Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Απο το 2009 έχω σύνδεση cyta, έπιανα 16mbps. 

Εδώ και 4-5 μέρες άρχισαν οι αποσυνδέσεις, μερικές φορές κλείδωνε στα 6mbps.

Μίλησα με το τεχνικό τμήμα της  vodafone μου είπε να κάνω 2-3 δοκιμές αλλά οι αποσυνδέσεις συνεχίζονταν.

Χθες με πήραν τηλ και μου είπαν οτι θα παρακολουθούν την γραμμή για 24 ώρες και θα με ξαναπάρουν.

Είδα οτι με είχαν στα 13-14mbps απο 16 που έπιανα.

Σήμερα με πήραν τηλ και μου είπαν οτι το πρόβλημα λύθηκε. Τους λεω ναι πράγματι δεν είχα καμιά αποσύνδεση απο  χθες αλλά η ταχύτητα έπεσε στα 13-14 απο 16 που είχα.

Μου ΄λέει οτι την έριξε για να σταθεροποιηθεί η γραμμή ώστε να μην έχω αποσυνδέσεις. Του λέω τόσα χρόνια στην cyta 16 έπιανα και δεν είχα αποσυνδέσεις άντε 1 στους 2 μήνες.

Και άρχισε να μου λεει οτι τώρα είναι μέσο οπτικών ινών και οτι οι ίνες έχουν άλλη αντίσταση και οτι επηρεάζεται ο χαλκός και τέτοια..

Άρχισε να μου λέει κατι άλλες δικαιολογίες, του λέω στείλτε τεχνικό να ελέγξει την γραμμή και μου λέει μα και να έρθει δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα. και του λέω αν δεν μπορέσει να κάνει κάτι θα πάω σε άλλη εταιρεία, 2019 έχουμε αντί να αυξάνονται οι ταχύτητες εμείς τις μειώνουμε, κατεβάστε το και στα 10mbps αν ειναι.

Τα παίρνω και εγώ και αρχίζω να χώνω. 

Τελικά αύριο θα έρθει τεχνικός να ελέγξει την γραμμή. 

Ξέρετε τι μπορεί να παίζει? Και να έρθει αύριο ο τεχνικός και μου πει τα ίδια τι να κάνω?

Χωρίς τίτλο.jpg

Η ταχύτητα που είχα στην αρχή

j.jpg.a87de1eac253d7b93df6b6aacba9cef6.jpg

Επεξ/σία από pavloa
  • Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Σου μείωσαν τον θόρυβο της γραμμής για να την σταθεροποιησουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της ταχύτητας. Τώρα γιατί ξεκίνησαν οι αποσυνδεσεις μπορεί να είναι τυχαίο το γεγονός της αγοράς από την Vodafone. Έκανες ανανέωση συμβολαίου στην Vodafone? Αν ναι σε άλλαξαν στο δίκτυο της Vodafone γι αυτό ίσως έχεις πρόβλημα. 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, likos_de είπε

Σου μείωσαν τον θόρυβο της γραμμής για να την σταθεροποιησουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της ταχύτητας. Τώρα γιατί ξεκίνησαν οι αποσυνδεσεις μπορεί να είναι τυχαίο το γεγονός της αγοράς από την Vodafone. Έκανες ανανέωση συμβολαίου στην Vodafone? Αν ναι σε άλλαξαν στο δίκτυο της Vodafone γι αυτό ίσως έχεις πρόβλημα. 

Μα τόσα χρόνια με την cyta δεν είχα κανένα μα κανένα πρόβλημα, 16mbps σταθερά είχα.

Δεν έκανα ανανέωση ακόμη με το πακέτο της cyta είμαι. Μου είπαν οτι μέσα στον μήνα θα μου στείλουν άλλο ρουτερ της vodafone. 

Λογικά μπορεί αύριο να μου αλλάξουν ρούτερ αφου θα έρθει τεχνικός.

9 λεπτά πριν, likos_de είπε

Αν ναι σε άλλαξαν στο δίκτυο της Vodafone γι αυτό ίσως έχεις πρόβλημα. 

Με λίγα λόγια η vodafone είναι χειρότερη απο την cyta.

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, pavloa είπε

Μα τόσα χρόνια με την cyta δεν είχα κανένα μα κανένα πρόβλημα, 16mbps σταθερά είχα.

