Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ψαχνω τραγουδια που ακουνε ηλικιες 5-10 ετων.

Εξαντλησα ηδη το πακετο φουρειρα και μετα κολλησα.

Επειδη δηλωνω ασχετος (εκτος του θεματος οτι με πιανει πονοκεφαλος αμα ψαχνω)

μπορει καποιος να με κετευθυνει με καποιες επιλογες?

Θελω να ειναι μπιτακια παραμφερη του τυπου καραμελα κλπ κλπ.

Δυστυχως (η ευτυχως) εχω μεινει λιγο πισω και οι γνωσεις μου περιοριζονται σε 

pink floyd, BJH, doors οποτε....χαος!

Δημοσ.

Ψάξε για Bubblegum Dance τύπου Barbie Girl και έτσι. ΟΚ, οι στίχοι απευθύνονται σε ενήλικες, αλλά η μουσική κάνει για πιτσιρίκια.

• Like 1
Δημοσ.

Θα σε στεναχωρήσω λίγο αλλά το ξέρεις ότι αν δεν βάλεις sinboy δεν θα ικανοποιήσεις το υπεραπαιτητικο σου κοινό, έτσι αα? 

Δημοσ.

Να υποθέσω τα "Λάχανα και Χάχανα" δε σε καλύπτουν... Μετά υπάρχει ο "Τεμπέλης Δράκος" όλο το άλμπουμ και κάποια του Δεληβοριά.

Βασικά γιατί δεν τα ρωτάς να σου πούνε τι θέλουν;

Εγώ με τα παραπάνω είμαι εντάξει σε 6χρονο. Σε μεγαλύτερα δεν ξέρω να σε πω.

• Like 1
Δημοσ.

τεμπελης δρακος ειναι προ διετιας, εχουμε παει αλλου πια, αν και μιλαμε για 5 χρονων.

ψαχνω κυριως μπιτακια, στυλ φουρειρα η κατι τετοιο

Δημοσ.

ακούς floyd, doors ... και βάζεις στα μικρά φουρειρο ... μάλιστα :)

αυτά θα τα βρουν και θα τα ακούσουν από παντού τριγύρω

βάλτους να ακούσουν και τίποτα άλλο μήπως σωθούν

Δημοσ.

Τα πιτσιρίκια είναι απλά.. πιτσιρίκια. Δεν είναι ηλίθια.
Οπότε δεν χρειάζεται κάποιοι να τα αντιμετωπίζουν σαν να είναι καθυστερημένα.
Φιλικά :)

• Like 1
Δημοσ.
Στις 29/5/2019 στις 9:57 ΠΜ, xrhstosiak είπε

ακούς floyd, doors ... και βάζεις στα μικρά φουρειρο ... μάλιστα :)

αυτά θα τα βρουν και θα τα ακούσουν από παντού τριγύρω

βάλτους να ακούσουν και τίποτα άλλο μήπως σωθούν

προτεινεις σε μικρο παιδι να το βαλω να ακουσει και να απολαυσει το easy rider? ισως το the end?? η μηπως το wish you were here?

αυτο το "βαλτο να το ακουσει" σε στυλ παβλοφ, σορρυ αλλα εμενα δεν μου κανει.

Το να δωσω ερεθισματα, σιγουρα, αλλα το να προσπαθησω να επιβαλλω οχι.

Ασχετο με το θεμα, αλλα αν παιζει ρολο, η μικρη τραγουδαει απεξω ολη την συννεφουλα.

Αλλα τωρα δεν ξερω αν εχει νοημα αυτη η συζητηση....

19 ώρες πριν, l337 είπε

Τα πιτσιρίκια είναι απλά.. πιτσιρίκια. Δεν είναι ηλίθια.
Οπότε δεν χρειάζεται κάποιοι να τα αντιμετωπίζουν σαν να είναι καθυστερημένα.
Φιλικά :)

δεν βλεπω την σχεση που εχει αυτη η απαντηση με το θεμα,

προσπαθω να κατεβασω καποια τραγουδια για να τα ακουει στο αυτοκινητο και να μην μου τρωει τα gb του κινητου μου.

