Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, επειδή δεν βρήκα κατι συγκεκριμένο για ανα ελέγξω εαν εχω φυσιολογική κατανάλωση θα ήθελα να ρωτήσω εάν εχω σωστή κατανάλωση .

Εχω το peugeot 308 2009 1400cc 95άλογα στο οποίο έχω βαλει και υγραέριο.

Σε πρόσφατο έλεγχο μου που (δούλεψα μόνο υγραέριο) γέμισα το ντεπόζιτο υγραερίου στο full (βενζίνη ειχα περίπου στο 25%) και μέσα στην πόλη Αθήνα υπολόγισα οτι στα 100χιλ. εκαψα 14,3λίτρα υγραέριο, σε αναλογία με βενζίνη όπως το υπολογίζω αφού το υγραέριο καίει περιπου 10% παραπάνω 14.3-10%=13λίτρα/100χιλ. 

Απλά δεν μπορώ ν σ καταλάβω εάν έχω κανονικη η μεγάλη κατανάλωση.

Επειδή το υγραέριο το έβαλα πρόσφατα δεν το έχω δοκίμασει εκτός πόλης.

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάρα πολλά 14 και πλέον λίτρα για τέτοιο αμάξι. 

16 καίω εγώ αλλά με 2 λίτρο Honda CRV με υγραεριο εντός πόλης και μικρές διαδρομες. 

Τόσο μου έκαιγε και με βενζίνη. 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Πάρα πολλά 14 και πλέον λίτρα για τέτοιο αμάξι. 

16 καίω εγώ αλλά με 2 λίτρο Honda CRV με υγραεριο εντός πόλης και μικρές διαδρομες. 

Τόσο μου έκαιγε και με βενζίνη. 

Δεν ξέρω εαν φταίει οτι και Εγώ έκανα πολλές μικρές διαδρομες με πολλά start/stop(φανάρια-κίνηση)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει σύστημα Start-Stop ; Προσωπικά εμένα δεν με βολεύει .

Τί έκανες τελικά με τη ρύθμιση του υγραερίου ;

Μέτρησε με βενζίνη πόσο στο φέρνει αρχικά , με υγραέριο (σωστά ρυθμισμένο) θα δείς μια διαφορά 15% αύξηση σε σύγκριση με τη βενζίνη .

Εντός πόλης θα έχεις σίγουρα αυξημένη , λόγω σταμάτα - ξεκίνα .

Επεξ/σία από meletis_m
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, giorgos1486 είπε

Δεν ξέρω εαν φταίει οτι και Εγώ έκανα πολλές μικρές διαδρομες με πολλά start/stop(φανάρια-κίνηση)

Σιγουρα αυτο αυξανει την καταναλωση ...Κανω καθημερινα 5+5 χλμ για δουλεια σπιτι και εχει σημασια αυτο.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, meletis_m είπε

Έχει σύστημα Start-Stop ; Προσωπικά εμένα δεν με βολεύει .

Τί έκανες τελικά με τη ρύθμιση του υγραερίου ;

Μέτρησε με βενζίνη πόσο στο φέρνει αρχικά , με υγραέριο (σωστά ρυθμισμένο) θα δείς μια διαφορά 15% αύξηση σε σύγκριση με τη βενζίνη .

Εντός πόλης θα έχεις σίγουρα αυξημένη , λόγω σταμάτα - ξεκίνα .

Όχι δεν έχω το σύστημα  Start-Stop εννοούσα φανάρια-κίνηση στην Αθήνα (πολύ κίνηση όμως).
Τελικά με το αμάξι δεν βρήκε κανένας τίποτα (έλεγχος σε peugeot και δικός τους έλεγχος σε δικό τους συνεργάτη δεν βρέθηκε απολύτως κανένα πρόβλημα στο αμάξι μέχρι και στον καταλύτη βάλανε κάμερα για έλεγχο, και αφού δούλεψα περίπου 100 με 130χιλ. βενζίνη και μετά λιγο υγραέριο πριν από τον έλεγχο το αμάξι έχει επανέλθει έως τώρα εδώ και 12ημέρες στα φυσιολογικά του(χωρίς καμία ενέργεια), σε δικό τους έλεγχο σε fuell trim υγραέριο αλλά και σε βενζίνη (δυστυχώς δεν ρώτησα τιμές) μου είπαν ότι είναι τέλειο, τώρα το δουλεύω μόνο υγραέριο και τώρα περιμένω να δω άμα ξαναπέσει, εάν βγάλει πρόβλημα θα το πάω και αλλού για έλεγχο.

Δημοσ.

Ένα 1400 μοτέρ με βενζίνη μέσα στην κίνηση της πόλης  και στο σταμάτα ξεκίνα των φαναριών έχει περίπου 9 λίτρα / 100 χλμ.  Με το υγραέριο ή κατανάλωση αυξάνεται σε σχέση με το υγρό καύσιμο και στις ίδιες συνθήκες από 10-15% οπότε ή κατανάλωση σου είναι κανονικοτατη! 

