Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, damageplan είπε

Protonmail, tutanota, hushmail και είσαι κύριος. Κρυπτογραφημένα mails και αποστολή με κρυπτογράφηση με passkey σε αποδέκτες που χρησιμοποιούν συμβατικές υπηρεσίες, όπως το gmail.

Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος 100% ότι δεν παρακολουθούνται οι κινήσεις σου, αλλά σίγουρα δεν περπατάς ξεβράκωτος στα αγγούρια της google...

Δεν τα γνωριζω.

Μπορω να τα χρησιμοποιω στο android phone μου ?

Αν μπορω παω τωρα να ανοιξω account.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, stefanos_th είπε

Δεν τα γνωριζω.

Ναι, θα σου πρότεινα το protonmail. Έχει και android app.

https://play.google.com/store/apps/details?id=ch.protonmail.android

Επεξ/σία από aypnia
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, aypnia είπε

Μα παράθυρο πετάει όταν φτιάχνεις λογαριασμό με τους όρους χρήσης.

Και το πρώτο που σου γράφει είναι ότι σου συλλέγει τα δεδομένα.

Εμένα δεν μου αρέσουν αυτοί οι όροι και για αυτό και πληρώνω για GSuite που έχει άλλους όρους χρήσης. 

Γιατί να γράφει αυτό που λες; Τους έχεις διαβάσει τους όρους ποτέ;  

Στους όρους χρήσης λέει ότι δεν τα μοιράζεται με τρίτους χωρίς τη συναίνεση μου ή τα δίνει μόνο αν υπάρχει εισαγγελική εντολή εναντίον μου, πως τα πουλάει σε τρίτους; 

Αν τα πουλάει τότε μιλάμε για παραβίαση των όρων που έχουμε συναινέσει, να πάμε να τους κάνουμε μήνυση να βγάλουμε λεφτά.

το λέει σε ένα νομικό μακρινάρι όσο δεν πάει... πρέπει να λέει ξεκάθαρα με δύο λόγια όχι με μακρινάρι το οποίο δεν διαβάζει κανείς επειδή δεν θα το καταλάβουν κιόλας (απλός κόσμος)

λογικά εχεις μετοχές η δουλεύεις εκει ναι το καταλαβαίνω αλλά ζητάω κάποια πολύ ξεκάθαρα και άμεσα πράγματα τπτ το παράλογο

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Black Demis είπε

το λέει σε ένα νομικό μακρινάρι όσο δεν πάει... πρέπει να λέει ξεκάθαρα με δύο λόγια όχι με μακρινάρι το οποίο δεν διαβάζει κανείς επειδή δεν θα το καταλάβουν κιόλας (απλός κόσμος)

λογικά εχεις μετοχές η δουλεύεις εκει ναι το καταλαβαίνω αλλά ζητάω κάποια πολύ ξεκάθαρα και άμεσα πράγματα τπτ το παράλογο

Ναι έχω μετοχές και ξέρω ότι δεν πουλάμε σε τρίτους τα δεδομένα σου. Άρα το μακρυνάρι που ζητάς για τρίτους και κυβερνήσεις είναι παράλογο. Δεν μας συμφέρει γιατί αρμέγουμε τους τρίτους καλύτερα έτσι και μας σπρώχνουν πακέτα συνέχεια. Αν τους τα πουλούσαμε δεν θα μας είχαν πια ανάγκη. Σιγά μη τους τα δώσουμε, ΕΜΕΙΣ μόνο πρέπει να στέλνουμε στοχευμένες τις διαφημίσεις των προϊόντων τους, σιγά μη δώσουμε τα περιουσιακά μας στοιχεία στο τουμποφλό. Περιμένω κάποια απόδειξη ότι τα πουλάμε σε τρίτους. Αυτά κυκλοφορούν, είδες τι έπαθε το φατσοβιβλίο με τις αμερικανικές εκλογές;

Επεξ/σία από aypnia
Δημοσ.
4 ώρες πριν, aeljim είπε

Αν υπήρχε τραγικόμετρο θα το είχες τερματίσει. Πέτα τον υπολογιστή σου στο ποτάμι. Μην χρησιμοποιείς καμία υπηρεσία αφού δεν τις γουστάρεις και μην μας ζαλίζεις. Και οχι δεν μας νοιάζουν τα κατά φαντασίαν δικαιώματα σου.

