Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 288
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, thelos257 είπε

Το δικο μου παιδια το Huawei P30 Pro 256GB το αγορασα πριν ενα μηνα και τωρα το βαζω στην πωληση για να ξανα παρω Samsung που δεν τρεχει τιποτα και ολα ειναι πεντακαθαρα στα samsung smartphones. Τι ηθελα και μπλεκτικα με κινεζικο Huawei ; Νμζω δεν θα συμπαθω την Huawei οπως δεν συμπαθω ουτε την Xiaomi.... ΜΑΚΡΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ........

Κλμερα , στείλεμ piem φιλεμ , με ενδιαφερη ι συσκυη που δηνις , ανταλασω με samsuan s8 to πλας κε μια μικρι διαφορα απο σενα

Επεξ/σία από Vasilisxd
  • Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Ταπεινή μου άποψη, όλο αυτό είναι παιχνίδι εντυπωσιασμού. Θεωρώ πως οι πιθανότητες να συμβεί αυτό μακροπρόθεσμα είναι μηδαμινές. Παιδιά, η Huawei είναι ένας παγκόσμιος γίγαντας με εκατομμύρια χρήστες, δεν νομίζω η Google να θέλει να χάσει τους πελάτες της Huawei από τις υπηρεσίες της, ειδικά στην Ευρώπη οπού και έχει τεράστια παρουσία, θα της κοστίσει δισεκατομμύρια. 

Προσωπικά πιστεύω ότι το επονομαζόμενο "BAN" θα έχει το πολύ 2-3 μήνες ζωή. Το θέμα είναι εάν η Huawei θα προχωρήσει με δικό της λειτουργικό σύστημα από εδώ και πέρα, καθαρά, για να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα στις αμερικάνικες εταιρίες ότι έχει την τεχνολογία άλλα και την τεχνογνωσία να προχωρήσει χωρίς δεσμεύσεις από κανέναν.

Το θέμα είναι ότι η Αμερικάνικη κυβέρνηση θεωρεί πως μπορεί να πιέσει τους Κινέζους να συμφωνήσουν σε μια νέα εμπορική συμφωνία, η οποία θα είναι ευνοϊκότερη για αυτούς, με τέτοιου είδους τεχνάσματα. Προσωπικά, δεν νομίζω οτι θα της βγει...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, DaRkRaGe είπε

Ταπεινή μου άποψη, όλο αυτό είναι παιχνίδι εντυπωσιασμού. Θεωρώ πως οι πιθανότητες να συμβεί αυτό μακροπρόθεσμα είναι μηδαμινές. Παιδιά, η Huawei είναι ένας παγκόσμιος γίγαντας με εκατομμύρια χρήστες, δεν νομίζω η Google να θέλει να χάσει τους πελάτες της Huawei από τις υπηρεσίες της, ειδικά στην Ευρώπη οπού και έχει τεράστια παρουσία, θα της κοστίσει δισεκατομμύρια. 

Προσωπικά πιστεύω ότι το επονομαζόμενο "BAN" θα έχει το πολύ 2-3 μήνες ζωή. Το θέμα είναι εάν η Huawei θα προχωρήσει με δικό της λειτουργικό σύστημα από εδώ και πέρα, καθαρά, για να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα στις αμερικάνικες εταιρίες ότι έχει την τεχνολογία άλλα και την τεχνογνωσία να προχωρήσει χωρίς δεσμεύσεις από κανέναν.

Το θέμα είναι ότι η Αμερικάνικη κυβέρνηση θεωρεί πως μπορεί να πιέσει τους Κινέζους να συμφωνήσουν σε μια νέα εμπορική συμφωνία, η οποία θα είναι ευνοϊκότερη για αυτούς, με τέτοιου είδους τεχνάσματα. Προσωπικά, δεν νομίζω οτι θα της βγει...

Το θεμα ειναι ποιος χανει πιο πολυ.

Το κενο της Huawei, οσον αφορα το Android, θα το καλυψουν αλλοι κατασκευαστες, οποτε παλι η google το ιδιο θα πουλαει, υποθετω. Διοτι αποκλειεται ολοι αυτοι που επαιρναν κινητα της εταιρειας, μεχρι τωρα, να την ακολουθησουν οταν φτιαξει δικο της λειτουργικο και store και να φυγουν απο τις υπηρεσιες της google.

