Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλήσπερα

Σήμερα ξεκίνησα αποθασισμένος να παραγγείλω ένα samsung s9 + Dual αλλά στην πορεία διαπίστωσα οτι υπάρχουν δύο διαφορετικές εκδόσεις και διχάστηκα.

Με μια γρήγορη ματιά είδα οτι η  μια έκδοση G965 (Αμερικής-Κίνας) έχει snapdragon και η G965F (Ευρωπαική) έχει Exynos. Επίσης διαφέρουν και οι GPUs.

Υπάρχει κάποιος με εμπειρία πάνω στο θέμα που μπορεί να βοηθείσει;

Ευχαριστώ.

Skroutz: https://www.skroutz.gr/s/13784463/Samsung-Galaxy-S9-Dual-64GB.html

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Tasossoulis είπε

Καλήσπερα

Σήμερα ξεκίνησα αποθασισμένος να παραγγείλω ένα samsung s9 + Dual αλλά στην πορεία διαπίστωσα οτι υπάρχουν δύο διαφορετικές εκδόσεις και διχάστηκα.

Με μια γρήγορη ματιά είδα οτι η  μια έκδοση G965 (Αμερικής-Κίνας) έχει snapdragon και η G965F (Ευρωπαική) έχει Exynos. Επίσης διαφέρουν και οι GPUs.

Υπάρχει κάποιος με εμπειρία πάνω στο θέμα που μπορεί να βοηθείσει;

Ευχαριστώ.

Skroutz: https://www.skroutz.gr/s/13784463/Samsung-Galaxy-S9-Dual-64GB.html

Αυτό ισχύει ανέκαθεν με τις σειρές S και Note της Samsung.

Στην Ευρώπη έρχονται μόνο οι εκδόσεις με τον Exynos. Αυτό εκτός τις διαφορετικές CPUs-GPUs ή το ραδιόφωνο FM που έχει ο snapdragon και τις διαφορές σε απόδοση και αυτονομία,  συνεπάγεται μια ακόμη σημαντικότερη διαφορά.

Το ευρωπαικό μοντέλο είτε είναι ελληνικό είτε από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης, θα στο καλύψουν οι αντιπροσωπίες της Samsung στην Ελλάδα με 2ετή εγγύηση, όπως ορίζει ο ευρωπαικός νόμος.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν σε νοιάζει να είναι απαραίτητα ελληνικό. Το δικό μου πχ είναι παραεισαγωγής και προοριζόταν για Αυστρία. Την ίδια 2ετή εγγύηση έχει.

Όσον αφορά όμως τα μοντέλα με snapdragon έχουν 1 χρόνο εγγύηση κι αυτόν από το κινέζικο/αμερικάνικο κατάστημα που το πήρες. Οι αντιπροσωπίες της Samsung στην Ελλάδα/Ευρώπη δεν θα το δεχτούν για επισκευή.

Στην περίπτωση το να πουλάει αμερικάνικο/κινέζικο μοντέλο ένα σκρουτζομάγαζο κάνει ακόμα πιο σύνθετα τα πράγματα γιατί ούτε το ίδιο το σκρουτζομάγαζο θα σε καλύψει έστω με 1 χρόνο εγγύηση ούτε εσύ μπορείς να ξέρεις από που το έφερε για να απευθυνθείς αν τυχόν συμβεί κάτι.

Νομίζω έτσι έχουν τα πράγματα, αν κάνω κάπου λάθος, ας με διορθώσει ένα πιο έμπειρο παιδί.

Επεξ/σία από paris_chav
Δημοσ.

Αυτό με το θέμα της εγγύησης είναι όντως συμαντικό, γι αυτό ίσως είναι καλύτερα να πάρω το EU model από εδώ 20€ πιο φθηνό και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Αν και ένα σκρουτζομάγαζο λέει οτι καλύπτει εγγύηση, δείτε εδώ: https://www.vivacom.gr/index.php?route=product/product&product_id=6141 . Snapdragon version.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Tasossoulis είπε

Αυτό με το θέμα της εγγύησης είναι όντως συμαντικό, γι αυτό ίσως είναι καλύτερα να πάρω το EU model από εδώ 20€ πιο φθηνό και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Αν και ένα σκρουτζομάγαζο λέει οτι καλύπτει εγγύηση, δείτε εδώ: https://www.vivacom.gr/index.php?route=product/product&product_id=6141 . Snapdragon version.

Στο λινκ που στελνεις δεν γραφει ΕU στο τελος ; Ασχετα αν δεν εχουν βαλει στον κωδικο το F.

Ευρωπαικο ειναι δηλαδη και το καλυπτει η αντιπροσωπια με 2 χρονια εγγυηση οπως προβλεπεται για καθε ευρωπαικο μοντελο.

Επεξ/σία από paris_chav
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, paris_chav είπε

Στο λινκ που στελνεις δεν γραφει ΕU στο τελος ; Ασχετα αν δεν εχουν βαλει στον κωδικο το F.

Εδώ έχεις ένα Point.

Ή ξέχασαν το F ή εννοούν οτι υποστιρίζει τα ευρωπαικά δύκτια ; :P

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Tasossoulis είπε

Εδώ έχεις ένα Point.

Ή ξέχασαν το F ή εννοούν οτι υποστιρίζει τα ευρωπαικά δύκτια ; :P

Θα μου εκανε εντυπωση σκρουτζομαγαζο να εφερνε αμερικανικο/κινεζικο μοντελο. Αλλο πχ να ναι αλλης χωρας της Ευρωπαικης Ενωσης. Παραεισαγωγη δηλαδη.

Πιστευω οτι κανενα απ αυτα που λειπει το F, εχει φερει μη ευρωπαικο μοντελο.

Εν πασει περιπτωσει, αν σε ενδιαφερει συγκεκριμενο μαγαζι του σκρουτζ, ρωτα τους, με το imei της συσκευης μπορεις να εξακριβωσεις απο ποια χωρα προερχεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...