Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Θα ήθελα λίγη βοήθεια στην επιλογή UPS που να καλύπτει επαρκώς το σύστημα μου. Έχω μπερδευτεί με τους τύπους και τις τάσεις κλπ. (λόγω έλλειψης χρόνου, μου είναι δύσκολο να το ψάξω πολύ). Αν υπάρχει εύκολη απάντηση θα χαρώ πολύ.

Αυτό που χρειάζομαι είναι να μου δίνει τουλάχιστον 5 λεπτά σε περίπτωση διακοπής (+ προστασία απο υπερτάσεις κλπ). Η χρήση του PC ειναι 90% editing στο Premiere Pro, 10% οτιδήποτε άλλο. Δεν ξέρω αν βοηθάει στην επιλογή, αλλά δουλεύοντας στο Premiere έχω συχνά peaks του επεξεργαστή στο >75%.

Έχω επισυνάψει specs. Ο επεξεργαστής είναι ο 7700k. Χρειάζομαι μόνο μια οθόνη συνδεδεμένη. Τροφοδοτικό: Corsair RM750x

Ευχαριστώ!

1548871894_Screenshot2019-05-1719_53_35.png.95664058746902e10250d60f7ff007a1.png

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, SiLeNtOne-- είπε

750VA θές

Τα 5 λεπτά όμως... θα σου πάει πολλά, πέσε στα 2 λεπτά και πάρε αυτό

https://www.skroutz.gr/s/6234081/APC-Back-UPS-1400VA-Schuko.html

μήν πιστεύεις τα 2.5 λεπτά, 2 κρατάει, και επίσης υπολόγησε αλλαγή μπαταρίας κάθε 2 χρόνια με κόστος ~50 ευρώ.

Ευχαριστώ. Αν το διαβάζω καλά, 2.5 λεπτα σε full load. Full load στον υπολογιστή έχω μόνο όταν κάνω export αρχεία βίντεο. Λίγες οι πιθανότητες να τύχει διακοπή και να γίνεται αυτό, αλλά μου φαίνονται αρκετά όπως και να έχει.

Ερώτηση: αυτό στο link είναι 1400VA ενώ προτείνεις 750VA στην αρχή. Ποιό από τα δύο ισχύει??

Δημοσ.

Καλησπέρα, θα σου πρότεινα να τσεκάρεις τα Cyberpower. Στη σειρά PFC SINEWAVE προσφέρουν καθαρό sine wave output (όπως προτείνει και η corsair) και όχι τεχνητό sine wave, όπως τα περισσότερα ups, σε πολύ προσιτή τιμή. Για τον υπολογιστή σου και τις 2 οθόνες θα πρότεινα το CyberPower CP1300EPFCLCD. Αν και με το μικρότερο μοντέλο CP900EPFCLCD πιστεύω θα ήσουν οκ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1400VA μονο 2 λεπτα σε εναν 7700 με 4-5 σκληρους και τη καρτα να καθεται?

Το δικο μου συστημα που τραβαει αρκετα παραπανω,σε gaming μου το κρατησε κανα 10λεπτο.

2 λεπτα θα ειναι εαν του τραβας οσο λεει full load,δηλαδη 800+watt που το συστημα του ts δε το φτανει για κανενα λογο.Ουτε τα μισα δηλαδη δε φτανει.

Το half load ειναι το ρεαλιστικο σεναριο.

Επεξ/σία από Dantε
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Dantε είπε

1400VA μονο 2 λεπτα σε εναν 7700 με 4-5 σκληρους και τη καρτα να καθεται?

Το δικο μου συστημα που τραβαει αρκετα παραπανω,σε gaming μου το κρατησε κανα 10λεπτο.

2 λεπτα θα ειναι εαν του τραβας οσο λεει full load,δηλαδη 800+watt που το συστημα του ts δε το φτανει για κανενα λογο.Ουτε τα μισα δηλαδη δε φτανει.

Το half load ειναι το ρεαλιστικο σεναριο.

Έχεις δίκιο, ενα κακό όμως είναι οτι επειδή το UPS περιέχει τον μετασχηματιστή, χάνει μεγάλες ποσότητες ενέργειας και στην περίπτωση που δέν τραβάς ούτε 100 Watt, αυτό πάντα καταναλώνει στο half load.

Έτσι συμβούλεψα με μια απάντηση με σιγουρία, και στην περίπτωση πτώσης της μπαταρίας οταν ανάψει το κόκκινο λαμπάκι και πάλι θα τα βγάζει τα 2 λεπτα...

Έχω κουραστεί κατασκευαστές να σου λένε πως λειτουργεί στις καλύτερες συνθήκες κάτι, θέλω να ακούω τι κάνει στην χειρότερη περίπτωση να έχω peace of mind!! 😎

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...