Επεξ/σία από ardi21
  • Like 3
  • Super Moderators
Δημοσ.
29 minutes ago, matiandal said:

fyi -

Σε καινούρια μοντέλα όμως QQ Telecoms...

• Like 1
Δημοσ.

Λύση είναι μια: Xiaomi!

Νομίζω κ μόνο αυτή. Και ο λόγος ; Γιατί η xiaomi δε πουλάει στην Αμερική. Ακόμα δεν έχει ξεκινήσει. Όποτε έτσι το γλύτωσε. Δεν έχει δικαιολογία να τη σταματήσει. Και η xiaomi δεν θα μπει στην αγορά της Αμερικής. Κάτι ήξερε μέχρι τώρα. Το θέμα είναι όμως ότι με μια απόφαση του καταστρέφει από αγοραστές μέχρι μια εταιρία κολοσσό.  Πραγματικά. Κ η google σα σκυλάκι ότι πει το κάνει; Απαράδεκτο. Πως φέρεται έτσι σε ένα συνεργάτη ; Σκεφτείτε το λίγο. Στηριζόταν αποκλειστικά στο αντροιντ. Είχε βγάλει και τη πιο ολοκληρωμένη foldable επιλογή για μένα.. RIP Huawei! Μέσα σε μια νύχτα κατέστρεψε μια εταιρία κ χιλιάδες κόσμο που έδωσε τα λεφτά για ένα Huawei. Απαράδεκτη κ η google. Απλά απαράδεκτη. 

• Sad 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, spectaculator είπε

Νομίζεις πως χωρίς άδεια για το Android μπορείς να τρέχεις τα play services κανονικά;  Τι εννοείς άλλο το ένα κι άλλο το άλλο; 

Ενδεικτικά, αν το android σου δεν είναι licensed, τα πάντα από το google play θα εμφανίζονται σαν μη συμβατά με τη συσκευή σου. Υπάρχουν βέβαια και άλλοι τρόποι να τα φορτώσεις αλλά εγκυμονούν και ανάλογους κινδύνους. 

Τρέχω unlicensed Android από το 2012 (εποχή CyanogenMod Rom), λες να μην ξέρω;

Εννοώ ότι άλλο το λειτουργικό, άλλο τα Play Services. Μπορεί άνετα η Huawei να τρέχει android στις συσκευές της, και να δίνει αναβαθμίσεις ασφαλείας για  αυτό, χωρίς την άδεια της Google. Απλά δεν μπορεί να βάλει Playstore, Gmail, Youtube κλπ προεγκατεστημένα μέσα σε αυτό. Αυτό όμως μπορεί να το αντισταθμίσει με άλλους τρόπους (δικό της store για παράδειγμα, που μέσα από εκεί θα μπορεί ο χρήστης να κατεβάσει μόνος του τα Play services) είναι μανούλα σε αυτά οι Κινέζοι.

Σίγουρα θα πλήξει τις πωλήσεις και το κύρος της εταιρείας, αλλά άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Τρέχω unlicensed Android από το 2012 (εποχή CyanogenMod Rom), λες να μην ξέρω;

Εννοώ ότι άλλο το λειτουργικό, άλλο τα Play Services. Μπορεί άνετα η Huawei να τρέχει android στις συσκευές της, και να δίνει αναβαθμίσεις ασφαλείας για  αυτό, χωρίς την άδεια της Google. Απλά δεν μπορεί να βάλει Playstore, Gmail, Youtube κλπ προεγκατεστημένα μέσα σε αυτό. Αυτό όμως μπορεί να το αντισταθμίσει με άλλους τρόπους (δικό της store για παράδειγμα, που μέσα από εκεί θα μπορεί ο χρήστης να κατεβάσει μόνος του τα Play services) είναι μανούλα σε αυτά οι Κινέζοι.

