Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, vairass είπε

Διαδικασία.... Αλλά πιστεύω γλυτώνεις χρήμα. 

Όταν είχαμε αέριο στο προηγούμενο σπίτι πλήρωνα κερατιάτικα καλοκαίρι....

Κοίτα με τον ηλιακό το καλοκαίρι έχεις ζεστό νερό συνέχεια δωρεάν.Το χειμώνα επειδή λες ότι είστε και 4 άτομα θα χρειάζεται να ανάβεις συχνά(εκτός από τις μέρες που έχει πολύ ηλιο)αλλά και όταν έχει λίγο ήλιο ανάβεις λιγότερη ώρα.Αν είναι δικό σου το σπίτι αξίζει να επενδύσεις σε ηλιακό,αν δεν είναι δικό σου είναι θέμα ιδιοκτήτη..

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, andrapos είπε

Κοίτα με τον ηλιακό το καλοκαίρι έχεις ζεστό νερό συνέχεια δωρεάν.Το χειμώνα επειδή λες ότι είστε και 4 άτομα θα χρειάζεται να ανάβεις συχνά(εκτός από τις μέρες που έχει πολύ ηλιο)αλλά και όταν έχει λίγο ήλιο ανάβεις λιγότερη ώρα.Αν είναι δικό σου το σπίτι αξίζει να επενδύσεις σε ηλιακό,αν δεν είναι δικό σου είναι θέμα ιδιοκτήτη..

Σιγά μην βάλει ο ιδιοκτήτης... Μερικοί δεν έχουν στο δικό τους σπίτι καν... :)

Δημοσ.
Μόλις τώρα, vairass είπε

Σιγά μην βάλει ο ιδιοκτήτης... Μερικοί δεν έχουν στο δικό τους σπίτι καν... :)

Μπορεί να δεχτεί να βάλεις ηλιακό και μην πληρώσεις 1-2 μήνες ενοίκιο (ανάλογα την τιμή του ηλιακού και το ενοίκιο).Κάποιοι(λίγοι) ιδιοκτήτες είναι συζητήσιμοι,έχει τύχει σε γνωστούς μου να βάλουν με αυτό τον τρόπο κλιματιστικό σε σπίτι που ενοικιάζουν.Αν είναι να το πληρώσεις εσύ εξ ολοκλήρου πάντως δεν αξίζει σε καμία περίπτωση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγώ τον ανάβω και όταν βγάζει καυτό μπαίνω για μπάνιο. δε τον κλείνω (ελπίζω μη γίνω μπαρμπεκιου) έτσι έχω συνέχεια ζεστό νερό. αν τον κλεισω, επειδή καταναλώνω πολύ νερό δε με φτάνει

σπίτι στην ελλάδα χωρίς ηλιακό; πόσο πιο fail?

Επεξ/σία από Γιαούρτι
  • Like 1
Δημοσ.

Στο πατρικό μου θυμάμαι ήθελε περίπου μια ώρα αναμμένο για να κάνω μπάνιο μισή ώρα.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, mary είπε

Στο πατρικό μου θυμάμαι ήθελε περίπου μια ώρα αναμμένο για να κάνω μπάνιο μισή ώρα.

Τόσο καλά μάλιστα... 

Κατανάλωση υψηλή έχει ξέρουμε; 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, vairass είπε

Τόσο καλά μάλιστα... 

Κατανάλωση υψηλή έχει ξέρουμε; 

Κουζίνα - θερμοσίφωνας έχουν την μεγαλύτερη κατανάλωση σε ένα σπίτι.

4 άτομα με αρκετή χρήση περίπου 200-+ 4μηνο υπολόγισε για θερμοσίφωνα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, Γιαούρτι είπε

εγώ τον ανάβω και όταν βγάζει καυτό μπαίνω για μπάνιο. δε τον κλείνω (ελπίζω μη γίνω μπαρμπεκιου) έτσι έχω συνέχεια ζεστό νερό. αν τον κλεισω, επειδή καταναλώνω πολύ νερό δε με φτάνει

σπίτι στην ελλάδα χωρίς ηλιακό; πόσο πιο fail?