leymwyW.png

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, aypnia είπε

Ναι έχω μετοχές και ξέρω ότι δεν πουλάμε σε τρίτους τα δεδομένα σου. Άρα το μακρυνάρι που ζητάς για τρίτους και κυβερνήσεις είναι παράλογο. Δεν μας συμφέρει γιατί αρμέγουμε τους τρίτους καλύτερα έτσι και μας σπρώχνουν πακέτα συνέχεια. Αν τους τα πουλούσαμε δεν θα μας είχαν πια ανάγκη. Σιγά μη τους τα δώσουμε, ΕΜΕΙΣ μόνο πρέπει να στέλνουμε στοχευμένες τις διαφημίσεις των προϊόντων τους. Περιμένω κάποια απόδειξη ότι τα πουλάμε σε τρίτους. Αυτά κυκλοφορούν, είδες τι έπαθε το φατσοβιβλίο με τις αμερικανικές εκλογές; 

πουλάνε ανώνυμα και το ξέρεις και το λέει εξαλου πουλάει κατι σαν profile 99221 το οποίο έχει όλες της προτιμήσεις του χρήστη μεσα

το ίδιο κάνει και facebook (και το λέει) κλπ η κάθε εταιρεία συλλογής

το χειρότερο είναι πάντως ότι έχουν κρατικές υπηρεσίες πρόσβαση σε αυτά στην εποχή που τι είναι λογοκρισία και τι όχι τι είναι hate spech τι οχι τι είναι σωστό τι είναι λάθος κλπ έχουν γίνει γκρι, μπορούν να σε χώσουν και να σε ταλαιπωρούν για κάθε μ....α που τους έρθει (και αυτό ειναι το λιγότερο)

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Black Demis είπε

πουλάνε ανώνυμα και το ξέρεις και το λέει εξαλου πουλάει κατι σαν profile 99221 το οποίο έχει όλες της προτιμήσεις του χρήστη μεσα

το ίδιο κάνει και facebook (και το λέει) κλπ η κάθε εταιρεία συλλογής

το χειρότερο είναι πάντως ότι έχουν κρατικές υπηρεσίες πρόσβαση σε αυτά στην εποχή που τι είναι λογοκρισία και τι όχι τι είναι hate spech τι οχι τι είναι σωστό τι είναι λάθος κλπ έχουν γίνει γκρι, μπορούν να σε χώσουν και να σε ταλαιπωρούν για κάθε μ....α που τους έρθει (και αυτό ειναι το λιγότερο)

Δεν πουλάνε, δες τους όρους χρήσης. Πάει το τουμποφλό και λέει θέλω να διαφημιστώ. Η Google κοιτάζει ποια προφίλ χρησιμοποιούν απορρυπαντικά και στέλνει τη διαφήμιση του τουμποφλό εκεί. Δεν παίρνει το προφίλ σου το τουμποφλό, ο τρίτος. Δεν τη συμφέρει να το κάνει και να τους δώσει περιουσιακά στοιχεία που το τουμποφλό θα μπορούσε με τη σειρά του να τα πουλήσει σε ανταγωνιστές της Google.

Το φατσοβιβλίο δεν είναι διαφημιστική εταιρεία και δεν έχει λόγο να τα κρατάει για τον εαυτό της μόνο.

Οι κυβερνήσεις και όχι μόνο.. έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σου από όλους, από όλες τις εταιρίες. Δεν έχει να κάνει με τη Google μόνο αυτό.

Ένα παράδειγμα, κάποιος πανέξυπνος είχε τη φαεινή ιδέα να ανεβάσει σαν κοινόχρηστο ένα unaired επεισόδιο του Doctor Who στο OneDrive και να το μοιράζει. Το BBC απαίτησε από τη Microsoft και το Twitter τα στοιχεία του και του τα έδωσαν και οι δυο.

Όταν υπάρχει κάποιο νομικό θέμα τα δίνουν όλοι, σε κυβερνήσεις, στην αστυνομία, ακόμη και σε ιδιώτες για να κινηθούν νομικά.

https://torrentfreak.com/bbc-wants-microsoft-to-expose-doctor-who-leaker-180806/

https://www.bbc.com/news/entertainment-arts-44691612

• Like 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, Jophiel είπε

Πραγματικά αναμενόμενο. Αυτή είναι η δουλειά της. Data mining για δημιουργία καταναλωτικών προφίλ. Το θέμα είναι ότι προσφέρει δωρεάν email, άρα δε μας νοιάζει που μας αντιμετωπίζει σαν προϊόντα. Τόσο πουλάμε την αξιοπρέπειά μας...

Δεν πουλάει προσωπικά δεδομένα. Δηλαδή εννοεί ότι δεν πουλάει το πώς σε λένε. Πουλάει τις προσωπικές σου επιλογές, τις καταναλωτικές σου συνήθειες και όλο τον τρόπο που σκέφτεσαι...

@aeljim

Πού είσαι να κάνεις dislike;

Μην αγχώνεσαι. Άλλωστε τα προσωπικά σου δεδομένα δεν είναι πολιτικά δεδομένα και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να σε χειραγωγήσουν.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, stefanos_th είπε

Δεν τα γνωριζω.

Ναι κανονικότατα. Απλώς επειδή χρησιμοποιούν encryption, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μόνο το dedicated app, δεν μπορείς δηλαδή να χρησιμοποιήσεις 3rd party εφαρμογή.

Στην περίπτωση των windows βέβαια, το protonmail παρέχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις τρίτα προγράμματα αλλά μόνο στην πληρωμένη έκδοση, μέσω ειδικού app-bridge.

Αλλά κι απ'τον browser είναι εξίσου καλό από τα windows.

ΥΓ. Σου προτείνω να δοκιμάσεις και το εξαιρετικό vpn τους. Η δωρεάν έκδοση διαθέτει απεριόριστο bandwidth και ικανοποιητικές ταχύτητες (σε 24άρα γραμμή κατεβάζει άνετα με 10-11mbits/s).

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Human Soul είπε

Μην αγχώνεσαι. Άλλωστε τα προσωπικά σου δεδομένα δεν είναι πολιτικά δεδομένα και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να σε χειραγωγήσουν.

Σίγουρα. Είναι απλά μ@λάκες και τα μαζεύουν για πλάκα. Για τον ίδιο λογο πληρώνουν και ενα σωρό αναλυτές και ψυχολόγους....

Χαζοί παιδί μου... Λεφτά για πέταμα...

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Jophiel είπε

Σίγουρα. Είναι απλά μ@λάκες και τα μαζεύουν για πλάκα. Για τον ίδιο λογο πληρώνουν και ενα σωρό αναλυτές και ψυχολόγους.... 

Χαζοί παιδί μου... Λεφτά για πέταμα... 

ε ναι βρε απλά ξοδεύουν ετσι μερικά εκατομμύρια για τον αέρα βρε παιδι μου

• Like 1
Δημοσ.
Στις 19/5/2019 στις 10:25 ΠΜ, eskimoos είπε

εχεις δικιο στο τι ειναι σωστο και τι οχι. 

Να σου κανω μια ερωτηση η οποια απευθυνεται και σε ολους οσους την κατακρινουν, η συλλογη προσωπικων δεδομενων ειναι κατι γνωστο εδω και καιρο εκτος και αν τωρα ξυπνησαν ολοι και το εμαθαν, οποτε φανταζομαι οταν και το εμαθαν ολοι αυτοι σταματησαν αμεσως να χρησιμοποιουνε το gmail, το chrome, το youtube και ολες τις υπηρεσιες της, σωστα? το ιδιο κανεις και εσυ φανταζομαι.

Εγώ αυτό ακριβώς έκανα. Από τότε που διάβασα την, πονηρά διατυπωμένη, δήλωση προσωπικών δεδομένων τους δε χρησιμοποιώ ΚΑΜΙΑ υπηρεσία τους. Παρόλα αυτά αυτή συνεχίζει να μου παίρνει τα προσωπικά δεδομένα μου, αφού έχει ενσωματώσει τον κώδικα της σε κάθε site. Κάτι σαν την πανούκλα ένα πράγμα.

