tornado Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Στις 18/5/2019 στις 2:10 ΜΜ, sokratis1990 είπε Δεν ενημερώθηκα ποτέ για συνέλευση όποτε δεν γνωρίζω αν έγινε. Είμαι ιδιοκτήτης καταρχην πρεπει να εχεις στην κατοχη σου το καταστατικο της πολυκατοικιας σου, ετσι κουβεντα στο ποδι και θεωρητικολογοντας οτι και να λεμε ειναι λογια του αερα. Συνηθως, στα καταστατικα, η θητεια του Διαχειριστη ειναι ετησια απο 1η Ιανουαριου εκαστοτε ετους μεχρι το τελος του χρονου. Τον επομενο Ιανουαριο ειναι υποχρεωμενος να συγκαλεσει γενικη συνελευση που ειναι συνελευση απολογισμου. Εκει συζητατε πως πηγε η χρονια, τι σκεφτεστε για του χρονου και τελος γινεται αναφορα στα οικονομικα. Χαλασαμε τοσα, μαζεψαμε τοσα, και το αποθεματικο εχει υπολοιπα τοσα. Εγκρινεται ο οικονομικος απολογισμος (οτι ολα ειναι οπως πρεπει) και στη συνεχεια εκλεγεται νεος διαχειριστης. Ενδεχομενος ο παλιος διαχειριστης μπορει να επανεκλεγει εφοσον ψηφιστει η αν ειναι ο μοναδικος υποψηφιος. Αν δεν βρεθει κανενας υποψηφιος, τοτε αναγκαστικα πατε σε εταιρια διαχειρισης. Για τις δαπανηρες επισκευες, πρεπει να γινει γενικη συνελευση, εκει μπορει να απαιτηθει να υπαρχουν προσφορες (πχ 3) στις οποιες μπορεις να ζητησεις να λαβεις γνωση. Για το αν εγινε συνελευση, ποιοι ηταν, τι ειπαν, αυτα φαινονται στο πρακτικο των συνελευσεων, στο οποιο γραφεται τι ειπωθηκε, τι ψηφιστηκε, ποτε και που εγινε, και ποιοι ηταν παροντες αφου στο τελος υπαρχουν υπογραφες. 12 ώρες πριν, gia_nnis είπε και τρωει προστιμο καπου στα 1500ευρω!!! 2.000 ευρω
gia_nnis Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 21 λεπτά πριν, tornado είπε 2.000 ευρω Ετυχε και εφαγε καποιος προστιμο και ηταν 1100ευρω!😋 Μπορει να ειναι το ποσο και αναλογα την περιπτωση.. Και γω αυτο ειχα διαβασει για 2000
tornado Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 2 λεπτά πριν, gia_nnis είπε Ετυχε και εφαγε καποιος προστιμο και ηταν 1100ευρω!😋 Μπορει να ειναι το ποσο και αναλογα την περιπτωση.. Και γω αυτο ειχα διαβασει για 2000 εχεις δικαιο, τοσο λεει ο νομος, στη πραξη δεν ξερω τι σκαει. Βεβαια το εψαξα γιατι ειμαι σε δρομο να μαθω τι προστιμο πεφτει.... Βλεπεις εχουμε και εμεις διαχειριστη, που δεν παλευετε.
