Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, SPY_oo7 είπε

Οπα οπα ετσι γενικα και αοριστα οπός το περιγράφεις παραπληροφορείς.Αλλο βαψω το τοιχακι με 50 ευρω και αλλο αλλαζω χρωμα στην πολυκατοικοια με 30.000 ευρω.Αλλο βαζω μια καμερα με 50 ευρω και αλλο σουπερ συναγερμο με 10.000 ευρω.Και στα δυο παραδείγματα αν δηλωσεις οικονομικη αδυναμια και αποδειχτει δεν σε υποχρεωνει κανενας να πληρωσεις.

Απο την αλλη αν εχει προβλημα το στηθαίο απο τα μπαλκονια και πρεπει να επισκευαστει γιατι υπαρχει κίνδυνος για τους περαστικούς εκει θα υποχρεωθεις να πληρωσεις κανονικα οποιο και αν ειναι το ποσο.

Καθόλου δεν παραπληροφορώ, αυτά που γράφω ισχύουν, σε αντίθεση με αυτά που γράφεις εσύ τα οποία είναι προσωπικές σου εκτιμήσεις για το τι θα αποφασίσουν τα δικαστήρια.

Καλώς ή κακώς τα δικαστήρια βγάζουν αποφάσεις με βάση τους νόμους, και όχι με βάση την προσωπική άποψη τη δική σου, του pontez ή τη δική μου.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, SPY_oo7 είπε

Οπα οπα ετσι γενικα και αοριστα οπός το περιγράφεις παραπληροφορείς.Αλλο βαψω το τοιχακι με 50 ευρω και αλλο αλλαζω χρωμα στην πολυκατοικοια με 30.000 ευρω.Αλλο βαζω μια καμερα με 50 ευρω και αλλο σουπερ συναγερμο με 10.000 ευρω.Και στα δυο παραδείγματα αν δηλωσεις οικονομικη αδυναμια και αποδειχτει δεν σε υποχρεωνει κανενας να πληρωσεις.

Απο την αλλη αν εχει προβλημα το στηθαίο απο τα μπαλκονια και πρεπει να επισκευαστει γιατι υπαρχει κίνδυνος για τους περαστικούς εκει θα υποχρεωθεις να πληρωσεις κανονικα οποιο και αν ειναι το ποσο.

Κάπως έτσι είναι τα πράγματα. 

Κανείς δε μπορεί να σε αναγκάσει εκτός αν πρόκειται για πολύ μεγάλη ανάγκη.

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Joshua21 είπε

Καλώς ή κακώς τα δικαστήρια βγάζουν αποφάσεις με βάση τους νόμους, και όχι με βάση την προσωπική άποψη τη δική σου, του pontez ή τη δική μου

Εγω ειμαι διαχειρηστης και προσφατα αντιμετώπισα τετοια περιπτωση.Σε πληροφορο λοιπον οτι οτι λεω εινα σε χαρτι γραμμενα απο τον δικηγορο μου

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Joshua21 είπε

Καθόλου δεν παραπληροφορώ, αυτά που γράφω ισχύουν, σε αντίθεση με αυτά που γράφεις εσύ τα οποία είναι προσωπικές σου εκτιμήσεις για το τι θα αποφασίσουν τα δικαστήρια.

Καλώς ή κακώς τα δικαστήρια βγάζουν αποφάσεις με βάση τους νόμους, και όχι με βάση την προσωπική άποψη τη δική σου, του pontez ή τη δική μου.

,Έτσι ειναι.

Ποιο δικαστήριο θα καταδικάσει κάποιον που ενώ δήλωσε γραπτως αδυναμία πληρωμής (ας πούμε άνεργος) πχ 500 ευρώ επειδή κάποιοι αποφάσισαν να βάλουν μια σούπερ ντουπερ πόρτα και σύστημα συναγερμού batman security.

Για αυτό πάντα προτείνω τη λύση του αποθεματικού. 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, SPY_oo7 είπε

Εγω ειμαι διαχειρηστης και προσφατα αντιμετώπισα τετοια περιπτωση.Σε πληροφορο λοιπον οτι οτι λεω εινα σε χαρτι γραμμενα απο τον δικηγορο μου

Σκάρτο επιχείρημα το ότι είσαι διαχειριστής, η πλειοψηφία δεν ξέρουν την τύφλα τους.

Επίσης το τι έχει γράψει ένας δικηγόρος σε ένα χαρτί δεν μου λέει τίποτα, βαρύτητα έχουν μόνο αυτά που γράφουν οι νομοθέτες και δημοσιεύονται στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

Αν έχεις να παραθέσεις κάποιο επιχείρημα που να στέκει ευχαρίστως να το συζητήσουμε, επιχειρήματα σαν τα παραπάνω δεν θα μπω καν στον κόπο να τα σχολιάσω.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στη δικια μου περιπτωση θελαμε να μπει η πολυκατοικια στο εξοικονομο.Δυο διαμερισματα δηλωσαν οικονομικη αδυναμια.Ο δικηγορος που πηγαμε οι υπολοιποι μας ειπε οτι ειτε τα πληρωνουμε απο την τσεπη μας ειτε το ξεχναμε.........

Τωρα τι λες εσυ τα ακουω βερεσε...........

Επεξ/σία από SPY_oo7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/5/2019 στις 4:32 ΜΜ, Klausx είπε

1. Είσαι σε πολυκατοικία με φορτωμένους ιδιοκτήτες, τα πόσα που λες μπορεί να είναι ασήμαντα για αυτούς.
2. Αν έχεις μόνο εσύ πρόβλημα ισχύει το 1.
3. Ζητάς αποδείξεις εάν δεν έχουν είσαι τυχερός καλύτερο και από joker για έναν δικηγόρο.

ζητάει απόδειξη εργασιών με την απόδειξη - τιμολόγιο των υλικών ( εδώ είναι το ζουμί και η παγίδα για τον εργολάβο ),

πάει σε δύο τρεις και ζητάει γραπτή προσφορά για τις ίδιες εργασίες και αν του δώσουν εγγράφως πολύ χαμηλότερες τιμές τους κόβει τον .... με συνοπτικές διαδικασίες με έναν δικηγόρο.

Το ίδιο έκανε ένας γνωστός μου και όχι μόνο δεν πλήρωσε αλλά τους κυνήγησε και νομικά,

και μετά από συμβιβασμό με τον διαχειριστή έβγαλε και μεροκάματο.

Επεξ/σία από makis269
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, sphinxgr είπε

παράδειγμα υποθετικό.

Δεν γίνεται πχ να μην έχεις εσυ ασανσέρ στον 7ο, γιατί 1 δεν θέλει να πληρώνει ΔΕΗ κοινοχρήστων.

Αν όμως οι 9 στους 10 δεν θέλουν να πληρώνουν ΔΕΗ, θα πας με τα ποδια στον 7ο.

Νομίζω τόσο μεγάλα πράγματα που ορίζονται συνήθως από το καταστατικό, θέλει ομόφωνη γνώμη για αλλαγή και όχι απλώς πλειοψηφία. Πχ όταν αγοράσανε διαμερίσματα οι ιδιοκτήτες συμφώνησαν να έχουν ανελκυστήρα. Δεν νομίζω ότι αν αλλάξει το 51% γνώμη μετά, μπορούν να υποχρεώσουν νομικά τους υπόλοιπους να πηγαίνουν με τα πόδια.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Krusty είπε
  3 ώρες πριν, sphinxgr είπε

παράδειγμα υποθετικό.

Δεν γίνεται πχ να μην έχεις εσυ ασανσέρ στον 7ο, γιατί 1 δεν θέλει να πληρώνει ΔΕΗ κοινοχρήστων.

Αν όμως οι 9 στους 10 δεν θέλουν να πληρώνουν ΔΕΗ, θα πας με τα ποδια στον 7ο

Εδω ο sphinxgr εχει απολυτο δικιο.ΑΝ δεν πληρωσεις μπορουν να σε πανε δικαστικα και να βγει διαταγη πληρωμής αμεσα γιατι ειναι δαπανες που ειναι ξεκαθαρες απο τον κανονισμο των κοινοχρηστων.Αλλο αυτο και αλλο η δημηουργια υπογειου παρκιν η πισινας η αεροδρομιου στην ταρατσα.............