Δεν έκανα ανανέωση ακόμη με το πακέτο της cyta είμαι. Μου είπαν οτι μέσα στον μήνα θα μου στείλουν άλλο ρουτερ της vodafone. 

Λογικά μπορεί αύριο να μου αλλάξουν ρούτερ αφου θα έρθει τεχνικός.

Με λίγα λόγια η vodafone είναι χειρότερη απο την cyta.

Αφού έγινε χωρίς να πειράξεις εσύ κάτι (αλλαγή εταιρίας ρουτερ κτλ) φταίει κάτι στην σύνδεση σου. Οι υποθέσεις όμως πολλές. Από έργα που μπορεί να έγιναν στην περιοχή σου, κάποιος να πείραξε τις καλωδιώσεις αν μένεις σε πολυκατοικία, να συνδέθηκαν και άλλοι συνδρομητές Vodafone και να μπουκώνει το δίκτυο κτλ. Κάτσε να έρθει ο τεχνικός (καλώς τον ζήτησες) να δεις τι θα σου πει... Λύση όμως αν δεν βρεθεί στην ταχύτητα νομικά είναι καλυμμένοι γιατί το συμβόλαιο λέει έως 24 και θα σου πουν βάλε vdsl αν θες ταχύτητα. Αν φτιάξουν τις αποσυνδεσεις δεν νομίζω να ασχοληθούν περαιτέρω. 

Καμία εταιρία δεν είναι καλή η κακή. Πάει ανάλογα την περιοχή και πόλη που ζει ο κάθε ένας. Για μένα όμως καραβι που βουλιάζει καλύτερα να την κάνεις για να σωθείς. Και εγώ συνδρομητης cyta από το 2011 λίγο μετά που ξεκίνησε η διαδικασία μετάβασης και μόλις έληξε το συμβόλαιο την έκανα με ελαφρά και φυσικά όχι για Forthnet γιατί θα είναι το επόμενο... 

• Moderators
Δημοσ.

Όταν βλέπω τη φράση μα τόσα χρόνια έπαιζε μια χαρά τρελενομαι

Ο χαλκός όσο περνάνε τα χρόνια έχει διαβρωσεις ειδικά με τόσες ενώσεις που έχει από τα χρόνια, περισσότεροι συνδρομητές, άρα περισσότερο crosstalk,

Σκέψου και το άλλο, αγοράζεις ένα αυτοκίνητο τώρα σε 10 χρόνια αν πάθει οποιαδήποτε βλάβη, τι θα πεις μα όταν το αγόρασα δούλευε?

• Like 1
Δημοσ.

Θα δείξει σήμερα που θα έρθεις τεχνικός. Να δω τι μετρήσεις θα πάρει μέσα και έξω.

Δημοσ.

Προχθές με κλειδώσανε στα 16mbps και οι αποσυνδέσεις συνεχίζονται.

Χθες ήρθε ο τεχνικός απο την vodafone μου είπε οτι μου έκανε την γραμμή έτσι όπως ήταν στην αρχή για να δει την κατάσταση της γραμμής.

Μέτρησε μέσα και έξω και μου είπε οτι η γραμμή δεν έχει σφάλματα. Πήγε μέτρήσέ κάί στην καμπίνα και μετά απο μια ώρα με πήρε τηλ και μου είπε οτι θα μου αλλάξουν το ρούτερ θα μου το στείλουν με κούριερ. Τώρα περιμένω πότε θα το παραλάβω,  να το συνδέσω και μακάρι να στρώσει  η κατάσταση. 

Δημοσ.

Χθες μου ήρθε το καινούριο ρουτερ ZXHN H267N. 

Απο χθες δεν έχω ούτε μια αποσύνδεση και η ταχύτητα είναι στα 17mbps.

Χωρίς τίτλο.jpg

Δημοσ.

Δεν ξέρω άμα κάνω λάθος τωρα αλλα βλεπω πολλα σφαλματα σε crc errors και fec errors  μπορεί πάλι να αρχίσει τις αποσυνδέσεις 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, panos0100 είπε

Δεν ξέρω άμα κάνω λάθος τωρα αλλα βλεπω πολλα σφαλματα σε crc errors και fec errors  μπορεί πάλι να αρχίσει τις αποσυνδέσεις 

Άρχησαν χθες.