gia_nnis Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 16 λεπτά πριν, tornado είπε εχεις δικαιο, τοσο λεει ο νομος, στη πραξη δεν ξερω τι σκαει. Βεβαια το εψαξα γιατι ειμαι σε δρομο να μαθω τι προστιμο πεφτει.... Βλεπεις εχουμε και εμεις διαχειριστη, που δεν παλευετε. Συνηθως οταν ο διαχειριστης ειναι καθε χρονο ο ιδιος γιατι οι αλλοι δεν θελουν να τα παρουν.. το εκμεταλλευεται και το κανει επιχειρηση.. Προσπαθει να κανει εργα γιατι μεσα απο αυτα κερδιζει περισσοτερο χρημα..!!! 1
gas7777 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 18 ώρες πριν, Inuyasha είπε 30.000-50.000?μάλλον ζεις σε άλλη χώρα και όχι Ελλάδα Αν είσαι Ντουμπάι ίσως ισχύει το νούμερο, εκτός αν έχεις βάλει παραπάνω μηδενικά Oχι δεν ζω στο Ντουμπάι, αυτές είναι οι τιμές. Αν πιστευεις οτι θα βάψεις πολυκατοικία που χρειάζεται και επισκευή με 2-3000 εισαι γελασμένος ή δε ξέρεις τι σου γίνεται. Η μοτοκατοικία με τη πολυκατοικία έχει τεράστια διαφορά μεγέθους. Κάνετε και τους έξυπνους πανάθεμά σας 19 ώρες πριν, divo είπε Δυοροφο μέσα έξω με 3 προσόψεις το βάψαμε με 800€ και τα δυο σπιτια. Πως καταφερατε να θελει 5000 ενα εξωτερικο βαψιμο αντε και το κλιμακοστασιο..... ποιος ξερει. Το 2οροφο με τη 5αόροφη πολυκατοικία έχουν μια μικρή διαφορά. Με 800 ευρώ βάφεις 2 χέρια. Ούτε μερεμέτια, ούτε τιποτε. Εδω ένα διαμέρισμα που έχει καμια 10ετία να βαφτει και μαζι με τα χρωματα θα σου πάει 1000ρικο. 1
vasilllis Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 5 ώρες πριν, gia_nnis είπε Ετυχε και εφαγε καποιος προστιμο και ηταν 1100ευρω!😋 Μπορει να ειναι το ποσο και αναλογα την περιπτωση.. Και γω αυτο ειχα διαβασει για 2000 τι προστιμο?
tornado Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 5 ώρες πριν, gia_nnis είπε Συνηθως οταν ο διαχειριστης ειναι καθε χρονο ο ιδιος γιατι οι αλλοι δεν θελουν να τα παρουν.. το εκμεταλλευεται και το κανει επιχειρηση.. Προσπαθει να κανει εργα γιατι μεσα απομηκιγψχα αυτα κερδιζει περισσοτερο χρημα..!!! Δεν φαντάζεσαι τι κονόμα πέφτει.. Ιδίως αν είναι μεγάλη πολυκατοικία και βλέπεις συνέχεια βαψιματα, ανακαινισεις, η μίζα πάει σύννεφο. Το χειρότερο από όλα είναι η συντριπτική αδιαφορία των ενοικων, πας σε συνελεύσεις και έρχονται ούτε οι μισοί, οπότε τι να λέμε? 2
Moderators Inuyasha Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Moderators Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, gas7777 είπε Oχι δεν ζω στο Ντουμπάι, αυτές είναι οι τιμές. Αν πιστευεις οτι θα βάψεις πολυκατοικία που χρειάζεται και επισκευή με 2-3000 εισαι γελασμένος ή δε ξέρεις τι σου γίνεται. Η μοτοκατοικία με τη πολυκατοικία έχει τεράστια διαφορά μεγέθους. Κάνετε και τους έξυπνους πανάθεμά σας Το 2οροφο με τη 5αόροφη πολυκατοικία έχουν μια μικρή διαφορά. Με 800 ευρώ βάφεις 2 χέρια. Ούτε μερεμέτια, ούτε τιποτε. Εδω ένα διαμέρισμα που έχει καμια 10ετία να βαφτει και μαζι με τα χρωματα θα σου πάει 1000ρικο. Ναι αν μιλάς για ετοιμόρροπη οικοδομή ίσως πάντως για βάψιμο +ψιλό μερεμέτια ούτε δεν θα πιάσεις ούτε τα μισά από τα 30κ
gas7777 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 15 λεπτά πριν, Inuyasha είπε Ναι αν μιλάς για ετοιμόρροπη οικοδομή ίσως πάντως για βάψιμο +ψιλό μερεμέτια ούτε δεν θα πιάσεις ούτε τα μισά από τα 30κ Οχι δεν αναφέρομαι σε ετοιμόρροπη οικοδομη. Σε 5οροφο κτιριο με 3 διαμερίσματα ανα όροφο που είναι σύνηθες στην Αθήνα. Μετά τους σεισμους του 99, οι περισσότεροι έκαναν επισκευές. Από τότε πέρασαν 20 χρόνια και τα περισσότερα χρειάζονται πάλι επισκευές. Στη καλύτερη ενα 25άρι, στη χειρότερη ένα 50άρι ανάλογα με τις ζημιές. Αν η πολυκατοικίας ας πουμε δεν έχει θέρμανση εδω και χρόνια η κατάσταση ειναι σίγουρα χειρότερη. Πρόσφατα πήρα 2 προσφορές για μια ανάλογη περίπτωση και μου ρθε ταμπλάς. Χωρις προβλήματα σε κολώνες για τσιμεντοενέσεις και τέτοια. Εκεί ξεφεύγουμε. Ένα διαμέρισμα 100 τετραγωνικών απλά για να βαφτεί 3 χέρια, χωρίς μερεμέτια, θέλεις κοντά στο 1000ρικο.
