panzertank Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Καλημέρα σε όλους. Έχω εδώ και σχεδόν 2 χρόνια vdsl από Α/Κ με τη wind. Όταν με ενεργοποίησαν η γραμμή κλείδωνε στα 43/8. Μετά από μερικούς μήνες είχα μια μικρή πτώση στη ταχύτητα και πλέον κλείδωνε στα 39/7,5. Ξαφνικά πριν από περίπου 3 εβδομάδες μπαίνω στο πιστό Asus να δω κάτι και βλέπω ότι ο συγχρονισμός έχει πέσει στα 24/7. Έπειτα από τηλέφωνο στους τεχνικούς και μιας και δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι να το διορθώσουν απομακρυσμένα κανονίσαμε να έρθει τεχνικός στο χώρο για έλεγχο. Ο τεχνικός ήρθε την επόμενη μέρα γύρω στις 11 το πρωί και όντως βρήκε πρόβλημα στη γραμμή. Μέτρησε και κάτω στον κατανεμητή και το επιβεβαίωσε. Η γραμμή μου όμως μιας και είναι VPU έπρεπε να δοθεί βλάβη στον ΟΤΕ για να το ελέγξει. Μου άφησε το αντίγραφο της αναφοράς βλάβης και έφυγε. Το παράδοξο είναι ότι περίπου 2 ώρες μετά με πήραν από το δεύτερο κλιμάκιο τεχνικό της Wind (ή όπως αλλιώς λέγεται...) να με ενημερώσουν ότι δεν έχει τίποτα η γραμμή μου και βάση της απόστασης μου αυτή είναι η φυσιολογική ταχύτητα που θα έπρεπε να έχω. Σε ερώτηση μου πως γίνεται αυτό από τη στιγμή που συγχρονιζα πολύ υψηλότερα τόσο καιρό δεν μου έδινε απάντηση. Όταν μάλιστα του ανέφερα ότι τα στατιστικά της γραμμής μου δεν έχουν αλλάξει καθόλου (18db attenuation) και το upload επίσης έχει παραμείνει ίδιο πάλι η απάντηση του ήταν ίδια. Του ζήτησα να μεταφέρει τη γραμμή μου σε καμπίνα της wind μιας και έχω 2 σε απόσταση 100 μέτρων εκατέρωθεν του σπιτιού μου και μου απάντησε ότι δεν γίνεται. Όταν μετά τον ρώτησα λίγο ειρωνικά ότι από τη στιγμή που η γραμμή μου είναι VPU και πρέπει τη βλάβη να τη δει τεχνικός του ΟΤΕ, πως γίνεται όντως να την έχουν ήδη ελέγξει από τη στιγμή που δεν έχουν περάσει ούτε 2 ώρες από τη στιγμή που έφυγε ο τεχνικός της Wind από το χώρο μου, έπεσε σιωπή και απλά μου απάντησε πάλι την ίδια καραμέλα ότι δεν βλέπουν πρόβλημα και συγχρονιζω σωστά για τη απόσταση. Συγνώμη φίλοι μου, but am I missing something? Η πλάκα είναι ότι πριν από περίπου 2 εβδομάδες στη Καλαμάτα που μένω, έμεινε όλη πόλη για πολλές ώρες χωρίς ρεύμα λόγω προγραμματισμένων εργασιών στον υποσταθμό της πόλης. Επειδή τα πιτσιρίκια ψιλογκρινιαζανε που δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα tablet τους, έβαλα ένα mini ups στο modem για να ανάψει μιας και γνωρίζω ότι το Α/Κ έχει ups άρα θα είμαι κομπλέ όσο αντέξει το ups. Όταν το modem συγχρονισε, πραγματικά τερμάτισε τη γραμμή προφανώς γιατί υπήρχαν ελάχιστοι ενεργοί συνδρομητές λόγω της διακοπής ρεύματος. Άρα να υποθέσω ότι το πρόβλημα που έχω είναι λόγω crosstalk μιας και το Α/Κ δεν έχει vectoring? Το upload δεν επηρεάζεται από αυτό; Επίσης ξέχασα να αναφέρω ότι και το max attainable επίσης έχει πέσει στα 35mbs αλλά και πάλι χωρίς να έχει αλλάξει καθόλου το max attainable του upload. Νιώθω ότι με κοροϊδεύουν γενικά με τις απαντήσεις τους, όπως και επίσης είναι πολύ περίεργο που βγάλανε πόρισμα σε λιγότερο από 2 ώρες από τη στιγμή που έπρεπε να μεσολαβήσει και ο ΟΤΕ όπως προανέφερα. Συγνώμη για το κατεβατό... Απλά προσπαθώ να καταλάβω τι γίνεται. Το συμβόλαιο μου λήγει σε 2 μήνες.... Και μιας και εξυπηρετούμε αποκλειστικά από Α/Κ (Ζήτω το πιλοτικό fiber της wind στη Καλαμάτα!!!) δεν θέλω να προβώ σε φορητότητα στον ΟΤΕ άσκοπα αν και εκεί τελικά θα κλειδώνω σε αυτές τις ταχύτητες μιας και ουσιαστικά χρησιμοποιώ ήδη την υποδομή του ΟΤΕ. Η πλάκα είναι ότι και με τον ΟΤΕ που μίλησα τηλεφωνικά μου είπαν μπορούν να μου εγγυηθούν minimum 20mbps και max 32mbs...