Προς το περιεχόμενο

bootcamp -Win10 Games overheating

basileios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Να σας ρωτήσω κάτι αν ξέρετε κάποια λύση. Έχω το MacBook Pro (Retina, 15-inch, Mid 2015) MD Radeon R9 M370X 2 mb Intel Iris Pro 1536 MB με αυτές της 2 κάρτες είναι μετά 16 gbRam .

Έχω βάλει bootcamp και προσπαθώ να παίξω κανένα παιχνίδι σε win10 η θερμοκρασίες που ανεβάζει είναι πολύ ψηλά. Ενώ έχω βάλει το παιχνίδι να τρέχει από την radeon το λάπτοπ βράζει και με φόβο να μην κάνω τίποτα ποιο σοβαρό το σταματάω, έχω διαβάσει άλλα λύση να μην ανεβάζει τόσο ψηλά δεν βρήκα, εσείς ξέρετε μήπως κάτι ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα !

Φυσικά και δεν είμαι βέβαιος για το τι ακριβώς προκαλεί στην περίπτωσή σου το πρόβλημα της υπερθέρμανσης της κάρτας γραφικών. Κατεβάζοντας όμως το εγχειρίδιό της από το Internet, βλέπω ότι η συγκεκριμένη κάρτα δεν αρκεί να εισαχθεί στην υποδοχή της μητρικής πλακέτας για να λειτουργήσει σωστά.
 Συγκεκριμένα, διαθέτει δύο βύσματα 6pin για να παίρνει επιπλέον ενέργεια απ' τη μητρική. Άμα τα δύο αυτά βύσματα δεν συνδεθούν στη μητρική, τότε είναι λογικό να παρουσιάζει υπερθέρμανση. Το λέω γιατί μου έχει συμβεί ακριβώς το ίδιο με άλλες κάρτες, όχι τη συγκεκριμένη.
Επιπλέον, δεν είμαι βέβαιος αν το laptop σου έχει τη δυνατότητα να δώσει όλη την ενέργεια που απαιτείται από μία τέτοια gaming oriented κάρτα.

Ελπίζω να βοήθησα λίγο,

Ο Άσπρος Γάτος

Ίσως φίλε είναι μια απάντηση που έχει λογική γιατί μπορεί να ανεβάζει αλλά εδώ μιλάμε για λαπτοπ που δεν μπορείς να ανοίξεις και να ρισκάρεις. Εγώ ρώτησα μήπως είναι θέμα λογισμικού που μπορεί να έχει λύση. Αν είναι hardware άστο  

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Επισκέπτης

Είχα το ίδιο θέμα και γω σε ένα pro 13 του 17 . Τελικά έσβησα τα windows. Πιστεύω είναι θέμα λογισμικού και το πώς διαχειρίζονται τα  windows τους πόρους του Μακ .

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θέμα είναι σχετικά απλό. Τα macbook έχουν βελτιστοποιήσεις στο λογισμικό τους για να μπορούν να ελέγξουν τις θερμοκρασίες που αναπτύσονται σε τόσο μικρό σασί και να περιορίσουν το thermal throtling. Οι βελτιστοποιήσεις αυτές πάνε περίπατο όταν χρησιμοποιείς Windows.

Σκεφτείτε για παράδειγμα τα προβλήματα που είχαν τα macbook που φοράγανε τον i9 πέρσυ και μετά με ένα software update το (ψιλο-)έστρωσαν.

Πιστεύω ότι αν υπήρχε θέληση θα μπορούσαν κάλιστα να έχουν αυτές τις ρυθμίσεις στο bios της συσκευής για να μην έχουμε θέματα όταν χρησιμοποιούμε Windows ή Linux. 

Με το να αφήνουν την κατάσταση ως έχει ο χρήστης έχει την εντύπωση ότι με Mac το μηχάνημα πάει νεράκι αλλά τα Windows είναι για τα μπάζα.

ΥΓ. Τα Windows είναι όντως για τα μπάζα αλλά για διαφορετικούς λόγους.

Επεξ/σία από ktf
  • Like 1
  • Thanks 1

1) ισχύει αυτό που γράφει ο ktf

2) επιπρόσθετα, όταν bootάρεις σε macOS, όταν δεν απαιτείται υψηλή επεξεργαστική ισχύ για γραφικά, το λειτουργικό σβήνει απενεργοποιεί παντελώς την Radeon και ο υπολογιστής χρησιμοποιεί αποκλειστικά την Intel Iris, που έχει πολύ μικρότερη κατανάλωση ρεύματος και χαμηλές θερμοκρασίες... Αν ξεκινήσεις π.χ. να παίζεις ένα παιχνίδι τότε ο Mac ενεργοποιεί αυτόματα την Radeon που έχει μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ και παράγει πολύ μεγαλύτερη θερμότητα. Αν χρησιμοποιείς εφαρμογές γραφείου π.χ. safari, MS Word και pdf reader, τότε ο υπολογιστής χρησιμοποιεί σχεδόν αποκλειστικά την Intel Iris, οπότε οι θερμοκρασίες και η κατανάλωση διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα. Αν δοκιμάσεις να παίξεις ένα απαιτητικό παιχνίδι σε macOS, θα δεις ότι οι θερμοκρασίες θα ανέβουν κατακόρυφα.

Όταν μπεις σε Windows μέσω boot camp, o Mac είναι ρυθμισμένος έτσι ώστε η Intel Iris Pro να απενεργοποείται πλήρως και να δουλεύει αποκλειστικα η Radeon. 

Αυτός είναι και ο λογος που μαζί με αυτό που γράφει ο ktf, ακόμα και αν κάνεις τίποτα στα Windows σε bootcamp mode στον υπολογιστή σου, οι θερμοκρασίες είναι τόσο υψηλές.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...