Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα . Προσφατα αλλαξα αμορτισερ στο αυτοκινητο μου καθως χρειαζοταν βαση χιλιομετρων που ειχα κανει . ομως σκεφτομαι και τα ελατηρια  . Καθε ποτε χρειαζονται αλλαγη? παιζει ρολο η παλαιοτητα τους , στο οτι οταν φορτωθει με 4 ατομα πχ να  ''καθεται'' αρκετα ? αν αλλαξω αυτο θα βελτιωθει ? το αυτοκινητο εχει 160.000 χλμ

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εκεί που άλλαξες αμορτισέρ θα έπρεπε να σου πουν αν θέλουν άλλαγμα και τα ελατήρια. 

Σαφώς παίζει ρόλο η χρήση και το φορτίο που έχει συνήθως το αυτοκίνητο. 

Άλλο να κυκλοφορείς συνέχεια μόνος σου στην αττική οδό και άλλο με 4 άτομα σε κατσικοδρομο. 

Επίσης κάποιο ρόλο παίζει και η μάρκα / μοντέλο/ τύπος  του αυτοκινήτου .

Άλλες αντοχές έχουν τα μαμισια ενός Hyundai Atos και άλλες αντοχές σε ένα bmw x3

• Confused 1
Δημοσ.

Το πως φορτώνεις το αυτοκίνητο σου και σε τι δρόμους κινείσαι εσύ το ξέρεις δεν θα σου κάνει εκτίμηση κάποιος insomniac.

Λογικά εκεί που άλλαξες αμορτισέρ (θέλω να πιστεύω σε συνεργείο αυτ/των και όχι στον μπαρμαΜήτσο που όταν δεν ξύνει τα παπ@ρια του πουλάει ρετσίνα και τσίπουρο) έγινε έλεγχος ελατηρίων και δεν έχουν πρόβλημα.

Στην επόμενη αλλαγή αμορτισέρ λοιπόν έλεγχος και οτι σου πεί ο μηχανικός σου.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, blackraven είπε

Το πως φορτώνεις το αυτοκίνητο σου και σε τι δρόμους κινείσαι εσύ το ξέρεις δεν θα σου κάνει εκτίμηση κάποιος insomniac.

Λογικά εκεί που άλλαξες αμορτισέρ (θέλω να πιστεύω σε συνεργείο αυτ/των και όχι στον μπαρμαΜήτσο που όταν δεν ξύνει τα παπ@ρια του πουλάει ρετσίνα και τσίπουρο) έγινε έλεγχος ελατηρίων και δεν έχουν πρόβλημα.

Ξέρεις πολλά συνεργεία αυτοκινήτων που να διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να μπορούν να μετρήσουν τη σκληρότητα ενός ελατηρίου? Εγώ πάντως δεν ξέρω κανένα...

• Like 3
Δημοσ.

Άμα σπάσει κάποιο ακούς γκάπα γκούπα πάς συνεργείο και τα αλλάζεις και τα 4.

Αν είχες θέμα θα σε έχει ειδοποιήσει ο μηχανικός σου.

Αν σκέφτεσαι αλλαγή γιατί έχεις μια 200αρα και δεν ξέρεις τι να την κάνεις,άκου την σκέψη σου και άλλαξε τα.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, blackraven είπε

Άμα σπάσει κάποιο ακούς γκάπα γκούπα πάς συνεργείο και τα αλλάζεις και τα 4.

Αν είχες θέμα θα σε έχει ειδοποιήσει ο μηχανικός σου.

Το να σπάσει κάποιο ελατήριο είναι σπανιότατο, και σίγουρα θα το καταλάβεις από μόνος σου.

Το σύνηθες όμως είναι να πέσει/μαλακώσει, και ο μηχανικός είναι αδύνατον να το αντιληφθεί χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, blackraven είπε

Ισως δεν το διατυπωσα καλα εγω . Το ειπε ενα παιδι πανω . Υπαρχει περιπτωση να εχουν ''μαλακωσει'' ας πουμε? αν μπαινουν στο αυτοκινητο 2 ατομα δεν φαινεται αλλα αν μπουνε 4 ατομα θα ''κατσει'' αρκετα το αμαξι. Σε αυτο φταινε τα ελατηρια ? επειδη το κοστος δεν ειναι μεγαλο ελεγα να τα αλλαξω προληπτικά αλλα και αν αλλαζαν καποια πραγματα προς το καλυτερο , θα ηταν καλο αυτο .

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, kostaskosk είπε

Ισως δεν το διατυπωσα καλα εγω . Το ειπε ενα παιδι πανω . Υπαρχει περιπτωση να εχουν ''μαλακωσει'' ας πουμε? αν μπαινουν στο αυτοκινητο 2 ατομα δεν φαινεται αλλα αν μπουνε 4 ατομα θα ''κατσει'' αρκετα το αμαξι. Σε αυτο φταινε τα ελατηρια ? επειδη το κοστος δεν ειναι μεγαλο ελεγα να τα αλλαξω προληπτικά αλλα και αν αλλαζαν καποια πραγματα προς το καλυτερο , θα ηταν καλο αυτο .

Ναι, δεν είναι απίθανο να έχουν κάτσει/μαλακώσει τα ελατήρια σου.

Πάντως να προσέξεις, στην αγορά δύσκολα βρίσκεις ελατήρια ίδια με τα "μαμά", η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που κυκλοφορούν στην αγορά είναι χαμηλώματος, αν βάλεις τέτοια τότε το πιο πιθανό είναι να επιδεινωθεί το πρόβλημα (στο φόρτωμα θα κάθεται ακόμα περισσότερο).

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ναι, δεν είναι απίθανο να έχουν κάτσει/μαλακώσει τα ελατήρια σου.

Πάντως να προσέξεις, στην αγορά δύσκολα βρίσκεις ελατήρια ίδια με τα "μαμά", η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που κυκλοφορούν στην αγορά είναι χαμηλώματος, αν βάλεις τέτοια τότε το πιο πιθανό είναι να επιδεινωθεί το πρόβλημα (στο φόρτωμα θα κάθεται ακόμα περισσότερο).

ναι πρεπει να τσεκαρω το υψος στα μαμα ελατηρια και να παω σε κατι παρομοιο . στα σαιτ με ανταλλακτικα παντως για πισω αξονα βρηκα 288mm και 296mm .τωρα ποσο θα φαινεται αυτη η διαφορα δεν ξερω . για μπροστινο αξονα αν θυμαμαι καλα απο 349mm μεχρι 360mm περιπου 

Δημοσ.

Είδες διαφορά με τα καινούρια αμορτισέρ;

Αν δεν κοπανάει το αμάξι ή δεν έχεις κάποιο άλλο θέμα μην βάζεις στα πίσω καθίσματα την πεθερά κτλ γιαυτό κάθετε το αυτοκίνητο είναι φυσιολογικό 🤣

Επισκέπτης
Δημοσ.

Τα ελατήρια δεν φθείρονται, μόνο τα αμορτισέρ θέλουν αλλαγή. Ελατήρια θα αλλάξεις μόνο αν θέλεις να χαμηλώσεις τ' αμάξι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Klausx είπε

Είδες διαφορά με τα καινούρια αμορτισέρ;

Αν δεν κοπανάει το αμάξι ή δεν έχεις κάποιο άλλο θέμα μην βάζεις στα πίσω καθίσματα την πεθερά κτλ γιαυτό κάθετε το αυτοκίνητο είναι φυσιολογικό 🤣

Με τα καινούργια αμορτισέρ είδα διάφορα ναι . Αλλά πήγα από πολύ σκληρά σε μεσαία προς σκληρά. (Κίτρινα Bilstein σε kyb) .  Ελατήρια κάπου διάβασα ότι ανά 150.000χλμ η 10 χρόνια καλό είναι να αλλάζουν. Για αυτό το σκέφτομαι . 

Επεξ/σία από kostaskosk
Επισκέπτης
Δημοσ.
2 ώρες πριν, kostaskosk είπε

Ελατήρια κάπου διάβασα ότι ανά 150.000χλμ η 10 χρόνια καλό είναι να αλλάζουν

Ε άμα κάπου διάβασες οκ. Αν έχεις λεφτά για πέταμα και θέλεις να βάλεις καινούρια θα ξαναβάλεις τα ίδια με τα μαμά

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Xacti είπε

Ε άμα κάπου διάβασες οκ. Αν έχεις λεφτά για πέταμα και θέλεις να βάλεις καινούρια θα ξαναβάλεις τα ίδια με τα μαμά

Ναι μια ερωτηση κανω . Το διαβασα γιατι το εψαξα και ο λογος ειναι πως οταν βαζω 2 ατομα στις πισω θεσεις παρατηρω οτι το αυτοκινητο , καθεται αρκετα . Σκεφτηκα οτι ισως ειναι τα ελατηρια και αυτο το ρωταω εδω και οχι στον μηχανικο γιατι ειναι σκ . προφανως θα ρωτησω τον μηχανικο μου πρωτα 

Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kostaskosk είπε

Ναι μια ερωτηση κανω . Το διαβασα γιατι το εψαξα και ο λογος ειναι πως οταν βαζω 2 ατομα στις πισω θεσεις παρατηρω οτι το αυτοκινητο , καθεται αρκετα . Σκεφτηκα οτι ισως ειναι τα ελατηρια και αυτο το ρωταω εδω και οχι στον μηχανικο γιατι ειναι σκ . προφανως θα ρωτησω τον μηχανικο μου πρωτα 

Cool.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...