soula66 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Νοικιαζω απο το 2011 το σπιτι μου και μεχρι το 2016 εγινε μειωση ενοικιου 200ευρω.τωρα που καναμε ηλ.μισθωτηριο του ζητησα 50ευρω αυξηση.τωρα λεει οτι δεν προκειται να μου δωσει τιποτα.μπορω να του ζητησω να φυγει?αφου δεν δεχτηκε το ηλ.μισθωτηριο εχουμε σιωπηρη μισθωση.Το ενοικιο το μειωνε καθε φορα που ειχα προβλημα και οταν εφευγα απο την αθηνα για να μην μπορω να αρνηθω.
greengr21 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Εφόσον έχει περάσει η τριετία χωρίς συμβόλαιο κινείς τις διαδικασίες να τον διώξεις.
GREGORYMO Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 10 ώρες πριν, soula66 είπε Νοικιαζω απο το 2011 το σπιτι μου και μεχρι το 2016 εγινε μειωση ενοικιου 200ευρω.τωρα που καναμε ηλ.μισθωτηριο του ζητησα 50ευρω αυξηση.τωρα λεει οτι δεν προκειται να μου δωσει τιποτα.μπορω να του ζητησω να φυγει?αφου δεν δεχτηκε το ηλ.μισθωτηριο εχουμε σιωπηρη μισθωση.Το ενοικιο το μειωνε καθε φορα που ειχα προβλημα και οταν εφευγα απο την αθηνα για να μην μπορω να αρνηθω. Από ότι κατάλαβα, του έκανες ΗΔΗ καινούργιο και τώρα εδώ συζητάς για αύξηση!!!! Αν του έκανες ΑΝΑΝΕΩΣΗ, μπορείς ΜΕΤΑ την λήξη να τον βγάλεις! Αν πάλι δεν έκανες μισθωτηριο και αυτό έχει λήξη, τον βγάζεις όποτε θες.
soula66 Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 Λόγω του ότι έχω φύγει από Αθήνα 500χλμ πάντα μου ζητούσε μείωση όταν έφευγα από Αθήνα.Στην Αθήνα πηγαίνω μόνο 20μερες τον Αυγουστο.Οταν του ζήτησα αύξηση με απείλησε ότι για 6μηνες δε θα πάρω μια.Και ότι εγώ θα έχω πρόβλημα με εφορία.Τελικα αυτό που έχω να πω είναι.Ενας νόμος που να προστατεύει τον ιδιοκτήτη υπάρχει;Το λάθος είναι που δεχομουν τη μείωση επειδή βρισκόμουν μακριά.Τωρα ψάχνω να βρω ένα τρόπο να φύγει από το σπίτι.Επισης να πω ότι στη περιοχή τα σπίτια είναι στα 500 -450. 4 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Από ότι κατάλαβα, του έκανες ΗΔΗ καινούργιο και τώρα εδώ συζητάς για αύξηση!!!! Αν του έκανες ΑΝΑΝΕΩΣΗ, μπορείς ΜΕΤΑ την λήξη να τον βγάλεις! Αν πάλι δεν έκανες μισθωτηριο και αυτό έχει λήξη, τον βγάζεις όποτε θες. Το 2011 είχα κάνει συμβόλαιο για 2χρονια μετά σιωπηρή συμφωνία.Και κάθε φορά μείωση 550-500-400-350 τώρα του ζήτησα να το κάνουμε 400 και δεν έκανε αποδοχή μισθωτηριου.
