Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) H Λίστα της Σαγκάης (ή αλλιώς το ευαγγέλιο τoυ Recruitment and Selection μεγάλων εταιρειών στη Δύση) από φέτος έχει κάνει ένα cool update και πλέον δίνει τα Top 1000 Πανεπιστήμια στον κόσμο. Για πείτε είναι το Πανεπιστήμιο σας μέσα στη λίστα; Το alma mater μου φέτος πάντως είναι στο νούμερο 17 http://www.shanghairanking.com/ARWU2018.html Επεξ/σία 18 Μαΐου 2019 από Τοξοβόλος___U__K 1
marmagia Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Συγγνωμη που ρωτάω αλλά εχει ιδιαίτερο νόημα αυτό το topic; 6 3
Salecon Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, Τοξοβόλος___U__K είπε 5 Ελληνικά ΑΕΙ έχει μόνο. Και παίζει να είναι και στις τελευταίες θέσεις της Ευρώπης. 1 ώρα πριν, Τοξοβόλος___U__K είπε H Λίστα της Σαγκάης (ή αλλιώς το ευαγγέλιο τoυ Recruitment and Selection μεγάλων εταιρειών στη Δύση) από φέτος έχει κάνει ένα cool update και πλέον δίνει τα Top 1000 Πανεπιστήμια στον κόσμο. Για πείτε είναι το Πανεπιστήμιο σας μέσα στη λίστα; Το alma mater μου φέτος πάντως είναι στο νούμερο 17 Είμαι στο range 1-60. Επεξ/σία 19 Μαΐου 2019 από Salecon
Γιαούρτι Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 5 λεπτά πριν, marmagia είπε Συγγνωμη που ρωτάω αλλά εχει ιδιαίτερο νόημα αυτό το topic; μετράμε ποιος την έχει μεγαλύτερη 7 1
Miracle Worker Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Το δικό μου δεν το βρίσκω. Μήπως φταίει που έχω βγάλει το πανεπιστήμιο του δρόμου.
LongTom Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Να μετρήσω το φτυχίο, το μεταφτυχιακό ή τα έπειτα; Όχι τίποτα άλλο, αλλά μην βγούμε και μικροί στα...ratings. | Σοβαρά τώρα, έχει καμία ντουζίνα ratings, όποιο μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα αυτό διαφημίζουμε.
DrLo Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, Sazerac είπε technically speaking, το harvard business school, όπως και το medical, το law και 1002 άλλα απαρτίζουν αυτό που λέμε Harvard University, δηλαδή σχολές μέσα σε ένα πανεπιστήμιο, όπως και στην Ελλάδα. Οπότε το ίδιο πράγμα είναι Ομολογώ ότι δε ξέρω συγκεκριμένα για το HBS αλλά κατά κανόνα τα Business Schools είναι ξεχωριστά ιδρύματα, εντελώς ανεξάρτητα από τα πανεπιστήμιά που προέρχονται. Έχουν ξεχωριστούς πρυτάνεις, χρηματοδότηση, κανονισμούς, όργανα, εκδίδουν πτυχια στο όνομά τους και όχι στο όνομα του ατίστοιχου πανεπιστημιου κλπ και συχνά δεν έχουν καποια ειδική διαοικητική ή καδημαϊκή σχέση. Στη καλύτερη μοιράζονται κάποιο προσωπικό (και αυτό αν και όποτε) και φυσικά το brand. Η νομική σχολή του Harvard ειναι "σχολή" όπως πχ είνια η σχολή Μηχανολόγων Μηχναικών στο ΕΜΠ. Υπάγεται διοικητικά σε αυτό. Το HBS όχι. Δεν είναι "σχολή" του harvard. Είναι ξεχωριστό ίδρυμα που απλά τυχνάνει να έχει τη λέξη "school" στον τίτλο του και έχει ένα αντίστοιχο Affiliated πανεπιστήμιο Μη πιάνεσαι από τη λέξη "school". Δεν είναι δηλαδή σαν το university of london που έχει επιμέρους που έχει από "κάτω του ια σειρά από άλλα" ή το oxford που αποτελείται από μια σειρά colleges κλπ. Επεξ/σία 20 Μαΐου 2019 από DrLo
cb_papi Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 6 ώρες πριν, DrLo είπε Ομολογώ ότι δε ξέρω συγκεκριμένα για το HBS αλλά κατά κανόνα τα Business Schools είναι ξεχωριστά ιδρύματα, εντελώς ανεξάρτητα από τα πανεπιστήμιά που προέρχονται. Έχουν ξεχωριστούς πρυτάνεις, χρηματοδότηση, κανονισμούς, όργανα, εκδίδουν πτυχια στο όνομά τους και όχι στο όνομα του ατίστοιχου πανεπιστημιου κλπ και συχνά δεν έχουν καποια ειδική διαοικητική ή καδημαϊκή σχέση. Στη καλύτερη μοιράζονται κάποιο προσωπικό (και αυτό αν και όποτε) και φυσικά το brand. Η νομική σχολή του Harvard ειναι "σχολή" όπως πχ είνια η σχολή Μηχανολόγων Μηχναικών στο ΕΜΠ. Υπάγεται διοικητικά σε αυτό. Το HBS όχι. Δεν είναι "σχολή" του harvard. Είναι ξεχωριστό ίδρυμα που απλά τυχνάνει να έχει τη λέξη "school" στον τίτλο του και έχει ένα αντίστοιχο Affiliated πανεπιστήμιο Μη πιάνεσαι από τη λέξη "school". Δεν είναι δηλαδή σαν το university of london που έχει επιμέρους που έχει από "κάτω του ια σειρά από άλλα" ή το oxford που αποτελείται από μια σειρά colleges κλπ. Δεν ισχύει αυτό. Αν τελειώσεις MBA θα πάρεις ένα πτυχίο που λέει Harvard University, όχι Harvard Business School. Φυσικά έχει διαφορετικές εγκαταστάσεις το Business School, πιο μοντέρνα & πολυτελή κτίρια κλπ. αλλά δεν είναι διαφορετικό πανεπιστήμιο. Εννοείται ότι κάθε σχολή (άρα και το HBS) έχει δικό της κοσμήτορα κλπ. Το ίδιο και στο ΜΙΤ που είναι ακριβώς δίπλα. Εγώ έχω μαστερ από το Sloan School of Management, αλλά ΜΙΤ γράφει πάνω.
DrLo Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 2 λεπτά πριν, cb_papi είπε Δεν ισχύει αυτό. Αν τελειώσεις MBA θα πάρεις ένα πτυχίο που λέει Harvard University, όχι Harvard Business School. Φυσικά έχει διαφορετικές εγκαταστάσεις το Business School, πιο μοντέρνα & πολυτελή κτίρια κλπ. αλλά δεν είναι διαφορετικό πανεπιστήμιο. Εννοείται ότι κάθε σχολή (άρα και το HBS) έχει δικό της κοσμήτορα κλπ. Το ίδιο και στο ΜΙΤ που είναι ακριβώς δίπλα. Εγώ έχω μαστερ από το Sloan School of Management, αλλά ΜΙΤ γράφει πάνω. Ξαναλέω ότι δε ξέρω τι ισχύει στο HBS Στη δική μου περιπτωση το Business School μου έδινε τα δικά του πτυχία από το αντίστοιχο πανειπιστήμιο (παρότι ρησιμοποιούν το ίδιο Logo) και είχε δικό του Πρύτανη (όχι κοσμήτορα). Anyway ....
marmagia Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) σε εμας πάντως το business school ανηκε κανονικά στο πανεπιστήμιο απλά του είχαν δώσει το όνομα απο έναν δωρητή που είχε κάνει μια τεράστια δωρεά. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν ανεξάρτητο κλπ και προφανώς τα πτυχία λένε Χ πανεπιστήμιο Επεξ/σία 20 Μαΐου 2019 από marmagia
Προτεινόμενες αναρτήσεις