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, panoskatos είπε

Ένα 1400 μοτέρ με βενζίνη μέσα στην κίνηση της πόλης  και στο σταμάτα ξεκίνα των φαναριών έχει περίπου 9 λίτρα / 100 χλμ.  Με το υγραέριο ή κατανάλωση αυξάνεται σε σχέση με το υγρό καύσιμο και στις ίδιες συνθήκες από 10-15% οπότε ή κατανάλωση σου είναι κανονικοτατη! 

Εμένα το astra 1,4 χωρίς τουρμπο μέσα στην πόλη και με φουλ κίνηση 13-14 λίτρα έχει κατανάλωση, 9 θα κάψει κάνα 1000αρι σε τέτοιες συνθήκες. Επίσης η πεταλούδα γκαζιού να ξέρετε αυξάνει την κατανάλωση όταν είναι βρώμικη και κανένας μηχανικός δεν την καθαρίζει αν δεν του το πεις γιατί έχει διαδικασία και βαριούνται 

Επίσης και το υγραέριο είναι υγρο καύσιμο...

Δημοσ.
3 ώρες πριν, fotisdra είπε

Εμένα το astra 1,4 χωρίς τουρμπο μέσα στην πόλη και με φουλ κίνηση 13-14 λίτρα έχει κατανάλωση, 9 θα κάψει κάνα 1000αρι σε τέτοιες συνθήκες. Επίσης η πεταλούδα γκαζιού να ξέρετε αυξάνει την κατανάλωση όταν είναι βρώμικη και κανένας μηχανικός δεν την καθαρίζει αν δεν του το πεις γιατί έχει διαδικασία και βαριούνται 

Επίσης και το υγραέριο είναι υγρο καύσιμο...

Μήπως τρολαρεις, έτσι για να γίνεται κουβέντα; 

Ή εσύ κάτι δεν κάνεις καλά ή το αυτοκίνητο σου έχει πρόβλημα.

Αν υπήρχαν αυτές οι καταναλώσεις θα αφήναμε όλοι τα αυτοκίνητα παρκαρισμένα! 

Το υγραέριο / γκάζι είναι αέριο καύσιμο το οποίο υγροποιειται όταν βρίσκεται υπό πίεση .

Υγρό καύσιμο είναι η βενζίνη ας πούμε ΟΧΙ το υγραέριο! 

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, fotisdra είπε

Εμένα το astra 1,4 χωρίς τουρμπο μέσα στην πόλη και με φουλ κίνηση 13-14 λίτρα έχει κατανάλωση

Η δεν ξέρεις να οδηγάς ή έχει κάποιο πρόβλημα το κουβαδάκι σου ή και τα 2

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Το παλιό Astra 1.4 (G) πάντως που έχει ένας φίλος όντως καίει 11~12 μέσα στην πόλη, και είναι και αυτοκίνητο που συντηρείται ευλαβικά, άρα το 13άρι που λέει ο @fotisdra δε μου φαίνεται και τόσο μακρινό... 

Δημοσ.

Μήπως το αυτοκίνητο είναι φορτωμένο και είσαι (αναγκαστικά) «απαιτητικός» με το γκάζι ?  Οπότε το αυτοκίνητο ζορίζεται και καίει ?

Σε τετρακύλινδρο 2.300 cc δεν έχω περάσει ποτέ τα 12lt/100 χλμ. αερίου. Στατιστικά 7 ετών και 170.000 χλμ με υγραέριο. 

70% σε βαριά κίνηση 30 % έξω. 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Jiakometi είπε

Μήπως το αυτοκίνητο είναι φορτωμένο και είσαι (αναγκαστικά) «απαιτητικός» με το γκάζι ?  Οπότε το αυτοκίνητο ζορίζεται και καίει ?

Σε τετρακύλινδρο 2.300 cc δεν έχω περάσει ποτέ τα 12lt/100 χλμ. αερίου. Στατιστικά 7 ετών και 170.000 χλμ με υγραέριο. 

70% σε βαριά κίνηση 30 % έξω. 

Πολυ χαμηλα εισαι ..Σε 2000 κυβικα SUV 90% εντος και μικρες διαδρομες δεν εχω πεσει κατω απο 15,5 λιτρα .

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Πολυ χαμηλα εισαι ..Σε 2000 κυβικα SUV 90% εντος και μικρες διαδρομες δεν εχω πεσει κατω απο 15,5 λιτρα .

Έβλεπα τις καταναλώσεις που έγραφες τις προηγούμενες ημέρες και είναι ανεβασμένες αρκετά. Honda CRV του 2007, βενζίνη με 105.000 χλμ. και καθημερινή μετακίνηση στην δουλειά 6+6=12 χλμ. εκ των οποίων τα 3+3 εντός πόλης, αλλά με χαλαρή κίνηση (ελάχιστο σταμάτημα) και αλλαγή ταχυτήτων στις 2200 rpm, έχω μέση κατανάλωση 9,37 lit/100 (το έχω από τον Ιανουάριο του 2018). Μέγιστη στα 11,94 lit/100 και δεύτερη μέγιστη 10,67 lit/100. Να παίζει τόσο μεγάλο ρόλο, 50% αύξηση, η κίνηση;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...