MTX Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Στις 18/5/2019 στις 7:50 ΜΜ, bjj-p είπε υπαρχει και το δεν πληρωνω... παντως χωρις τιμολογιο, πες του να βαλει και δορυφορο απο πανω να κανει σκια το καλοκαιρι! κάτι μας είπες τώρα και εσύ , δεν υπάρχει περίπτωση να γίνονται εργασίες χωρίς τιμολόγιο σε πολυκατοικία ποτε , το θέμα είναι ότι άμα έχει συνεννοηθεί με τον εργολάβο και τιμολογιο θα κοπεί κανονικά και φουσκωμένο θα είναι και θα έχει υπολογιστεί και η μίζα μέσα όπως γίνετε συνήθως , η διαδικασία που ακολουθείται συνήθως είναι να δώσουνε δυο τρεις προσφορες και να αποφασιστεί μετά που θα δοθεί το έργο , πάντως αν είναι 5 ιδιοκτητες για να βαφτεί μια πολυκατοικία μέσα έξω μπαλκόνια κάγκελα θέλει 4-5 χιλιάρικα χαλαρά οποτε δεν είναι πολλά , χίλια ευρω είναι μονο η σκαλωσιές δεν κάνουνε τον ninja η εργάτες
Voyaller Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Σε εμένα θέλανε να φτιάξουν την καμινάδα και να γίνουν κάτι μονώσεις στην ταράτσα για 5000€ δια 7. Εγώ φόρεσα ότι χειρότερο είχα από ρούχο, πήγα στη συνέλευση και τους λέω δε παίζει φραγκο παίδες. Μετά πήγα και άνοιξα μπουκάλι στο Akanthus. Ας κόψουν το σβέρκο τους λες και είναι δικό μου το διαμέρισμα. 1
Joshua21 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 11 λεπτά πριν, Voyaller είπε Σε εμένα θέλανε να φτιάξουν την καμινάδα και να γίνουν κάτι μονώσεις στην ταράτσα για 5000€ δια 7. Εγώ φόρεσα ότι χειρότερο είχα από ρούχο, πήγα στη συνέλευση και τους λέω δε παίζει φραγκο παίδες. Μετά πήγα και άνοιξα μπουκάλι στο Akanthus. Ας κόψουν το σβέρκο τους λες και είναι δικό μου το διαμέρισμα. Αν δεν είναι δικό σου, τότε τι δουλειά είχες στη συνέλευση?
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 23 λεπτά πριν, Voyaller είπε Μετά πήγα και άνοιξα μπουκάλι στο Akanthus νερό?
gia_nnis Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Voyaller είπε Σε εμένα θέλανε να φτιάξουν την καμινάδα και να γίνουν κάτι μονώσεις στην ταράτσα για 5000€ δια 7. Εγώ φόρεσα ότι χειρότερο είχα από ρούχο, πήγα στη συνέλευση και τους λέω δε παίζει φραγκο παίδες. Μετά πήγα και άνοιξα μπουκάλι στο Akanthus. Ας κόψουν το σβέρκο τους λες και είναι δικό μου το διαμέρισμα. Να ξερεις οτι οι ιδιοκτητες ειναι υποχρεωμενοι για υγρομονωση και οχι θερμομονωση..! Επισης πρεπει να γνωριζεις ποιες δαπανες ανηκουν στον ενοικιαστη γιατι πολλες φορες τα βαζουν στη ζουλα..! Παιδια με τα κοινοχρηστα παιζεται πολυ κλεψια και το χειροτερο ειναι οτι οι περισσοτεροι δεν παιρνουν πρεφα..! Επεξ/σία 20 Μαΐου 2019 από gia_nnis
leoroni92 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Εμείς σε πολυκατοικία με 5 διαμερίσματα δίνουμε 10 ευρώ το μήνα ( χωρίς θέρμανση εννοείται) Ontopic: Ζήτα τις αποδείξεις για τις εργασίες καθώς και ρώτα από ποιον εγκρίθηκαν οι εργασίες. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις