Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Makis38 είπε

Παράγοντες: μέγεθος του, συνήθως 80 λίτρα. Αντιστασή του, συνήθως 4kw. Όση ώρα και να τον αφήσεις όλο το νερό ζεσταίνεται.

Επίσης αρχική θερμοκρασία νερού. Τον χειμώνα σε επαρχιακή πόλη του βορρά το νερό βγαίνει απο τη βρύση στους 4 Κελσίου. Το καλοκαίρι παιζει και 20. Οπότε χειμώνα θέλεις διπλάσιο τριπλάσιο χρόνο από το καλοκαίρι.

Επίσης τι σου φαίνεται εσένα ζεστό σε σχέση με τους άλλους. Εάν  είσαι ειδικές δυνάμεις κάνεις και το χειμώνα με χλιαρό. Καλά καλοκαίρι με 30άρια δεν χρειάζεται να τον ανάψεις καν.

Επίσης, αφήνεις και τρέχει συνεχώς το νερό ή βρέχεσαι και μετά το κλείνεις μέχρι  να σαπουνιστείς 😁.

Αυτά...

Θεσσαλονίκη κάνει κρύο... Φτάνουμε και τους - 10 χειμώνα συν την υγρασία 90% πάμε - 15 το λιγότερο 

Επίσης δεν θα κάνω μόνο εγω μπάνιο... 

Τα παιδιά ακόμα και τον χειμώνα δεν κρυώνουν πολύ. 

Δεν αφήνω των βρύση ανοιχτή δεν συμφέρει :)

Για έλεγχο θέλει ηλεκτρολόγο η υδραυλικό; 

31 λεπτά πριν, dhmhtries22 είπε

ΗΛΙΑΚΟΣ CALPAK 120 λίτρα 25 ετών,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΤΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ και όσο για το χειμώνα ,όταν έχει ήλιο αρκεί για 3 άτομα από 5 -7 λεπτά ο καθένας,με ανοιχτή την βρύση συνέχεια Όταν έχει χαμηλή ηλιοφάνεια ,θέλει από 30-60 λεπτά άναμμα και εννοείται κρατάει το ίδιο μετά. Μάγκες ,ο ηλιακός είναι must,ειδικά για την χώρα μας.

Και φυσικά δεν τολμώ καν να σκεφτώ που έχει φτάσει η απόδοση στις κυψέλες σε έναν σημερινής τεχνολογίας ηλιακό... 

Είναι αλλά δνε μιλάμε για δικό μου σπίτι... 

Δυστηχως στα δικά μας σπίτια μένουν ακόμα γονείς. 

Δεν μπορούμε να τους διώξουμε εφόσον υπάρχουν μόνο από 1 σπίτι σε κάθε οικογένεια 

• Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Διάβασα διαφορά και γέλασα με μερικούς. 😂😂

Λοιπόν ποτέ μπάνιο με ανοιχτό θερμοσίφωνα. 

Επισεις καλοκαίρι θέλει κανένα 15 λεπτό και χειμώνα τουλάχιστον 45 λεπτά με 1 ώρα για να πεις ότι έχεις ζεστό νερό άνετο για 2 άτομα (αν δεν κάνετε την Κλεοπάτρα στο μπάνιο)

Ναι έχει μεγάλη κατανάλωση όπως κουζίνα, σίδερο, πιστολάκι μαλλιών κτλπ κτλπ 

Αλλαγή αντίστασης δεν συμφέρει εκτός και αν είσαι μερακλής 😂😂 (αν είναι παλιός βάζεις απλά ένα καινούργιο θερμοσίφωνα) 

• Like 4
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Διάβασα διαφορά και γέλασα με μερικούς. 😂😂

Λοιπόν ποτέ μπάνιο με ανοιχτό θερμοσίφωνα. 

Επισεις καλοκαίρι θέλει κανένα 15 λεπτό και χειμώνα τουλάχιστον 45 λεπτά με 1 ώρα για να πεις ότι έχεις ζεστό νερό άνετο για 2 άτομα (αν δεν κάνετε την Κλεοπάτρα στο μπάνιο)

Ναι έχει μεγάλη κατανάλωση όπως κουζίνα, σίδερο, πιστολάκι μαλλιών κτλπ κτλπ 

Αλλαγή αντίστασης δεν συμφέρει εκτός και αν είσαι μερακλής 😂😂 (αν είναι παλιός βάζεις απλά ένα καινούργιο θερμοσίφωνα) 

Στέλιο δεν είναι τόσο εύκολο να αλλάξω θερμοσίφωνα ακόμα δνε μπήκαμε μέσα... 

Μιλάμε οι ιδιοκτήτες έχουν αγριέψει...

Έλεγχος του θερμοσίφωνα από τι μάστορα γίνεται; 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, vairass είπε

Στέλιο δεν είναι τόσο εύκολο να αλλάξω θερμοσίφωνα ακόμα δνε μπήκαμε μέσα... 

Μιλάμε οι ιδιοκτήτες έχουν αγριέψει...

Έλεγχος του θερμοσίφωνα από τι μάστορα γίνεται; 

Υδραυλικό φωναξε

Επισεις τι εννοείς δεν είναι εύκολο; δηλαδή αν δεν ζεστενει θα κάτσεις να παγώσεις; 

Επισεις σιγά το φοβερό κόστος 

Αλλαγή του παλιού με τοποθέτηση καινούργιο + αγορά του θερμοσίφωνα αντε να πάνε όλα μαζί κανένα 170-200€ (ανάλογα τι μάρκα θα βαλετε) 

Αν δεν θέλουν δωστά εσύ και κρατα τα από το ενοίκιο. Και όταν μπαίνουμε σε ένα σπίτι αν έχει θερμοσίφωνα η ηλιακό κάνουμε ένα ελενχο αν δουλεύουν η έστω οπτικά να δούμε αν είναι καινούργια η παλιατζουρες. 

• Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Υδραυλικό φωναξε

Επισεις τι εννοείς δεν είναι εύκολο; δηλαδή αν δεν ζεστενει θα κάτσεις να παγώσεις; 

Επισεις σιγά το φοβερό κόστος 

Αλλαγή του παλιού με τοποθέτηση καινούργιο + αγορά του θερμοσίφωνα αντε να πάνε όλα μαζί κανένα 170-200€ (ανάλογα τι μάρκα θα βαλετε) 

Αν δεν θέλουν δωστά εσύ και κρατα τα από το ενοίκιο. Και όταν μπαίνουμε σε ένα σπίτι αν έχει θερμοσίφωνα η ηλιακό κάνουμε ένα ελενχο αν δουλεύουν η έστω οπτικά να δούμε αν είναι καινούργια η παλιατζουρες. 

Θα φέρω μάστορα... Αν μου πει έχει θέμα θα τον αλλάξω η θα του πω να τον αλλάξει. 

Προς το παρών δουλεύει πάντως αλλά στα 17 λεπτά βγήκε χλιαρό νερό. 

Δημοσ.

το νερό είναι χλιαρό γιατί η αύξηση της θερμοκρασίας του ακολουθεί τη γνωστή σχέση Q=mcΔΤ. Να ζεσταθεί γρηγορότερα με αυτό το θερμοσίφωνα δεν γίνεται. Άμα θες άμεσα ζνχ βάλε ταχυθερμοσίφωνα (που και αυτός την ίδια σχέση ακολουθεί)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vairass είπε

Θα φέρω μάστορα... Αν μου πει έχει θέμα θα τον αλλάξω η θα του πω να τον αλλάξει. 

Προς το παρών δουλεύει πάντως αλλά στα 17 λεπτά βγήκε χλιαρό νερό. 

Ρε συ @vairass. Λεφτά για πέταμα έχεις; Τι το θέλεις το μάστορα προς το παρόν; Αφού σου είπαμε όλοι ότι τα 17' δεν φτάνουν για να ζεσταθεί καλά το νερό. Άφησε το πιο πολύ για να έχεις ζεστό νερό. Άναψε το μια φορά 30' και δες αν θα έχει ζεστό νερό. Επίσης, σπάνια μεν αλλά συμβαίνει κάποιοι θερμοσίφωνες έχουν αντίσταση 2.5kw αντί για 4kw. Εκεί θέλει ακόμα πιο πολύ χρόνο. Κάνε πρώτα τα εύκολα και τα αυτονόητα, άφησε το περισσότερη ώρα και αν και τότε δεν έχεις ζεστό νερό τότε φωνάζεις και υδραυλικό και ότι θέλεις.

Σε απασχολεί και ρωτάς για για το κόστος του ρεύματος (και πολύ καλά κάνεις) που είναι μερικά σεντ αλλά το κόστος για την (πιθανότατα αχρείαστη) επίσκεψη του μάστορα δεν σε απασχολεί; 50 μηνύματα για τα αυτονόητα.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, vasilk είπε

Ρε συ @vairass. Λεφτά για πέταμα έχεις; Τι το θέλεις το μάστορα προς το παρόν; Αφού σου είπαμε όλοι ότι τα 17' δεν φτάνουν για να ζεσταθεί καλά το νερό. Άφησε το πιο πολύ για να έχεις ζεστό νερό. Άναψε το μια φορά 30' και δες αν θα έχει ζεστό νερό. Επίσης, σπάνια μεν αλλά συμβαίνει κάποιοι θερμοσίφωνες έχουν αντίσταση 2.5kw αντί για 4kw. Εκεί θέλει ακόμα πιο πολύ χρόνο. Κάνε πρώτα τα εύκολα και τα αυτονόητα, άφησε το περισσότερη ώρα και αν και τότε δεν έχεις ζεστό νερό τότε φωνάζεις και υδραυλικό και ότι θέλεις.

