Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, laz1 είπε

Έβλεπα τις καταναλώσεις που έγραφες τις προηγούμενες ημέρες και είναι ανεβασμένες αρκετά. Honda CRV του 2007, βενζίνη με 105.000 χλμ. και καθημερινή μετακίνηση στην δουλειά 6+6=12 χλμ. εκ των οποίων τα 3+3 εντός πόλης, αλλά με χαλαρή κίνηση (ελάχιστο σταμάτημα) και αλλαγή ταχυτήτων στις 2200 rpm, έχω μέση κατανάλωση 9,37 lit/100 (το έχω από τον Ιανουάριο του 2018). Μέγιστη στα 11,94 lit/100 και δεύτερη μέγιστη 10,67 lit/100. Να παίζει τόσο μεγάλο ρόλο, 50% αύξηση, η κίνηση;

Δεν καταλαβα απο ποτε το εχεις ...Εγω καινουργιο 8/2008 μεχρι τωρα 40.000 με βενζινη και μετα αλλα 50.000 με υγραεριο ΠΟΤΕ δεν επεσα κατω απο 15-16 εντος πολης και καπου στα 10-11 εκτος.

Αυτοματο κιβωτιο μικρες καθημερινες διαδρομες και παντα με clima οταν χρειαζεται .

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Πολυ χαμηλα εισαι ..Σε 2000 κυβικα SUV 90% εντος και μικρες διαδρομες δεν εχω πεσει κατω απο 15,5 λιτρα .

@Γιάννης Platanoπιστεύω ότι οι μετρήσεις μου είναι ακριβείς γιατί γίνονται με τον «παλιό τρόπο»  (γέμισμα μέχρι τάπα μέτρηση χλμ, και γέμισμα πάλι). Ποτέ δεν βάζω μικρότερο ποσό, πάντα γεμίζω μια και έχω μικρό ρεζερβουάρ. 

Άλλωστε και ο φίλος @laz1 φαίνεται να έχει  αρκετά χαμηλότερη κατανάλωση. .....

Βεβαια έχεις SUV που σε άσφαλτο σίγουρα ‘έχει μεγαλύτερη κατανάλωση, ενώ εγώ ένα απλό κουπέ. 

Επεξ/σία από Jiakometi
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εννοείται ότι οι μετρήσεις έτσι γινοντε και στο ίδιο κατά κανόνα πρατήριο με ελάχιστες εξαιρέσεις. 

Ο μόνος αλάνθαστος τρόπος. 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Δεν καταλαβα απο ποτε το εχεις ...Εγω καινουργιο 8/2008 μεχρι τωρα 40.000 με βενζινη και μετα αλλα 50.000 με υγραεριο ΠΟΤΕ δεν επεσα κατω απο 15-16 εντος πολης και καπου στα 10-11 εκτος.

Αυτοματο κιβωτιο μικρες καθημερινες διαδρομες και παντα με clima οταν χρειαζεται .

Το 2007 το αγόρασε ο αδερφός μου καινούργιο κι εγώ από αυτόν, τον Ιανουάριο του 2018 (89.996 χλμ.). Τώρα έχει 105.500 χλμ. Μιλάω για κατανάλωση βενζίνης βέβαια και όχι για αέριο (δεν το πήρα απόφαση να το βάλω αέριο). Αλλά και πάλι μου φαίνεται μεγάλη η κατανάλωσή σου. Χειροκίνητο κιβώτιο το δικό μου. Το clima ελάχιστα διότι Δυτική Μακεδονία. Εννοείται πως οι μέγιστες, παραπάνω αναφερόμενες καταναλώσεις σε φουλαρίσματα από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2019.

• Like 1
Δημοσ.

Τα διαβάζω και μου φαίνονται παράξενα.

Υγραεριοκίνητος 6 χρόνια με 149.000 χιλιόμετρα στο υγραέριο και συνολικά 276.000 στο κοντέρ.

