Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ας μην κοροιδευομαστε <<Αν δεν πληρώνεις για ένα προϊόν τότε είσαι εσύ το προϊόν>>>ολοι μας το ξερουμε εδω και χρονια απλα και κατανοητα,.....

• Like 1
Δημοσ.

Πολλά στοιχεία διατηρούνται κι αυτό είναι αλήθεια αλλά σημασία έχει ποιο επίπεδο επιτρέπει ο χρήστης να παραμείνουν...

Δημοσ.

Σε οσους κραζουν για αυτες τις "αποκαλυψεις" για την "παρακολουθηση" που μας κανει η Google εχω να πω το εξης

Tα terms of use οταν κανατε Gmail τα διαβατε? Οχι

Για να λειτουργισουν ολα αυτα που σας προσφερει η Google χρειαζετε να κραταει καποιες πληροφοριες για εσας,

δεν μπορει να μαντευει. πχ. Κανω μια αεροπορικη κρατηση, σου ερχετε το μαιλ και αυτοματα στο περναει στο calendar.

Αν σας αρεσει αυτος ο "αυτοματισμος" (το λεω πολυ γενικα), τοτε δεν γινετε να μην κρατησει αυτα τα στοιχεια η Google.

Πρεπει να να αποθηκευσει σε μια βαση δεδεδομενων (το mail [email protected] εχει πτηση 10-12 αθηνα-θεσσαλονικη, κανε push στο calendar αυτες τις ημερομηνιες)

πχ. το Ιστορικο διαδρομων στο google maps.Καμια φορα βλεπω μια χρεωση στην καρτα μου 15-5-19, απο ενα ακυρο μερος που δεν εχω ξαναπαει και ουτε θυμαμαι οτι πηγα πχ. Φου Μαρια Μαρου 4,60ευρω. Δεν θυμαμαι τι ειναι, επομενως μπαινω στο ιστορικο διαδρομων, το οποιο καταγραφει τις κινησεις μου μεσα στην πολη και βλεπω οτι 15-5-19 ειχα σταματισει στο ΦΟΥΡΝΟ ΜΑΡΙΑ Μαρουσι και οντως ειχα αγορασει απο εκει κατι

Δεν γινετε να εχουμε τετοιες ευκολιες στη ζωη μας, δωρεαν , και να μην υπαρχει αντιτιμο. Γνωμη μου βεβαια, καποιος φυσικα μπορει να μην συμφωνει

• Like 3
Επισκέπτης
Δημοσ.

Όσοι από εσάς δεν έχετε κανένα πρόβλημα της καταγραφής των συνομιλιών σας στο gmail, την καταγραφή των προτιμήσεών σας, των αναζητήσεών σας, των καταναλωτικών συνηθειών σας, μάλλον δεν θα έχετε και πρόβλημα να κυκλοφορείτε και γυμνοί με ανοιχτές κουρτίνες και παντζούρια στο σπίτι σας. Τί, όχι; Θα σας ενοχλούσε αν σας έβλεπαν γυμνούς 5-10 γείτονες που αν μη τι άλλο, έχετε και κάποια οικειότητα, αλλά δεν σας ενοχλεί που αδιευκρίνιστος αριθμός ατόμων γνωρίζει πράγματα για εσάς που πιθανώς δεν τα γνωρίζει ούτε η οικογένειά σας;

Για όλους εμάς που μας ενοχλεί κάθε είδους παρακολούθηση, ασχέτως αν είμαστε απολύτως νόμιμοι ή όχι, υπάρχουν λύσεις (ευτυχώς!!).

Ναι, θέλει ψάξιμο.

Ναι, θέλει θυσίες σε κάποιες "ανέσεις".

Ναι, θέλει διαρκή ενασχόληση ώστε να μη μένεις πίσω στις εξελίξεις και στους τρόπους αναίρεσής τους από την αντίπαλη μεριά.

Το αποτέλεσμα όμως, σε αποζημιώνει και σε κάνει να νιώθεις ηθική ικανοποίηση ότι τουλάχιστον έκανες ότι έπρεπε από τη μεριά σου για να έχεις ιδιωτικότητα, το οποίο πρέπει να αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα σου.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Jophiel είπε

Ευχαριστούμε για το αυτονόητο.

Αυτό σημαίνει για σένα: "αφού το γ@μήσαμε που το γ@μήσαμε, γ@μήστε το κι άλλο μέχρι να ψοφήσει. Δεν πειράζει... Και μόλις ψοφήσει γ@μήστε το κι άλλο. Δεν πειράζει... Το αφεντικό τρελάθηκε και τα δίνει όλα τσάμπα..."