@aeljim

Μπράβο αγόρι μου για τα dislike. Ελπίζω η Google να σε πληρώνει καλά. Για μια στιγμή ανησύχησα μήπως δεν έρθεις να στηρίξεις τον Μεσσία την ανθρωπότητας, την εταιρεία που μας ΑΓΑΠΑΕΙ, την εταιρεία που νοιάζεται τόσο για εμάς, που θέλει να μάθει ΤΑ ΠΑΝΤΑ που μας αφορούν... Από αγάπη το κάνει... Αγάπη μόνο...🤣

Στις 19/5/2019 στις 11:24 ΠΜ, nero62 είπε

Αυτονόητο είναι βλάκας κάποιος που αφού δεν θέλει να τον κλέβουν όπως νομίζει και συνεχίζει να το χρησιμοποιεί. 

Επίσης αυτονόητο είναι εντελώς π@παρας που παραπονιέται κιόλας από πάνω δημόσια. 

Αφού σας υποκλέπτουν την ζωή σας ρε παιδιά γιατί δε σταματάτε την χρήση τους? Γιατί τσεκαρετε και αποδεχεστε τα πάντα δίχως να τα διαβάσετε όταν δημιουργείτε λογαριασμούς? Ε? Γιατί είναι τσάμπα προφανώς? Εμ εκεί είναι το θέμα της άγνοιας. 

Δε τη χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια. ΚΑΜΙΑ υπηρεσία τους. Παρόλα αυτά συγκεντρώνει προσωπικά μου δεδομένα από επισκέψεις σε sites που ενσωματώνουν κώδικα της (πχ google tag manager κ.α.)... Δε γλυτώνω με τίποτα δηλαδή...

Το θέμα είναι ότι το ξέρουν πως κανένας δε θα διαβάσει μακρινάρια με επιτηδευμένα σύνθετο λόγο και γι αυτό το κάνουν. Για βλάκες ψάχνεις; Ξέρουν τί κάνουν και έχουν πληρώσει πολλά για να μπορούν να το κάνουν.

Αν ρωτήσεις τους περισσότερους που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τους δε γνωρίζουν ΚΑΝ ότι βγάζει χρήματα από συλλογή προσωπικών δεδομένων. Αυτό δεν το έκρυψε ούτε η ίδια. Το γράφει, αλλά με τρόπο που ξέρει ότι κανένας δε θα το διαβάσει. Ειδικά στο σημείο που αναφέρεται στο τί κάνει με τα προσωπικά δεδομένα, αναφέρει τελευταίο το ότι τα συλλέγει, τα επεξεργάζεται και τα χρησιμοποιεί για να εισπράξει χρήματα. Πρώτα γράφει ότι το κάνει για να βελτιώσει τις υπηρεσίες της για το καλό μας...

Μα καλά... Σε βόδια απευθύνεται; Αφού "το καλό μας" δε τις δίνει χρήματα, οι διαφημίσεις της δίνουν... Εκτός κι αν έγινε φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Στις 19/5/2019 στις 10:43 ΠΜ, infamousjohn είπε

Χαχαχαχαχα! Να τα πάλι! Όλοι είναι πολύ σημαντικοί για να τους παρακολουθεί η Google.

Αν εσύ θεωρείς τον εαυτό σου ασήμαντο και ανάξιο πρόβλημα σου. Εγώ θεωρώ ότι θα πρέπει  να μου δοθεί πίσω η ανθρώπινη αξιοπρέπεια μου. Δε θα γίνω προϊόν κανενός.

Στις 19/5/2019 στις 1:35 ΜΜ, aeljim είπε

Αν υπήρχε τραγικόμετρο θα το είχες τερματίσει. Πέτα τον υπολογιστή σου στο ποτάμι. Μην χρησιμοποιείς καμία υπηρεσία αφού δεν τις γουστάρεις και μην μας ζαλίζεις. Και οχι δεν μας νοιάζουν τα κατά φαντασίαν δικαιώματα σου.

Γιατί, όπως είναι γνωστό σε όσους γνωρίζουν από υπολογιστές, ότι υπολογιστής χωρίς Google ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ...

Μετά απευθύνεσαι στο εαυτό σου στον πληθυντικό... Είσαι διχασμένη προσωπικότητα ή σε εξέλεξε επίσημα μια ομάδα ανθρώπων να τους υποστηρίξεις;

Σε αντίθεση με τη φασιστική λογική του "σκάσε δε με ενδιαφέρει η γνώμη σου", εγώ θεωρώ ότι είναι δικαίωμα του καθενός να δίνει ή όχι τα προσωπικά δεδομένα του. Αρκεί να του γράφουν πού πάνε, πώς και ποιος τα χρησιμοποιεί. Απλά και κατανοητά.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι θεωρείς "φαντασίες" πράγματα που η Google αναφέρει στην πολιτική συλλογής προσωπικών δεδομένων της!...

Ο κόσμος το χει τούμπανο και εσύ κρυφό καμάρι... Είσαι επιθετικός, είσαι και αδιάβαστος...

Διάβασε την "πολιτική συλλογής δεδομένων" της και μετά θα καταλάβεις ποιος είναι ο τραγικός και ποιος το έχει τερματίσει... 

Στις 19/5/2019 στις 1:32 ΜΜ, malmsteen1984 είπε

απορώ με κάποιους εδώ πόσο τεχνοφοβικοί είναι. λες και έχουν να κρύψουν κάτι φοβερό ή λες και μόνο η google το κάνει (ms,apple,amazon). μην τρελαίνεστε και απολαύστε τις ευκολίες που παρέχουν οι εταιρίες φυσικά με κόστος ασήμαντα προσωπικά στοιχεία. δεν θα αλλάξει τπτ στη ζωή σας. για τις εταιρείες είστε απλά ένα ακόμα νούμερο

Γιατί, ως γνωστών, όσοι γνωρίζουν από τεχνολογία, θεωρούν ότι είναι λογικό να δίνουν τα προσωπικά τους δεδομένα... Όλοι οι άλλοι είναι οι τεχνοφοβικοί... Πχ ο Snowden που προσπαθησε να αξηγήσει στον κόσμο τη σημασία των προσωπικών δεδομένων ήταν τεχνοφοβικός και η κάθε χαζογκόμενα, που πατάει στα πάντα "αποδέχομαι" για να ανεβάσει selfie είναι φαν της τεχνολογίας.... 

Fuck logic... 

Στις 19/5/2019 στις 1:45 ΜΜ, aypnia είπε

Όταν χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, μας εμπιστεύεστε τα στοιχεία σας. Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή είναι μεγάλη ευθύνη και εργαζόμαστε σκληρά για να προστατεύσουμε τα στοιχεία σας και να έχετε εσείς τον έλεγχο.

Ακριβώς. ΈΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΕΜΑ δηλαδή.

Αφού τα δίνει σε όλους "ανώνυμα" και στην κάθε κυβέρνηση χωρίς δεύτερη σκέψη...

23 ώρες πριν, hyperspaced είπε

Εχω βαρεθεί με την καραμέλα "Μα είναι ιδιωτική εταιρεία, εσύ την προτίμησες για το email σου, μπορεί να κάνει ό,τι θέλει".

Ο Χ Ι 

Δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει μία ιδιωτική εταιρεία. Είτε λέγεται Google, είτε λέγεται Facebook, είτε Twitter. Δεν είναι Κράτος. 

Χρειαζόμαστε άμεσα Συνταγματική Κατοχύρωση των Ελευθεριών του Πολίτη στον Κυβερνοχώρο.  Το GDPR είναι μια αρχή.

Μην τα γράφεις αυτά. Μου στεναχωρείς τον @aeljim

Κάνει τόσο αγώνα για την υπεράσπιση του τεχνολογικού Μεσσία της ανθρωπότητας. 

Εδώ πιστεύει ότι δεν έχει νόημα ο υπολογιστής χωρίς τη Google... Σε λίγο θα γράψει ότι δεν έχει νόημα και η ζωή χωρίς αυτή...

• Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...