Δημοσ.
13 ώρες πριν, pontez2 είπε

,Έτσι ειναι.

Ποιο δικαστήριο θα καταδικάσει κάποιον που ενώ δήλωσε γραπτως αδυναμία πληρωμής (ας πούμε άνεργος) πχ 500 ευρώ επειδή κάποιοι αποφάσισαν να βάλουν μια σούπερ ντουπερ πόρτα και σύστημα συναγερμού batman security.

Για αυτό πάντα προτείνω τη λύση του αποθεματικού. 

Σοβαρά τώρα, πιστεύεις ότι το δικαστήριο θα αγνοήσει την νομοθεσία και θα κάνει κοινωνική πολιτική με την τσέπη των υπόλοιπων συνιδιοκτητών? Θα του πει α εφόσον είσαι άνεργος μην πληρώνεις τίποτα, φάτε οι υπόλοιποι στον κώλο τα 500 που σας χρωστάει συν τα όποια δικαστικά έξοδα? Μήπως να τους διατάξει κιόλας να του δώσουν και κανα δυο χιλιαρικάκια να τη βγάλει ο καημένος?

Η παραπάνω ερώτηση είναι ρητορική, δεν χρειάζεται να απαντήσεις, ούτως ή άλλως δεν κάνει διαφορά μια και - όπως έγραψα και παραπάνω - τα δικαστήρια βγάζουν αποφάσεις βασισμένες στους νόμους και όχι στην προσωπική άποψη του pontez.

13 ώρες πριν, SPY_oo7 είπε

Στη δικια μου περιπτωση θελαμε να μπει η πολυκατοικια στο εξοικονομο.Δυο διαμερισματα δηλωσαν οικονομικη αδυναμια.Ο δικηγορος που πηγαμε οι υπολοιποι μας ειπε οτι ειτε τα πληρωνουμε απο την τσεπη μας ειτε το ξεχναμε.........

Τωρα τι λες εσυ τα ακουω βερεσε...........

Σωστό ήταν αυτό που σου είπε, άλλο που εσύ κατάλαβες ότι ήθελες, δλδ γενικά ότι αν δηλώσει κάποιος συνιδιοκτήτης αδυναμία πληρωμής δεν μπορεί κανένας να τον υποχρεώσει.

Αν καταφέρεις ποτέ και καταλάβεις τη διαφορά (αμφιβάλλω) τα ξαναλέμε.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Σοβαρά τώρα, πιστεύεις ότι το δικαστήριο θα αγνοήσει την νομοθεσία και θα κάνει κοινωνική πολιτική με την τσέπη των υπόλοιπων συνιδιοκτητών? Θα του πει α εφόσον είσαι άνεργος μην πληρώνεις τίποτα, φάτε οι υπόλοιποι στον κώλο τα 500 που σας χρωστάει συν τα όποια δικαστικά έξοδα? Μήπως να τους διατάξει κιόλας να του δώσουν και κανα δυο χιλιαρικάκια να τη βγάλει ο καημένος?

Ναι!

Κατ αρχην ποιος ειναι ο νόμος που επικαλείσαι?

Ποιος νομος λέει οτι επειδη οι 9 αποφάσισαν να βάλουν π.χ. χρυσά χερούλια το επιβάλουν και στον άνεργο/πολυτεκνο/ΑμεΑ, δέκατο; Ποιος νόμος λέει οτι η πλειοψηφία μπορει να καταστρέψει κάποιον που δεν μπορεί;

Αντίθετα, ο νόμος θα επιβάλει μια σοβαρή επιδιόρθωση πχ για τη στατικότητα, για χαλάσματα που πέφτουν, ανελκυστήρας κτλ κτλ.

Ναι και στη περίπτωση μια πολυ σοβαρής ζημιάς μπορει να επικαλεστεί κάποιος αδυναμία. Ομως εκεί τίθεται ζωτικό θέμα. Και μόνο σε ακραίες συνθηκες θα πας δικαστικά.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...