ενώ στο κατάστημα του ΟΤΕ που επισκέφθηκα μου είπαν ότι μπορούν να μου δώσουν μέχρι 200mbps από καμπίνα της wind. WTF is going on? Lol
SiLeNtOne-- Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Απλο φιλε, Οι γραμμές χαλκού πάνε μαζί με άλλες πολλές, πχ ενα καλωδιο μπορεί να έχει 32 ζεύγη, το πρόβλημα έρχεται οταν και άλλοι στο ίδιο καλώδιο βάζουν DSL, εκεί έρχεται το Crosstalk, θόρυβος μεταξύ καλωδίων. Ναι, μπορείς να πάρεις "fiber" και θα βγάζει 100M επειδή λειτουργεί σε άλλη συμπίεση, κοίτα τις διαφορές του VDSL με G.FAST. Όταν σε πήρε ο δεύτερος τεχνικός κατάλαβε τι συμβαίνει και σου είπε όπως έπρεπε να σου πεί οτι δεν θα αλλάξει το καλώδιο των 64 ζευγών, δεν θέλουν. Ελπίζω να μάντεψα σωστα!
panzertank Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Fiber 100 δεν μπορώ να πάρω. Εδώ δεν μου το δίνει η wind που είχε επιλέξει την Καλαμάτα για το πιλοτικό της πρόγραμμα και έχει γεμίσει κυριολεκτικά όλη τη πόλη με καμπίνες. Και εγώ για crosstalk λέω ότι είναι το πρόβλημα. Απλά μου φαίνεται περίεργο η ξαφνική μεγάλη απώλεια 15mbps εξαιτίας αυτού καθώς και ότι επηρεάζει μόνο το download γιατί το upload δεν άλλαξε καθόλου. Ο τεχνικός δεν είπε κάτι τέτοιο πάντως. Απλά επέμενε ότι η γραμμή μου είναι φυσιολογική για την απόσταση και απέφευγε να απαντήσει σε οτιδήποτε άλλο. Επεξ/σία 20 Μαΐου 2019 από panzertank
panzertank Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Update. Ρώτησα φίλο που μένει 1 τετράγωνο μακρυά από εμένα, ο οποίος έχει και αυτός VDSL από Α/Κ με ΟΤΕ και μου είπε ότι η δικιά του γραμμή δεν έχει τέτοιο πρόβλημα και συγχρονίζει στα 43-44mbps. Αυτό δεν είναι περίεργο;
panzertank Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Μόλις έλαβα και επίσημη απάντηση τους μέσω email έπειτα από αίτημα δικό μου. Τι να πω..... φοβεροί.... Αγαπητέ κύριε mamouhalos , Θα θέλαμε να εκφράσουμε την κατανόηση μας για την τυχόν ταλαιπωρία που υπεστήκατε. Σε συνέχεια της επικοινωνίας σας με κωδικό 37-11156174328 και μετά από διερεύνηση των στοιχείων σχετικά με την τηλεφωνική σύνδεση 27210XXXXX , σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με όρο του συμβολαίου 2.10 «οι ονομαστικές ταχύτητες δεν είναι εγγυημένες αλλά αποτελούν τις μέγιστες δυνατές ταχύτητες επειδή εξαρτώνται από συνθήκες και τεχνικές παραμέτρους πέρα του ελέγχου της Εταιρείας.» Στα πλαίσια καλής συνεργασίας την οποία επιδιώκουμε να επιτύχουμε, έχει πραγματοποιηθεί απόδοση προσφοράς στα 15 ευρώ μέχρι τη λήξη του συμβολαίου σας , με δυνατότητα ακύρωσης χωρίς ακυρωτικά εάν δεν σας καλύπτει η υπάρχουσα κατάσταση .Βασικός μας στόχος είναι να νιώσετε ότι είμαστε δίπλα σας και θα καταβάλουμε τη μέγιστη προσπάθεια ώστε να το επιτύχουμε. Δυστυχώς όπως μας ενημερώνει το τεχνικό μας τμήμα δεν μπορεί να γίνει κάποια άλλη μεταβολή σε καλύτερη ταχύτητα για αυτό το διάστημα.