Τα γράφω όχι για τίποτε άλλο αλλά  για να δείτε ότι δεν είμαι χτεσινός στο υγραέριο.Αυτοκίνητο opel vectra 1600 16βάλβιδο απλό με τους 100 ίππους

Παίρνει μπροστά με βενζίνη φυσικά και μόλις γυρίσει καίει μόνο υγραέριο.Σε Εθνική - ανοιχτό δρόμο 7,5 λίτρα στα 100, μικτό κύκλο 8,5 άντε 9 λίτρα στα 100 αν κατέβω 1 - 2 φορές κέντρο..:P

Και είμαι από αυτούς που ξέρουν πως μετράνε.Αφήνω τη δεξαμενή να αδειάσει και να σφυρίξει γεμίζω μηδενίζω το κοντέρ και όταν ξανασφυρίξει κάνω τον υπολογισμό.Μόνο έτσι είναι ασφαλής η μέτρηση με υγραέριο.Όλα τα άλλα είναι μετρήσεις της πλάκας.

Οδήγημα.... Εθνική 90-100 εντός πόλης στροφές το ανώτερο 3.000 σε καμιά προσπέραση.:D

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Τα διαβάζω και μου φαίνονται παράξενα.

Υγραεριοκίνητος 6 χρόνια με 149.000 χιλιόμετρα στο υγραέριο και συνολικά 276.000 στο κοντέρ.

Τα γράφω όχι για τίποτε άλλο αλλά  για να δείτε ότι δεν είμαι χτεσινός στο υγραέριο.Αυτοκίνητο opel vectra 1600 16βάλβιδο απλό με τους 100 ίππους

Παίρνει μπροστά με βενζίνη φυσικά και μόλις γυρίσει καίει μόνο υγραέριο.Σε Εθνική - ανοιχτό δρόμο 7,5 λίτρα στα 100, μικτό κύκλο 8,5 άντε 9 λίτρα στα 100 αν κατέβω 1 - 2 φορές κέντρο..:P

Και είμαι από αυτούς που ξέρουν πως μετράνε.Αφήνω τη δεξαμενή να αδειάσει και να σφυρίξει γεμίζω μηδενίζω το κοντέρ και όταν ξανασφυρίξει κάνω τον υπολογισμό.Μόνο έτσι είναι ασφαλής η μέτρηση με υγραέριο.Όλα τα άλλα είναι μετρήσεις της πλάκας.

Οδήγημα.... Εθνική 90-100 εντός πόλης στροφές το ανώτερο 3.000 σε καμιά προσπέραση.:D

Περίπου ίδια κατανάλωση είχε το Honda . Είχε μακρία 5η , 8λτ/100

Ίδιο τρόπο μετρήματος , και δούλεμα ~3500 με ταχύτητες 120 χλμ/ωρα.

Μετρημένα σε εκτός πόλης  

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Update Κατανάλωση (υγραέριο):

προχώρησα σε νέες μετρήσεις κατανάλωσης εντός και εκτός πόλης, συγκεκριμένα:
Εντός πόλης με λίγη κίνηση και μικρές αποστάσεις (Αθήνα) έκαψα 5,9λίτρα τα 60χιλ. 
Υπολογισμός: 5,9/60=0.098 * 100 = 9.83λίτρα τα 100χιλ.

Μηδενίζοντας τα 60χιλ. που είχα διανύσει μέχρι στιγμής καθώς θα έβγαινα εκτός για το διήμερο και αφού γέμισα το ντεπόζιτο: 
Κατανάλωση εκτός μέχρι το επόμενο βενζινάδικο του προορισμού μου Σύνολο 155,5χιλ. και με ταχύτητα 130χ. - 150χ. και στροφές από 3,500χιλ - 4,300χιλ έκαψα 14,16λίτρα
Υπολογισμός: 14,16/155,5=0,0910*100= 9,1λίτρα τα 100χιλ.

Στον γυρισμό (εκτός ξανά) πιό χαλαρή και ήπια οδήγηση περίπου στα 100 με 130χιλ και στροφές 3,000χιλ έως 3,700χιλ περίπου, διένυσα 146,6χιλ και έκαψα 6,95λίτρα (γέμισα περίπου όταν μπήκα Αθήνα - Λεωφ. Αθηνών).
Υπολογισμός: 6,95/146,4=0,047*100=4,74λίτρα τα 100χιλ.

Μετρήσεις: Γέμιζα πάντα το ντεπόζιτο του υγραερίου πριν από κάθε μέτρηση και μηδένιζα τα χιλιόμετρα που είχα διανύσει, όταν έφτανα στον προορισμό μου ξαναγέμιζα, κοίταζα τα λίτρα που έμπαιναν κάθε φορά και έκανα τον παρακάτω υπολογισμό
π.χ.
1. Γεμίστε με καύσιμο το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου μέχρι να φουλάρει πλήρως.