Σίγουρα θα πλήξει τις πωλήσεις και το κύρος της εταιρείας, αλλά άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

Λυσεις μπορει να υπαρχουν αλλα η ουσια μενει η ιδια:

Το 95% των απλων καταναλωτων που δεν ξερουν απο services κτλ θα δουν οτι δεν παιζει πλεον youtube-gmail στα κινητα της απο την αρχη, αλλα με εμμεσους τροπους και θα στραφουν αλλου. Δεν θα κατσει η κυρα Μαρια η το 20χρονο να το ψαξουν οπως εσυ και εγω που ειμαστε σε ενα τεχνολογικο φορουμ. Παντα κανουμε το λαθος και πιστευουμε οτι ολοι οι καταναλωτες ειναι σαν τους εαυτους μας που ξερουμε 10 πραγματα παραπανω. Δεν ειναι ετσι.

Ουτε ειναι τοσο απλο να αναπτυξεις δικο σου store απο το μηδεν και να σε εμπιστευτουν οι χρηστες. Ολοκληρη MS δεν το καταφερε.

Οτι και να λεμε, ειναι τεραστιο χτυπημα στην huawei. Ισοπεδωτικο θα ελεγα.

Επεξ/σία από ardi21
  • Like 10
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, DaRkRaGe είπε

Οι Αμερικάνοι δέν νοιάζονται για εμπορική συμφωνία, αυτό είναι απλά μια πρόφαση. Σκοπός τους είναι να κάνουν ζημιά στην Κίνα, και όπως φαίνεται μέχρι τώρα το καταφέρνουν. Τουλάχιστον την Huawei την έχουν ήδη εξοντώσει.

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, giannis_fe είπε

Το θέμα είναι όμως ότι με μια απόφαση του καταστρέφει από αγοραστές μέχρι μια εταιρία κολοσσό.  Πραγματικά. Κ η google σα σκυλάκι ότι πει το κάνει; Απαράδεκτο. Πως φέρεται έτσι σε ένα συνεργάτη ; Σκεφτείτε το λίγο. Στηριζόταν αποκλειστικά στο αντροιντ. Είχε βγάλει και τη πιο ολοκληρωμένη foldable επιλογή για μένα.. RIP Huawei! Μέσα σε μια νύχτα κατέστρεψε μια εταιρία κ χιλιάδες κόσμο που έδωσε τα λεφτά για ένα Huawei. Απαράδεκτη κ η google. Απλά απαράδεκτη. 

Δηλαδή εσύ τι ακριβώς περίμενες να κάνει η Google? Να πει στον πρόεδρο της χώρας της "άσε μας ρε φίλε, δεν πας να δεις αν έρχομαι?"

Κάποιοι μάλλον δεν καταλαβαίνετε ότι η Google είναι μια Αμερικανική εταιρία που οφείλει από το νόμο να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις της κυβέρνησης της χώρας. Όποιες και να είναι αυτές.

Ίσως θα μπορούσε να προσφύγει στα δικαστήρια κατά της κυβέρνησης για αυτή την απόφαση αλλά δεν είναι τόσο απλό όταν τείθεται θέμα "Εθνικής Ασφάλειας" λόγω κατασκοπείας άσχετα με το αν αυτό είναι μια ρεαλιστική απειλή ή όχι. Θα ήταν σαν να έλεγαν κατάμουτρα στους συμπολίτες τους ότι δεν τους ενδιαφέρει η ασφάλεια της χώρας αρκεί να κρατήσουν τους ωραίους συνεργάτες τους για να συνεχίσουν να θυσαυρίζουν τα ταμεία τους. Όχι και ότι καλύτερο για το image μιας εταιρίας.

• Like 2
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, ardi21 είπε

Λυσεις μπορει να υπαρχουν αλλα η ουσια μενει η ιδια:

Το 95% των απλων καταναλωτων που δεν ξερουν απο services κτλ θα δουν οτι δεν παιζει πλεον youtube-gmail στα κινητα της απο την αρχη, αλλα με εμμεσους τροπους και θα στραφουν αλλου. Δεν θα κατσει η κυρα Μαρια η το 20χρονο να το ψαξουν οπως εσυ και εγω που ειμαστε σε ενα τεχνολογικο φορουμ. Παντα κανουμε το λαθος και πιστευουμε οτι ολοι οι καταναλωτες ειναι σαν τους εαυτους μας που ξερουμε 10 πραγματα παραπανω. Δεν ειναι ετσι. 

Ουτε ειναι τοσο απλο να αναπτυξεις δικο σου store απο το μηδεν και να σε εμπιστευτουν οι χρηστες. Ολοκληρη MS δεν το καταφερε. 

Οτι και να λεμε, ειναι τεραστιο χτυπημα στην huawei. Ισοπεδωτικο θα ελεγα.

Σε αυτό δεν διαφωνώ καθόλου, αλλά έστω και χωρίς google services δεν απαγορεύει κανένας στην Huawei να τρέχει Android, πάνω σε αυτό ήταν η παρατήρησή μου.

Κατά τα άλλα ισχύουν όπως τα λες.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, giannis_fe είπε

Λύση είναι μια: Xiaomi!

Νομίζω κ μόνο αυτή. Και ο λόγος ; Γιατί η xiaomi δε πουλάει στην Αμερική. Ακόμα δεν έχει ξεκινήσει. Όποτε έτσι το γλύτωσε. Δεν έχει δικαιολογία να τη σταματήσει. Και η xiaomi δεν θα μπει στην αγορά της Αμερικής. Κάτι ήξερε μέχρι τώρα. Το θέμα είναι όμως ότι με μια απόφαση του καταστρέφει από αγοραστές μέχρι μια εταιρία κολοσσό.  Πραγματικά. Κ η google σα σκυλάκι ότι πει το κάνει; Απαράδεκτο. Πως φέρεται έτσι σε ένα συνεργάτη ; Σκεφτείτε το λίγο. Στηριζόταν αποκλειστικά στο αντροιντ. Είχε βγάλει και τη πιο ολοκληρωμένη foldable επιλογή για μένα.. RIP Huawei! Μέσα σε μια νύχτα κατέστρεψε μια εταιρία κ χιλιάδες κόσμο που έδωσε τα λεφτά για ένα Huawei. Απαράδεκτη κ η google. Απλά απαράδεκτη. 

Προφανώς δεν καταλαβαίνεις τη σοβαρότητα του όλου θέματος. Η Huawei μπηκε στη μαυρη λιστα της Αμερικανικης Κυβερνησης. Αν η Google παραβλέψει την απαγορευση διώκεται. Η Xiaomi είναι τελείως διαφορετική εταιρία. Δεν έβαλε η Αμερική στη μαύρη λίστα τις Κινέζικες εταιρίες, έβαλε τη Huawei.

Επίσης, απο το άρθρο που ανέβηκε παραπάνω 

Αναφορά σε κείμενο

The listing means U.S. companies had to seek prior approval from the government in order to have business dealings with the manufacturer

Δεν ήταν συμβουλή του Λευκού Οίκου προς τις Αμερικάνικες εταιρίες. Είναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ και θέλει ειδική άδεια απο το Υπουργείο Εμπορίου!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η έξυπνη (και πιθανή) κίνηση απο την Huawei είναι να αρχίσει να δίνει το δικό της λειτουργικό

Spoiler

LineageOS και άντε γεια

για να σταματήσει επιτέλους η κατασκοπία της Google (USA) σε βάρος μας 😋. ΟΚ θα μας κατασκοπευουν περισσότερο οι κινέζοι θα μου πείτε 😋

Στο δια ταυτά πιστεύω (ΙΜΗΟ) ότι η σπασμωδική κίνηση Trump έχει σκοπό να πλήξει τις πωλήσεις της Huawei στην Usa και τίποτε άλλο μιας και (που να το καταλάβει) παράλληλα θα μειώσει την εξάρτηση των κατασκευαστών από την Google και έτσι εγκαινιάζετε μία εποχή όπου από την στιγμή που η Google θα "τραβάει την πρίζα" έτσι απλά να αναδυθούν νέα λειτουργικά που μπορεί να αποδειχθούν και καλύτερα και ασφαλέστερα από το Android.

Επεξ/σία από NewGascp
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...