geod30 Δημοσ. 22 Μαΐου 2019 Δημοσ. 22 Μαΐου 2019 ο ts νομίζω αναφέρει ότι παίρνει από Α/Κ(απ τη στιγμή που έχει και παραπάνω από 5mBps upload) οπότε τη wind δεν την συμφέρει να κυνηγήσει χαμηλο συγχρονισμό με τον οτε,απ τη στιγμή που πληρώνει για τις αλλαγές.στα συν ότι ο οτέ δεν πρόκειται να ασχοληθεί με το πόσο συγχρονίζεις εσύ αφού δεν παίρνεις dsl από τη καμπίνα του και απλά θα κάνει 1-2 αλλαγές και ότι πιάσει.σύμφωνα με την εξασθένιση είσαι κοντά στο χιλιόμετρο χαλκού οπότε θεωρούν σωστή και τη ταχύτητα,απ τη στιγμή που δεν κάνει και αποσυνδέσεις.όσο αφορά την πτώση της ταχύτητας,το δίκτυο αλλάζει συνεχώς,άσχετα αν το καταλαβαίνεις ή όχι,και σχεδόν πάντα προς το χειρότερο.και τέλος το δίπλα τετράγωνο που λες για το φίλο σου,μπορεί να είναι συνδεδεμένος σε άλλο καφάο οπότε μιλάμε με άλλα δεδομένα. ή και στο ίδιο να είναι συνδεδεμένος,είναι διαφορετικά τα απερχόμενα. το καλύτερο πάντως θα είναι να σε κάνουν προσφορά να παίρνεις από καμπίνα με εγγυημένα τα 38/4 αν θυμάμαι καλά με μια καλή τιμή.καλά ξεμπερδέματα!
panzertank Δημοσ. 22 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2019 Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις. Ναι, στα 15 ευρώ εννοείται ότι κάθομαι στα αυγά μου τώρα. Το θέμα είναι ότι λήγει το συμβόλαιο μου σε λίγο.... Άρα θα χάσω τις εκπτώσεις. Και το πιο πιθανό είναι να μου κάνουν καμία προσφορά για ανανέωση στα 25-30 ευρώ. Γι'αυτό και σκέφτομαι μιας και φθάνει τις τιμές ΟΤΕ μήπως και κάνω φορητότητα μπας και πάρω ταχύτητες της προκοπής. Να το πάρω το ρίσκο ή όχι; Λολ Η πλάκα είναι ότι το https://www.sfbb.gr/ δεν είναι διαθέσιμο στον αριθμό της οδού που βρίσκομαι....Όμως αν βάλω την οδό μου και 10 νούμερα πιο κάτω είναι διαθέσιμο! I'm gonna pull on my ass hairs!
Mhlogiatros Δημοσ. 22 Μαΐου 2019 Δημοσ. 22 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Lol δε κάνουν με αυτά γιατί κάποια στιγμή θα πέσει και άλλο και θα μείνεις με το π@λι στο χέρι . Πχ η forthnet στο ηράκλειο δεν αφήνει αντίγραφο της αναφοράς βλάβης ούτε αναγνωρίζουν βλάβη σε crosstalk πρόβλημα Από το ΑΚ του ΟΤΕ παίρνεις ; Αφού δε σε βάζουν wind καμπινα αυτοί πως θα σε βάλει ο οτε μετά ; Επεξ/σία 22 Μαΐου 2019 από Mhlogiatros
panzertank Δημοσ. 22 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2019 54 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε Lol δε κάνουν με αυτά γιατί κάποια στιγμή θα πέσει και άλλο και θα μείνεις με το π@λι στο χέρι . Πχ η forthnet στο ηράκλειο δεν αφήνει αντίγραφο της αναφοράς βλάβης ούτε αναγνωρίζουν βλάβη σε crosstalk πρόβλημα Από το ΑΚ του ΟΤΕ παίρνεις ; Αφού δε σε βάζουν wind καμπινα αυτοί πως θα σε βάλει ο οτε μετά ; Και τι να κάνω φίλε μου;.... Δεν νομίζω να μπορώ να κάνω κάτι στη προκειμένη περίπτωση. Από τη στιγμή μάλιστα που με αφήνουν και ελεύθερο χωρίς ποινές, δεν πρόκειται να ασχοληθούν. Αυτό που με προβληματίζει τώρα είναι ότι και με ΟΤΕ που με πήραν τώρα από το τοπικό τεχνικό τμήμα, υπολογίζουν και αυτοί ότι θα κλειδώνω γύρω στα 20mbps. Τώρα και αν δεν ξέρω τι να κάνω.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα