vasilk Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, vairass είπε Σωστό κ αυτό αλλά πως το ελέγχω; Μήπως ανάβοντας 40' το θερμοσίφωνα; Λέω εγώ τώρα, μια σκέψη.
elgol Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Θα το δεις αν τον αναψεις μια ωρα και το νερο δεν καιει τοτε πρεπει να ανεβεις να δεις απο κοντα αν ειναι κατεβασμενος σε χαμηλοτερη θερμοκρασια κι αν οχι τοτε εχει προβλημα η αντισταση
vairass Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 7 λεπτά πριν, elgol είπε Θα το δεις αν τον αναψεις μια ωρα και το νερο δεν καιει τοτε πρεπει να ανεβεις να δεις απο κοντα αν ειναι κατεβασμενος σε χαμηλοτερη θερμοκρασια κι αν οχι τοτε εχει προβλημα η αντισταση Εικόνα έχουμε για να δω τι ψάχνω;
Dark_son20 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) https://www.mengoulis.gr/product/p-thermostatis-thermosifona-me-4-epafes-konto-poyro-genikis-chrisis-26-30-50-13-705411-html/ κάτι τέτοιο, ο κόκκινος διακόπτης καθορίζει που σταματά να δουλεύει Επεξ/σία 19 Μαΐου 2019 από Dark_son20 2
vasilllis Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 4 ώρες πριν, censOred είπε Το ψαξα λίγο και δεν βρίσκω καταγεγραμμενα γεγονότα να παθαίνει ηλεκτροπληξια ενώ τον έχει ανοιχτο. Μπορεί κάποιος να μου υποδείξει ένα τέτοιο άρθρο?Ο, τι βρήκα λέει περίπου ότι η πιθανότητα είναι περίπου 1 στις 10.000 για κάθε φορά που τον ανοίγεις η οποία δεν είναι μικρή ούτε τεράστια. Αλλά ουσιαστικά από ότι κατάλαβα αν υπάρχει πρόβλημα με την συνδεσμολογια, λανθασμένη γείωση τότε το πρόβλημα μπορεί να εμφανιστεί ασχέτως αν τον έχεις ανοιχτό όταν κάνεις μπάνιο. Το καταλαβαίνω ότι είναι safety measure αλλά οι συνήθειες από μικρό παιδί δύσκολα αλλάζουν. Αμαρτιες του περλθοντος που τα σπιτια ηταν αγειωτα και δεν ειχαν ρελε. 5 ώρες πριν, Nikosmile είπε Για να υπολογίσετε το χρόνο και τις kWh. Power (kWh) = (L * 4,19 * ΔΤ)/3600 Οπότε τα 80 λίτρα (νερού) για να τα θερμάνουμε από τους 15°C στους 80°C έχουμε ΔΤ=65°C άρα kWh= (80 * 4,19 * 65)/3600 =6,05kWh. Έστω η αντίσταση του θερμοσίφωνα 4kW με απόδοση 90% (άλατα και ιστορίες), τότε 6,05kWh/0,9*4kW ~ 1,68h ή ~101 minutes και κόστος 1,2€ 80° δεν ζεσταινει κανενας το νερο.60-65 ειναι συνηθως.Επισης λαθος υπολογιζεις το κοστος χρησης καθοτι τα αλατα επιβαρυνουν μονο σε χρονο και οχι σε ενεργεια(δεν καταναλωνουν τα αλατα). 4 ώρες πριν, christopher0016 είπε Στα 17 λεπτά θα έπρεπε να είχε ζεστάνει απλά δεν θα κρατούσε για πολύ. Δοκίμασε να το αφήσεις 45 λεπτά +εάν βγάζει πάλι χλιαρό πας για θερμοσίφωνα... απλά τα πράγματα... Εμένα στα 10 λεπτά ζεστάνει απλά δεν κρατάει για ώρα το νερό ζεστό δεν έχει προλάβει να ζεστάνει πολλά λίτρα ,αλλά και πάλι όσα λίτρα ζέστανε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ χλιαρό το νερό. Είναι πολύ απλά τα πράγματα.. Όσο για τον θερμοσίφωνα εάν πρέπει να τον αφήνουμε ανοιχτό οδό κάνουμε μπάνιο ρωτήστε έναν σοβαρό ηλεκτρολόγο να σας απαντήσει. Εγώ δεν παίζω με αυτά ούτε θεωρώ ότι θα με σώσει η ασφάλεια... Απλά τον κλείνω όταν κάνω μπάνιο. Ο καθένας κάνει και πιστεύει ότι γουστάρει. Αλλο τι θεωρεις εσυ,αλλο τι θεωρει ενας "σοβαρος' ηλεκτρολογος.Κινδυνος με (ΜΙΑ ) ζημια δεν προκυπτει για τον χρηστη.
