Προς το περιεχόμενο

Θετικό VS αρνητικό airflow

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης

Ψάχνω στο internet για ποιο να επιλέξω και τείνω προς το αρνητικό αφού φαίνεται να δίνει καλύτερη ψύξη γενικά και αφού το κουτί μου έχει φίλτρα (NZXT H500) η σκόνη που προκαλεί το αρνητικό δεν θα είναι μεγάλο θέμα.  Το ζήτημα είναι πόσο αρνητικό; Το κουτί έχει δύο exhaust φανάκια πίσω και πάνω. Αν το αφήσω έτσι θα είναι πολύ αρνητικό το airflow και ίσως θα πρέπει να βάλω και intake μπροστά; Και σε τι διαφορές in-out πρέπει να κινηθώ, γιατί απ' ότι διάβασα λένε να είναι λίγο αρνητικό, πόσο είναι αυτό το λίγο δηλαδή;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

Για μένα αυτό είναι το στήσιμο, να μην αφήσω κάτι στην τύχη. Άλλωστε φτιάχνω πρώτη φορά σοβαρό σύστημα και θα ήθελα να το κάνω όσο καλύτερο γίνεται με το budget που δίνω..

10 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Για μένα αυτό είναι το στήσιμο, να μην αφήσω κάτι στην τύχη. Άλλωστε φτιάχνω πρώτη φορά σοβαρό σύστημα και θα ήθελα να το κάνω όσο καλύτερο γίνεται με το budget που δίνω..

Βάλε ένα πίσω και ένα πάνω να βγάζουν, και ένα μπροστά χαμηλά να βάζει.

Μόλις τώρα, ilias78 είπε

Ειναι καλυτερο να εχουμε περισσοτερα φανακια να βγαζουν ή να βαζουν αερα?

Ανάλογα, περισσότερα να βγάζουν συνήθως.

Κ εγω 2 να βαζουν (μπροστα) κ 2 να βγαζουν (πισω κ πανω)εχω κ ετσι θα το αφησω. Το κουτι βεβαια αλλη μια θεση για πανω αλλα δεν εχω ελευθερη υποδοχη στη μητρικη κ δεν θελω να βαλω molex. Περισσοτερο πληροφοριακα ρωτησα.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Επισκέπτης

Υπάρχει τρόπος να δω αν το airflow είναι θετικό ή αρνητικό; Έχω δύο 14άρια μπροστά να βάζουν και δύο 12άρια, ένα πίσω και πάνω, να βγάζουν. Τα 14άρια είναι και σε λίγο παραπάνω RPM οπότε θεωρητικά έχω θετικό airflow, αλλά υπάρχει τρόπος να το επιβεβαιώσω κάπως;

34 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Υπάρχει τρόπος να δω αν το airflow είναι θετικό ή αρνητικό; Έχω δύο 14άρια μπροστά να βάζουν και δύο 12άρια, ένα πίσω και πάνω, να βγάζουν. Τα 14άρια είναι και σε λίγο παραπάνω RPM οπότε θεωρητικά έχω θετικό airflow, αλλά υπάρχει τρόπος να το επιβεβαιώσω κάπως;

Θεωρητικα παντα και στα ιδια rpm να ηταν τα 140mm βαζουν ποιο πολυ εννοειται. Τωρα αν ειναι θετικο η αρνητικο εξαρταται απο το case που εχεις. Κατα 99% ειναι θετικο,  οτι και αν σημαινει αυτο για εσενα. 

• Like 1

Επισκέπτης

Το case είναι το NZXT H500 και επειδή από μπροστά είναι κλειστό, και για intake έχει κάτι τρύπες στο πλάι μπροστά, λέω μήπως τα 14αρια δεν ρουφάνε όσο αέρα μπορούν. Πάντως θέλω να είναι θετικό για τη σκόνη κυρίως..

• Moderators
Στις 15/6/2019 στις 6:04 ΜΜ, yiannis1991 είπε

Το case είναι το NZXT H500 και επειδή από μπροστά είναι κλειστό, και για intake έχει κάτι τρύπες στο πλάι μπροστά, λέω μήπως τα 14αρια δεν ρουφάνε όσο αέρα μπορούν. Πάντως θέλω να είναι θετικό για τη σκόνη κυρίως..

Στο βίντεο πιο πάνω τα εξηγεί και έχει και τρόπο να δεις τι γινεται

απλά εφόσον μιλάμε για διαφορετικούς ανεμηστηρες θέλει δοκιμές ειδικά όταν τους έχουμε να δουλεύουν σε διαφορετικές ταχύτητες από της εργοστασιακες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...