Τι λογική είναι αυτή; Δηλαδή δεν πειράζει και είναι αυτονόητο που μας παίρνει τα προσωπικά δεδομένα, που ξέρει περισσότερα για εμάς και από εμάς τους ίδιους, αρκεί που έχουμε δωρεάν email. Δηλαδή εκεί μας έφτασαν: να το θεωρούμε αυτονόητο πλέον. Συγνώμη, φίλε μου, αλλά αρνούμαι τη φιλοσοφία της λήθης. Κάποιοι πολέμησαν για να έχουμε κάποιες ελευθερίες και τώρα τις πετάμε στην άκρη σαν να μην αξίζουν τίποτα.

Ξέρεις γιατί είναι δωρεάν το email τους; Γιατί κανένας δεν θα είχε τη διάθεση να πληρώσει τα χρήματα που βγάζουν κάθε χρόνο από τη πώληση των προσωπικών μας δεδομένων.

Δε λέμε να φορέσουμε καπέλα με κεραίες και να λέμε ότι μας ψεκάζουν, αλλά να υπάρχει έλεγχος της συλλογής των προσωπικών μας δεδομένων, να μπορούμε να τα σβήσουμε και να σβήνονται ΑΠΟ ΚΑΘΕ backup που έχουν. Να ξέρουμε, ανά πάσα στιγμή ποιος τα έχει στην κατοχή του και για ποιο λόγο τα χρησιμοποιεί. Αυτή η φιλοσοφία δεν υπάρχει σήμερα. Λογικό, γιατί τότε θα έβλεπες πόσο σημαντικά είναι τα προσωπικά σου δεδομένα και θα το σκεφτόσουν 2 φορές πριν τα ανταλλάξεις με τις υπηρεσίες που σου παρέχουν. Είναι κάτι σαν τα καθρεφτάκια σε ιθαγενείς στο μεσαίωνα. Μερικοί χαίρονται με το τίποτα.

Η επιλογή είναι δικαίωμα του καθενός, αρκεί να ξέρεις ΑΚΡΙΒΩΣ τι επιλέγεις. Αυτό λέω.

Φυσικά και έχεις δίκιο, αλλά αυτό είναι εκτός του θέματος και δε δικαιολογεί σε καμία περίπτωση αυτό που κάνει η Google, η MS, το Facebook κ.α.

Αν θέλεις να στο πάω και ένα βήμα παραπέρα, οι φαρμακοβιομηχανίες στην Ελλάδα συγκεντρώνουν, μη προσωποποιημένα (θεωρητικά πάντα...), δεδομένα των φαρμάκων που καταναλώνουν οι ασθενείς σε νοσοκομεία. Δε μου το έχουν πει. Το ξέρω.

Είναι, όμως, εκτός θέματος. Εδώ μιλάμε για ιδιωτικές εταιρείες και όχι για κράτη. Ακόμα χειρότερα κατά τη γνώμη μου. 

Η Google έχει μαζέψει περισσότερο όγκο δεδομένων για το μέσο χρήστη των υπηρεσιών της από οποιαδήποτε τράπεζα, οργανισμό ή κράτος. Μιλάμε για δισεκατομμύρια χρήστες... Το καλύτερο είναι ότι μαζεύει δεδομένα ακόμα κι αν δε γουστάρεις να χρησιμοποιήσεις τις υπηρεσίες της.

Αυτονόητο είναι βλάκας κάποιος που αφού δεν θέλει να τον κλέβουν όπως νομίζει και συνεχίζει να το χρησιμοποιεί. 

Επίσης αυτονόητο είναι εντελώς π@παρας που παραπονιέται κιόλας από πάνω δημόσια. 

Αφού σας υποκλέπτουν την ζωή σας ρε παιδιά γιατί δε σταματάτε την χρήση τους? Γιατί τσεκαρετε και αποδεχεστε τα πάντα δίχως να τα διαβάσετε όταν δημιουργείτε λογαριασμούς? Ε? Γιατί είναι τσάμπα προφανώς? Εμ εκεί είναι το θέμα της άγνοιας. 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, aypnia είπε

Τι εννοείς ξεκάθαρα; Είναι στη κεντρική σελίδα του λογαριασμού σου, στο Αγορές και Συνδρομές. Εγώ κρατάω μόνο τις αγορές από το Steam σαν αποδεικτικά γιατί είχα κρούσμα στο παρελθόν και σβήνω τις υπόλοιπες. Το ίδιο κάνω και στο Microsoft Store γιατί έχω κάνει κι από εκεί κάποιες αγορές τώρα τελευταία αλλά και στις αγορές που κάνω μέσω Paypal. Και το Paypal τις κρατάει.  

να λει ξεκάθαρα οτι συλλέγει τα πάντα σχετικά με σένα και το δίνει όπου της το ζητήσουν από εταιρίες μέχρι κυβερνήσεις  και ουσιαστικά πληρώνεις με τα δεδομένα σου και να σου δίνει επιλογή να πληρώνεις με χρήματα

για να καταλαβαίνει ο χρήστης οτι δεν είναι δωρεάν η υπηρεσίες που προσφέρει

2 ώρες πριν, eskimoos είπε

εχεις δικιο στο τι ειναι σωστο και τι οχι. 

Να σου κανω μια ερωτηση η οποια απευθυνεται και σε ολους οσους την κατακρινουν, η συλλογη προσωπικων δεδομενων ειναι κατι γνωστο εδω και καιρο εκτος και αν τωρα ξυπνησαν ολοι και το εμαθαν, οποτε φανταζομαι οταν και το εμαθαν ολοι αυτοι σταματησαν αμεσως να χρησιμοποιουνε το gmail, το chrome, το youtube και ολες τις υπηρεσιες της, σωστα? το ιδιο κανεις και εσυ φανταζομαι. 

Δεν λεω φυσικα οτι ειναι σωστη η συλλογη προσωπικων δεδομενων χωρις την εγκριση μας, κατι τετοιο συμβαινει ομως συνεχεια στην καθημερινοτητα μας, με τις πιστωτικες καρτες και τραπεζες, απο τις αγορες μας, απο τους παροχους ιντερνετ, απο διαφορους που παρεχουν υπηρεσιες,  αυτοι γνωριζουν την οικονομικη σου κατασταση, την κατασταση υγειας σου και πολλες ακομα προσωπικες πληροφοριες, ρωτησατε αν αναφερουν καπου οτι δεν τις χρησιμοποιουν για δικους τους σκοπους? το οποιο ακομα και αν ηταν ετσι που ξερεις οτι δεν το κανουν? Περισσοτερο κινδυνευω απο εναν τραπεζικο υπαλληλο που γνωριζει ποσα εχω στον λογαριασμο μου και να μαθευτει αυτο σε λαθος ατομο παρα απο την google.

αν κραταει ιστορικο των αγορων μου η καποια προσωπικα στοιχεια τα οποια τα  χρησιμοποιει για στοχευμενες διαφημισεις, οχι δεν με πειραζει, προσωπικη μου αποψη. αν καποιος θελει να τα βρει αυτα αν ξερει που να κοιταξει τα βρισκει και χωρις την βοηθεια της google, τωρα αν τα πουλαει η τα διαχειριζεται με λαθος τροπο  αυτο ειναι αλλο θεμα και θα πρεπει να αποδειχθει πρωτα. 

gmail το έχω μόνο για χρήση playstore

youtube χωρίς χρήση λογαριασμού και με ολα μπλοκαρισμένα απο addon
chrome πότε δεν εκανα χρήση

γενικός τπτ

και αν πατήσω να κατεβούν τα δεδομένα μου (έχει τέτοια επιλογή να δεις τι έχει κρατήσει) κατεβαίνει ένα ωραίο αρχείο 3,5 mb στο οποίο το μόνο πράγμα που έχει καταγράψει είναι κάτι με κάτι συνδρομές απο playstore εποχής 2010 (1 συνδρομή ) και τέλος όλα τα αλλα είναι ένα κενο

και γενικός που μπορω τα μπλκαρω ολα... tor browser κλπ και χρήση κάρτας περιορισμένη με χρήση revolut κλπ όταν είναι

1 ώρα πριν, serdakis είπε

Σε οσους κραζουν για αυτες τις "αποκαλυψεις" για την "παρακολουθηση" που μας κανει η Google εχω να πω το εξης 

Tα terms of use οταν κανατε Gmail τα διαβατε? Οχι 

Για να λειτουργισουν ολα αυτα που σας προσφερει η Google χρειαζετε να κραταει καποιες πληροφοριες για εσας, 

δεν μπορει να μαντευει. πχ. Κανω μια αεροπορικη κρατηση, σου ερχετε το μαιλ και αυτοματα στο περναει στο calendar.

