Προς το περιεχόμενο

Η Boeing δηλώνει ότι ολοκλήρωσε την αναβάθμιση λογισμικού του 737 Max

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

ευκολα οι πελάτες θα ζητάνε να μαθουν ΑΝ το αεροπλάνο τους ειναι 737μαχ και ευκολα δεν θα μπαινουν. ουτε εγω θα μπω. υπάρχει σοβαρο προβλημα με το αεροσκαφος και το κουκουλωνουν με software. μονο που ξερεις οτι πετας με αυτο δεν αξιζει το αγχος. θα υπαρξει συνεχεια στο εργο, συντομα θα αλλαξουν ονομα.

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καμία εταιρεία δεν ρισκάρει το όνομα της και πολλά εκατομμύρια σε αποζημιώσεις. Πιστεύω ότι το software θα λύσει το πρόβλημα. ΘΑ Υπάρξει δυσπιστία στην αρχή αλλά θα ξεχαστεί. Κατά το παρελθόν πολλά αεροσκάφη είχαν σχεδιαστικά σφάλματα και διορθώθηκαν.....το έχω δει στο mayday 😎

Δεν μπορεί να μην υπήρχε σύστημα πρόληψης, ήταν τόσο σίγουροι ότι θα ρολάρει τέλεια το σύστημα και του δώσανε ολοκληρωτικό έλεγχο; Επιστήμονες είναι, οι καλύτεροι είναι, δεν μπορεί να είχαν αγνοήσει τόσο την ασφάλεια. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, james01gr είπε

με τρελαίνουν αυτά τα σχόλια. θες να μου πεις πως προσέχεις τον τύπο του αεροπλάνου που κλείνεις; και πότε το μαθαίνεις; αφού κλείσεις τα εισιτήρια, σωστά; και πάλι είναι στην ευχέρεια της εταιρείας να σου αλλάξει το αεροπλάνο την τελευταία στιγμή...

Ευκολακι να μαθαινουμε τι αεροσκαφη εχει η καθε εταιρεια εαν τυχει καποια αλλαγη βλεπουμε

Μην τρελενεσαι καθολου 😉

Επεξ/σία από Petroskasap

1 ώρα πριν, james01gr είπε

με τρελαίνουν αυτά τα σχόλια. θες να μου πεις πως προσέχεις τον τύπο του αεροπλάνου που κλείνεις; και πότε το μαθαίνεις; αφού κλείσεις τα εισιτήρια, σωστά; και πάλι είναι στην ευχέρεια της εταιρείας να σου αλλάξει το αεροπλάνο την τελευταία στιγμή...

Φαίνεται πολύ εύκολα ποιος είναι ο τύπος του αεροσκάφους στις περισσότερες ιστοσελίδες αεροπορικών εταιριών (και αν όχι δεν είναι δύσκολο να το βρεις). Εγώ πάντα το προσέχω αυτό, ειδικά σε long haul πτήσεις, καθώς ορισμένοι τύποι αεροσκαφών είναι καλύτεροι για πολύωρες πτήσεις (πχ Α350, Α380, Β787), φυσικά με τον περιορισμό της τιμής και των διαθέσιμων δρομολογίων.

• Like 4

Εντάξει μωρέ κι αν δε δουλεύει ε μετά από άλλους 346 επιβάτες θα αναβαθμισουμε πάλι το σύστημα και αυτή τη φορά θα δουλεύει. 

Ξέχασαν λέει η δε σκέφτηκαν λέει η  χρέωναν έξτρα λέει την ανάγνωση των δεδομενων του δεύτερου αισθητήρα. 

Αφού είμαστε πρόβατα και δεν τρώει τις μηνύσεις της ζωής της να κλεισει υπό το βάρος των αποζημιώσεων καλά μας κάνουν.

Όπως είπε και ο φίλος πρέπει να ολοκληρωθεί η beta πρώτα.

• Like 2

15 λεπτά πριν, DrLo είπε

Καλημέρα παιδιά.

Τι είμαστε σήμερα; 

Ειδικοί στο NTSB?

Όχι βρε, έχουμε δεί τόσα πολλά επεισόδια του Mayday που πλέον μπορούμε να πετάξουμε και αεροπλάνο μόνοι μας.

Χωρίς να είμαι ειδικός η ανακοίνωση της Boeing δεν με καθησυχάζει. Και αυτό γιατί άσχετα από το αν βελτίωσαν το MCAS όπως λένε, εγώ από όσα διάβασα και για τα δύο ατυχήματα (τουλάχιστον όσα βγήκαν στην δημοσιότητα) έβγαλα το συμπέρασμα ότι οι πιλότοι παρόλο που προσπάθησαν να πάρουν τον έλεγχο του αεροσκάφους δεν τα κατάφεραν! Δηλαδή οι αυτόματες ρυθμίσεις υπερκέρασαν τις ενέργειες των πιλότων! Και στα δύο ατυχήματα αυτό έγινε! Αυτό που θα ήθελα εγώ να ακούσω από την Boeing για να ξαναρχίσω να εμπιστεύομαι το αεροπλάνο θα ήταν ότι "πλέον ο πιλότος μπορεί να αποσυνδέσει ανά πάσα στιγμή το MCAS και ότι άλλα sc@t@ αυτόματα συστήματα υπάρχουν και να ξαναπάρει πλήρως τον έλεγχο του αεροσκάφους ότι ώρα το θελήσει". Αυτό δεν το βλέπω πουθενά και είναι άκρως ανησυχητικό.  Θα μείνω λοιπόν μακρυά λοιπόν από το 737 ΜΑΧ προς το παρόν.  

• Like 4

Θα προτεινα περισσοτερα ευαισθησια σε ο,τι αφορα το humor στα σχολια, σαν σεβασμο στους ανθρωπους που πεθαναν.

μπορουμε να τρολαρουμε σε ολα τα αλλα νημματα.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...