Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, tina 1901 είπε

το μετασχηματιστη τον παρηγγειλα σε μαστορα κ μου τον εφτιαξε,

ο μετασχηματιστής μετρήθηκε τι έξοδο δίνει με τους λαμπτήρες αναμμένους;  οι λαμπτήρες είναι 12VAC;

Επεξ/σία από nvel
Δημοσ.
Μόλις τώρα, nvel είπε

ο μετασχηματιστής μετρήθηκε τι έξοδο δίνει με τους λαμπτήρες αναμμένους;  οι λαμπτήρες είναι 12VAC;

Οι LED να 'ναι 12 VAC δύσκολο. :P

Εγώ φοβάμαι μην δίνει μη- ανορθωμένη τάση στις λάμπες. Γιατί για να λέει ότι "τον έφτιαξε μάστορας" μάλλον πρόκειται για σκέτο μετασχηματιστή, όχι για τροφοδοτικό.

Δημοσ.

υπάρχουν λαμπτήρες που λειτουργούν κανονικά στο εναλλασσόμενο και άλλοι που έχουν προβλήματα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tina 1901 είπε

το μετασχηματιστη τον παρηγγειλα σε μαστορα κ μου τον εφτιαξε,και η καλοδιωση δεν αλλαζει γιατι ειναι πετρινο το σπιτι κ δεν εχει κουτια να ανοιξω να αλλαξω τα καλωδια, μπερδεμα μεγαλο

Βγάλε φωτογραφία να δούμε. Το καλώδιο είναι  μέσα σε σπιράλ; Από εκεί που ξεκινάει το καλώδιο μπορείς να τραβήξεις το παλιό και να δέσεις ένα 2x0.75mm το οποίο δεν είναι πολύ χοντρό. Σποτάκια είναι; 

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, nvel είπε

υπάρχουν λαμπτήρες που λειτουργούν κανονικά στο εναλλασσόμενο και άλλοι που έχουν προβλήματα

Ισχύει αυτό, αλλά δε κυκλοφορούν και πολύ αυτοί που δουλεύουν με AC. Πρέπει να αναζητήσεις συγκεκριμένα τέτοιους.

Για να λέει ότι έχει 12V LED, κατά 95% είναι οι... "παραδοσιακοί" (DC).

Δημοσ.

Ρε παιδιά για να λέει Λεντ, είναι δίοδοι, αν θέλει αντίσταση και δεν έχει βάλει, περνάει άπειρο ρεύμα και τα καίει. Ας δει αρχικά αυτό.

Και AC να έτρωγαν, θα άναβαν. Δεν θα καίγονταν (εύκολα/γρήγορα).

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Πλάκα έχει. Αν ρωτήσει κάποιος ακόμη και για τριφασικά θα εμφανιστούν 1.000 ''ηλεκτρολόγοι'' και θα πουν ότι είναι απλό, δε χρειάζεται να πληρώσεις ηλεκτρολόγο, φτιαξ' το μόνος σου κλπ κλπ
Μ' ένα απλό κύκλωμα led σκουραίνουν τα πράγματα ε; 
:lol:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/5/2019 στις 12:20 ΜΜ, tina 1901 είπε

εχω ενα κυκλωμα εν σειρα που αποτελειται απο 8 λαμπες led 12v 6 w πωσ θα τις αναψω;

το εν σειρά κύκλωμα βγάζει πάντα προβλήματα Αν καεί μια δεν θα ανάβει καμία Στο παράλληλα δεν έχεις τέτοιο θέμα Υπάρχουν λεντ που λειτουργούν σε ac και  dc Μπες στο παρακάτω site και κανε τους υπολογισμούς σου Δώσε αρχική τάση - μετά τάση λεντς - αμπερ Επειδη η μηχανη μετραει  MILLIAMPS  εννοείται 1000 MILLIAMPS  = 1 ΑΜΠΕΡ Δεν ξέρω επειδή είναι πολλά τα αμπερ αν βγάλει 

παράδειγμα 

R=(Vπαρ .-Vled)/I (1)  Όπου R η αντίσταση  ---   Vπαρ η τάση παροχής   --   Vled η τάση για  led  --- I To ρευμα που επιτρεπεται να περασει απο το led.
πχ  20mA = 0,02 A  Έχουμε  για τάση 12 volt    R=(12.- 4)/0,02= 8/0.02=400 Ωμ (τα νούμερα είναι τυχαία Βάζεις τα σωστά)

http://www.hebeiltd.com.cn/?p=zz.led.resistor.calculator

Επεξ/σία από hp8

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...