Προς το περιεχόμενο

The Batman - Matt Reeves new movie

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, john1987 είπε

Από την άλλη εγώ δεν περιμένω να δω και ταινία που να είναι στο επίπεδο της τριλογίας Νόλαν.

Για τις πρώτες δύο θα συμφωνήσω για την τελευταία όχι 🙃

Την καινούργια δεν την έχω δει. 

• Like 2
  • Απαντ. 564
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, liakinen είπε

Για τις πρώτες δύο θα συμφωνήσω για την τελευταία όχι 🙃

Την καινούργια δεν την έχω δει. 

Aυτο ακριβως.Η τελευταια του νολαν ηταν αθλια απλα

Την καινουργια και εγω δεν την εχω δει ακομη,ελπιζω να παω σημερα.

• Like 1
Δημοσ.

Την είδα χθες, νομίζω σαν ταινία πιστεύω είναι ότι καλύτερο έχουμε σήμερα σε ότι έχει να κάνει με την μεταφορά ενός ήρωα κομικ στην μεγάλη οθόνη.

Μαυρίλα στο τέρμα, δράση μετρημένη και βλέπουμε περισσότερο τον Μπάτμαν να χρησιμοποιεί το μυαλό κυρίως παρά μπουνιές κλωτσιές/εκρήξεις/Super CGI κτλ. όπως πχ είδαμε και στις ταινίες του Νολαν*

Για να καταλήξω. Όποιος είναι φαν του μπατμαν θα ευχαριστηθεί την ταινία. Αλλά να ξέρει τι θα πάει να δει. Αν περιμένει σκηνές τύπου Avengers Assemble, CGI των εκατοντάδων εκατομμυρίων και back to back βρωμόξυλο για 3 ώρες σερί ή σκηνές τύπου μπατμαν να κουβαλάει μια πυρηνική κεφαλή όπως είδαμε στο Dark Knight Rises. Είναι δεδομένο ότι θα απογοητευτεί.

Προσωπικά, σπάνια δεν κουράζομαι από 3ωρη ταινία. Την ευχαριστήθηκα και περιμένω να κυκλοφορήσει να την δω και πάλι. Ένα 9/10 του δίνω, άνετα.

*Αυτός είναι και ο λόγος που πιστεύω είναι εντελώς άκυρες οι όποιες συγκρίσεις μεταξύ The Batman και Dark Knight Trilogy. Είναι εντελώς διαφορετικές ταινίες με εντελώς διαφορετική νοοτροπία. Μόνο ο χαρακτήρας είναι ίδιος. Δεν είναι η μια καλύτερη από την άλλη, είναι απλά διαφορετικές.

• Like 10
Δημοσ.

Μου είχε διαφύγει ότι η καινούργια είναι σχεδόν 3 ώρες. Δεν έχω πρόβλημα αρκεί να μην κάνει μεγάλη κοιλιά ή είμαι κουρασμένος 😴

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, liakinen είπε

Μου είχε διαφύγει ότι η καινούργια είναι σχεδόν 3 ώρες. Δεν έχω πρόβλημα αρκεί να μην κάνει μεγάλη κοιλιά ή είμαι κουρασμένος 😴

Φρόντισε να μην έχεις πιεις πολύ νερό πριν πάντως, γιατί έτσι την έπαθα εγώ 😆

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, john1987 είπε

Από την άλλη εγώ δεν περιμένω να δω και ταινία που να είναι στο επίπεδο της τριλογίας Νόλαν.

Είναι καλύτερη αν σε ενδιαφέρει ο Batman.

Spoiler

Μιλάμε για εποχή Year One, όπου είναι κάπως ανισόρροπος. Βλέπουμε επιτέλους τον ντετέκτιβ (που ποτέ δεν είδαμε στον Nolan και σε όλες τις άλλες ταινίες... "best detective of the world" είναι στα comics και ΠΟΤΕ δεν είχαμε δει έστω και λίγο από αυτό στις ταινίες). Βλέπουμε το πραγματικό προσωπείο (που είναι ο Μπρους κι όχι ο Batman). Βλέπουμε να μένει πιστός στο "no killing". Βλέπουμε έναν Riddler που αποδεικνύει ότι είναι πανέξυπνος στο να στήνει πράγματα (με σωστό look. Μπορεί να μην σας αρέσει η αγαθοφάτσα του μα και στα comics αγαθούλης ήταν, γι αυτό και δεν τον υποψιαζόντουσαν). Βλέπουμε μια Catwoman που είναι ακριβώς όπως στα comics (μην σχολιάσουμε πόσα σκαλιά πάνω στον χαρακτήρα είναι από την Catwoman του Dark Knight Rises). Βλέπουμε ένα κάρο references που δείχνουν ότι ο Reeves ΗΞΕΡΕ τι έκανε (Catwoman origin + Thomas Wayne/Carmine Falcone). Αν διαβάζεις Batman, ΔΕΝ γίνεται να μην σου αρέσει η ταινία. Ή να το θέσω απλά... αυτή η ταινία βγάζει στην φόρα όσους ΤΑΧΑ μου λένε ότι από μικροί διάβαζαν Batman.

Ευτυχώς που υπάρχει ο Reeves και βλέπουμε τέτοιες ταινίες γιατί διαφορετικά δεν θα έβγαιναν Bladerunner 2049, DUNE, The Green Knight (κι όλες οι slow-paced ταινίες που πρέπει να κάτσεις να χαρείς τι βλέπεις κι όχι να ασχολείσαι με το κινητό σου μέχρι να γίνει κάποια έκρηξη στην οθόνη).

Επεξ/σία από john2gr
  • Like 12
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, BlueBlade είπε

Την είδα χθες, νομίζω σαν ταινία πιστεύω είναι ότι καλύτερο έχουμε σήμερα σε ότι έχει να κάνει με την μεταφορά ενός ήρωα κομικ στην μεγάλη οθόνη.

Μαυρίλα στο τέρμα, δράση μετρημένη και βλέπουμε περισσότερο τον Μπάτμαν να χρησιμοποιεί το μυαλό κυρίως παρά μπουνιές κλωτσιές/εκρήξεις/Super CGI κτλ. όπως πχ είδαμε και στις ταινίες του Νολαν*

Για να καταλήξω. Όποιος είναι φαν του μπατμαν θα ευχαριστηθεί την ταινία. Αλλά να ξέρει τι θα πάει να δει. Αν περιμένει σκηνές τύπου Avengers Assemble, CGI των εκατοντάδων εκατομμυρίων και back to back βρωμόξυλο για 3 ώρες σερί ή σκηνές τύπου μπατμαν να κουβαλάει μια πυρηνική κεφαλή όπως είδαμε στο Dark Knight Rises. Είναι δεδομένο ότι θα απογοητευτεί.

Προσωπικά, σπάνια δεν κουράζομαι από 3ωρη ταινία. Την ευχαριστήθηκα και περιμένω να κυκλοφορήσει να την δω και πάλι. Ένα 9/10 του δίνω, άνετα.

*Αυτός είναι και ο λόγος που πιστεύω είναι εντελώς άκυρες οι όποιες συγκρίσεις μεταξύ The Batman και Dark Knight Trilogy. Είναι εντελώς διαφορετικές ταινίες με εντελώς διαφορετική νοοτροπία. Μόνο ο χαρακτήρας είναι ίδιος. Δεν είναι η μια καλύτερη από την άλλη, είναι απλά διαφορετικές.

Εγώ θα προσέθετα και την άρτια επιλογή μουσικού χαλιού/OST/motion picture soundtrack που συνέβαλε τα μέγιστα στο τελικό οπτικοακουστικό αποτέλεσμα και στην όλη δημιουργία ατμόσφαιρας που αγγίζει πολύ υψηλά επίπεδα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την είδα χτες.

Δεν θέλω να την συγκρίνω με την τριλογία του Nolan (και τις τρεις τις θεωρώ φανταστικές, συμπεριλαμβανομένου και του αδικημένου TDKR, σταυρώστε με 😂). Αν εξαιρέσουμε αυτό το "σκοτεινό" ύφος, δεν έχουν και πολλά κοινά.

Πάρα πάρα πάρα πολύ καλός και πειστικός ο Πάτινσον* ως Batman. Ίσως όχι τόσο ως Bruce Wayne, αν και δεν την είδαμε πολύ αυτήν την πτυχή του χαρακτήρα. Πιο κοντά στα κόμικς και στον detective Batman. Και ο Farrell εξαιρετικός ως Pinguin. Τρομερή αλλαγή. Βασικά, όλες οι ερμηνείες ήταν καλές.

Απρόσμενα καλή σκηνοθεσία από τον Reeves. Ένα θέμα είχα με την φωτογραφία, αλλά δεν ξέρω αν ήταν θέμα αίθουσας (Sphera **). Μου φάνηκε ότι χρησιμοποιήθηκε υπερβολικά πολύ "bokeh effect", με αποτέλεσμα οτιδήποτε εκτός focus να ήταν τέρμα θολό. Για μένα είχε όση δράση χρειαζόταν. *** Η μεγάλη διάρκεια δεν με ενόχλησε και δεν κουράστηκα καθόλου. ****

Η μουσική του Giacchino ήταν εξαιρετική! Και η μίξη ήταν φανταστική (π.χ. η σκηνή στην πρώτη επίσκεψη στο club ήταν πολύ συγχρονισμένη με το κομμάτι  που έπαιζε στο παρασκήνιο).

Μια λαμπρή ταινία κι επιστροφή στις καλές Batman ταινίες / εμφανίσεις, μετά την κακή παρένθεση του Baffleck, που έχει όλα τα φόντα να ξεκινήσει μια πολύ δυνατή (και πλέον πολύ αναμενόμενη) τριλογία.

ΥΓ.

*

Spoiler

Αρκετές φορές έπιασα τον εαυτό μου να κάνει facepalm ή να χαζογελάει στο άκουσμα "πολύ καλός ο Edward", "πότε έγινε καλός ηθοποιός ο Pattinson" κ.λπ. 😂 Ευτυχώς, άκουσα κι από αρκετούς τις φράσεις "Good Time", "High Life" και "The Lighthouse". Ειδάλλως θα είχα φρίξει τελείως!

**

Spoiler

Επειδή κι αυτό το μετράω στην εμπειρία μου (αλλιώς δεν θα πήγαινα κινηματογράφο), ψιλο-απογοήτευση το κοινό. Ήταν και φουλαρισμένη η αίθουσα. Αρκετοί ψίθυροι, γελάκια κ. λπ. σε διάφορες σκηνές. Μάλλον δεν είχαν ξαναδεί π.χ. δύο ανθρώπους να φιλιούνται.

Spoiler

Δεν φαντάζεστε πόσο παραξενεύτηκα από σχόλια στην έξοδο για την σοβαρή έλλειψη action σκηνών (π.χ. η car chase σκηνή τι ήταν άραγε;) . Σε σημείο που νόμιζα ότι είχα πάει σε προβολή MCU ταινίας ή στο Fast and Furious 10 και είχα καταλάβει κάτι λάθος.

Spoiler

…αν εξαιρέσω το γεγονός ότι το Village κούρασε 15+ λεπτά με διαφημίσεις και trailers, με αποτέλεσμα να χαθεί ο τελευταίος ηλεκτρικός και να περπατώ μέχρι να βγω στην Κηφισίας για το X14. 😄

Επεξ/σία από kosmsamo
Δημοσ.

Ο Affleck σαν Wayne ήταν για μένα πολύ καλός. Βέβαια κορυφαίο θεωρώ τον Keaton χωρίς να έχω δει τον Pattinson.

Ps. Ο Pattinson τα τελευταία χρόνια έχει δώσει δύο εξαιρετικές ερμηνείες (The Lighthouse, Good Time).

Δημοσ.

Την είδα και εγώ. True detective story. Και σαν Batman και σαν αυτόνομη ταινία γενικά είναι πάρα πολύ καλή. Σίγουρα θα την ξανα δω σε digital version. 

• Like 2
Δημοσ.

Όσοι λέτε για τον Αφλεκ είστε fan των comics?

Εμενα μου φάνηκε τρισαθλιος ο Αφλεκ γενικά. Καμία σχέση με τον Christian Bale.

• Like 1
  • Confused 3
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, john1987 είπε

Όσοι λέτε για τον Αφλεκ είστε fan των comics?

Εμενα μου φάνηκε τρισαθλιος ο Αφλεκ γενικά. Καμία σχέση με τον Christian Bale.

Frank Miller's The Dark Knight Returns says "Hi".

• Like 7
Δημοσ.

Πολυ κουραστικη ταινια, σκηνες τραβηγμενες απ τα μαλλια μερικες. Θα πρεπε οπωσδηποτε να ναι μιση ωρα λιγοτερη.
Και το λεω οντας φαν των slow paced ταινιων και των ταινιων "βραδυας καυσης", αλλα αλλο slow paced και αλλο να εχει
αχρειαστες σκηνες και κουραστικους μονολογους που θα μπορουσαν να ελειπαν.

Paul Dano δεν επειθε με την καμια σαν riddler, oυτε ο Serkis σαν Alfred κατα τ αλλα το υπολοιπο casting καλοι ολοι, κανενας δεν ηταν wow βεβαια (oπως Michael Kane, Aaron Eckhart σαν Harvey Dent η Ledger). Moνοδιαστατη η απεικονιση επισης του χαρακτηρα του Bruce Wayne, που ζητημα να επαιξε κανα τεταρτο-εικοσαλεπτο σε ολη την ταινια χωρις την στολη.

Σε γενικες γραμμες καλη ταινια με αρκετα θεματα, δεν πλησιαζει Nolan ταινιες αλλα δεν ειναι και ο τραγελαφος Batman του Affleck.

• Confused 1
Δημοσ.

Καλά το είπες τραγέλαφος. Πάλι καλά που δεν έγινε η σόλο ταινία.

Κρίμα που δεν έχει αρκετά Bruce Wayne - θεωρώ ότι είναι σημαντικό να βλέπεις και τις δύο πλευρές του χαρακτήρα.

• Confused 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...