Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά γνωρίζει κανείς εάν είναι αναγκαίο-απαραιτητο ,να ψηφίσουμε την κυρίακη;εάν. Ναι τι κυρώσεις υπάρχουν;

Εγώ γνωρίζω ότι μόνο για τις βουλευτικές επιβάλεται να πας ισχύει; ευχαριστώ

Δημοσ.

Για όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις προβλέπονται κυρώσεις. Βέβαια τα τελευταία 20+ χρόνια δεν επιβάλλεται στην πραγματικότητα καμία κύρωση. Όποτε το αν είναι αναγκαίο το κρίνεις εσυ και αποφασίζεις. 

• Like 2
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, smoke0man2 είπε

Καλησπέρα παιδιά γνωρίζει κανείς εάν είναι αναγκαίο-απαραιτητο ,να ψηφίσουμε την κυρίακη;εάν. Ναι τι κυρώσεις υπάρχουν;

Δεν είναι απαραίτητο μπορείς να πας για φρέντο.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Δεν είναι απαραίτητο μπορείς να πας για φρέντο.

Εντάξει είπαμε ,θα ήταν πολύ "χαζό" να το κάνει κάποιος αυτό..καφέ μπορείς να πιεις και αφού ψηφίσεις..

Αλλά είναι σίγουρο ότι δεν θα υπάρξει κάποιο προβλήμα - κύρωση?

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, smoke0man2 είπε

Αν δεν ψηφίσεις εσύ θα αποφασίσει κάποιος άλλος για εσένα..αν συμβιβάζεσαι με αυτό....

• Like 7
Δημοσ.

Κύρωση δεν υπάρχει πρακτικά, αλλά το να ψηφίσεις 10 λεπτά σε ένα εκλογικό κέντρο δεν πιστεύεις οτι αξίζει τον κόπο;

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, kourtembeu είπε

Κύρωση δεν υπάρχει πρακτικά, αλλά το να ψηφίσεις 10 λεπτά σε ένα εκλογικό κέντρο δεν πιστεύεις οτι αξίζει τον κόπο;

Ρώτησα εάν είναι αναγκαίο γτ ούτε χρόνος ούτε και λεφτά υπάρχουν για να κάνω 600km για να ψηφίσω...για αυτό και ρωτάω ..   παρακαλώ οι απαντησεις να  σοβαρές 

• Confused 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, smoke0man2 είπε

Ρώτησα εάν είναι αναγκαίο γτ ούτε χρόνος ούτε και λεφτά υπάρχουν για να κάνω 600km για να ψηφίσω...για αυτό και ρωτάω ..   παρακαλώ οι απαντησεις να  σοβαρές 

Όχι δεν είναι φίλε μου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, smoke0man2 είπε

Όλες οι απαντήσεις που πήρες ήταν σοβαρές, όπως και οι συμφορουμήτες που αφιέρωσαν χρόνο να σου απαντήσουν. Θα τους την πεις και από πάνω.

Ο μόνος που δεν είναι σοβαρός είσαι εσύ, που δεν διευκρίνισες οπό την αρχή ότι είσαι 600km μακριά από τον τόπο που πρέπει να ψηφίσεις!

Επεξ/σία από Green Dragon
  • Like 6
  • Thanks 4
Δημοσ.
4 ώρες πριν, smoke0man2 είπε

Δεν ξερω για κυρωσεις αλλα πρωτον μετεφερε τα χαρτια σου εκει που μενεις οχι εκει που θες να μεινεις για να καβατζωνεις εκλογικη αδεια, δευτερον επειδη ολες αυτες τις μερες ειμαι σε τετοια κουβεντα αν δεν ψηφισεις μην πεις μετα φταινε οι αλλοι. Κακο δικο σου και καλα να παθεις μετα

• Like 7
Δημοσ.
1 ώρα πριν, john_petrucci7 είπε

Δεν ξερω για κυρωσεις αλλα πρωτον μετεφερε τα χαρτια σου εκει που μενεις οχι εκει που θες να μεινεις για να καβατζωνεις εκλογικη αδεια, δευτερον επειδη ολες αυτες τις μερες ειμαι σε τετοια κουβεντα αν δεν ψηφισεις μην πεις μετα φταινε οι αλλοι. Κακο δικο σου και καλα να παθεις μετα

Ετσι ακριβως.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, smoke0man2 είπε

Ποτέ δεν υπήρχαν κυρώσεις για τέτοιες περιπτώσεις όταν είσαι μακριά από εκεί που ψηφίζεις  (υπάρχει ένα όριο, νομίζω 100 km ή κάτι τέτοιο).

Η τυπική διαδικασία (τουλάχιστον πριν καμιά 15ρια χρόνια που το είχα κάνει) ήταν ότι πήγαινες στο αστυνομικο τμήμα (από όσο θυμάμαι) και έπειρνες ένα χαρτι ότι τη τάδε του μήνα βρισκόσουν εκεί.

99% και να γίνεται ακόμα αυτό δε νομίζω ότι κάθεται κάποιος να κάνει κάποιου είδους cross-check μεταξύ αυτών των χαρτιών και καταλόγων ούτε έχω την ψευδαίσθηση ότι θα έχει αυτοματοποιηιεί από τότε κάπως η διαδικασία.

3 ώρες πριν, john_petrucci7 είπε

Για να πάρεις εκλογική άδεια πρέπει να έχει αυτό το χαρτί. Οπότε από μόνο του το να κρατάς τα "χαρτιά" σου μακριά δεν έχει ιδιαίτερο νόημα.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, smoke0man2 είπε

Την επόμενη φορά να μεταφέρεις τα εκλογικά σου δικαιώματα εκεί που μένεις, ετσι κάνουν οι υπεύθυνοι πολίτες.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
8 hours ago, smoke0man2 said:

8 hours ago, smoke0man2 said:

Η ψήφος είναι υποχρεωτική. Οπότε, τυπικά, υπάρχουν κυρώσεις εάν δεν ψηφίσεις - είναι ποινικό αδίκημα (πλημμέλημα) και τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα έτος. Όσοι όμως αποδεδειγμένα βρίσκονται σε απόσταση ίση ή μεγαλύτερη των 200 χιλιομέτρων από τον τόπο όπου υποχρεούνται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, απαλλάσονται από την κατηγορία.

Στην πράξη, δεν ασκούνται διώξεις για την αποχή από την ψηφοφορία. Παλαιότερα, ο κάθε δικαστικός αντιπρόσωπος όφειλε να αποστείλει στον αρμόδιο Εισαγγελέα κατάσταση μη ψηφισάντων. Τώρα ούτε αυτό συμβαίνει, κανείς δεν ασχολείται. 

Από την άλλη: Αναγκαίο; Ναι, είναι. Απαραίτητο; Ναι είναι. Γιατί αν δεν αποφασίσεις εσύ, θα αποφασίσουν οι υπόλοιποι για εσένα. 

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...