Και μου ρίξανε την ταχύτητα στα 15 mbps.  Μου είπαν οτι Θα το παρακολουθήσουμε για λίγες μέρες και αν συνεχιστοούν θα το δηλώσουν βλαβη στον ΟΤΕ.

Επεξ/σία από pavloa
Δημοσ.

ότι λέγανε και σε μένα με την cyta,  μια φορά έπαθε τέτοια βλάβη και με είχανε στο 1mbps δεν μπορούσα τίποτα να κάνω, και περιμέναμε τον ΟΤΕ,  μπαλάκι με κάνανε, άλλα στο τέλος λέω δεν πληρώνω λογαριασμό και δώσαμε μόνο 5€ για το  χαρτί   αν θες δες και το θέμα που εχω ανοίξει ποιο πάνω, λεω να πάω wind τώρα 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, divo είπε

Ειναι φυσικό να εχεις αποσυνδεσεις. Εχεις λαθη στη γραμμη. και CRC και Fec. τα οποια τα διορθωνει το ρουτερ κανοντας αποσυνδεση. δεν ειναι πολλα σαν λαθη αλλα για 26 ωρες λειτουργιας μπορει για το συγκεκριμενο ρουτερ να ειναι. Τα CRC ειναι συνηθως λαθη γραμμης και τα FEC εσωτερικου δυκτιου του σπιτιου. Εγω θα σου ελεγα να τους πεις να το δωσουν βλαβη στον οτε για ελεγχο. Δεν το δινουν για να μην πληρωσουν προφανως

Αυτο που σου ειπαν για αλληλοεπιδρασεις με το vdsl ισχύει, αλλα οχι για διακοπες αλλα για χαμηλότερες ταχύτητες.

Σήμερα και χθες  είχα απο μια αποσύνδεση.

Τους πήρα τηλ και μου είπαν οτι για μια αποσύνδεση την ημέρα δεν μπορούν να κάνουν κάτι.  Και απο οτι βλέπουν έχει βελτιωθεί η σύνδεση με τις ρυθμίσεις που έχουν κάνει.  Θα το παρακολουθήσω για μια βδομάδα και αν δω οτι συνεχίζεται θα τους πάρω τηλ και θα τους πω να το δηλώσουν βλάβη στον ΟΤΕ και αν δεν το κάνουν θα τους πω οτι θα φύγω απο αυτούς.

Screenshot_20190529-223620.png

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, divo είπε

συνεχιζεις να εχεις λαθη οχι πολλα βεβαια, αλλα σε 2 ωρες 3000 fec. κοιτα λιγο και την εσωτερικη καλωδίωση στο σπιτι. κανα μπριζακι, κανα καλωδιο, ακομα και το σπλιτερ αν εχεις. CRC δεν εχει βγαλει τιποτα.

Εδώ και 4 ώρες crc δεν έχει βγάλει.

Το fec έχει φτάσει στα 4233 αύριο θα κοιτάξω το πριζάκι και αν είναι θα ρίξω ένα καινούριο καλώδιο μέχρι έξω.

Αλλά υποτίθεται ο τεχνικός που ήρθε μέτρησε μέσα και έξω και δεν βρήκε σφάλματα.

Γενικά τα υπόλοιπα στατιστικά της σύνδεσης είναι σε φυσιολογικά επίπεδα?  Θα μπορούσα να συγχρονίσω παραπάνω?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, divo είπε

εισαι στα 14 με γραμμη που μπορει να παει 17. Στο κοβουν απο το SNR για να μην εχεις αποσυνδεσεις (επανεκινησεις του ρουτερ). ασε ανοιχτη τη σελιδα του ρουτερ και κουνα τα καλωδια να δεις αν ανεβαινουν τα fec. Ξεκινα απο κει που ειναι πιο ευκολο.

Το καλώδιο δεν μπορώ να το δω είναι μέσα στον τοίχο. Μόνο την πρίζα μπορώ να ελέγξω.

Δημοσ.

Θα με τρελάνουν αυτοί. 

Σήμερα είχα 45 και χιλιάδες σφάλματα μέσα σε 2 ώρες.

Η ταχύτητα έπεσε στα 13200mbps τους πήρα τηλ και μου είπαν πάλι τα ίδια.. Οτι δεν μπορούν να το δηλώσουν βλάβη και τέτοια.

Τι άλλο να κάνω δεν ξέρω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...