Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αυτη  πια η πιπιλα με τα προσωπικα δεδομενα.... καλα κανει. προσφερει δωρεαν κορυφαια προιοντα, αν κραταει ενα ιστορικο η καποια προσωπικα στοιχεια ας το κανει, ξαφνικα φακελωθηκαν ολοι και κινδυνευουν τωρα. Το οτι συμβαινει συνεχεια στην καθημερινοτητα τους δεν τους πειραζει, αλλα σωστα εκει πληρωνουν η ταλαιπωρουνται, δεν ειναι δωρεαν και ευκολα προσβασιμο.

Επεξ/σία από eskimoos
  • Like 2
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, eskimoos είπε

αυτη  πια η πιπιλα με τα προσωπικα δεδομενα.... καλα κανει. προσφερει δωρεαν κορυφαια προιοντα, αν κραταει ενα ιστορικο η καποια προσωπικα στοιχεια ας το κανει, ξαφνικα φακελωθηκαν ολοι και κινδυνευουν τωρα. Το οτι συμβαινει συνεχεια στην καθημερινοτητα τους δεν τους πειραζει, αλλα σωστα εκει πληρωνουν η ταλαιπωρουνται, δεν ειναι δωρεαν και ευκολα προσβασιμο.

έπρεπε να σου λει ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι συλλέγει τα πάντα και το δίνει όπου το ζητήσουν και όχι με γρίφους για να φανεί ποιο αθώο η και να δίνει επιλογή επί πληρωμή και πληρωμή με τα προσωπικά δεδομένα........... να καταλαβαίνει ο κάθε ένας που θα κάνει χρήση της υπηρεσίας

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Black Demis είπε

έπρεπε να σου λει ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι συλλέγει τα πάντα και το δίνει όπου το ζητήσουν και όχι με γρίφους για να φανεί ποιο αθώο η και να δίνει επιλογή επί πληρωμή και πληρωμή με τα προσωπικά δεδομένα........... να καταλαβαίνει ο κάθε ένας που θα κάνει χρήση της υπηρεσίας

Τώρα του βάζεις δύσκολα :P

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.

τα σχολια ειναι εμετικα.  απορω οσοι κατακρινουν την google πως στελνουν μειλ.  προσοχη τι θα απαντησετε οι ασχετοι γιατι αν δεν εχεις maill server στον υπολογιστη σου παντα ειναι εκτεθημενα απο τον οποιοδηποτε παροχο θετε δε θετε... αλλα και σερβερ στο πισι σας να εχετε πραγμα αδυνατο και παλι αν θελει καποιος να διαβασει τα μειλ σας μπορει να το κανει...

πραγματικα απορω με την αγνοια που υπαρχει ακομη και πως να μπει κανεις μεσα σε ενα φορουμ με αλιλεπιδραση.. η να το τερματισω.. απορω που ξερουν μερικοι την αλφαβητο και τους ενοχλησε το γεγονος οτι καποιος τους βλεπει τα προσωπικα τους...για κλαματα και για γελια ειμαστε λεμε....

• Like 2
  • Sad 4
Δημοσ.
4 ώρες πριν, lawlezz είπε

φακελωμαααααααα

Βρίσκω πολύ χειρότερο το φακελωμα που σου κάνουν οι τράπεζες με εντολή του κράτους (με σκοπό να σε φακελώνει  το ίδιο το κράτος) με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ φορολογικές συνέπειες από τις ελλιπείς πληροφορίες του gmail

Δεν είδα ούτε άκουσα ποτέ ούτε έναν να ανησυχεί που κάθε μήνα ο,τι ξοδεύουμε είναι στο taxis θέλουμε δε θέλουμε, αντίθετα βλέπω διαρκώς παράπονα για υπηρεσίες και εταιρείες τις οποίες χρησιμοποιούμε οικειοθελώς και όποτε θέλουμε μπορούμε να σταματήσουμε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nero62 είπε

τα σχολια ειναι εμετικα.  απορω οσοι κατακρινουν την google πως στελνουν μειλ.  προσοχη τι θα απαντησετε οι ασχετοι γιατι αν δεν εχεις maill server στον υπολογιστη σου παντα ειναι εκτεθημενα απο τον οποιοδηποτε παροχο θετε δε θετε... αλλα και σερβερ στο πισι σας να εχετε πραγμα αδυνατο και παλι αν θελει καποιος να διαβασει τα μειλ σας μπορει να το κανει...

πραγματικα απορω με την αγνοια που υπαρχει ακομη και πως να μπει κανεις μεσα σε ενα φορουμ με αλιλεπιδραση.. η να το τερματισω.. απορω που ξερουν μερικοι την αλφαβητο και τους ενοχλησε το γεγονος οτι καποιος τους βλεπει τα προσωπικα τους...για κλαματα και για γελια ειμαστε λεμε....

Ευχαριστούμε για το αυτονόητο.

Αυτό σημαίνει για σένα: "αφού το γ@μήσαμε που το γ@μήσαμε, γ@μήστε το κι άλλο μέχρι να ψοφήσει. Δεν πειράζει... Και μόλις ψοφήσει γ@μήστε το κι άλλο. Δεν πειράζει... Το αφεντικό τρελάθηκε και τα δίνει όλα τσάμπα..."

Τι λογική είναι αυτή; Δηλαδή δεν πειράζει και είναι αυτονόητο που μας παίρνει τα προσωπικά δεδομένα, που ξέρει περισσότερα για εμάς και από εμάς τους ίδιους, αρκεί που έχουμε δωρεάν email. Δηλαδή εκεί μας έφτασαν: να το θεωρούμε αυτονόητο πλέον. Συγνώμη, φίλε μου, αλλά αρνούμαι τη φιλοσοφία της λήθης. Κάποιοι πολέμησαν για να έχουμε κάποιες ελευθερίες και τώρα τις πετάμε στην άκρη σαν να μην αξίζουν τίποτα.

Ξέρεις γιατί είναι δωρεάν το email τους; Γιατί κανένας δεν θα είχε τη διάθεση να πληρώσει τα χρήματα που βγάζουν κάθε χρόνο από τη πώληση των προσωπικών μας δεδομένων.

Δε λέμε να φορέσουμε καπέλα με κεραίες και να λέμε ότι μας ψεκάζουν, αλλά να υπάρχει έλεγχος της συλλογής των προσωπικών μας δεδομένων, να μπορούμε να τα σβήσουμε και να σβήνονται ΑΠΟ ΚΑΘΕ backup που έχουν. Να ξέρουμε, ανά πάσα στιγμή ποιος τα έχει στην κατοχή του και για ποιο λόγο τα χρησιμοποιεί. Αυτή η φιλοσοφία δεν υπάρχει σήμερα. Λογικό, γιατί τότε θα έβλεπες πόσο σημαντικά είναι τα προσωπικά σου δεδομένα και θα το σκεφτόσουν 2 φορές πριν τα ανταλλάξεις με τις υπηρεσίες που σου παρέχουν. Είναι κάτι σαν τα καθρεφτάκια σε ιθαγενείς στο μεσαίωνα. Μερικοί χαίρονται με το τίποτα.

Η επιλογή είναι δικαίωμα του καθενός, αρκεί να ξέρεις ΑΚΡΙΒΩΣ τι επιλέγεις. Αυτό λέω.

21 λεπτά πριν, logistoulis είπε

Βρίσκω πολύ χειρότερο το φακελωμα που σου κάνουν οι τράπεζες με εντολή του κράτους (με σκοπό να σε φακελώνει  το ίδιο το κράτος) με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ φορολογικές συνέπειες από τις ελλιπείς πληροφορίες του gmail

Δεν είδα ούτε άκουσα ποτέ ούτε έναν να ανησυχεί που κάθε μήνα ο,τι ξοδεύουμε είναι στο taxis θέλουμε δε θέλουμε, αντίθετα βλέπω διαρκώς παράπονα για υπηρεσίες και εταιρείες τις οποίες χρησιμοποιούμε οικειοθελώς και όποτε θέλουμε μπορούμε να σταματήσουμε

Φυσικά και έχεις δίκιο, αλλά αυτό είναι εκτός του θέματος και δε δικαιολογεί σε καμία περίπτωση αυτό που κάνει η Google, η MS, το Facebook κ.α.

Αν θέλεις να στο πάω και ένα βήμα παραπέρα, οι φαρμακοβιομηχανίες στην Ελλάδα συγκεντρώνουν, μη προσωποποιημένα (θεωρητικά πάντα...), δεδομένα των φαρμάκων που καταναλώνουν οι ασθενείς σε νοσοκομεία. Δε μου το έχουν πει. Το ξέρω.

Είναι, όμως, εκτός θέματος. Εδώ μιλάμε για ιδιωτικές εταιρείες και όχι για κράτη. Ακόμα χειρότερα κατά τη γνώμη μου. 

Η Google έχει μαζέψει περισσότερο όγκο δεδομένων για το μέσο χρήστη των υπηρεσιών της από οποιαδήποτε τράπεζα, οργανισμό ή κράτος. Μιλάμε για δισεκατομμύρια χρήστες... Το καλύτερο είναι ότι μαζεύει δεδομένα ακόμα κι αν δε γουστάρεις να χρησιμοποιήσεις τις υπηρεσίες της.

Επεξ/σία από Jophiel
  • Like 4
  • Thanks 5
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Black Demis είπε

Τι εννοείς ξεκάθαρα; Είναι στη κεντρική σελίδα του λογαριασμού σου, στο Αγορές και Συνδρομές. Εγώ κρατάω μόνο τις αγορές από το Steam σαν αποδεικτικά γιατί είχα κρούσμα στο παρελθόν και σβήνω τις υπόλοιπες. Το ίδιο κάνω και στο Microsoft Store γιατί έχω κάνει κι από εκεί κάποιες αγορές τώρα τελευταία αλλά και στις αγορές που κάνω μέσω Paypal. Και το Paypal τις κρατάει. 

Επεξ/σία από aypnia
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Jophiel είπε

Φυσικά και έχεις δίκιο, αλλά αυτό είναι εκτός του θέματος και δε δικαιολογεί σε καμία περίπτωση αυτό που κάνει η Google, η MS, το Facebook κ.α.

Αν θέλεις να στο πάω και ένα βήμα παραπέρα, οι φαρμακοβιομηχανίες στην Ελλάδα συγκεντρώνουν, μη προσωποποιημένα (θεωρητικά πάντα...), δεδομένα των φαρμάκων που καταναλώνουν οι ασθενείς σε νοσοκομεία. Δε μου το έχουν πει. Το ξέρω.

Είναι, όμως, εκτός θέματος. Εδώ μιλάμε για ιδιωτικές εταιρείες και όχι για κράτη. Ακόμα χειρότερα κατά τη γνώμη μου. 

Η Google έχει μαζέψει περισσότερο όγκο δεδομένων για το μέσο χρήστη των υπηρεσιών της από οποιαδήποτε τράπεζα, οργανισμό ή κράτος. Μιλάμε για δισεκατομμύρια χρήστες... Το καλύτερο είναι ότι μαζεύει δεδομένα ακόμα κι αν δε γουστάρεις να χρησιμοποιήσεις τις υπηρεσίες της.

Στατιστικά με το τι διαθέτει μια οποιαδήποτε εταιρεία στην αγορά είναι λογικό να έχει, αλλιώς θα έκλεινε

Το να ξέρουν όμως ότι ο jophiel έχει την τάδε ασθένεια που είναι κληρονομική από τον πατέρα του πχ  και αυτη τη πληροφορία να τη προωθήσουμε σε μια ασφαλιστική ώστε να μείνει χωρίς κάλυψη υγείας είναι κάτι το οποίο δεν γίνεται με νόμιμο τρόπο να γνωρίζουν εκτός αν έχουν πρόσβαση στις ηλεκτρονικές συνταγογράφησεις 

Αλλά για να είμαστε εντός θέματος και όχι στον όγκο πληροφοριών γενικά εγώ μίλησα για τις αγορές

Εμένα το Gmail οι μόνες αγορές που αναφέρει είναι αυτές για τις οποίες έχω δώσει το gmail και είναι συνολικά 4 από τις 100αδες που έχω κάνει, οπότε αν δεν θέλω να δίνω το gmail μου, δίνω κάποιο άλλο και τέλος η ιστορία

Το αντίπαλο παράδειγμα που έδωσα είναι το ελληνικό δημόσιο το οποίο γνωρίζει πρακτικά όλες μου τις αγορές και ακόμα και αν έπαιζα μόνο μετρητο πέρα από το ότι θα έτρωγα πρόστιμο για αυτό, για οποιαδήποτε σημαντική αγορά (άνω των 500€) θα έπρεπε να περαστει μέσα από το τραπεζικό σύστημα άρα και να καταγράφει.

Με αφορμή λοιπόν την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής καταγράφονται όλες μας οι συναλλαγές, ακόμα και κάποιες που μπορεί να μη θέλουμε να γνωρίζει κάποιος (και υποχρεωτικά μπαίνει και η τράπεζα στη μέση η οποία χαρωπά μας βγάζει και στατιστικά τι αγοράζουμε ανά κατηγορία.. με real δεδομένα, όχι confirmation mails) και αντί να μας απασχολεί το συγκεκριμένο υπαρκτό πρόβλημα καθόμαστε και ασχολούμαστε με τη Google και τις διαφημίσεις που θέλει να μας προωθήσει, για τις οποίες δεν ενδιαφερόμαστε καν οι περισσότεροι και με την πρώτη ευκαιρία τις μπλοκάρουμε

Δεν είμαι off topic φίλε, απλά λέω ότι κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος, συμβαίνουν πιο σοβαρά πράγματα από αυτά που καθόμαστε και ασχολούμαστε, επειδή αυτά μας σερβίρουν να ασχολουμαστε.

Έχει η ΕΕ πρόβλημα με τη Google και τις λοιπές (αμερικανικές συνήθως) εταιρείες επειδή δεν μπορεί να βάλει χέρι στα κέρδη της την έπιασε ξαφνικά πόνος για τα προσωπικά δεδομένα, όταν η ίδια νομοθετεί πολύ πιο ανελευθερα πράγματα

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Protonmail, tutanota, hushmail και είσαι κύριος. Κρυπτογραφημένα mails και αποστολή με κρυπτογράφηση με passkey σε αποδέκτες που χρησιμοποιούν συμβατικές υπηρεσίες, όπως το gmail.

Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος 100% ότι δεν παρακολουθούνται οι κινήσεις σου, αλλά σίγουρα δεν περπατάς ξεβράκωτος στα αγγούρια της google...

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Black Demis είπε

εχεις δικιο στο τι ειναι σωστο και τι οχι. 

Να σου κανω μια ερωτηση η οποια απευθυνεται και σε ολους οσους την κατακρινουν, η συλλογη προσωπικων δεδομενων ειναι κατι γνωστο εδω και καιρο εκτος και αν τωρα ξυπνησαν ολοι και το εμαθαν, οποτε φανταζομαι οταν και το εμαθαν ολοι αυτοι σταματησαν αμεσως να χρησιμοποιουνε το gmail, το chrome, το youtube και ολες τις υπηρεσιες της, σωστα? το ιδιο κανεις και εσυ φανταζομαι.

Δεν λεω φυσικα οτι ειναι σωστη η συλλογη προσωπικων δεδομενων χωρις την εγκριση μας, κατι τετοιο συμβαινει ομως συνεχεια στην καθημερινοτητα μας, με τις πιστωτικες καρτες και τραπεζες, απο τις αγορες μας, απο τους παροχους ιντερνετ, απο διαφορους που παρεχουν υπηρεσιες,  αυτοι γνωριζουν την οικονομικη σου κατασταση, την κατασταση υγειας σου και πολλες ακομα προσωπικες πληροφοριες, ρωτησατε αν αναφερουν καπου οτι δεν τις χρησιμοποιουν για δικους τους σκοπους? το οποιο ακομα και αν ηταν ετσι που ξερεις οτι δεν το κανουν? Περισσοτερο κινδυνευω απο εναν τραπεζικο υπαλληλο που γνωριζει ποσα εχω στον λογαριασμο μου και να μαθευτει αυτο σε λαθος ατομο παρα απο την google.

αν κραταει ιστορικο των αγορων μου η καποια προσωπικα στοιχεια τα οποια τα  χρησιμοποιει για στοχευμενες διαφημισεις, οχι δεν με πειραζει, προσωπικη μου αποψη. αν καποιος θελει να τα βρει αυτα αν ξερει που να κοιταξει τα βρισκει και χωρις την βοηθεια της google, τωρα αν τα πουλαει η τα διαχειριζεται με λαθος τροπο  αυτο ειναι αλλο θεμα και θα πρεπει να αποδειχθει πρωτα. 

Επεξ/σία από eskimoos
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...