Αν σας αρεσει αυτος ο "αυτοματισμος" (το λεω πολυ γενικα), τοτε δεν γινετε να μην κρατησει αυτα τα στοιχεια η Google.

Πρεπει να να αποθηκευσει σε μια βαση δεδεδομενων (το mail [email protected] εχει πτηση 10-12 αθηνα-θεσσαλονικη, κανε push στο calendar αυτες τις ημερομηνιες)

πχ. το Ιστορικο διαδρομων στο google maps.Καμια φορα βλεπω μια χρεωση στην καρτα μου 15-5-19, απο ενα ακυρο μερος που δεν εχω ξαναπαει και ουτε θυμαμαι οτι πηγα πχ. Φου Μαρια Μαρου 4,60ευρω. Δεν θυμαμαι τι ειναι, επομενως μπαινω στο ιστορικο διαδρομων, το οποιο καταγραφει τις κινησεις μου μεσα στην πολη και βλεπω οτι 15-5-19 ειχα σταματισει στο ΦΟΥΡΝΟ ΜΑΡΙΑ Μαρουσι και οντως ειχα αγορασει απο εκει κατι

Δεν γινετε να εχουμε τετοιες ευκολιες στη ζωη μας, δωρεαν , και να μην υπαρχει αντιτιμο. Γνωμη μου βεβαια, καποιος φυσικα μπορει να μην συμφωνει

για αυτο και το ειπα.... να γραφει ξεκάθαρα στην αρχή οτι εσυ είσαι η πληρωμή και να προσφέρει δυνατότητα για κανονική πληρωμή και οχι με αυτόν τον ακριβό τρόπο

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

απορώ με κάποιους εδώ πόσο τεχνοφοβικοί είναι. λες και έχουν να κρύψουν κάτι φοβερό ή λες και μόνο η google το κάνει (ms,apple,amazon). μην τρελαίνεστε και απολαύστε τις ευκολίες που παρέχουν οι εταιρίες φυσικά με κόστος ασήμαντα προσωπικά στοιχεία. δεν θα αλλάξει τπτ στη ζωή σας. για τις εταιρείες είστε απλά ένα ακόμα νούμερο

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Jophiel είπε

Ευχαριστούμε για το αυτονόητο.

Αυτό σημαίνει για σένα: "αφού το γ@μήσαμε που το γ@μήσαμε, γ@μήστε το κι άλλο μέχρι να ψοφήσει. Δεν πειράζει... Και μόλις ψοφήσει γ@μήστε το κι άλλο. Δεν πειράζει... Το αφεντικό τρελάθηκε και τα δίνει όλα τσάμπα..."

Τι λογική είναι αυτή; Δηλαδή δεν πειράζει και είναι αυτονόητο που μας παίρνει τα προσωπικά δεδομένα, που ξέρει περισσότερα για εμάς και από εμάς τους ίδιους, αρκεί που έχουμε δωρεάν email. Δηλαδή εκεί μας έφτασαν: να το θεωρούμε αυτονόητο πλέον. Συγνώμη, φίλε μου, αλλά αρνούμαι τη φιλοσοφία της λήθης. Κάποιοι πολέμησαν για να έχουμε κάποιες ελευθερίες και τώρα τις πετάμε στην άκρη σαν να μην αξίζουν τίποτα.

Ξέρεις γιατί είναι δωρεάν το email τους; Γιατί κανένας δεν θα είχε τη διάθεση να πληρώσει τα χρήματα που βγάζουν κάθε χρόνο από τη πώληση των προσωπικών μας δεδομένων.

Δε λέμε να φορέσουμε καπέλα με κεραίες και να λέμε ότι μας ψεκάζουν, αλλά να υπάρχει έλεγχος της συλλογής των προσωπικών μας δεδομένων, να μπορούμε να τα σβήσουμε και να σβήνονται ΑΠΟ ΚΑΘΕ backup που έχουν. Να ξέρουμε, ανά πάσα στιγμή ποιος τα έχει στην κατοχή του και για ποιο λόγο τα χρησιμοποιεί. Αυτή η φιλοσοφία δεν υπάρχει σήμερα. Λογικό, γιατί τότε θα έβλεπες πόσο σημαντικά είναι τα προσωπικά σου δεδομένα και θα το σκεφτόσουν 2 φορές πριν τα ανταλλάξεις με τις υπηρεσίες που σου παρέχουν. Είναι κάτι σαν τα καθρεφτάκια σε ιθαγενείς στο μεσαίωνα. Μερικοί χαίρονται με το τίποτα.

Η επιλογή είναι δικαίωμα του καθενός, αρκεί να ξέρεις ΑΚΡΙΒΩΣ τι επιλέγεις. Αυτό λέω.

Φυσικά και έχεις δίκιο, αλλά αυτό είναι εκτός του θέματος και δε δικαιολογεί σε καμία περίπτωση αυτό που κάνει η Google, η MS, το Facebook κ.α.

Αν θέλεις να στο πάω και ένα βήμα παραπέρα, οι φαρμακοβιομηχανίες στην Ελλάδα συγκεντρώνουν, μη προσωποποιημένα (θεωρητικά πάντα...), δεδομένα των φαρμάκων που καταναλώνουν οι ασθενείς σε νοσοκομεία. Δε μου το έχουν πει. Το ξέρω.

Είναι, όμως, εκτός θέματος. Εδώ μιλάμε για ιδιωτικές εταιρείες και όχι για κράτη. Ακόμα χειρότερα κατά τη γνώμη μου. 

Η Google έχει μαζέψει περισσότερο όγκο δεδομένων για το μέσο χρήστη των υπηρεσιών της από οποιαδήποτε τράπεζα, οργανισμό ή κράτος. Μιλάμε για δισεκατομμύρια χρήστες... Το καλύτερο είναι ότι μαζεύει δεδομένα ακόμα κι αν δε γουστάρεις να χρησιμοποιήσεις τις υπηρεσίες της.

Αν υπήρχε τραγικόμετρο θα το είχες τερματίσει. Πέτα τον υπολογιστή σου στο ποτάμι. Μην χρησιμοποιείς καμία υπηρεσία αφού δεν τις γουστάρεις και μην μας ζαλίζεις. Και οχι δεν μας νοιάζουν τα κατά φαντασίαν δικαιώματα σου.

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Black Demis είπε

να λει ξεκάθαρα οτι συλλέγει τα πάντα σχετικά με σένα και το δίνει όπου της το ζητήσουν από εταιρίες μέχρι κυβερνήσεις  και ουσιαστικά πληρώνεις με τα δεδομένα σου και να σου δίνει επιλογή να πληρώνεις με χρήματα

για να καταλαβαίνει ο χρήστης οτι δεν είναι δωρεάν η υπηρεσίες που προσφέρει

Μα στα γράφει όλα όταν πας να φτιάξεις λογαριασμό. Αν δεν συναινέσεις δεν φτιάχνεις.

Και έχει και σελίδα ολόκληρη στο λογαριασμό σου που επεξηγεί τι μαζεύει.

https://policies.google.com/privacy

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, aypnia είπε

Μα στα γράφει όλα όταν πας να φτιάξεις λογαριασμό. Αν δεν συναινέσεις δεν φτιάχνεις.

Και έχει και σελίδα ολόκληρη στο λογαριασμό σου που επεξηγεί τι μαζεύει.

https://policies.google.com/privacy

ναι το είπα και θα το ξαναπώ ξεκάθαρα στην αρχή όταν πας να το κάνεις να σου λέει πως θέλεις να πληρώσεις με τα προσωπικά σου δεδομένα η με τα λεφτά

η να λέει με μεγάλα γραμμα ΞΕΚΑΘΑΡΑ για τον κάθε άσχετο οτι θα σου τα πάρει ολα τα δεδομένα να ξέρει ο άλλος οτι δεν είναι τζάμπα (μιλάς εδώ στο φόρουμ όπου όλοι έχουν κάποια γνώση εκεί έξω 90+ δεν γνωρίζει μια και απλά νομίζει ότι ειναι τσαμπα)

+ να γράφει ξεκάθαρα ότι το δίνει αλλού για διαφημιστικούς σκοπούς και όχι μονο

+ να γράφει το σημαντικότερο οτι μπορούν και έχουν πρόσβαση κυβερνητικές υπηρεσίες σε αυτό

πρωτο πρωτο με μεγαλα γράμματα ολα αυτα και οχι το κατεβατό που εχει το οποιο βαριεται να διαβασει κοσμος

Επεξ/σία από Black Demis
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Black Demis είπε

ναι το είπα και θα το ξαναπώ ξεκάθαρα στην αρχή όταν πας να το κάνεις να σου λέει πως θέλεις να πληρώσεις με τα προσωπικά σου δεδομένα η με τα λεφτά

η να λέει με μεγάλα γραμμα ΞΕΚΑΘΑΡΑ για τον κάθε άσχετο οτι θα σου τα πάρει ολα τα δεδομένα να ξέρει ο άλλος οτι δεν είναι τζάμπα (μιλάς εδώ στο φόρουμ όπου όλοι έχουν κάποια γνώση εκεί έξω 90+ δεν γνωρίζει μια και απλά νομίζει ότι ειναι τσαμπα)

Μα το πρώτο που γράφει και με μεγάλα γράμματα είναι αυτό ακριβώς.

Όταν χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, μας εμπιστεύεστε τα στοιχεία σας. Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή είναι μεγάλη ευθύνη και εργαζόμαστε σκληρά για να προστατεύσουμε τα στοιχεία σας και να έχετε εσείς τον έλεγχο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, aypnia είπε

Μα το πρώτο που γράφει και με μεγάλα γράμματα είναι αυτό ακριβώς.

Όταν χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, μας εμπιστεύεστε τα στοιχεία σας. Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή είναι μεγάλη ευθύνη και εργαζόμαστε σκληρά για να προστατεύσουμε τα στοιχεία σας και να έχετε εσείς τον έλεγχο. 

ναι ετσι όπως το λέει ακόμη και εγώ που είμαι από μικρο παιδί στο χώρο δεν το ψιλιαζομαι άμεσα τι λέει λογικά το κλασσικό ναι όχι θα μου έρθει στο μυαλό σας

όταν κάνεις τον λογαριασμό πρέπει να πετάγεται τεράστιο παράθυρο που θα λέει

Αναφορά σε κείμενο

τα προσωπικά σου δεδομένα που θα κάνουμε συλλογή θα  χρησιμοποιηθούν για διαφημιστικούς σκοπούς και για δημιουργία ενος profile για εσας και θα πουληθούν και στης τρίτες εταιρείες και θα έχουν πρόσβαση σε αυτά και κυβερνητικές υπηρεσίες θέλετε να προχωρήσετε? ναι / οχι

αυτό ναι θα ήταν μπαμ ξεκάθαρο

Επεξ/σία από Black Demis
  • Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Black Demis είπε

ναι ετσι όπως το λέει ακόμη και εγώ που είμαι από μικρο παιδί στο χώρο δεν το ψιλιαζομαι άμεσα τι λέει λογικά το κλασσικό ναι όχι θα μου έρθει στο μυαλό σας

όταν κάνεις τον λογαριασμό πρέπει να πετάγεται τεράστιο παράθυρο που θα λέει

αυτό ναι θα ήταν μπαμ ξεκάθαρο

Μα παράθυρο πετάει όταν φτιάχνεις λογαριασμό με τους όρους χρήσης.

Και το πρώτο που σου γράφει είναι ότι σου συλλέγει τα δεδομένα.

Εμένα δεν μου αρέσουν αυτοί οι όροι και για αυτό και πληρώνω για GSuite που έχει άλλους όρους χρήσης.

Γιατί να γράφει αυτό που λες; Τους έχεις διαβάσει τους όρους ποτέ; 

Στους όρους χρήσης λέει ότι δεν τα μοιράζεται με τρίτους χωρίς τη συναίνεση μου ή τα δίνει μόνο αν υπάρχει εισαγγελική εντολή εναντίον μου, πως τα πουλάει σε τρίτους;

Αν τα πουλάει τότε μιλάμε για παραβίαση των όρων που έχουμε συναινέσει, να πάμε να τους κάνουμε μήνυση να βγάλουμε λεφτά.

Επεξ/σία από aypnia
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω βαρεθεί με την καραμέλα "Μα είναι ιδιωτική εταιρεία, εσύ την προτίμησες για το email σου, μπορεί να κάνει ό,τι θέλει".

Ο Χ Ι 

Δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει μία ιδιωτική εταιρεία. Είτε λέγεται Google, είτε λέγεται Facebook, είτε Twitter. Δεν είναι Κράτος. 

Χρειαζόμαστε άμεσα Συνταγματική Κατοχύρωση των Ελευθεριών του Πολίτη στον Κυβερνοχώρο.  Το GDPR είναι μια αρχή.

Επεξ/σία από hyperspaced
  • Like 1
  • Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...