dhmhtries22 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 11 ώρες πριν, stelios18120 είπε Διάβασα διαφορά και γέλασα με μερικούς. 😂😂 Λοιπόν ποτέ μπάνιο με ανοιχτό θερμοσίφωνα. Επισεις καλοκαίρι θέλει κανένα 15 λεπτό και χειμώνα τουλάχιστον 45 λεπτά με 1 ώρα για να πεις ότι έχεις ζεστό νερό άνετο για 2 άτομα (αν δεν κάνετε την Κλεοπάτρα στο μπάνιο) Ναι έχει μεγάλη κατανάλωση όπως κουζίνα, σίδερο, πιστολάκι μαλλιών κτλπ κτλπ Αλλαγή αντίστασης δεν συμφέρει εκτός και αν είσαι μερακλής 😂😂 (αν είναι παλιός βάζεις απλά ένα καινούργιο θερμοσίφωνα) Φίλε μου ,εκτός και αν αλλάζεις αντίσταση από χρυσό ,εννοείται ότι συμφέρει να αλλάξεις αντίσταση με κόστος από 30 μέχρι 50 € 1
stelios18120 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, dhmhtries22 είπε Φίλε μου ,εκτός και αν αλλάζεις αντίσταση από χρυσό ,εννοείται ότι συμφέρει να αλλάξεις αντίσταση με κόστος από 30 μέχρι 50 € Ναι δεν με κατάλαβες Εμένα σαν μάστορα με δυσκολεύει η συγκεκριμένη εργασία + ότι αν είναι παλιός (10ετιας και άνω) δεν αξίζει να δώσεις 50 ευρώ καλύτερα καινούργιο θερμοσίφωνο να βάλεις. Οποίος έχει δοκιμάσει να μπει σε κανένα στενό πατάρι να κάνει service σε θερμοσίφωνα θα με καταλάβει 😁😁 Επεξ/σία 19 Μαΐου 2019 από stelios18120 4
meletis_m Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 22 ώρες πριν, vairass είπε Έχω πολλά χρόνια να χρησιμοποιήσω θερμοσίφωνα και το νέο σπίτι έχει δυστυχώς...... Τον άναψα σήμερα για 17 λεπτά αλλά το νερό ήταν χλιαρό. Τι μπορεί να συμβαίνει για πείτε; O θερμοστάτης που είναι ρυθμισμένος , ειδικά εάν δεν έχει συντηρηθεί ( καθαρισμός απο άλατα ) να καθυστερεί Εμένα θέλει ~ 20 λεπτά το μποίλερ για 250 λίτρα. Τι είναι 60 ή 80 λt ;
basilis_k6 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 σπιτι χωρις ρελε έχει πολλούς κυνδινους οχι μονο το θερμ/να. Αν εχεις ρελε, γειωσεις κτλ τοτε δεν εχεις θεμα ουτε με τον θερμοσιφωνα. και εγω τον κλεινω συνηθως αλλα ειναι εξαιρετικα απιθανο να παθεις ηλεκτροπληξια απο αυτο. Πιο πιθανο ειναι να πας απο βραστηρα κινεζικη... χωρις ρελε.
nvel Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, meletis_m είπε Εμένα θέλει ~ 20 λεπτά το μποίλερ για 250 λίτρα. δηλαδή έχεις αντίσταση 30kW στο boiler; Επεξ/σία 19 Μαΐου 2019 από nvel
meletis_m Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 34 λεπτά πριν, stelios18120 είπε Ναι δεν με κατάλαβες Εμένα σαν μάστορα με δυσκολεύει η συγκεκριμένη εργασία + ότι αν είναι παλιός (10ετιας και άνω) δεν αξίζει να δώσεις 50 ευρώ καλύτερα καινούργιο θερμοσίφωνο να βάλεις. Οποίος έχει δοκιμάσει να μπει σε κανένα στενό πατάρι να κάνει service σε θερμοσίφωνα θα με καταλάβει 😁😁 Ειδικά ο οριζόντιος σε πατάρι είναι παίδεμα ειδικά εάν είναι γεμάτος. Δε ξέρω εάν το αλφαδολάστιχο βολέυει στο άδειασμα 2 λεπτά πριν, nvel είπε δηλαδή έχεις αντίσταση 30kW στο boiler; Δέν ξέρω τι αντίσταση έχει. Είναι μποίλερ λεβητοστασίου 3πλής ενεργείας . Με ρεύμα το δουλέυω , όταν κλείνω τη θέρμανση κάθε εποχή
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Έχει απαντηθεί πουθενά τι χρονολογίας είναι το νέο σπίτι του ΤS και αν ο θερμοσίφωνας είναι από τότε τοποθετημένος?
vairass Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 28 λεπτά πριν, Xacti είπε Έχει απαντηθεί πουθενά τι χρονολογίας είναι το νέο σπίτι του ΤS και αν ο θερμοσίφωνας είναι από τότε τοποθετημένος? Το σπίτι είναι σύμφωνα με την ΔΕΗ το 1982. Ο θερμοσίφωνας μου είπε ότι έγινε αλλαγή πριν 3-4 χρόνια. Αύριο που θα πάω από εκεί θα ανέβω στο πατάρι να βγάλω φώτο να μας πουν οι ειδικοί καλύτερα.
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, vasilllis είπε 80° δεν ζεσταινει κανενας το νερο.60-65 ειναι συνηθως.Επισης λαθος υπολογιζεις το κοστος χρησης καθοτι τα αλατα επιβαρυνουν μονο σε χρονο και οχι σε ενεργεια(δεν καταναλωνουν τα αλατα). Για την θερμοκρασία του νερού εξαρτάται που είναι ρυθμισμένος ο θερμοστάτης, οι 80°C είναι συνήθως το max, αλλά οι υπολογισμοί είναι ίδιοι. Τα υπόλοιπα που λες δεν στέκουν. Όσο αυξάνει ο χρόνος θέρμανσης ο βαθμός απόδοσης πέφτει, θα ξοδευτεί περισσότερη ενέργεια που είναι ανάλογη του πρόσθετου χρόνου και των απωλειών μέσα σε αυτό το χρόνο συν την ενέργεια του θερμοστάτη και του συνολικού κυκλώματος από το άναψε/σβήσε. Επεξ/σία 20 Μαΐου 2019 από Επισκέπτης
Aurumnus Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Στον βραστήρα που γεμίζει άλατα κάτω στην αντίσταση και λίγο στο πλαστικό δοχείο, τον γεμίζω νερό μαζί με ξύδι και τον αφήνω για αρκετές ώρες. Μετά αδειάζω και τον ξεπλένω και είναι σαν καινούργιος. Υπάρχει κάποιος τέτοιος τρόπος να γίνει καταπολέμιση των αλάτων στην αντίσταση και τα τοιχώματα του θερμοσίφωνα; Ή κάτι άλλο τέλος πάντων; Γιατί πριν 2 χρόνια που κάηκε η αντίσταση λόγω αλάτων, ήταν πολύ μεγάλο παίδεμα ο καθαρισμός του από τα άλατα. Και κόστισε και 40€ η αντίσταση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις