jackess Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Καλημέρα και καλή Κυριακή. Μιας και μένω σε οικογενειακή πολυκατοικία και κανείς δεν ασχολείται με τον ακάλυπτο χώρο στο πίσω μέρος της, σκέφτομαι την ανακαίνιση του με λίγο πράσινο, βάψιμο κλπ. Αλλά μιας και γνωρίζω πως απαγορεύεται οποιοδήποτε κτίσιμο ή γενικά κάλυψη του ακάλυπτου χώρου έρχομαι να ρωτήσω το εξής : Έστω ότι το μέγεθος τους χώρου είναι 10 επι 5 μέτρα και θέλω στο 5 επι 5 της μιας πλευράς να τοποθετήσω ένα ξύλινο σπιτάκι κήπου σαν αυτά του πρακτικερ, να έχει μέσα ένα νιπτήρα ένα καναπέ μια τηλεόραση κλπ, θεωρείται παράνομο κτίσμα; Το ρωτάω μιας και δε θα περιέχει ίχνος λάσπης, τσιμέντου, τούβλου και δεν θα είναι μόνιμο, δηλαδή ξεβιδώνεις τις πλευρές και έφυγε. Ακόμα και έτσι θεωρείται παρανομία; Κάπου είχα διαβάσει πως ακόμα και σιδεροκατασκεύη για σκίαστρο ηλίου μπορεί να θεωρηθεί παράνομη. Ευχαριστώ και καλή σας μέρα
efo355 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 κοιτα αν δεν βαλεις νιπτηρα δεν έχεις μεγάλο θέμα αλλά ο νιπτήρας θέλει και σύνδεση με αποχετευση οπότε αν σε καρφώσει κάποιος εμπλεξες ασχημα. Γνώμη μου τράβα μια μπαλαντέζα να έχει ρεύμα από του γονείς σου και βάλε ότι άλλο θες μέσα εκτός από υδραυλικα. τώρα αν σε καρφώσει καποιος και δεν έχεις κάνει καμμία σύνδεση ισχυρίζεσαι ότι είναι έτοιμο σπιτάκι κήπου αποθηκούλα και ξέμπλεξες.
NikosKallithea Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Προχωράμε δεν πρόκειται να γίνει τίποτα, Εκτός αν σε καρφώσουν οι δικοί σου
kirileman Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 6 ώρες πριν, jackess είπε θεωρείται παράνομο κτίσμα; Όχι πολύ. 1
jackess Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 εντάξει δεν είπαμε 25 τετραγωνικά σπιτάκι δε θέλω μονοκατοικία... ο χώρος που θα το δεχτεί πρέπει να ειναι περίπου 3.50μ επί 4.5 όποτε λίγο κάτω από 15 τετραγωνικά στο σύνολο ένα νιπτήρας για νερό να μην ανεβοκατεβαίνω κυρίως. μιας και στο πάνω σπίτι δεν έχω μπαλκόνι, ταράτσα κλπ οπότε δε μπορώ να ψήσω ας πούμε αλλά και για να το αξιοποιήσω σαν αυλή. τώρα δε νομίζω να υπάρχει "λίγο παράνομο" ή "πολύ παράνομο" αλλά θέλω να μάθω αν απαγορεύεται μία λυόμενη κατασκευή 15 τετραγωνικών. πχ όπως είπε ο φίλος πιο πάνω για τα υδραυλικά. εάν σαν κατασκευή είναι νόμιμη (ως λυόμενο) αλλά με την εγκατάσταση υδραυλικών καθίσταται παράνομη τότε αλλάζουν τα σχέδια.
NikosKallithea Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Να ξέρεις, είτε ένα τετραγωνικό φτιάξεις είτε 50 εκεί στον ακάλυπτο, Αν θες να το πούμε και αλλιώς, παράνομος είσαι. Δηλαδή ιδια αντιμετώπιση θα έχεις. Όποτε Φτιάξε αυτό που θέλεις και τέλος η υπόθεση.
REPLAY33 Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Δηλαδή για να αγοράσεις πχ το σπιτάκι από τα πρακτικερ και να είσαι νόμιμος τι πρέπει να κάνεις?να πας στην πολεοδομία για άδεια?
jackess Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 6 ώρες πριν, REPLAY33 είπε Δηλαδή για να αγοράσεις πχ το σπιτάκι από τα πρακτικερ και να είσαι νόμιμος τι πρέπει να κάνεις?να πας στην πολεοδομία για άδεια? ελα μου ντε, αλλα για να λεει ειτε ενα τετραγωνικο ειτε 50 ειναι παρανομο, δηλαδη θελω να παρω μια αποθηκη απο τα πρακτικερ 2.5*2.5 οχι για να βαλω καναπε μεσα αλλα εργαλεια, μηχανήματα κηπου κλπ πρεπει να παρω αδεια παο τη πολεοδομία;
NikosKallithea Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 6 ώρες πριν, REPLAY33 είπε Δηλαδή για να αγοράσεις πχ το σπιτάκι από τα πρακτικερ και να είσαι νόμιμος τι πρέπει να κάνεις?να πας στην πολεοδομία για άδεια? Η πολεοδομία δεν παρέχει καμία άδεια για τον ακάλυπτο, δεν υπάρχει νομιμότητα σε αυτό. Εσύ θελεις να καλύψεις τον ακάλυπτο
jackess Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Καλησπέρα και πάλι μετά από πολλές και διάφορες απαντήσεις που πήρα έτυχε να ρωτήσω μηχανικό. Για όποιον ενδιαφέρεται και ψάχνει ορίστε τι μου είπε: Ακόμα και πλαστική αποθήκη 1*1 να βάλεις δεν είναι νόμιμο και η πολεοδομία μπορεί να σου ζητήσει να την αφαιρέσεις ή να πληρώσεις πρόστιμο + πρόστιμο διατήρησης. Μπορείς όμως να η κατασκευή/τοποθέτηση είχε γίνει μέχρι και το 2011 να το νομιμοποιήσεις βάση νόμου περί αυθαιρέτων. Επιτρέπονται στέγαστρα. Και από ότι είπε ακόμα και αν το βάλω και με καρφώσουν και μου έρθει πρόστιμο, είναι μικρό ή απλά το βγάζω. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.
Salecon Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 37 λεπτά πριν, jackess είπε ακόμα και αν το βάλω και με καρφώσουν και μου έρθει πρόστιμο, είναι μικρό ή απλά το βγάζω. Ελλάδα ρε γμτο...
jackess Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 50 λεπτά πριν, Salecon είπε Ελλάδα ρε γμτο... δεν ειναι θεμα ελλαδισταν ή αυθαιρισίας απο ότι καταλαβα ετσι λεει ο κανονισμος. ή πρόστιμο ή το βγάζεις
lary7 Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, jackess είπε Καλησπέρα και πάλι μετά από πολλές και διάφορες απαντήσεις που πήρα έτυχε να ρωτήσω μηχανικό. Για όποιον ενδιαφέρεται και ψάχνει ορίστε τι μου είπε: Ακόμα και πλαστική αποθήκη 1*1 να βάλεις δεν είναι νόμιμο και η πολεοδομία μπορεί να σου ζητήσει να την αφαιρέσεις ή να πληρώσεις πρόστιμο + πρόστιμο διατήρησης. Μπορείς όμως να η κατασκευή/τοποθέτηση είχε γίνει μέχρι και το 2011 να το νομιμοποιήσεις βάση νόμου περί αυθαιρέτων. Επιτρέπονται στέγαστρα. Και από ότι είπε ακόμα και αν το βάλω και με καρφώσουν και μου έρθει πρόστιμο, είναι μικρό ή απλά το βγάζω. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Πολύ καλά στα είπε ο μηχανικός. Πολλοί βέβαια βάζουν σπιτάκια τύπου praktiker αλλά αυτά αν γίνει η στραβή σε μισή ώρα τα έχεις αποσυναρμολογήσει και δεν υπάρχει θέμα. Το αν βάλεις εσύ κάτι είναι δικό σου το ρίσκο, αλλά να έχεις φροντίσει να είναι κάτι που αποσυναρμολογείτε εύκολα και χωρίς κόστος ώστε να μην σου δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα