Προς το περιεχόμενο

House of the Dragon (HBO, 2022, GoT Prequel)

7nisiotis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

31 minutes ago, manolis940 said:

Ήταν σαν τέλος παλιάς Ελληνικής Ταινίας. Όλα τα παιδάκια έβαλε ο θεός το χέρι του και βολεύτηκαν κάπου xD

Αυτό θα ίσχυε αν βλέπαμε το ζεύγος στα σκαλιά της εκκλησίας και τον Τζον βασιλιά.

• Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

6 ώρες πριν, kirileman είπε

Αυτό θα ίσχυε αν βλέπαμε το ζεύγος στα σκαλιά της εκκλησίας και τον Τζον βασιλιά.

Μόνο και μόνο που τους είδαμε σαν ζεύγος φτάνει αλλά δεν ήταν οι μόνοι πρωταγωνιστές της σειράς. Δες πχ την υπόλοιπη οικογένεια Stark.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/10/2024 στις 10:05 ΠΜ, pontez2 είπε

Η ουσία ειναι το επεισόδιο δε βλεποταν στη κυριολεξία 😂Στη κυριολεξία ομως (με έμφαση :P  )

Νομίζω παιδιά ότι αυτή η κριτική ήταν κάπως υπερβολική. Ήταν στην κυριολεξία μόλις μερικά δευτερόλεπτα που δεν έβλεπες (αν δεν είχες ανεβάσει την φωτεινότητα λίγο), το υπόλοιπο επεισόδιο βλεπόταν κανονικά, απλά ήταν σχετικά σκοτεινό. Ήταν και σκηνοθετική επιλογή να θέλει να το παρουσιάσει όλο περισσότερο σαν ταινία τρόμου παρά επική μάχη. Δεν ξέρω από που γεννήθηκε η προσδοκία και η σύγκριση με το Helm's Deep η οποία ήταν κατ' εμέ παράλογη.

Εμένα δεν με χάλασε πάρα πολύ το συγκεκριμένο σκηνοθετικά. Και υπήρχαν κάποιες σκηνές που μου άρεσε πολύ η αντίθεση του σκοταδιού με την δρακοφωτιά να πέφτει. Σεναριακά δεν έβγαζε όμως πολύ νόημα σε διάφορα σημεία, όπως άλλωστε μεγάλο μέρος της πλοκής τις τελευταίες σεζόν.

Επεξ/σία από Gilmaru

5 ώρες πριν, Gilmaru είπε

Νομίζω παιδιά ότι αυτή η κριτική ήταν κάπως υπερβολική. Ήταν στην κυριολεξία μόλις μερικά δευτερόλεπτα που δεν έβλεπες (αν δεν είχες ανεβάσει την φωτεινότητα λίγο), το υπόλοιπο επεισόδιο βλεπόταν κανονικά, απλά ήταν σχετικά σκοτεινό. Ήταν και σκηνοθετική επιλογή να θέλει να το παρουσιάσει όλο περισσότερο σαν ταινία τρόμου παρά επική μάχη. Δεν ξέρω από που γεννήθηκε η προσδοκία και η σύγκριση με το Helm's Deep η οποία ήταν κατ' εμέ παράλογη.

Εμένα δεν με χάλασε πάρα πολύ το συγκεκριμένο σκηνοθετικά. Και υπήρχαν κάποιες σκηνές που μου άρεσε πολύ η αντίθεση του σκοταδιού με την δρακοφωτιά να πέφτει. Σεναριακά δεν έβγαζε όμως πολύ νόημα σε διάφορα σημεία, όπως άλλωστε μεγάλο μέρος της πλοκής τις τελευταίες σεζόν.

Το μόνο που θυμάμαι να φαίνεται είναι η σκηνή με τους καταπέλτες που είχαν κάτι φλεγόμενες πέτρες πάνω τους. Αν το καταφέρνανε και αυτό να το κρύψουν εε τι να πω. Και στους δράκους που αναφέρεις φυσικά που κάποια στιγμή εκεί που νομίζαμε ότι είμαστε σε σκηνή με τον στρατό και ακούγαμε κάτι περίεργα ηχητικά εφέ και λες ρε παιδί μου τι είναι αυτό; Πέντε λεπτά μετά ανακαλύπτεις ότι είναι δράκος. Όχι γιατί τον είδες αλλά γιατί είδες την φωτιά. (Εντάξει, είμαι λιγάκι υπερβολικός :P)

Να πω επίσης ότι προσωπικά είχα ανεβάσει την φωτεινότητα της οθόνης μου, ακόμη και την ρύθμιση για τα μαύρα αλλά το αποτέλεσμα ήταν πάλι σκοτεινό και μετέπειτα πολύ θορυβώδες στα σημεία που είχε φως. Ακόμη ανοίχτηκα και στις θάλασσες και βρήκα ήδη enhanced επεισόδιο το οποίο και αυτό ήταν πολύ θορυβώδες και το έκλεισα στο πεντάλεπτο.

Δεν είναι σκηνοθετική επιλογή αλλά σκηνοθετική ηλιθιότητα. Προσωπικά αν δεν και δεν βλέπω πολλές ταινίες τρόμου, δεν θυμάμαι να έχω ποτέ αυτό το πρόβλημα. Γιατί; Γιατί γυρίζουν τα επεισόδια την μέρα κυρίως και έπειτα τα επεξεργάζονται κατάλληλα για να φαίνεται ότι είναι νύχτα, το οποίο είναι και λογικό να κάνεις διότι αν βάλεις φώτα μέσα στην νύχτα, καλή τύχη με το να κρύψεις τις σκιές.

Υπάρχουν πολλές ταινίες εκεί έξω που κατάφεραν να μεταφέρουν τον τρόμο, ακόμη και οι "Δύο Πύργοι" που τόλμησαν να τους πιάσουν στο στόμα τους, ακολουθώντας τεχνικές όπως τις παραπάνω και μπορούμε μέσα στο σκοτεινό περιβάλλον να βλέπουμε την κάθε λεπτομέρεια.

Να πω βέβαια ότι σε κάποιες σκηνές και του HoD έχω αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα με τις σκοτεινές σκηνές κυρίως στην πρώτη season. Θυμάμαι χαρακτηριστικά την σκηνή που πάει ο Deamon και η Rhaenyra βόλτα την νύχτα κρυφά. Δεν ήταν όμως τόσο τραγικό.

• Like 1

Εγω παιδες δε θα σχολιασω τα οτιδηποτε, αλλα χρειαζομαι μια βοηθεια. Απο τις ταινιες ακομη υποστηριζα τους καομπόηδες. 

Στη σειρα ακομη δεν εχω αποφασισει........ να παω με τους ινδιανους μηπως?

Στις 7/10/2024 στις 6:25 ΜΜ, SabotazNic είπε

Βλεπω νεες απαντησεις στο hotd, ωραια λεω, εχουμε καποιο νεο. Τελικα ειναι παλι γκρινια για το got 😒😴

Απλά κάνω παράθεση για να έρθεις ξανά και να απογοητευτείς 😛😂

• Haha 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...