Πάρε μεγαλύτερο θερμοσίφωνα πιο πολλά λίτρα..αυτό  που το αφήνεις   ανοιχτό ενώ κανείς μπάνιο , είναι πολύ επικυνδινο.

Και 10 λεπτά να το αφήσω ανοικτό βγάζει ζεστό νερό απλά δεν κρατάει για πολύ ώρα.

Επεξ/σία από christopher0016
Δημοσ.
3 ώρες πριν, vairass είπε

Έχω πολλά χρόνια να χρησιμοποιήσω θερμοσίφωνα και το νέο σπίτι έχει δυστυχώς...... 

Τον άναψα σήμερα για 17 λεπτά αλλά το νερό ήταν χλιαρό. Τι μπορεί να συμβαίνει για πείτε; 

αναλόγος τον θερμοστάτη του.. εμένα πχ θέλει 15' περίπου και φτάνει για 2 άτομα... αν αφήσω γυναίκα μόνη της θα το ξανάνάψω... δεν αφήνουν στάλα οι άτιμες 😂

• Thanks 1
Δημοσ.

Γιατί είναι τόσο επικίνδυνο να κάνεις μπάνιο με ανοιχτό θερμοσίφωνα? Εγώ στο πατρικό μου χρόνια τώρα με ανοιχτό κάνω 

Δημοσ.

Η πιθανότητα είναι μικρή να γίνει κάτι αλλά μπορεί να γίνει. έχουν γίνει ατυχήματα . Άμα το γκουγκλαρεις θα βρεις σχετικές απαντήσεις γιατί  είναι επικυνδινο.

Ηλεκτρολόγος μου έχει πει ότι η αντίσταση που ζεστάνει το νερό σε περίπτωση που υπάρξει διαρροή λόγο κακής γείωσης , και δεν πέσει η ασφάλεια τότε θα υπάρξει πρόβλημα.. 

Δημοσ.

Αν είσαι μέχρι 80 λίτρα, θες περίπου 25 λεπτά. Συνήθης ισχύς 4KW.

Αν δεν ζεσταίνει γρήγορα, αν είναι παλιός φταίνε τα άλατα γύρω από την αντίσταση αλλά και στα τοιχώματα (μειώνεται η απόδοση και η χωρητικότητα). 

• Like 2
Δημοσ.

Παράγοντες: μέγεθος του, συνήθως 80 λίτρα. Αντιστασή του, συνήθως 4kw. Όση ώρα και να τον αφήσεις όλο το νερό ζεσταίνεται.

Επίσης αρχική θερμοκρασία νερού. Τον χειμώνα σε επαρχιακή πόλη του βορρά το νερό βγαίνει απο τη βρύση στους 4 Κελσίου. Το καλοκαίρι παιζει και 20. Οπότε χειμώνα θέλεις διπλάσιο τριπλάσιο χρόνο από το καλοκαίρι.

Επίσης τι σου φαίνεται εσένα ζεστό σε σχέση με τους άλλους. Εάν  είσαι ειδικές δυνάμεις κάνεις και το χειμώνα με χλιαρό. Καλά καλοκαίρι με 30άρια δεν χρειάζεται να τον ανάψεις καν.

Επίσης, αφήνεις και τρέχει συνεχώς το νερό ή βρέχεσαι και μετά το κλείνεις μέχρι  να σαπουνιστείς 😁.

Αυτά...

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΗΛΙΑΚΟΣ CALPAK 120 λίτρα 25 ετών,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΤΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ και όσο για το χειμώνα ,όταν έχει ήλιο αρκεί για 3 άτομα από 5 -7 λεπτά ο καθένας,με ανοιχτή την βρύση συνέχεια Όταν έχει χαμηλή ηλιοφάνεια ,θέλει από 30-60 λεπτά άναμμα και εννοείται κρατάει το ίδιο μετά. Μάγκες ,ο ηλιακός είναι must,ειδικά για την χώρα μας.

Και φυσικά δεν τολμώ καν να σκεφτώ που έχει φτάσει η απόδοση στις κυψέλες σε έναν σημερινής τεχνολογίας ηλιακό... 

Επεξ/σία από dhmhtries22
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...