Βασίλης_29 Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 Απ' την στιγμή που δηλώνεις στην εφορία το ενοίκιο του μισθωτηρίου και φορολογήθηκες για αυτό δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την εφορία, δεν έπρεπε να δεχτείς μείωση για κανέναν λόγο, είδε οτι είσαι υποχωρητική και τώρα εκμεταλλεύεται την κατάσταση. Ρώτα δικηγόρο για την διαδικασία αποχώρησης, εύχομαι να μην βρεις το σπίτι διαλυμμένο εσκεμμένα όταν καταφέρεις και τους διώξεις. 1
GREGORYMO Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 2 ώρες πριν, soula66 είπε Λόγω του ότι έχω φύγει από Αθήνα 500χλμ πάντα μου ζητούσε μείωση όταν έφευγα από Αθήνα.Στην Αθήνα πηγαίνω μόνο 20μερες τον Αυγουστο.Οταν του ζήτησα αύξηση με απείλησε ότι για 6μηνες δε θα πάρω μια.Και ότι εγώ θα έχω πρόβλημα με εφορία.Τελικα αυτό που έχω να πω είναι.Ενας νόμος που να προστατεύει τον ιδιοκτήτη υπάρχει;Το λάθος είναι που δεχομουν τη μείωση επειδή βρισκόμουν μακριά.Τωρα ψάχνω να βρω ένα τρόπο να φύγει από το σπίτι.Επισης να πω ότι στη περιοχή τα σπίτια είναι στα 500 -450. Το 2011 είχα κάνει συμβόλαιο για 2χρονια μετά σιωπηρή συμφωνία.Και κάθε φορά μείωση 550-500-400-350 τώρα του ζήτησα να το κάνουμε 400 και δεν έκανε αποδοχή μισθωτηριου. Το αρχικό συμβόλαιο έγραφε 550€ και εσύ εισέπραττε, σταδιακά, όλο και λιγότερο, ΧΩΡΙΣ να γίνει νέο συμβόλαιο, που να αναφέρει την ΜΕΙΩΣΗ, έτσι δεν είναι? Άρα, μπορεί να ισχυριστεί ότι έδινε 550€ ΟΛΟ το διάστημα μέχρι σήμερα και ΕΣΥ του έχεις ζητήσει να δηλώνετε λιγότερο! Η εφορία, ποιον θα πιστέψει ? ΕΜΠΛΕΞΕΣ !!!! 1
Joshua21 Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 2 ώρες πριν, soula66 είπε Λόγω του ότι έχω φύγει από Αθήνα 500χλμ πάντα μου ζητούσε μείωση όταν έφευγα από Αθήνα.Στην Αθήνα πηγαίνω μόνο 20μερες τον Αυγουστο.Οταν του ζήτησα αύξηση με απείλησε ότι για 6μηνες δε θα πάρω μια.Και ότι εγώ θα έχω πρόβλημα με εφορία.Τελικα αυτό που έχω να πω είναι.Ενας νόμος που να προστατεύει τον ιδιοκτήτη υπάρχει;Το λάθος είναι που δεχομουν τη μείωση επειδή βρισκόμουν μακριά.Τωρα ψάχνω να βρω ένα τρόπο να φύγει από το σπίτι.Επισης να πω ότι στη περιοχή τα σπίτια είναι στα 500 -450. Το 2011 είχα κάνει συμβόλαιο για 2χρονια μετά σιωπηρή συμφωνία.Και κάθε φορά μείωση 550-500-400-350 τώρα του ζήτησα να το κάνουμε 400 και δεν έκανε αποδοχή μισθωτηριου. Υπάρχει, αλλά να είσαι σίγουρη πως δεν θα σε βοηθήσει όσο αφήνεις τα πράγματα στην τύχη τους. Πήγαινε σε δικηγόρο άμεσα.
Moderators stormrain Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 Moderators Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε Το αρχικό συμβόλαιο έγραφε 550€ και εσύ εισέπραττε, σταδιακά, όλο και λιγότερο, ΧΩΡΙΣ να γίνει νέο συμβόλαιο, που να αναφέρει την ΜΕΙΩΣΗ, έτσι δεν είναι? Άρα, μπορεί να ισχυριστεί ότι έδινε 550€ ΟΛΟ το διάστημα μέχρι σήμερα και ΕΣΥ του έχεις ζητήσει να δηλώνετε λιγότερο! Η εφορία, ποιον θα πιστέψει ? ΕΜΠΛΕΞΕΣ !!!! Γιατι, στις καταθεσεις των ενοικιων δεν θα φαινεται μικρότερο κατατεθεν ποσο? 1
Haldol Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 2 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Το αρχικό συμβόλαιο έγραφε 550€ και εσύ εισέπραττε, σταδιακά, όλο και λιγότερο, ΧΩΡΙΣ να γίνει νέο συμβόλαιο, που να αναφέρει την ΜΕΙΩΣΗ, έτσι δεν είναι? Άρα, μπορεί να ισχυριστεί ότι έδινε 550€ ΟΛΟ το διάστημα μέχρι σήμερα και ΕΣΥ του έχεις ζητήσει να δηλώνετε λιγότερο! Η εφορία, ποιον θα πιστέψει ? ΕΜΠΛΕΞΕΣ !!!! Εφόσον είναι δηλωμένα περισσότερα και τα καταθετήρια είναι για λιγότερα, μάλλον ο ιδιοκτήτης μπορεί να ισχυριστεί ότι εισέπραττε λιγότερα απ'τα συμφωνηθέντα και να κυνηγήσει και τη διαφορά. 1
skar1983 Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Δεν έχει θέμα ο ιδιοκτήτης με την εφορία ,εφόσον φαίνονται τα χρήματα και μάλιστα λιγότερα στον λογαριασμό του. Η τον ζαλιζεις να βγει απο το σπίτι ευγενικά μπας και δεν σου κάνει ζημιά γιατί ακούω διάφορα τελευταία. Διαφορετικά να πας σε δικηγόρο και να κινηθείς νομικά για έξωση. Γιατί έχει παραγινει το κακό πλέον με ενοίκους και δεν τους βγάζεις εύκολα . Στο λέω για μην χάνεις τα χρήματα σου όσο κάθεται στο σπίτι σου Και με τέτοια συμπεριφορά και 400 να σου πει και μετά δεν θα σου δίνει μια, σου έχει δείξει τι ρόλο βαράει. Επεξ/σία 18 Μαΐου 2019 από skar1983
tazos Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 Επειδή έχω παρόμοιο θέμα ρωτάω εδώ και δεν ανοίγω καινούργιο. Έχουμε μια ενοικιάστρια σε γκαρσονιέρα απο το 2012, ενώ αρχικά το ενοίκιο ήταν 270 της το κατεβάσαμε στα 220. Πρίν λίγες μέρες που με πήρε να κάνουμε νέο συμβόλαιο της είπα για αύξηση 20€ και δεν το δέχονταν με τίποτα. Δέχτηκα να της το αφήσω 220€ για 1 χρόνο αλλά με σιωπηρή παράταση μέχρι να βρεί κάτι άλλο, αυτή μου ζητάει να υπογράψουμε συμβόλαιο για 1 χρόνο. Η ερώτηση είναι αν υπογράψουμε συμβόλαιο ή κάτι σαν παράταση συμβόλαιο για 1 χρόνο, αυτή μπορεί να το εκμεταλλευτεί και να κάτσει 3 χρόνια; Το σπίτι είναι 120μ από σταθμό μετρό οπότε λογικά όταν (και άμα ) ανοίξει η αξία του θα πάει αρκετά επάνω.
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 3 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Το αρχικό συμβόλαιο έγραφε 550€ και εσύ εισέπραττε, σταδιακά, όλο και λιγότερο, ΧΩΡΙΣ να γίνει νέο συμβόλαιο, που να αναφέρει την ΜΕΙΩΣΗ, έτσι δεν είναι? Άρα, μπορεί να ισχυριστεί ότι έδινε 550€ ΟΛΟ το διάστημα μέχρι σήμερα και ΕΣΥ του έχεις ζητήσει να δηλώνετε λιγότερο! Η εφορία, ποιον θα πιστέψει ? Τι κάθεστε και γράφετε μερικοί? δεν μπορώ να καταλάβω. Δεν σκέφτεστε πρώτα? Και αυτό το "ισχυριστεί" έχει γίνει ψωμοτύρι εδώ μέσα, τι πάει να πει θα ισχυριστεί? 3 ώρες πριν, GREGORYMO είπε ΕΜΠΛΕΞΕΣ !!!! Μάλλον εσύ έμπλεξες τα μπούτια σου. Από τη στιγμή που φαίνονται τα ποσά στη φορολογική δήλωση στην εφορία δεν έμπλεξε πουθενά.
Joshua21 Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, tazos είπε Επειδή έχω παρόμοιο θέμα ρωτάω εδώ και δεν ανοίγω καινούργιο. Έχουμε μια ενοικιάστρια σε γκαρσονιέρα απο το 2012, ενώ αρχικά το ενοίκιο ήταν 270 της το κατεβάσαμε στα 220. Πρίν λίγες μέρες που με πήρε να κάνουμε νέο συμβόλαιο της είπα για αύξηση 20€ και δεν το δέχονταν με τίποτα. Δέχτηκα να της το αφήσω 220€ για 1 χρόνο αλλά με σιωπηρή παράταση μέχρι να βρεί κάτι άλλο, αυτή μου ζητάει να υπογράψουμε συμβόλαιο για 1 χρόνο. Η ερώτηση είναι αν υπογράψουμε συμβόλαιο ή κάτι σαν παράταση συμβόλαιο για 1 χρόνο, αυτή μπορεί να το εκμεταλλευτεί και να κάτσει 3 χρόνια; Το σπίτι είναι 120μ από σταθμό μετρό οπότε λογικά όταν (και άμα ) ανοίξει η αξία του θα πάει αρκετά επάνω. Καταρχήν η συμφωνία ανανέωσης για ένα έτος ΔΕΝ είναι σιωπηρή παράταση. Όσο για αυτό που ρωτάς, στην περίπτωση παράτασης/ανανέωσης η η τριετία ΔΕΝ μετράει από την αρχή, αυτό γίνεται μόνο στην περίπτωση νέας μίσθωσης.
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 6 ώρες πριν, soula66 είπε Ενας νόμος που να προστατεύει τον ιδιοκτήτη υπάρχει; Το 2011 είχα κάνει συμβόλαιο για 2χρονια μετά σιωπηρή συμφωνία.Και κάθε φορά μείωση 550-500-400-350 τώρα του ζήτησα να το κάνουμε 400 και δεν έκανε αποδοχή μισθωτηριου. Μετά την τριετία , αλλά και μετά τη λήξη της συμβατικής διάρκειας της μίσθωσης εάν είναι μεγαλύτερη της τριετίας, η μίσθωση γίνεται αορίστου χρόνου και κάθε μέρος μπορεί να την καταγγείλει αζημίως. Έτσι, μπορεί ο μισθωτής να αποχωρήσει χωρίς να μπορεί ο ιδιοκτήτης να αντιδράσει, αλλά και ο ιδιοκτήτης να απαιτήσει από το μισθωτή να αποχωρήσει, και σε περίπτωση που αρνείται, να επιτύχει δικαστικά την έξωσή του. Σύμφωνα με την διάταξη 611 του ΑΚ: «Η μίσθωση που συνομολογήθηκε για ορισμένο χρόνο λογίζεται ότι ανανεώθηκε για αόριστο χρόνο, αν μετά την παρέλευση του χρόνου που συμφωνήθηκε ο μισθωτής εξακολουθήσει να χρησιμοποιεί το μίσθιο και ο εκμισθωτής το γνωρίζει και δεν εναντιώνεται». Σκοπός της ρύθμισης αυτής είναι η ασφάλεια δικαίου, διότι αν δεν υπήρχε αυτή η ρύθμιση δεν θα υπήρχε συμβατική ρύθμιση των σχέσεων των μερών, σε περίπτωση λήξης της μίσθωσης και εξακολούθησης χρήσης του μισθίου από τον μισθωτή χωρίς την εναντίωση του εκμισθωτή. Οι προϋποθέσεις για την σιωπηρή αναμίσθωση είναι οι εξής: Απαιτείται καταρχήν έγκυρη μίσθωση ορισμένου χρόνου, λήξη της μίσθωσης ορισμένου χρόνου, εξακολούθηση της χρήσης του μισθίου από τον μισθωτή, γνώση του εκμισθωτή και μη εναντίωση του εκμισθωτή. Ως λήξη της μίσθωσης εννοείται η πάροδος του συμφωνημένου διαστήματος. Εάν επομένως η σύμβαση λήξει για οποιοδήποτε άλλο λόγο (π.χ. λόγω καταγγελίας) δεν εφαρμόζεται η συγκεκριμένη διάταξη. Επίσης πρέπει μετά τη λήξη ο μισθωτής να εξακολουθεί να κάνει χρήση του μισθίου για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, όπως αυτό καθορίζεται από τις τρέχουσες συνθήκες, τις αρχές της καλής πίστης και των συναλλακτικών ηθών. Για να υπάρξει σιωπηρή αναμίσθωση θα πρέπει ο εκμισθωτής να γνωρίζει τόσο για την λήξη της μισθωτικής σύμβασης όσο και για την συνέχιση χρήσης του μισθίου από το μισθωτή (ΑΠ 407/1992 ΝοΒ 41/875, ΑΠ 479/2001 ΕλλΔδν 43/437). Η προϋπόθεση αυτή συνδέεται αρρήκτως και με την μη εναντίωση του εκμισθωτή, καθώς όπως είναι ευνόητο, δεν νοείται χωρίς γνώση του. Επομένως δεν αρκεί απλή άγνοια του εκμισθωτή, έστω και αν αυτή οφείλεται σε βαριά αμέλεια αυτού. Το ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης υποβάλλεται ηλεκτρονικά στην Δ.Ο.Υ. (Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μισθώσεων Ακίνητης Περιουσίας). Η υποβολή αυτή είναι ανεξάρτητο από την υπογραφή του συμφωνητικού. Δηλαδή προηγείται η σύνταξη και η υπογραφή του από τα δύο ενδιαφερόμενα μέρη, τον εκμισθωτή και τον μισθωτή, οι οποίοι έχουν στα χέρια τους την λεπτομερή συμφωνία της μίσθωσης και την εφαρμόζουν καθ' όλη την διάρκεια της μίσθωσης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις