Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειναι νόμιμο να εργάζεσαι 7 μέρες την εβδομάδα 30 μέρες τον μήνα 8+ ώρες χωρίς υπερωρίες και 0 ρεπό; 

Ένας γνωστός μου υπέγραψε σύμβαση με κάποιο ξενοδοχείο και όταν μου το είπε μου έκανε εντύπωση 6 μήνες θα είναι εκεί χωρίς ούτε ένα ρεπό.

Επεξ/σία από TopicStrarter
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

Ειναι νόμιμο να εργάζεσαι 7 μέρες την εβδομάδα 30 μέρες τον μήνα 8+ ώρες χωρίς υπερωρίες και 0 ρεπό; 

Ένας γνωστός μου υπέγραψε σύμβαση με κάποιο ξενοδοχείο και όταν μου το είπε μου έκανε εντύπωση 6 μήνες θα είναι εκεί χωρίς ούτε ένα ρεπό.

Αν τον έβαλε να υπογράψει σύμβαση, δεν μπορεί να είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ ! Θα έβγαζε ο ξενοδόχος μόνος του τα ματάκια του ? Γιατί δεν ρωτά το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων ?

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Αν τον έβαλε να υπογράψει σύμβαση, δεν μπορεί να είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ ! Θα έβγαζε ο ξενοδόχος μόνος του τα ματάκια του ? Γιατί δεν ρωτά το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων ?

Μια χαρά μπορεί εφόσον υπάρχουν καταχρηστικοί όροι που είναι βλαπτικοί για τον υπάλληλο. Όσο για τον ξενοδόχο, δεν θα μου έκανε εντύπωση λαμβάνοντας υπόψη τους γιδοβοσκούς εργοδότες που κυκλοφορούν εκεί έξω.

• Like 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Από όλα αυτά, πιο είναι το συμπέρασμα. Είναι νόμιμο η όχι?

Αποτι διάβασα κατάλαβα πως είναι νόμιμο εφόσον πληρώνονται κανονικά τις επιπλέον μέρες

Αυτό που με τρομάζει πάντως είναι οι πρώτες δύο απαντήσεις, εκτός αν πληρώνονται και αυτοί επιπλέον.Σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να τους αφαιρεθεί το δικαίωμα ψήφου

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, czarjuly είπε

Εργασιακός μεσαίωνας....και μη χειρότερα...

δε θα με χαλουσε να δουλευω σαββατο αν παιρνω 50% πανω και κυριακες αν παιρνω 100% πανω

• Sad 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, sezebo είπε

δε θα με χαλουσε να δουλευω σαββατο αν παιρνω 50% πανω και κυριακες αν παιρνω 100% πανω

ουτε εμενα αλλα ειναι 0% για σαββατο και 75% για κυριακη που δεν το δίνουν ουτε οι μισοι στις σεζον.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sezebo είπε

Αυτό είναι το τυράκι όπως κάνανε και με την έξοδο της γυναίκας στην εργασία,στην αρχή σου δίνουν κάτι παραπάνω μέχρι να φας την φόλα και μετά ακριβαίνουν όλα και είσαι οικονομικά στο σημείο που ήσουνα πριν έχοντας χάσει όλα σου τα δικαιώματα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι είναι απόλυτα νορμαλ για σεζόν σε νησι ειδικά όταν μιλάμε για Μύκονο Σαντορίνη .

Νομιμο δεν είναι γι αυτό η σύμβαση είναι 5ημερο η 6ημερο . 

Επεξ/σία από kourtembeu
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...