2. Μηδενίστε το μερικό χιλιομετρητή.

3. Διανύστε το λιγότερο 200-300 χιλιόμετρα ή και περισσότερα και ξαναγεμίστε με καύσιμο.

4. Διαιρέστε τα λίτρα καυσίμου που φουλάρατε με τα χιλιόμετρα που έχετε διανύσει και πολλαπλασιάστε x100. Το αποτέλεσμα δείχνει λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Παράδειγμα: Έστω ότι η αντλία έδειξε 25 λίτρα καυσίμου και ο μερικός χιλιομετρητής έχει γράψει 320 χιλιόμετρα: 25 λτ. / 320 χλμ. x 100 = 7,8 λτ./100 χλμ.

Επεξ/σία από giorgos1486
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, giorgos1486 είπε

Update Κατανάλωση (υγραέριο):

προχώρησα σε νέες μετρήσεις κατανάλωσης εντός και εκτός πόλης, συγκεκριμένα:
Εντός πόλης με λίγη κίνηση και μικρές αποστάσεις (Αθήνα) έκαψα 5,9λίτρα τα 60χιλ. 
Υπολογισμός: 5,9/60=0.098 * 100 = 9.83λίτρα τα 100χιλ.

Μηδενίζοντας τα 60χιλ. που είχα διανύσει μέχρι στιγμής καθώς θα έβγαινα εκτός για το διήμερο και αφού γέμισα το ντεπόζιτο: 
Κατανάλωση εκτός μέχρι το επόμενο βενζινάδικο του προορισμού μου Σύνολο 155,5χιλ. και με ταχύτητα 130χ. - 150χ. και στροφές από 3,500χιλ - 4,300χιλ έκαψα 14,16λίτρα
Υπολογισμός: 14,16/155,5=0,0910*100= 9,1λίτρα τα 100χιλ.

Στον γυρισμό (εκτός ξανά) πιό χαλαρή και ήπια οδήγηση περίπου στα 100 με 130χιλ και στροφές 3,000χιλ έως 3,700χιλ περίπου, διένυσα 146,6χιλ και έκαψα 6,95λίτρα (γέμισα περίπου όταν μπήκα Αθήνα - Λεωφ. Αθηνών).
Υπολογισμός: 6,95/146,4=0,047*100=4,74λίτρα τα 100χιλ.

Μετρήσεις: Γέμιζα πάντα το ντεπόζιτο του υγραερίου πριν από κάθε μέτρηση και μηδένιζα τα χιλιόμετρα που είχα διανύσει, όταν έφτανα στον προορισμό μου ξαναγέμιζα, κοίταζα τα λίτρα που έμπαιναν κάθε φορά και έκανα τον παρακάτω υπολογισμό
π.χ.
1. Γεμίστε με καύσιμο το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου μέχρι να φουλάρει πλήρως.

2. Μηδενίστε το μερικό χιλιομετρητή.

3. Διανύστε το λιγότερο 200-300 χιλιόμετρα ή και περισσότερα και ξαναγεμίστε με καύσιμο.

4. Διαιρέστε τα λίτρα καυσίμου που φουλάρατε με τα χιλιόμετρα που έχετε διανύσει και πολλαπλασιάστε x100. Το αποτέλεσμα δείχνει λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Παράδειγμα: Έστω ότι η αντλία έδειξε 25 λίτρα καυσίμου και ο μερικός χιλιομετρητής έχει γράψει 320 χιλιόμετρα: 25 λτ. / 320 χλμ. x 100 = 7,8 λτ./100 χλμ.

Λίγο υψηλή κατανάλωση μου φαίνεται .

Εαν το βλέπεις να πηγαίνει καλά το αμάξι , κάνε και 1 έλεγχο στα τριμς για να επιβεβαιωθείς .

Δημοσ.

Απολαύστε την οδήγηση και αφήστε τα περι μετρήσεων. Ξεκολλήστε το μάτι σας από το trip comp.

• Like 1
Δημοσ.

Να προσθέσω μια μικρή λεπτομέρεια που εύκολα παραλείπεται.

Αν έχουν αλλαχτεί τα εργοστασιακά ζαντολάστιχα με μεγαλύτερης διαμέτρου τότε πρέπει να γίνει η ανάλογη διόρθωση οδομέτρου για να βγει η σωστή κατανάλωση στους υπολογισμούς.

