Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους όπως αναφέρω και στον τίτλο έχω πρόβλημα τους τελευταίους μήνες με τη διαχείρηση της πολυκατοικίας. Όλους τους τελευταίους μήνες έρχονται υπερβολική υψηλά κοινόχρηστα και γίνονται αλλαγές στην πολυκατοικία χωρίς να έχω δώσει συγκατάθεση η έστω να ενημερωθώ. Με αποτέλεσμα να έρχονται τριψήφια νούμερα στα κοινόχρηστα κάθε μήνα με αποκορύφωμα τον τελευταίο μήνα που μου ζήτησαν τετραψήφιο αριθμό για το βάψιμο της πολυκατοικίας. Η πολυκατοικία είναι σε άριστη κατάσταση και δεν έχει ούτε δεκαετία. Είμαι υποχρεωμένος να πληρώσω; Που μπορώ να απευθυνθώ; Χρειάζομαι δικηγόρο;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το καταστατικό συνήθως ορίζει ότι για σχετικά μικρά ποσά (50, 100, 200 ευρώ) ο διαχειριστής μπορεί να προχωρεί στις σχετικές αγορές ή επισκευές χωρίς να αποφασίσει η γενική συνέλευση. Για λόγους κυρίως ευκολίας της λειτουργίας της πολυκατοικίας αφού δεν θα ήταν πρακτικό να ζητείται γενική συνέλευση για να αποφασίσει αν θα δοθούν πχ 30 ευρώ για να αλλαχτεί το φθαρμένο λάστιχο ποτίσματος μαζί με τους ταχυσυνδέσμους του.

Εννοείται βέβαια πως για το βάψιμο της πολυκατοικίας αποφασίζει η συνέλευση, καθώς το ποσό είναι μεγάλο.

Είσαι σίγουρος ότι δεν έγινε κάποια σχετική συνέλευση; Μήπως έγινε εν αγνοία ή απουσία σου; Είσαι ιδιοκτήτης ή ενοικιαστής;

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Το καταστατικό συνήθως ορίζει ότι για σχετικά μικρά ποσά (50, 100, 200 ευρώ) ο διαχειριστής μπορεί να προχωρεί στις σχετικές αγορές ή επισκευές χωρίς να αποφασίσει η γενική συνέλευση. Για λόγους κυρίως ευκολίας της λειτουργίας της πολυκατοικίας αφού δεν θα ήταν πρακτικό να ζητείται γενική συνέλευση για να αποφασίσει αν θα δοθούν πχ 30 ευρώ για να αλλαχτεί το φθαρμένο λάστιχο ποτίσματος μαζί με τους ταχυσυνδέσμους του.

Εννοείται βέβαια πως για το βάψιμο της πολυκατοικίας αποφασίζει η συνέλευση, καθώς το ποσό είναι μεγάλο.

Είσαι σίγουρος ότι δεν έγινε κάποια σχετική συνέλευση; Μήπως έγινε εν αγνοία ή απουσία σου; Είσαι ιδιοκτήτης ή ενοικιαστής;

Δεν ενημερώθηκα ποτέ για συνέλευση όποτε δεν γνωρίζω αν έγινε. Είμαι ιδιοκτήτης 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, sokratis1990 είπε

Και γιατί δεν το ρωτάς?

Δημοσ.

Συνήθως για εργασίες που απαιτούν μεγάλα ποσά, εκτός απο τη συγκατάθεση της πλειοψηφίας στη γενική συνέλευση όπως σωστά αναφέρθηκέ παραπάνω, η εκάστοτε διαχείριση φροντίζει και σχηματίζει "αποθεματικό" χρημάτων (σαν ταμείο) το οποίο το χρησιμοποιεί σε τέτοιες περιπτώσεις. Εφόσον είσαι ιδιοκτήτης, θα προτεινα να διαβάσεις  το καταστατικό σας πρωτα για να δεις τι προβλέπεται σχετικώς και αν ο διαχειριστής κινείται στα πλαίσια αυτού.

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, sokratis1990 είπε

Έγινε αλλά δεν πήγες, πρέπει να διαβάζει στον πίνακα ανακοινώσεων.

Να υποθέσω δεν τα πας καλά με κανέναν εκεί μέσα.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

1000+ απο τον καθενα για να βαψετε την πολυκατοικια ; ποσοι ειστε, 5 ή βαφετε και τα διπλα σπιτια ;

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάλλον κάποιος κονομάει εις βάρος των υπολοίπων. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Έγινε αλλά δεν πήγες, πρέπει να διαβάζει στον πίνακα ανακοινώσεων.

Να υποθέσω δεν τα πας καλά με κανέναν εκεί μέσα.

Και συμφωνησαν ολοι να δωσουν τετραψηφια νουμερα ? 😂

Αυτοι ειναι ικανοι να επανεκκινησουν την οικονομια μονοι τους 😂

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, bluesattack είπε

Και συμφωνησαν ολοι να δωσουν τετραψηφια νουμερα ? 😂

Αυτοι ειναι ικανοι να επανεκκινησουν την οικονομια μονοι τους 😂

Γράφεται αλλά δεν ξέρετε τι δουλειές έχουν γίνει στην Πολυκατοικία. ακούσατε εκει 1.000 ευρώ και εντάξει.

Βεβαίως και συμφώνησαν.

Δημοσ.

Εγω εχω μια ερωτηση.Προς οποιοδηποτε γνωστη.Αν ενας ιδιοκτητης εχει...παει διακοπες και  η συνελευση  αποφασισει ερημην του να προσλαβει εναν διασημο..ζωγραφο για να βαψει την προσοψη.Ας πουμε για χαρη του παραδειγματος οτι τελικα αναλογουν  50.000 ευρω σε καθε φιλοτεχνο ιδιοκτητη.Τι γινεται με τον ιδιοκτητη που ειχε παρει απουσια ? 😆

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, bluesattack είπε

Εγω εχω μια ερωτηση.Προς οποιοδηποτε γνωστη.Αν ενας ιδιοκτητης εχει...παει διακοπες και  η συνελευση  αποφασισει ερημην του να προσλαβει εναν διασημο..ζωγραφο για να βαψει την προσοψη.Ας πουμε για χαρη του παραδειγματος οτι τελικα αναλογουν  50.000 ευρω σε καθε φιλοτεχνο ιδιοκτητη.Τι γινεται με τον ιδιοκτητη που ειχε παρει απουσια ? 😆

Αυτό είναι τυπικό παράδειγμα του reductio ad absurdum. 

Δημοσ.

1. Είσαι σε πολυκατοικία με φορτωμένους ιδιοκτήτες, τα πόσα που λες μπορεί να είναι ασήμαντα για αυτούς.
2. Αν έχεις μόνο εσύ πρόβλημα ισχύει το 1.
3. Ζητάς αποδείξεις εάν δεν έχουν είσαι τυχερός καλύτερο και από joker για έναν δικηγόρο.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...