Και απο αυτο το απλο ερωτημα, το θεμα μετατραπηκε συζητηση που δεν εχει καμια σχεση με αυτο που ρωτησα.

Αλλα για να ριξω λιγο αλατι στη συζητηση,

τι γνωμη πιστευετε, εχει για το θεμα ο Πιαζε και ο Βιγκότσκι?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tornado είπε

προτεινεις σε μικρο παιδι να το βαλω να ακουσει και να απολαυσει το easy rider? ισως το the end?? η μηπως το wish you were here?

αυτο το "βαλτο να το ακουσει" σε στυλ παβλοφ, σορρυ αλλα εμενα δεν μου κανει.

Το να δωσω ερεθισματα, σιγουρα, αλλα το να προσπαθησω να επιβαλλω οχι.

τωρα πως το "βάλτους να ακούσουν και τίποτα άλλο" το πηρες σαν επιβολη

δεν ξερω πως προεκυψε ή πιο λογικο αλμα εκανες.

τα παιδια θελουν ερεθισματα και εκει ειναι ο ρολος του γονιου,

πχ ενα πολυ  μικρο παιδι που δεν εχει ακομα ακουσματα αν ειχε την ευκαιρια να ακουει τα παντα λιγο απο ολα

pop, rock, metal, jazz, blues, funky, soul, latin,electo, techno, εντεχνα, λαικα, παραδοσιακα, ρεμπετικα  .... βαλε εδω αλλα 100 ειδη ειναι ατελειωτος ο καταλογος

ποιες ειναι η πιθανοτητες να εμενε μονο στα σκυλαδικα και στα hit-ακια του τριμηνου πλεον.

Που ξεχνας το βασικοτερο αυτα ειναι η πραγματικη επιβολη οταν υπαρχουν παντου, και οταν λεμε παντου λεμε παντου,

σε τηλεοραση ραδιοφωνο πρωτα στο youtube και παει λεγοντας και να θες σχεδον δεν μπορεις να τα αποφυγεις...

τωρα αν ενα πιτσιρικι ηδη εχει ενα δικο σου κινητο και το κανει και οτι θελει, και δεν μπορεις να κοντρολαρεις το δικο σου κινητο φαντασου τι εχει να γινει μετα στην εφηβεια...

οσο για το πρωτο που εγραψες ναι να τα ακουσει και αυτα και ας μην καταλαβει τιποτα, προσωπικα ειμαι τυχερος που στο σπιτι μας υπηρχαν 5-10 κασσετες και δισκοι pink floyd - doors -rolling stones, ακουγαν απο κανα δευτερο προγραμμα ελληνικα τραγουδια και μας εστειλαν εστω και για λιγα χρονια στο ωδειο... μονο καλο μας εκανε

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tornado είπε

δεν βλεπω την σχεση που εχει αυτη η απαντηση με το θεμα,

προσπαθω να κατεβασω καποια τραγουδια για να τα ακουει στο αυτοκινητο και να μην μου τρωει τα gb του κινητου μου.

Και απο αυτο το απλο ερωτημα, το θεμα μετατραπηκε συζητηση που δεν εχει καμια σχεση με αυτο που ρωτησα.

Αλλα για να ριξω λιγο αλατι στη συζητηση,

τι γνωμη πιστευετε, εχει για το θεμα ο Πιαζε και ο Βιγκότσκι?

Μπορεί να ακούσει τα πάντα (δεν θα καταλαβαίνει στίχους) και σιγά σιγά από μόνο του θα καταλήξει τι άκουσμα θα του/της αρέσει. Δεν είπα να επιβάλεις κάτι αλλά ας μη γινόμαστε και γραφικοί.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, l337 είπε

Μπορεί να ακούσει τα πάντα (δεν θα καταλαβαίνει στίχους) και σιγά σιγά από μόνο του θα καταλήξει τι άκουσμα θα του/της αρέσει. Δεν είπα να επιβάλεις κάτι αλλά ας μη γινόμαστε και γραφικοί.

δυστυχως (η ευτυχως) η πλειοψηφια των πιτσιρικιων τους αρεσουν μπιτατα κομματια και γενικα ενα στυλακι νταπα ντουπα οπως η φουρειρα.

Ο ελληνικος στιχος επισης παιζει στα θετικα γιατι αυτο που λες "δεν θα καταλαβαινει στιχους" σε αυτη την περιπτωση οχι μονο καταλαβαινει αλλα τραγουδαει κιολας.

Προσωπικα ξεκινησα με ψυχεδελικη ροκ και αργοτερα με πιο ψαγμενα ειδη, αλλα αυτο ημουν εγω.

Το καθε παιδι εχει την δικη του προσωπικοτητα, στην οποια εγω θα παρεμβω μονο δημιουργικα και παιδαγωγικα και σε καμια περιπτωση με στυλ καθοδηγησης.

xrhstosiak χαλαρωσε λιγο, μιλαμε για 5 χρονων παιδια οχι για εφηβους.

Δεν υπαρχει νοητικο αλμα οπως γραφεις, αλλα μπερδευουμε πραγματα, αλλο 5 χρονων παιδι και αλλο εφηβος.

Για πιο κινητο μιλας?  σαφως και η προσβαση ειναι ελεγχομενη αλλα ξαναλεω οχι καθοδηγουμενη.

Βαζω διαφορα ακουσματα, τα οποια μια ηλικια 5 χρονων παιδι εχει μια πιθανοτητα να το αγγιξει.

Υπαρχει ποιοτητα για ολες τις ηλικιες, αλλα εδω ξαναλεω ειναι αλλη η συζητηση και αλλο πραγμα ρωτησα εξαρχης.

Προσπαθουσα να βρω κατι τις για να ακουει κατι στο αυτοκινητο να περναει η ωρα.

Και απο αυτο, περασαμε σε μια συζητηση που τουλαχιστον δεν αφορα το παρον θεμα.

Επεξ/σία από tornado
Δημοσ.
On 30/05/2019 at 14:27, l337 said:

Ακριβώς!
Μπορεί στην ηλικία των 5 χρονών το παιδί να 'πιάνει' ελάχιστες λέξεις απ'τους στίχους του τραγουδιού, αλλά αυτό που θα πιάσει 100% είναι το συναίσθημα. Ακόμα θυμάμαι στα παιδικά χρόνια τα έντονα συναισθήματα που ένιωσα όταν ο δάσκαλος της μουσικής πρωτοέβαζε να ακούσουμε το Also sprach Zarathustra, Op. 30 του Strauss ή το Flight of the Bumble Bee του Korsakov ή διάφορα τραγούδια με αγγλικούς και ιταλικούς στίχους (δεν καταλαβαίναμε τα λόγια αλλά δεν είχε σημασία). Και αφού ακούγαμε ένα απόσπασμα στη συνέχεια συζητούσαμε τι συναισθήματα εκφράζει το κάθε κομμάτι και έπειτα ζωγραφίζαμε οποιεσδήποτε εικόνες συνέδεε η φαντασία μας με τις μελωδίες που ακούσαμε. Πλέον ως παιδαγωγός διαπιστώνω ότι τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ είδος μουσικής. Κρίμα να τα περιορίζουμε σε ακούσματα που έτσι κι αλλιώς τα περικυκλώνουν καθημερινά όπου σταθούν κι όπου βρεθούν....ας τους δώσουμε όσο πιο πολλά ερεθίσματα γίνεται κι εκείνα στη συνέχεια θα καταλάβουν ποιά είδη μουσικής τα εκφράζουν περισσότερο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...