Π.χ. στο δικό μου έβαλα ζάντες αλουμινίου με λάστιχα χαμηλού προφίλ, η συνολική διάμετρος σε σχέση με τα εργοστασιακά ήταν 1.5% μικρότερη.

Όταν υπολόγιζα την κατανάλωση από φουλ ντεπόζιτο σε άδειο, πολλαπλασίαζα την ένδειξη των χιλιομέτρων επί 0.985 για να έχω τα σωστά χιλιόμετρα που έγιναν.

Αυτά για να μην υπάρχει μπέρδεμα με τις καταναλώσεις που δίνει ο κατασκευαστής.

• Like 3
Δημοσ.
Στις 20/5/2019 στις 1:47 ΜΜ, AristidisZ είπε

Το παλιό Astra 1.4 (G) πάντως που έχει ένας φίλος όντως καίει 11~12 μέσα στην πόλη, και είναι και αυτοκίνητο που συντηρείται ευλαβικά, άρα το 13άρι που λέει ο @fotisdra δε μου φαίνεται και τόσο μακρινό... 

Είναι αρκετά ωστόσο. Έχοντας ο ίδιος εικόνα από γενιές G,H,K (πάντα σε 1.4 βενζίνη) οι καταναλώσεις είναι 10/9/8 αντίστοιχα, με +/- 1lt απόκλιση.

Το 13αρι είναι way too much.

Δημοσ.

Καθώς νέος οδηγός, και επειδή θα πρέπει να κάνω απόσβεση τα χρήματα που έδωσα για να βάλω το υγραέριο θα πρέπει να υπολογίζω το κέρδος που έχω με βάση τη βενζίνη, επίσης ιδιαίτερη εντύπωση μου έκαναν οι διαφορετικές καταναλώσεις εντος και εκτός πόλης εντός με κίνηση και χωρις όπως και η σχέση της οδήγησης με την κατανάλωση, είναι εξαιρετικό οτι με μια καλή οδήγηση (εκτός) έχεις όντος τις εργοστασιακές καταναλώσεις του κατασκευαστή οι οποίες επιτυγχάνονται μονο υπο ιδανικές συνθήκες και μετρήσεις εργαστηρίων...Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω οτι πλήρωσα 5.35€ στα 146,6χιλ.(υγραέριο)!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, giorgos1486 είπε

Καθώς νέος οδηγός, και επειδή θα πρέπει να κάνω απόσβεση τα χρήματα που έδωσα για να βάλω το υγραέριο θα πρέπει να υπολογίζω το κέρδος που έχω με βάση τη βενζίνη, επίσης ιδιαίτερη εντύπωση μου έκαναν οι διαφορετικές καταναλώσεις εντος και εκτός πόλης εντός με κίνηση και χωρις όπως και η σχέση της οδήγησης με την κατανάλωση, είναι εξαιρετικό οτι με μια καλή οδήγηση (εκτός) έχεις όντος τις εργοστασιακές καταναλώσεις του κατασκευαστή οι οποίες επιτυγχάνονται μονο υπο ιδανικές συνθήκες και μετρήσεις εργαστηρίων...Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω οτι πλήρωσα 5.35€ στα 146,6χιλ.(υγραέριο)!

Ρόλο τώρα στίς καταγραφές της κατανάλωσης παίζει και η πίεση ελαστικών. 

1 φορά το μήνα έλεγχο

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ με το ταπεινό μου Scirocco 1.4 στα 230-240 άλογα βλέπω σε επαρχία εντως πόλης ~8.5lt/100 ( στην αρχή μπορεί να φτάσει και 20+ μέχρι να ζεσταθεί το μοτέρ ) και εκτως πόλης σε ταξιδακι 7.5lt/100. Το ρεκόρ με οδήγηση Παναγία και το μάτι στην στιγμιαία έχω δει και 5.3lt σε διαδρομή 100km.

Παίζουν πάρα πολλά ρόλο τα οποία τα συνηθίζεις μαθαίνοντας το αμαξι. Πχ το ποσό βαθιά πατάς το γκάζι παίζει μεγάλο ρόλο. Σηκώνοντας ελαφρά το πόδι πιο πάνω χωρίς να μεταβληθεί η ταχύτητα του αυτοκινήτου ή οτιδήποτε, μπορεί να δω και 1lt κάτω στην στιγμιαία.

Επεξ/σία από Liapisftw
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...