bingo βλέπω ή είναι ιδέα μου; Όσο πλησιάζει η εξεταστική αυξάνονται οι πόντοι Βλέπω είσαι ιδαίτερα οξυδερκής. 2 1
solarpower Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δεν είναι δύσκολο το πρόγραμμα. Ξεκινάει κανείς με κάτι πολύ απλό και προσθέτει μετά περισσότερα, μέχρι να φτάσει ακριβώς στο ζητούμενο. Δεν έχει σημασία η δομή δεδομένων. Εδώ έχουμε ανάγνωση αρχείων και εγγραφή αρχείων. Η ανάγνωση του json δίνει τους δυο κανόνες, μετά εφαρμόζουμε τους κανόνες για την παραγωγή του αρχείου εξόδου (με τις γραμμές, με δυο δεκαδικά σε κάθε αριθμό). Το ανάποδο είναι λίγο πιο δύσκολο γιατί πρέπει να βγουν τα όμοια υποσύνολα, από την "ερμηνεία" των γραμμών. Αν την φτιάξετε με χαρά θα δω το κώδικα! Δεν νομίζω κανείς εδώ να ασχοληθεί με τη λύση ουσιαστικά. Ούτε πιστεύω ότι θα δημοσιεύσει ένας σπουδαστής την αρχική έστω λύση. Μήπως πρέπει να μπει κανόνας..."απαγορεύονται σύνδεσμοι σε ασκήσεις σχολών στο φόρουμ";
vadou Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 15 ώρες πριν, solarpower είπε Μήπως πρέπει να μπει κανόνας..."απαγορεύονται σύνδεσμοι σε ασκήσεις σχολών στο φόρουμ"; Μπα, δε βλέπω κάποιο λόγο. Γενικά δε νομίζω να έχει κανείς πρόβλημα να βοηθήσει. Το πρόβλημα είναι όταν περιμένουν έτοιμη λύση χωρίς να ασχοληθούν καν. 2
Lanike71 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Εγώ πάλι δε θα πω "είναι η σχολή σου μπλα μπλα, είναι η εργασία σου, πρέπει να την κάνεις μπλα μπλα"... Αν αυτές οι εργασίες δε σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον για να τις κάνεις, παρατάς τη σχολή. Απλά τα πράγματα. Η λύση λογικών προβλημάτων είναι το πρώτο που πρέπει να αγαπάς όταν είσαι σε τέτοια σχολή. Αν δεν αγαπήσεις αυτά, τι θα αγαπήσεις; Φουριέ και ιδιοδιανύσματα;
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Μαΐου 2019 Δημοσ. 25 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Η άσκηση είναι σχετική με τις τυπικές γλώσσες, έχουν συγκεκριμένη μεθολογία. ( στο περίπου, πανε χρόνια τώρα που πήρα πτυχίο) π.χ, για την γραμματική Α->ΑΒ Β->Α 1) Θα βάλεις τους κανόνες σε γραμμές 2) για κάθε κανόνα θα γράψεις μια συνάρτηση του τύπου : Def A() , "αν το σύμβολο που διάβασες είναι το Α γράψε ΑB" , A()Β(), ADVANCE(), DEF B(), " αν το σύμβολο που διάβασες είναι το Β γράψε Α", A(),ADVANCE() 3) Η ADVANCE θα είναι η μέθοδος που θα προχωράει τον κένσορα κατά ένα κάθε φορά που κάποιο σύμβολο διαβάζεται. Στο string που θα έχεις σαν είσοδο θα πρέπει να βάλεις στο τέλος έναν χαρακτήρα τερματισμού, έτσι ώστε όταν τον δεις να τερματίσεις το πρόγραμμα. Η γενική ιδέα είναι αυτή. Ψάξε για υλοποίηση Κανονικών γλωσσών και υλοποίηση Συντακτικής ανάλυσης είναι στο μάθημα των μεταγλωτιστών. Καλή τύχη. Επεξ/σία 25 Μαΐου 2019 από Επισκέπτης
Lanike71 Δημοσ. 25 Μαΐου 2019 Δημοσ. 25 Μαΐου 2019 2 ώρες πριν, toixo toixo είπε Καλή τύχη. Δεν υπάρχει τύχη στο διάβασμα. Επιτυχία, ναι.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Μαΐου 2019 Δημοσ. 25 Μαΐου 2019 24 λεπτά πριν, Lanike71 είπε Δεν υπάρχει τύχη στο διάβασμα. Επιτυχία, ναι. Σωστός Καλή επιτυχία!!!
Sheogorath Δημοσ. 25 Μαΐου 2019 Δημοσ. 25 Μαΐου 2019 Στις 20/5/2019 στις 5:09 ΜΜ, Maria_Chaviara είπε Δεν έχω καλή εξοικείωση με τη γλώσσα και ο χρόνος Καλή εξοικείωση με την γλώσσα θα κερδίσεις κάνοντας την άσκηση. Τα έχει γράψει πολύ αναλυτικά, με παραδείγματα, τα πάντα. Τι να πουν και άλλοι, με άσκηση "τάδε" και βιβλιογραφία "κόψτε το λαιμό σας"; 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα