Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα αποτελέσματα της προσθήκης της Huawei στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ έπειτα από απόφαση του προέδρου της χώρας, Donald Trump δεν άργησαν να φανούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η Google φέρεται να έχει προχωρήσει στον αποκλεισμό της κινεζικής εταιρείας, τόσο από πλευράς υλικού, όσο και από πλευράς λογισμικού.

Στην πράξη, αυτό σημαίνει πως η Huawei δεν έχει πλέον πρόσβαση στις αναβαθμίσεις του Android ενώ οι συσκευές της δε θα προσφέρουν δυνατότητα χρήσης εφαρμογών που ανήκουν στη Google όπως το Play Store και το app του Gmail. Η εταιρεία ωστόσο θα εξακολουθήσει να είναι σε θέση να χρησιμοποιεί το Android στο πλαίσιο των αδειών χρήσης ελεύθερου λογισμικού (βλ. Android Open Source Project).

Εφ’ όσον τα παραπάνω επιβεβαιωθούν, θα συνιστούν ένα τεράστιο πλήγμα για τη Huawei που αναμφίβολα θα επηρεάσει τη λειτουργία της σε παγκόσμιο επίπεδο –τουλάχιστον εκτός Κίνας. Καμία από τις εμπλεκόμενες εταιρείες δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος μέχρι στιγμής, με τις πληροφορίες να θέλουν τη Google να εξετάζει ακόμα εσωτερικά το θέμα.

Θεωρητικά η Huawei θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει third-party apps για να καλύψει, έστω προσωρινά την “τρύπα” που δημιουργείται στις συσκευές της, ωστόσο κάτι τέτοιο θα έπληττε αναμφίβολα τόσο την εικόνα, όσο και την αξιοπιστία της –θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πάντως πως θα πυροδοτούσε αντιδράσεις από καταναλωτές που είχαν εμπιστευτεί τα μοντέλα της.

Θυμίζουμε πως ο Donald Trump έβαλε επισήμως τη Huawei στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ μόλις την περασμένη Πέμπτη μέσω εκτελεστικού διατάγματος που απαγορεύει στις εταιρείες της χώρας του τη χρήση εξοπλισμού από εταιρείες που απειλούν την ασφάλεια του κράτους.

Reuters

Ενημέρωση 10:35 - Η Google επιβεβαιώνει εμμέσως το δημοσίευμα του Reuters με ένα tweet, διευκρινίζοντας ότι το Google Play app store και όλες οι εφαρμογές της θα εξακολουθήσουν να υποστηρίζονται για τις υπάρχουσες συσκευές της Huawei. Το ίδιο θα ισχύει και για τις αναβαθμίσεις ασφαλείας ενώ δεν υπάρχει ακόμα κάποια επίσημη ανακοίνωση από την εταιρεία αλλά ούτε από τη Huawei σε ότι αφορά τα μελλοντικά μοντέλα της Huawei.

Υπενθυμίζουμε πάντως ότι τους προηγούμενους μήνες, στέλεχος της Huawei είχε αποκαλύψει ότι η κινεζική εταιρεία έχει δημιουργήσει το δικό της λειτουργικό σύστημα το οποίο στηρίζεται στο Android, στην περίπτωση που της απαγορευόταν να χρησιμοποιήσει την υπάρχουσα έκδοση της mobile πλατφόρμας με τις εφαρμογές και τα services της Google.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Sad 1
  • Απαντ. 288
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν...

Μακάρι να είναι η αρχή των διαπραγματεύσεων της Huawei με καμία Jolla!

• Like 3
Δημοσ.

Απλά κρίμα,δημοκρατία και τρίχες,όταν μας παρακολουθούν από παντού μας φταίει η HUAWEI

Υποκρισία σε όλο το μεγαλείο...

• Like 28
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλά θα πέσουν κεφάλια...αναμενω απάντηση των κινέζων και βλέπω το μηλαρακι να τη πληρώνει...αν και το συγκεκριμένο έχει και άλλη προεκταση(σίγουρα οι κατασκευαστές μας κλέβουν στοιχεια) νομίζω όλο αυτό εντάσσεται στον εμπορικό πολεμο ΗΠΑ-ΚΙΝΑΣ...στο τέλος βλέπω να κερδίζει ηηηηηηη  ..... Σαμυ :-)

Επισκέπτης
Δημοσ.

Και μολις πηρα το Mate 20 Pro, ωρα να το πουλησω. Ναι μια χαρα ειναι τα κινητα αλλα αν δεν παρω updates και σε κανα χρονο δεν εχω play store τι να το κανω.

Επισκέπτης
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Kwsths67 είπε

Και μολις πηρα το Mate 20 Pro, ωρα να το πουλησω. Ναι μια χαρα ειναι τα κινητα αλλα αν δεν παρω updates και σε κανα χρονο δεν εχω play store τι να το κανω.

Αγοράζει κάποιος νομίζεις μετά από αυτό? Φίλε δύσκολα πλέον...

Δημοσ.

Ναι και η Google θα πεταξει εξω την Χαβαι γιατι ο Τραμπ εχει να το πω κοσμια.."ορεξεις" βραδιατικα..Σαν να λεω εγω στον Διευθυντη μου,πεταξε εξω τον ταδε προμηθευτη,δεν μαρεσει η φατσα του..θα με ακουσει πολυ πιστευω..!

Μην ψαρωνετε με οτι διαβαζεται..Εταιρια κολοσος με εκατομμυρια συσκευες - που σημαινει και εσοδα σε διαφορες πλατφορμες/εφαρμογες δεν προκειται να πεταχτει εξω γιατι ο Τραμπ και ο καθε Τραμπ δεν γουσταρει..

• Like 1
  • Thanks 3
  • Confused 5
Δημοσ.

Όταν μιλάει ο Θειος Sam όλοι κάνουν τουμπεκί...

Καλες οι εμπορικές συμφωνίες και τα οικονομικά μεγέθη αλλα στο τέλος αυτό που μετράει είναι η πειθώ που πηγάζει από την ισχύ της μεγαλύτερης στρατιωτικής μηχανής που γνώρισε ποτε η ανθρωπότητα, είτε συμφωνούμε είτε όχι με τις πρακτικές των Αμερικανων.

https://edition.cnn.com/2019/05/17/tech/huawei-us-ban-suppliers/index.html

"...The White House ban also disrupts the global supply chain, because foreign companies can't sell products containing US parts and components to Huawei either...That means Huawei won't be able to buy, for example, chipsets from a Taiwanese supplier if those chipsets contain any US parts or components..."

Τον ήπιε κανονικότατα η Huawei.

• Like 14
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To φοβερο ειναι να εχεις δωσει καμια 800αρα ευρω για το P30 Pro και ξαφνικα να μην παρεις καμια αλλη αναβαθμιση στο android.

Aν τελικα ισχύσει αυτο, κριμα για τους ανθρωπους που εδωσαν τοσα χρηματα.

Επεξ/σία από ardi21
  • Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, JinTheGod είπε

Ναι και η Google θα πεταξει εξω την Χαβαι γιατι ο Τραμπ εχει να το πω κοσμια.."ορεξεις" βραδιατικα..Σαν να λεω εγω στον Διευθυντη μου,πεταξε εξω τον ταδε προμηθευτη,δεν μαρεσει η φατσα του..θα με ακουσει πολυ πιστευω..! 

Μην ψαρωνετε με οτι διαβαζεται..Εταιρια κολοσος με εκατομμυρια συσκευες - που σημαινει και εσοδα σε διαφορες πλατφορμες/εφαρμογες δεν προκειται να πεταχτει εξω γιατι ο Τραμπ και ο καθε Τραμπ δεν γουσταρει.. 

ιδι την εχει πετάξει απο οτι κατάλαβα από το αρχικό κείμενο

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αν γινει αυτο που δεν το νομιζω η  Huawei στο θεμα κινητων θα καταρευσει σαν χαρτινος πυργος ..δεν νομιζω οτι ειναι τοσο απλα τα πραγματα διοτι θα εχει σοβαρο θεμα και η google αν γινει κατι τετειο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, JinTheGod είπε

Και θα πει και ένα τραγούδι. Είναι υποχρεωμένη να το κάνει. Εκεί δεν είναι Ελλάδα να γίνεται ο νόμος κουρελοχαρτο. Εκεί σε τύλιξαν σε μια κόλα χαρτί.

Κρίμα πάντως. Την προτιμούσα από την Xiaomi σε ποιότητα λογισμικού και hardware.

Πάμε για Samsung. 

Επεξ/σία από Beerloah
  • Like 3
  • Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...