Σε απασχολεί και ρωτάς για για το κόστος του ρεύματος (και πολύ καλά κάνεις) που είναι μερικά σεντ αλλά το κόστος για την (πιθανότατα αχρείαστη) επίσκεψη του μάστορα δεν σε απασχολεί; 50 μηνύματα για τα αυτονόητα.

Νταξει δεν ξέρω από θερμοσίφωνες οκ θα δοκιμάσω αυτό που λες. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, vairass είπε

Νταξει δεν ξέρω από θερμοσίφωνες οκ θα δοκιμάσω αυτό που λες. 

Έχεις αμφιβολία δλδ για το τι ακριβώς θα συμβεί αν τον αφήσεις αναμμένο για 30 λεπτά αντί για 17? Λες να υπάρχει περίπτωση το νερό να βγει το ίδιο ζεστό?

Δημοσ.
13 ώρες πριν, vairass είπε

Έχω πολλά χρόνια να χρησιμοποιήσω θερμοσίφωνα και το νέο σπίτι έχει δυστυχώς...... 

Τον άναψα σήμερα για 17 λεπτά αλλά το νερό ήταν χλιαρό. Τι μπορεί να συμβαίνει για πείτε; 

Σε μισή ώρα ζεσταίνεται ο δικός μας. 

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Έχεις αμφιβολία δλδ για το τι ακριβώς θα συμβεί αν τον αφήσεις αναμμένο για 30 λεπτά αντί για 17? Λες να υπάρχει περίπτωση το νερό να βγει το ίδιο ζεστό?

Οχι καμία. Εννοώ θα δοκιμάσω να δω γενικώς πόση ώρα θέλει για να το ζεστάνει καλά. 

2 λεπτά πριν, lek88 είπε

Σε μισή ώρα ζεσταίνεται ο δικός μας. 

Για 1 άτομο; 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vairass είπε

Οχι καμία. Εννοώ θα δοκιμάσω να δω γενικώς πόση ώρα θέλει για να το ζεστάνει καλά. 

Για 1 άτομο; 

Οχι! 3 άτομα κάνουμε άνετα. Μιλάω για ντουζ όμως όχι μπάνιο με γέμισμα της μπανιέρας κτλ. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, lek88 είπε

Οχι! 3 άτομα κάνουμε άνετα. Μιλάω για ντουζ όμως όχι μπάνιο με γέμισμα της μπανιέρας κτλ. 

Ντουζ ναι... Εμείς με 17 λεπτά χτες έκανε μόνο η γυναίκα με χλιαρό όμως. Άρα θα δοκιμάσω τα 30 λεπτά και βλέπουμε. 

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

στο σπιτι που νοικιασα το νερο δεν ζεσταινονταν, εμενε χλιαρό. έφερα δικο μου υδραυλικο να αλλαξει αντισταση. ανοιγει τον θερμοσιφωνα βαζει μεσα ενα λαστιχο και μου λεει: κοιτα πως κανουν μπανιο οι περισσοτεροι ανθρωποι. Ανοίγει την βρυση και η κιτρινιλα που βγηκε μεσα απο τον θερμοσιφωνα δεν περιγραφεται ευκολα. Η δε αντισταση απο τα αλατα ειχε γινει σαν ορυκτο. Αν ο θερμοσιφωνας ειναι παλιος κοιτα να του κανεις μια τετοια συντηρηση.

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Basidar είπε

στο σπιτι που νοικιασα το νερο δεν ζεσταινονταν, εμενε χλιαρό. έφερα δικο μου υδραυλικο να αλλαξει αντισταση. ανοιγει τον θερμοσιφωνα βαζει μεσα ενα λαστιχο και μου λεει: κοιτα πως κανουν μπανιο οι περισσοτεροι ανθρωποι. Ανοίγει την βρυση και η κιτρινιλα που βγηκε μεσα απο τον θερμοσιφωνα δεν περιγραφεται ευκολα. Η δε αντισταση απο τα αλατα ειχε γινει σαν ορυκτο. Αν ο θερμοσιφωνας ειναι παλιος κοιτα να του κανεις μια τετοια συντηρηση.

Αυτό σκεφτόμουνα... Πόσα χρήματα σου πήρε; 

Δικά σου έξοδα; 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...