Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, as title says, το air condition στο αυτοκινητό μου, στη λειτουργία της ψύξης έχει πολύ κακό αποτέλεσμα, στο τέρμα κρύο ίσα ίσα που βγάζει απλά δροσερό αέρα. Είναι ένα Opel Corsa του 2012.. καμιά ιδέα πώς φτιάχνεται αυτό;;; 😔

• Like 1
  • Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, christopher0016 είπε

Συμπλήρωμα φρεον θέλει πήγαινε σε ηλεκτρολόγο αυτοκινήτων γύρω στα 20 ευρώ κοστίζει

Νομίζω παραπάνω. Ίσως 40. Επίσης το Corsa είναι του 2012. Πώς το έχασε? Γιατί το έχασε? Μήπως το ξαναχασει? Θέλει ανίχνευση...

• Thanks 1
Δημοσ.

20 ευρω δεν πληρωνω εγω που εχω ενοικιαζομενα και εχω καλυτερες τιμες. Πες του να κοιταξει μηπως εχει διαρροη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κι εγώ έχω το ίδιο θέμα σε αμαξι του 2003. Το πήγα περσι για αλλαγή φρεον και πλήρωσα 60 ευρώ. Μετά από ένα χρόνο κάνει πάλι τα ίδια οπότε το πρόβλημα είναι ηλεκτρολογικο. Το πήγα σε ηλεκτρολόγο και μου είπε να το πάω σε μηχανικό αυτοκινήτων. Το πήγα σε μηχανικό και μου είπε να το πάω σε ηλεκτρολόγο. Οπότε κάθομαι και ιδρώνω στο αυτοκίνητο.

....

Επεξ/σία από μπιπ μπιπ
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, μπιπ μπιπ είπε

Κι εγώ έχω το ίδιο θέμα σε αμαξι του 2003. Το πήγα περσι για αλλαγή φρεον και πλήρωσα 60 ευρώ. Μετά από ένα χρόνο κάνει πάλι τα ίδια οπότε το πρόβλημα είναι ηλεκτρολογικο. Το πήγα σε ηλεκτρολόγο και μου είπε να το πάω σε μηχανικό αυτοκινήτων. Το πήγα σε μηχανικό και μου είπε να το πάω σε ηλεκτρολόγο. Οπότε κάθομαι και ιδρώνω στο αυτοκίνητο.

....

Θεωρητικά ο κλιματισμός αφορά περισσότερο τον ηλεκτρολόγο πάρα τον μηχανικό. Δεν είναι και τοσο τρομερό πια να γίνει ένας έλεγχος... Σωλήνες συμπίεστης, μονάδα ελέγχου. Μήπως να βρεις πιο επαγγελματίες; Στην χειρότερη απευθύνσου σε αντιπροσωπία 

Επεξ/σία από leolipop
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από ότι μου έλεγε φίλος που κάνει αυτή τη δουλειά, από μία χρονολογία και μετά έχει αλλάξει ο τύπος του φρεον και είναι πολύ ακριβό, μου είχε πει τιμές εξωπραγματικές. Τώρα στα κλασσικά air condition το κόστος παίζει εκεί γύρω, 30-35-40 αλλά καλό είναι να δεις κι από πού χάνει, βάζουν ένα υγρό που φωσφορίζει και το βλέπουν μετά με ειδικά γυαλιά. Σε προηγούμενο αυτοκίνητο που είχαν χαλάσει οι τσιμουχες - λαστιχακια στο κομπρεσέρ μου πήγε κάνα 200αρι η ανακατασκευή

Επεξ/σία από bkran
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, bkran είπε

Από ότι μου έλεγε φίλος που κάνει αυτή τη δουλειά, από μία χρονολογία και μετά έχει αλλάξει ο τύπος του φρεον και είναι πολύ ακριβό, μου είχε πει τιμές εξωπραγματικές. Τώρα στα κλασσικά air condition το κόστος παίζει εκεί γύρω, 30-35-40 αλλά καλό είναι να δεις κι από πού χάνει, βάζουν ένα υγρό που φωσφορίζει και το βλέπουν μετά με ειδικά γυαλιά. Σε προηγούμενο αυτοκίνητο που είχαν χαλάσει οι τσιμουχες - λαστιχακια στο κομπρεσέρ μου πήγε κάνα 200αρι η ανακατασκευή

Και εγω δεν εχω ακουσει ποτε να διορθώνει το πρόβλημα, μονο με προσθηκη φρεον. Μετα απο καποιο καιρο παλι θα τα χασει. Αν δε βρεθει το σημειο διαρροής, είναι χωρις νοημα η συμπλήρωσει φρεον.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Και εγω δεν εχω ακουσει ποτε να διορθώνει το πρόβλημα, μονο με προσθηκη φρεον. Μετα απο καποιο καιρο παλι θα τα χασει. Αν δε βρεθει το σημειο διαρροής, είναι χωρις νοημα η συμπλήρωσει φρεον.

Ναι ισχύει αυτό που λες, επειδή είναι κλειστό κύκλωμα δεν πρέπει να χάνει ουσιαστικά καθόλου. Ωστόσο από ότι έχω καταλάβει, αν η διαρροή είναι ελάχιστη και το κόστος επισκευής μεγάλο το αφήνουν έτσι και απλά συμπληρώνουν. Φίλος που είχε πρόβλημα στο κομπρεσέρ και ήθελαν 600 ευρώ για αλλαγή, το άφησε έτσι και συμπλήρωνε κάθε χρόνο. 

Δημοσ.

1. Αρχικα τσεκάρεις αν το φίλτρο αέρα του αιρκοντίσιον είναι καθαρό και αφήνει να διέρχεται η σωστή ποσότητα αέρα από τον εξατμιστή 
2. Βάζεις μπροστά το αυτοκίνητο και ανοίγεις το αιρκο/ον μετά από ένα λεπτό κρατάς στροφές γύρω στις 2000 - 2500 και βλέπεις τι κάνει Αν  κόβει η λειτουργία του (κάνει απεμπλοκή η μαγνητική τροχαλία Ακούς ένα κλακ ) θέλει φρεον
Αυτό το βρίσκει άμεσα ένας που ασχολείται με επισκευή κλιματισμού αυτοκίνητων με την μονάδα συγκεντρωσης ψυκτικού υγρού Η μονάδα αυτή αναρροφά και προσδιορίζει τον όγκο - βάρος του υγρού που έχει μέσα αυτή την στιγμή το αιρκο/ον και συμπληρώνει ανάλογα (όχι απλά μανόμετρα) 
3.Σε περίπτωση που το φρεον είναι σωστό ψάχνεις συμπιεστη - βαλβίδα εξατμισης - κλπ
4.Αν έχει χάσει φρεον δεν το περνεις  αν δεν βρει την διαρροή  Μετα από λίγο πάλι πρόβλημα θα έχεις Υπάρχει ένα ειδικό φωσφοριζον λάδι γι αυτήν τη δουλειά Επίσης υπάρχει και ένα ειδικό που κλείνει ψιλοδιαρροες Η σωστή επισκευή κοστίζει κάμποσα και οχι 20-40 που διάβασα παραπάνω Μονο το φρεον  έχει κάνα 15-18 αγορά  το κιλό 

https://www.google.gr/search?q=υγρο+διαρροης+φρεον&oq=υγρο+διαρροης+φρεον&aqs=chrome..69i57.13716j0j8&client=ubuntu&sourceid=chrome&ie=UTF-8

• Like 1
Δημοσ.

Σύνηθως αν βάζεις φρεον και λειτουργεί για κάποιο διάστημα και ξαναχαλαει σημαίνει ότι κάπου υπάρχει διαρροή που πρέπει να την εντοπίσεις και να την φτιάξεις.Αλλιως θα είσαι κάθε τόσο στο μάστορα.

Δημοσ.

Τα a/c των ΙΧ θέλουν και τακτική συντήρηση κάθε 2 έτη (το λιγότερο) ακόμη και αν έχουν καλή απόδοση. Το κύκλωμα εμπεριέχει και ειδικό λιπαντικό για τη μείωση τριβών του συμπιεστή, το οποίο με τη χρήση αλλοιώνεται και ο συμπιεστής δουλεύει "στεγνός". Αθροιστική φθορά που δεν έχει επιστροφή...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, turbat0s είπε

Τα a/c των ΙΧ θέλουν και τακτική συντήρηση κάθε 2 έτη (το λιγότερο) ακόμη και αν έχουν καλή απόδοση. Το κύκλωμα εμπεριέχει και ειδικό λιπαντικό για τη μείωση τριβών του συμπιεστή, το οποίο με τη χρήση αλλοιώνεται και ο συμπιεστής δουλεύει "στεγνός". Αθροιστική φθορά που δεν έχει επιστροφή...

στο ψυγειο του σπιτιού σας πότε το αλλάξατε τελευταία φορά ? εγώ στο δικό μου 17 χρόνια τώρα έτσι δουλεύει χιλιάδες ώρες παραπάνω Οταν υπάρχουν διαρροές ψυκτικού μέσου ναι γιατί φεύγει ποσότητα λαδιού μαζί με το φρεον γι αυτό στεγνώνει 

Επεξ/σία από hp8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα ίδια και γώ.

Περίεργο βέβαια που μόνο οι συμπιεστές των ΙΧ συνηθίζουν να δυσλειτουργούν και όχι των οικιακών ψυγείων...

Επεξ/σία από turbat0s

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...